Łatwy Sernik z Truskawkami Bez Pieczenia Dla Milusińskich 205Spód: 260g herbatników 160g masła – roztopionego i przestudzonego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik w temperaturze pokojowej 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 2 przezroczyste galaretki o smaku truskawka – wanilia (można użyć innych) 350ml gorącej wody Masa truskawkowa: 1,2kg truskawek + 100ml wody 2 czerwone galaretki Dodatkowo: bita śmietana do ozdoby
Mała Cukierenka
Ciasto mamy 218jest. Najwięcej czasu zabiera... schładzanie masy i galaretki;) Nie jest przesłodzone. Można zjeść więcej niż jeden kawałek gdyż nie jest również zbyt "ciężkie". Śnieżki możecie zamienić na śmietanę kremówkę i też będzie pysznie (ja po prostu trzymałam się rodzinnego przepisu). Blaszka 25x30 cm Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku
My simple kitchen
Zuccotto z truskawkami i mascarpone (Zuccotto alle fragole e mascarpone) 308gusto davvero unico. Non posso quindi che consigliarVela di cuore! SKŁADNIKI 400 g truskawek 50 g cukru 100 ml wody 250 g biszkoptów typu savoiardi 300 ml śmietany kremówki 400 g mascarpone 1 laska wanilii 3 łyżki cukru pudru **** INGREDIENTI 400 g di fragole 50 g di zucchero 100 ml di acqua 250 g di savoiardi
La grande e la piccola cuoca
Szparagowa carbonara. Ten sos do makaronu to absolutny sztos! PRZEPIS 148Jajeczny sos do makaronu ze szparagami inspirowany włoską carbonarą smakuje nieprawdopodobnie! Przepis na szparagową carbonarę Składniki: 5-6 zielonych szparagów, ząbek czosnku, 2 małe jajka, 100 ml śmietanki kremówki*, garść startego parmezanu, sól, pieprz, oliwa, ugotowany makaron. Składniki na dwie porcje sosu. Zrób tak: na głębokiej patelni krótko przesmaż na oliwie posiekany czosnek, dodaj szparagi pokrojone w duże kawałki
Kulinarna Polska
rolada bezowa z bitą śmietaną 740roladę, a jej przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu. składniki: 6 białek 300 g cukru 1 kopiasta łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego 400 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżeczki żelatyny 200 g kwaśnego dżemu lub 400 g świeżych owoców cukier puder do posypania wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę, stopniowo dosypując cukier. Pod koniec ubijania dodaję mąkę
babka w formie
Zupa krem z marchewki z mleczkiem kokosowym 163selera 1 pietruszka 1 cebula kawałek pora 4 ziemniaki liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego 3 łyżki masła 200 ml mleczka kokosowego(jak nie macie można zastąpić śmietanką kremówką ale wtedy 100 ml) ok 1,5 l bulionu,lub mięsnego wywaru sól,pieprz,łyżka sosu sojowego ,grzanki Przygotowanie: Marchewkę,pietruszkę,seler ścieramy na tarce o grubych oczkach,cebulę
Swojskie jedzonko
Delikatny dahl z dynią 191piżmowej 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 centymetrowy kawałek imbiru łyżeczka kurkumy 3 szklanki bulionu warzywnego 100g pomidorków koktajlowych – użyłam truskawkowych 2 garście świeżego szpinaku 200ml śmietanki kremówki 2 łyżki oleju szczypta chili – opcjonalnie Przygotowujemy składniki – cebulę drobno siekamy, czosnek obieramy i ścieramy na tarce, to samo robimy z imbirem. Dynię obieramy, pozbawiamy pestek
Smaczna Strona
Ciasto leśny mech z truskawkami 2408łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka gorącej wody Masa śmietankowa: 0,5 litra śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny + 4 łyżki gorącej wody Dodatkowo: Truskawki i grzybki czekoladowe (opcjonalnie) do ozdoby *** Przygotowujemy ciasto: szpinak blendujemy z kilkoma łyżkami
Blog z Apetytem
Tort orzechowo-migdałowy 190razie gdyby pod koniec wierzch zbyt mocno się rumienił, przykrywamy go papierem do pieczenia. Studzimy. Wierzch tortu smarujemy marmoladą morelową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 1-2 łyżkami kremówki. Dekorujemy wierzch tortu. Źródło
Smaki Na Talerzu
Torcik malinowy 154łyżką drewnianą. Gotowe ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Torcik malinowy Składniki na masę: 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru z dodatkiem malin 2 łyżeczki żelatyny 1 galaretka malinowa Galaretkę rozpuścić w możliwie niewielkiej ilości wody jednak nie więcej 100- 150 ml. Żelatynę rozpuścić
Pomysłowa kuchnia
ciasto 3 bit 284składniki: 500 g herbatników (część zastąpiłam krakersami) 530 g (puszka) masy krówkowej 1/2 litra mleka 2 budynie waniliowe 200 g masła 2 czubate łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżeczki żelatyny 100 g gorzkiej czekolady do dekoracji wykonanie: Budynie ugotowałam w połowie ilości mleka podanej na opakowaniu, odstawiłam do wystudzenia. Miękkie masło utarłam na puch
babka w formie
Ciasto kokosowa Princessa + film 151pieczenia przekładamy wcześniej przygotowaną masę z wafelkami i starannie ją rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Do ubitej śmietany wsypujemy 150 g wiórków kokosowych i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę dzielimy na dwie
Smakowite Dania
Marmurkowy sernik na zimno z masłem 163Choć na swoim koncie posiadam mnóstwo serników, także tych na zimno oraz mam też swoich faworytów to chciałam przygotować jakiś inny niż z dodatkiem kremówki i galaretek. W taki o to sposób powstał pyszny, rozpływający się w ustach sernik, który idealnie łączy w sobie smak waniliowo-kakaowy. Jest naprawdę rewelacyjny, o czym świadczy fakt, że mój mąż go zachwalał
Di gotuje
Krem z mango 129wystarczająco słodkie. Jeżeli mamy zamiar zjeść go chwilę później, albo wolimy bardziej konkretną konsystencję polecam dodać trochę żelatyny. Przepis podaję z użyciem żelatyny. 2 owoce mango, 300 ml śmietany kremówki, 4 g żelatyny, Mango obrać, wyciąć pestki, miąższ zmiksować. Przetrzeć przez sito ( otrzymałam 400 ml. przecieru). Można nie przecierać, ale przetarty będzie delikatniejszy. Śmietanę ubić. Żelatynę wsypać do małej miseczki
królestwo garów