ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:404/892)

Kurczak w kremowym sosie z pieczarkami 142

makaronem. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka ok 10 sztuk pieczarek 1 niewielka marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 200ml bulionu 50ml gęstego jogurtu naturalnego 50ml śmietanki kremówki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/3 szklanki mąki (do obtoczenia mięsa) olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, 1 liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki kurkumy

Blog z Apetytem
Muffinki z kremem Oreo 177

łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 160 g cukru 150 ml napoju gazowanego typu Pepsi 100 ml oleju 2 jajka Krem z ciasteczkami Oreo: 600 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 opakowania cukru waniliowego 5 płaskich łyżek cukru pudru 150 g ciasteczek Oreo (pokruszonych na drobne okruszki) Do dekoracji: 12 szt. ciasteczek Mini Oreo Zaczynamy

Świat Ciasta
Marynowane śledzie z kawiorem 177

płaty śledzi solonych, marynata : szklanka octu winnego (u mnie jabłkowy), szklanka wody, listek laurowy, 5 ziaren ziela angielskiego, 8 ziaren pieprzu czarnego, 6 - 7 łyżek cukru 250 ml śmietanki kremówki 30%, sól (u mnie sól z ogórków kiszonych ), kawior Śledzie zalać zimną wodą na około 2 – 3 godziny. Po tym czasie śledzie wyjąć, osuszyć. Pokroić na równej wielkości nieduże kawałki

królestwo garów
Świąteczne ciasto makowe z wiśniami 474

łyżka bułki tartej pół łyżeczki proszku do pieczenia Frużelina wiśniowa: 400g mrożonych wiśni – bez pestek pół szklanki cukru pół szklanki wody 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem śmietankowy: 250g śmietanki kremówki 30 lub 36% 500g serka mascarpone ok 3-4 łyżki cukru pudru – do smaku Polewa czekoladowa: 100g czekolady deserowej 3-5 łyżek mleka       *** Do przygotowania masy

Blog z Apetytem
Tort makowo orzechowy choinka bezglutenowy 176

maku 2/3 szklanki mąki z orzechów arachidowych/ mielone orzechy/ mus morelowy: 100 g moreli suszonych 60 g miechunki suszonej 2 pomarańcze krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru dekoracja: wiórki kokosowe, mak, kulki kokosowe, perełki, lukier ciastka choinki: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka masła 2 żółtka 1 łyżka cukru pudru szczypta soli

wesoła kuchnia
Sernik trzy kolory z ciastem ucieranym 183

pieczenia 1 łyżka kakao Masa serowa: 250 g sera (użyłam z wiaderka) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 jajko budyń śmietankowy bez cukru Polewa: 50 g śmietanki kremówki 50 g czekolady gorzkiej * Proporcje składników na różne wielkości tortownic: * Proporcje składników na różne wielkości blaszek: Wykonanie: Ciasto: Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą i jasną masę

Słodki Blog
Prosty Świąteczny Torcik Bez Pieczenia z Czekoladą i Orzechami 478

push({}); Prosty Świąteczny Torcik Bez Pieczenia z Czekoladą i Orzechami Składniki: Spód: 160g korzennych, kruchych ciastek (herbatników) 80g masła – roztopionego, ostudzonego 50g zmielonych orzechów włoskich Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 750g serka mascarpone 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 100g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 64%) 50g mlecznej czekolady 50g zmielonych orzechów 150g białej czekolady

Mała Cukierenka
Rolada piernikowa z kremem czekoladowym 172

jajek 150g cukru 150g mąki łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru pudru Na krem: tabliczka mlecznej czekolady tabliczka gorzkiej czekolady 250ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone   Nastawiamy piekarnik na 180°. Dużą blachę do pieczenia wykładamy dokładnie jednym, dużym arkuszem papieru.   Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy, zaczynając od niskich

