ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:409/892)

Wiśniowe składanka, pyszna i kolorowa 152

pisze na opakowaniu. Listki żelatyny zamoczyć zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcisnąć i dodać do gorącego budyniu. Dokładnie wymieszać robotem. Przykryć budyń folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. Kremówkę ubić i dodać do zimnego budyniu. Dokładnie wymieszać i wylać na gęstą galaretkę. Wstawić ponownie do lodówki. Ostatnia warstwa – galaretkę rozmieszać we wrzącej wodzie i odstawić do stężenia

Kuchnia Pokoleń
Buraczki na ciepło – do obiadu 382

obiadu. Buraki możemy upiec w piekarniku lub ugotować jeśli wolimy, choć uważam, że pieczone są smaczniejsze.     Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych 1 łyżka masła 4 łyżki śmietanki kremówki 30% 3 -4 łyżki soku z cytryny sól, pieprz mielony, cukier     *** Buraki myjemy, osuszamy, zawijamy w folię lub w papier do pieczenia, układamy na blaszce do pieczenia

Blog z Apetytem
Sernik waniliowy 197

zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrej jakości sera z wiaderka 6 dużych jajek 200 g cukru opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub ziarenka z 1 laski wanilii 500 ml śmietany kremówki 30% 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie:                                           Kruchy

Opowieści z piekarnika
Ciasto nadziewane galaretką – Borderlands 3 171

szklanki jajko – 3 szt. naturalny aromat waniliowy – kilka kropel proszek do pieczenia – 1 łyżeczka sól – szczypta NADZIENIE galaretka niebieska – 1 paczka woda – 300 ml WIERZCH śmietana kremówka 36% tłuszczu – 200ml cukier puder – 3 łyżki posypka cukiernicza, kolorowa PRZYGOTOWANIE 1. PIEKARNIK Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni, opcja góra i dół. 2. CIASTO (5 min) W misce

Nerds Kitchen
TORCIK RAFAELLO BEZ PIECZENIA 223

bardzo mokry piasek. Wyklejam dno tortownicy i schładzam w lodówce. Żelatynę zalewam wodą tak, aby delikatnie była ponad powierzchnią substancji żelującej. Kiedy napęcznieje, podgrzewam delikatnie, aż do rozpuszczenia.** Śmietankę kremówkę 30% ubijam na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder. Następnie łączę z mlekiem kokosowym. Dodaję przestudzoną żelatynę, mieszam i przekładam na ciasteczkowy spód.  Wiórki kokosowe prażę na suchej

W kuchni Karmel-itki
Pasztet z kurczakiem i wątróbką w cieście 144

Nadzienie: 1,2 udek z kurczaka (pozbawionych kości i skóry) 100 g słoniny drobno pokrojonej 1 łyżeczka tymianku 100 ml słodkiego wina (albo 50 ml brandy) 300 ml śmietany kremówki 2 małe jajka 2 żółtka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki miodu 500 g piersi z kurczaka 120 g masła 2 łyżki sproszkowanych grzybów suszonych ( najlepiej borowiki

Smaczny zeszyt
Czekoladowo-śmietanowy sernik na zimno 128

albo migdałów 200 g płatków owsianych 50 g czekolady (deserowa algo gorzka) 50 g masła na masę: 600 g serka do serników  5 łyżek cukru 400 ml śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 150 g czekolady ciemnej (deserowa albo gorzka) 150 g czekolady białej Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć na niej orzechy i wstawić do piekarnika nagrzanego

Smaczny zeszyt
Sernik z likierem Baileys i migdałami w karmelu 173

theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Spód 1 opakowanie herbatników digestive 100 g stopionego masła Masa serowa 500 ml śmietany kremówki 30% 200 g gorzkiej czekolady łyżeczka kawy rozpuszczalnej 500 g sera na serniki ¾ szklanki cukru ½ szklanki likieru Baileys 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 jajka Migdały karmelu 50 g masła

Smaczny zeszyt
Deser tiramisu z malinami 209

Jest to lżejsza wersja dzięki malinom i zdecydowanie bardziej letnia. Z pewnością pokochacie ten deser. Tiramisu z malinami 6 żółtek 6 łyżek cukru 500 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki 6 łyżek słodzonego, gęstego soku malinowego 4 łyżki wiśniówki lub innej wódki szklanka wody opakowanie biszkoptów 2 szklanki malin Przygotowanie: Utrzeć żółtka z cukrem aż staną się jasne

Smaczny zeszyt
Bezy czekoladowe z bitą śmietaną i malinami 157

nimi niewiele (chociaż trzeba trochę czasu) a efekt murowany! Bezy czekoladowe z bitą śmietaną i malinami 4 białka 300 g cukru Szczypta soli ½ tabliczki gorzkiej czekolady 300 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 300 g malin Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do przestygnięcia. Białka umieścić w misie miksera z trzepaczką i ubić z solą na sztywno, powoli

Smaczny zeszyt
Fana banana 169

Fana bananę kroimy pod skosem na pół, robimy zygzak z czekoladowego sosu na talerzu, na to kładziemy tortillę, dajemy duży kleks bitej śmietany. Smacznego :)) tortilla, banany, czekolada, nutella, śmietana kremówka

Bułka z Chlebem
Ciasto Droga Mleczna 151

fioletowa, które na opakowaniu mają napisane na 500 ml wody 4 galaretki –żółta, zielona, niebieska, fioletowa, które na opakowaniu mają napisane na 1,5 szklanki wody, 800 g śmietany kremówki 30%, 2 szklanki jagód (mogą być mrożone) Wykonanie: Pieczemy biszkopt według TEGO przepisu, wystudzony przekrajamy na dwie części. Dolną część biszkopta wkładamy z powrotem do blachy. Każdą galaretkę

Bułka z Chlebem
Tarta z crème pâtissière i galaretką 150

pudru 2 żółtka szczypta soli Crème pâtissière: 500 ml mleka 100g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 75g mąki ziemniaczanej 6 żółtek 2 łyżki miękkiego masła Dodatkowo: 400 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 40g galaretki truskawkowej (pół opakowania) Wykonanie: Ciasto kruche: Mąki i cukier wymieszaj w misce. Dodaj miękkie masło i rozetrzyj palcami do uzyskania kruszonki. Żółtka rozbełtaj

Słodki Blog
Mascarpone i borówki – duet idealny 142

czyli połączenie doskonałe a włożony wysiłek minimalny. Spróbuj i przekonaj się sam. Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube : Składniki: 250g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 20 szt herbatników kakaowych 125g borówek Wykonanie: Do miski przekładamy mascarpone, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy, ubijamy na sztywny krem

Słodki Blog

Proponowane wyszukiwania