ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:9/198)

Ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonym słonecznikiem 57233

niebo w gębie! Zakochałam się w tym cieście od pierwszej łyżeczki :)) Smakuje obłędnie, a do tego jest ciastem bez pieczenia, więc mogą się na niego skusić nawet osoby, które nie mają piekarnika. Połączenie masy krówkowej, budyniu, śmietany kremówki i prażonego słonecznika, to może bomba kaloryczna, ale jakże smaczna! :)Ciasto z masą krówkową zostało wykonane w blaszce o wymiarach(...)połączenia składników. Wysmarować śmietaną wierzch ciasta.Słonecznik wrzucić na rozgrzaną, suchą patelnię i zarumienić. Ostudzić. Następnie zimnym słonecznikiem posypać wierzch ciasta. Wstawić je do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Smacznego! :) The post Ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonym słonecznikiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto "Cielaczek" czyli murzynek z serem 2606

cukru 2  szklanki mąki 4 łyżki kakao łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 jajek 4 łyżki wody Składniki na masę serową: 500g sera białego szklanka cukru budyń śmietankowy (bez cukru) pół kostki masła (miękkiego) 2 jajka Wykonanie ciasta: Masło, cukier, kakao, cukier waniliowy i wodę zagotować w rondelku. Rozdzielić białka od żółtek. Gdy masa

Mania Wypiekania
Ciasto z rabarbarem i budyniem 123

budyniem polecam jeszcze ciasto z rabarbarową bezą :) Też jest pyszne! Ciasto z rabarbarem i budyniem tortownica 23 -24  cm Ciasto: 1,5 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szkl. cukru pudru 70 g masła 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii oraz: 500 g rabarbaru 2 torebki budyniu waniliowego bez cukru 3 szkl. mleka 5 łyżek(...)łyżka masła Piekarnik nagrzać do 170°C . Składniki ciasta zagnieść w kulę. Schłodzić w lodówce minimum 30 minut. Rabarbar pokroić na 1 cm kawałki. Nie trzeba go obierać, chyba, że ma bardzo grubą skórkę. Ugotować budyń z torebki dodając cukier, masło i wanilię. Lekko przestudzić. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Pierwszą część rozwałkować

Posadzone i zjedzone
3 bit 238

pyszne ciasto robiłam na święta wielkanocne ..było na prawdę pyszne i szybko zjedzone...Ciasto bez pieczenia ..herbatniki przekładane masą..u mnie zabrakło herbatników i jedna warstwa jest z krakersów...  herbatniki lub krakersy  2 budynie waniliowe   1/2 l mleka  25 dkg masła  2 łyżki cukru pudru 1  puszka masy kajmakowej

Moje domowe kucharzenie
Odchudzona chatka baby jagi ;) 230

piekarnika przygotowała placek bez pieczenia który zwie się DOMEK BABY JAGI ;D świetnie wyglądał no i słuchając komentarzy też genialnie smakował. No i czemu by nie spróbować przygotować dietetycznej wersji tego ciacha? Składniki (forma /ta w której pieczemy/ około 18x23 cm): ciasto: 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej lub budyniu waniliowego bez dodatku cukru 2 łyżki otrębów pszennych(...)smaku) stewii firmy  SteviGold Sposób przygotowania: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno otręby, żółtka, sodę, budyń/skrobię, stewię mieszamy miksując na najmniejszych obrotach dodajemy do białek pozostałą masę ciasto wykładamy na wyłożona papierem do pieczenia blachę pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20 minut studzimy w tym czasie miksujemy ze sobą ser, jogurt, rodzynki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z rosą 525

jajka – 4 żółtka – 1 szklanka cukru – 2 cukry wanilinowe – 2 budynie śmietankowe – 3 szklanki mleka – 1/2 szklanki oleju roślinnego Beza -6 białek -1 szklanka cukru   Wykonanie: Kruche ciasto – Do mąki dodać proszek do pieczenia, starte na tarce zimne masło i cukier puder. Rozkruszyć w dłoniach(...)Piec 45 minut, wyjąć z piekarnika aby położyć na wierzch bezę i zmniejszyć temperaturę na 150 st. C. Beza – 10 minut przed końcem pieczenia sernika zacząć przygotowywać bezę. – Białka pozostałe po kruchym cieście i masie serowej ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier cały czas ubijając. – Wyłożyć pianę

To co kocham
Kruche z porzeczkami i budyniem 248

Kruche z porzeczkami i budyniem SKŁADNIKI : na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń : mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 4 łyżki dodatkowo : porzeczki czerwone - 500 g cukier puder(...)posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: Porzeczki  oszypułkować, umyć, osączyć na sicie. Kruche ciasto : Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Do mąki dodać posiekaną margarynę i pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć do lodówki na 60 minut. Blachę o wymiarach 40x26 wysmarować tłuszczem, wylepić ciastem dno blachy. Na ciasto wyłożyć porzeczki. Budyń: Do garnka

Kuchnia Danusi
Czekoladowe ciasto kokosowo-śmietankowe z porzeczkami 538

pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Masa śmietanokwo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml kwaśnej śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 3 szklanki czerwonych porzeczek Najpierw wykonujemy ciasto. Mnie pomógł robot. Ze składników na ciasto zagniatamy kulę. Dzielimy ją w proporcji 60 % i 40 %. Obydwie porcje zawijamy w folie spożywczą(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. I pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na 5 minut. Międzyczasie robimy masę kokosowo - śmietankową. Ubijamy białka na sztywno i dosypujemy bardzo powoli cukier, aż do powstania lśniącej bezy. Dołożyć śmietanę, wymieszać łopatką. Na koniec dodać wiórki oraz budynie. Wymieszać delikatnie łopatką. Wyłożyć gotową masę

Z Kuchni Do Kuchni
Budyniowe babeczki z jabłkami 119

Składniki na 12 babeczek: Budyń:  15 g budyniu śmietankowego bez cukru 190 ml mleka 1 łyżka cukru pudru Ugotować budyń i ostudzić. Ciasto: 90 g miękkiego masła 2 jajka 110 g mąki 1 i 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 2 łyżki(...)mleka 30 g budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 ekstraktu z wanilii Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Dodatkowo 1 jabłko Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć część ciasta, następnie na to budyń i resztę ciasta na górę. Jabłka pokroić na kawałki i wcisnąć w ciasto. Piec 30 min w 180 stopniach

Moja Galeria Smaku
Tradycyjny sernik z rosą 171

cukru 16 g cukru waniliowego 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 40 g budyniu waniliowego (1 opakowanie) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki mleka 3,2 % 125 g margaryny Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru Ciasto: Do misy miksera wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, posiekaną margarynę i żółtka. Wyrabiamy do momentu powstania kruszonki. Następnie(...)dodajemy twaróg, budyń, mąkę ziemniaczaną, mleko oraz wcześniej rozpuszczoną i wystudzoną margarynę. Wszystko delikatnie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Masę przelewamy na podpieczony spód. Wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na 50 minut. Beza: Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem białego cukru. Wykładamy je na upieczone ciasto (po tych 50 minutach). Na wierzchu możemy zrobić szlaczki. Ciasto ponownie wstawiamy

VioletoweKucharzenie
Tarta z budyniem i owocami - bez pieczenia 191

skoro można spędzić cudowny czas na zewnątrz? Jednakże podniebienie domaga się deseru, więc trzeba coś wymyślić. I właśnie takim idealnym pomysłem na ciasto bez pieczenia jest ta oto tarta na ciasteczkowym spodzie, z domowym budyniem i owocami. Jest przepyszna, prosta i robi wrażenie na gościach. Jej smak możecie zmieniać w zależności od rodzaju ciasteczek, które użyjecie – może

Magda Kucharzy
3 Bit 209

minęły....ciasto skończyło się a moja rodzinka dalej pragnęła czegoś słodkiego. Zrobiłam proste, szybkie i co ważne dla mnie bez pieczenia ciasto 3 Bit. Składniki:      6 paczek dużych herbatników      2 budynie waniliowe      1/2 litra mleka      250g masła w temperaturze pokojowej

Amatorka kuchenna
Ciasto "Styropian" 180

gronie. To wszystko przetestowałam osobiście i mogę Wam szczerze polecić ten oszukany sernik bez dodatku sera za to z dodatkiem wiórków kokosowych i kruchego ciasta :) Składniki na blachę o wym. 22x33 cm: (Inspiracja: " Smaczny kąsek ") Kruche ciasto:  450 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 5 żółtek 250 g zimnego(...)soli 1200 ml śmietany 18% 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru) ok. 180-200 g wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski, wyrobić rękoma na kruszonkę, a z kruszonki wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki

Simply Food
Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) 211

częstujcie się Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru) foremka 21 x 27 cm 6 białek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 łyżeczka cynamonu 1 duże(...)piany i delikatnie wymieszać całość. Ciasto wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z cynamonem i wysypać równomiernie na cieście. Piec około 45 minut w 180 stopniach. Artykuł Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Sernik gotowany 347

39cm x 30 cm). Najwygodniej jest robić to układając rozpłaszczoną porcję ciasta (lub pokrojone plastry ciasta) między dwa arkusze papieru do pieczenia lub maty. Możemy ciasto wałkować i obracać, nie wyjmując. Ciasto nie wymaga podsypywania mąką, a na blaszkę przenosimy już rozwałkowane na papierze. Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na 20 minut(...)pieczenia (wykorzystujemy ten, na którym było pieczone ciasto) i ciasto obciążamy (ja użyłam trzech 1,5 litrowych kartonów z mlekiem). Ciasto zostawiamy do ostudzenia, następnie wstawiamy do lodówki. Na drugi dzień wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą. Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem mleka, na parze. Gorącą polewamy sernik. Wierzch posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. RADY: - Podstawą tego ciasta jest

mojewypiekiinietylko