Smaczna Strona
Kostka a la tiramisu 210

łyżki likieru Amaretto (można użyć barmańskiego bezalkoholowego) 2-3 łyżeczki miodu – użyłam miód nektarowy lipowy Huzar Na krem: 500 g schłodzonego mascarpone 400 ml mocno schłodzonej śmietanki kremówki 3 łyżki cappucino (można dać ciut więcej) 2-3 łyżki miodu (ilość zależy od upodobań smakowych) – użyłam miód nektarowy lipowy Huzar Dodatkowo: kakao do oprószenia wierzchu ciasta Przygotowanie: Przygotowujemy biszkopt

Słodkie okruszki
Schab w sosie chrzanowym 230

łyżki zimnego masła sól, pieprz dodatkowo: rękaw do pieczenia Schab w sosie chrzanowym – sos: ok. 300 ml bulionu warzywnego lub mięsnego (ewentualnie wody) 200 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki mąki 2 łyżki masła 1-2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki chrzanu ze słoika 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego sól, pieprz, cukier Schab nacieramy solą

Poezja smaku
3 bit bez pieczenia 167

krakersów i odstaw ciasto do wystygnięcia. Do miski wlej śmietanki i ubijaj je na najwyższych obrotach. Do ubitych śmietanek dodawaj stopniowo cukier puder. Miksuj do połączenia składników (wskazówka: jeśli kremówka nie ubije się tak jak powinna – będzie zbyt rzadka, możesz dodać łyżkę sera mascarpone, który zagęści masę). Gotową śmietankę wyłóż na warstwę krakersów. Wyrównaj za pomocą łyżki. Czekoladę zetrzyj

Przepisy na widelcu
Panna cotta z makiem i białą czekoladą (Panna cotta con semi di papavero e cioccolato bianco) 151

makiem z dodatkiem białej czekolady. Delikatny, kremowy deser, który powinien zachwycić  każdego. Takie małe słodkie co nieco ;) Serdecznie polecam! SKŁADNIKI 100 g białej czekolady 250 ml śmietany kremówki 30 g ziarenek maku 5 g żelatyny w płatkach 100 g gorzkiej czekolady **** INGREDIENTI 100 g di cioccolato bianco 250 ml di panna fresca 30 g di semi di papavero

La grande e la piccola cuoca
PIERNIK STAROPOLSKI DOJRZEWAJĄCY Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 152

sposób otrzymuję 3 pierniki wielkości około 13 x 25 cm). Do pierników przygotować polewę czekoladową: * 100 g mlecznej czekolady * 100 g gorzkiej czekolady  * 150 ml śmietany kremówki 36% Do garnka wlać śmietankę, połamać obie czekolady w kostki. Postawić na palniku grzewczym, śmietanę podgrzać, by czekolada się rozpuściła (nie zagotować). Tak przygotowaną polewę odstawić do wystudzenia i poczekać do momentu

Zrób to smacznie
Budapeszt w jeden dzień. Plan zwiedzania, ciekawostki, jedzenie 182

jeżeli odpuścicie sobie kolejkę to warto na niego wejść. JEDZENIE The Sweet - miejsce gdzie zjecie przepyszne i przepiękne słodkości. My obkupiłyśmy się w pierniczki, jadłyśmy cake pop jednorożca i kremówkę. Sam wygląd lokalu zachwyca. Ściana z kwiatami, vintage półeczki ze słodkościami i dekoracje, które zmieniają się na różne okazje. Mr. Funk - kolejne miejsce pysznymi i pięknymi słodkościami, tym razem

Czarnawisienka
Lody ciasteczkowo-miodowe (tylko 3 składniki!) 122

minut wcześniej) wprost rozpływa się w ustach, a posmak ciasteczek i miodu to doskonałe połączenie! To kto się skusi na lodowy deser? Lody ciasteczkowo-miodowe - składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 3 łyżki płynnego miodu (płaskie) (*) 50g kruchych ciasteczek Lody ciasteczkowo-miodowe - przygotowanie: Większość ciasteczek należy pokruszyć jak najdrobniej, a pozostałe na odrobinę większe kawałki.   Śmietankę z miodem

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania