ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:407/892)

Szybki piernik – najlepszy 144

przełożenia piernika – 1 łyżeczka cynamonu – 2 łyżki gorzkiego kakao – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 2 łyżki kawy zbożowej – 250 ml mleka – 1/3 szklanki śmietanki kremówki 36% – 100 g czekolady deserowej – masło i odrobina mąki do wysypania formy Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do 175 st C. Keksówkę natrzyj miękkim masłem i oprusz mąką pszenną

nietylkopasta.pl
Przepis na tartę z malinami w aksamitnym kremie 169

oraz z sokiem z cytryny i ze startą skórką. Krem wyłóż na upieczone ciasto. Maliny rozłóż równomiernie na kremie i wcinaj z zamkniętymi oczami Składniki KREM 1/4 l śmietany kremówki 36% 1/2 cytryny 300g homogenizowanego serka waniliowego 4 łyżki ajerkoniaku lub gęstego likieru 1/2 kg malin Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco

Eat me! Fit me!
GNOCCHI Z GORGONZOLĄ, GRUSZKĄ I KARMELIZOWANYMI ORZECHAMI PEKAN 165

gotowe kluseczki gnocchi lub przygotować je sami. Przygotowanie: 10 min. Gotowanie: 15 min. Porcja dla 4 osób: ● 500 g gnocchi ● 2 gruszki ● 150 g sera gorgonzola ● 15 cl śmietany kremówki ● 100 g orzechów pekan ● 3 łyżki cukru ● kilka listków świeżej szałwii ● sól, pieprz Przygotowanie : Upraż orzechy na suchej patelni kilka minut. Posyp cukrem, karmelizuj jeszcze dwie minuty, nie przestając mieszać

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Zapiekanka „kurczak słodko kwaśny „ 153

dyni Hokkaido 1 cebula 2 strąki świeżego chilli ( można mniej, jeśli nie lubicie pikantnych potraw ) 2 łyżeczki granulowanego czosnku kubek jogurtu greckiego , gęstego 400 ml 200 ml śmietany , słodkiej kremówki 30 % kawałek startego żółtego sera , np cheddar ( około 200 – 250 g ) sól do smaku smażony bekon w cienkich plastrach do dekoracji Filety z kurczaka kroimy w kostkę , raczej małą

Ogrodnik w podróży
Mus czekoladowy bez jajek 143

kilka łatwo dostępnych składników, żeby przygotować szybki deser czekoladowy dla starszych i młodszych łasuchów. Mus czekoladowy bez jajek - przepis Cztery Fajery Mus czekoladowy bez jajek - składniki 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36%  180 g ciemnej czekolady 60-70% kakao 3-4 łyżki cukru pudru  3 łyżki zimnego, mocnego espresso 2 łyżki likieru Amaretto albo ciemnego rumu, brandy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Keto Ptasie Mleczko (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 173

się wprost idealnie. Waniliowe ptasie mleczko Nabiał i żelatyna na cenzurowanym Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie pozmieniała czegoś w oryginalnym przepisie… Przede wszystkim musiałam czymś zastąpić śmietankę kremówkę, bo nabiału – jak wiecie – unikam. Okazało się, że w tej roli świetnie sprawdza się mleko kokosowe z kartonu , a zwłaszcza jego gęstsza część, która zbiera się na spodzie

Modern Cave Girl
Orzechowo-aroniowa pyszotka 162

Helio . Zapraszam :)   Składniki: 1 paczka krakersów 2 wagoniki długie herbatników 1 l mleka 2łyzki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 2 łyżki mąki 500 ml śmietany kremówki 30 % 1 śmietana fix 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 puszka  masy orzechowej Helio   około 50 g  aronii kandyzowanej Helio   Blaszka o wymiarach 26/30

Sama słodycz i szczypta chili
Kawa LAVAZZA QUALITA ORO MOUNTAIN GROWN - KONESSO 129

znajdują się dwie szklanki. Składniki: 1 paczka krakersów 2 wagoniki długie herbatników 1 l mleka 2łyzki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 2 łyżki mąki 500 ml śmietany kremówki 30 % 1 śmietana fix 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 puszka masy orzechowej  około 50 g aronii kandyzowanej    2 łyżki kawy mielonej  Lavazza Oro Blaszka

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto czekoladowo-jabłkowe. 168

oleju 100 g gorzkiej czekolady 80 ml mleka 2-3 jabłka 250 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli KREM: 300 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) bardzo zimnej! 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki kakao      Formę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C.       Jabłka obieramy

Rozpustne gotowanie
Babka z orzechami laskowymi i suszoną żurawiną 203

jogurtu naturalnego 100g roztopionego masła pół szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki suszonej słodzonej żurawiny 100g orzechów laskowych do polewy: 100g czekolady i 100 ml śmietanki kremówki, mielony orzechy do ozdoby do wysmarowania formy: łyżka masła i łyżka bułki tartej Przepis: W dużej misce utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka i jogurt, Do masy

tyfranbox
Kruche babeczki z kremem i owocami. Dwa rodzaje waniliowego kremu. 165

można pominąć, ale nadaje ciekawego smaku) Na krem – do wyboru 1 z 2 poniższych przepisów: Krem śmietankowy z mascarpone: 250 g serka mascarpone (z lodówki) 250 ml śmietanki kremówki 36% (zimnej!) około 0,5 szklanki cukru pudru 1-2 łyżeczki pasty waniliowej (można pominąć lub zastąpić ziarenkami z 0,5 laski wanilii) Krem patissiere : 500 ml mleka ziarenka

Słodkie okruszki
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWYM 216

schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem serka mascarpone i śmietanki kremówki. Pyszny obiad! Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a serek mascarpone oraz śmietanka dodają lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość komponuje się znakomicie. Świetnie smakuje z puree

Kuchnia MagdaLeny
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWYM 216

schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem serka mascarpone i śmietanki kremówki. Pyszny obiad! Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a serek mascarpone oraz śmietanka dodają lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość komponuje się znakomicie. Świetnie smakuje z puree

Kuchnia MagdaLeny
Maxi - King 160

Kasia (250g) 3 szklanki mleka w proszku (ok. 300g) 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego garść orzechów włoskich 2 gorzkie czekolady 50ml mleka lub śmietany kremówki WYKONANIE: 1. Podgrzej szklankę mleka wraz z cukrem i cukrem waniliowym; 2. Miękką margarynę ucieraj mikserem ok. 5min, następnie wlewaj po łyżce przestudzonego mleka ciągle miksując, kiedy składniki się połączą

Prosty przepis na
Włoskie tiramisu w pucharku 330

deserem który uświetni każdy jesienny podwieczorek , podawany w szklanych pucharkach prezentuje się najlepiej. Składniki na 6 dużych pucharków: 20 dag podłużnych biszkoptów Savoiardi 3 żółtka 350 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 szklanka posłodzonego  naparu z mocnej kawy espresso 90 ml amaretto Kakao do oprószenia Sposób wykonania deseru: Jajka do deseru sparzam wrzątkiem

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania