ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:399/892)

Francuskie świderki z serem 202

francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html), napoleonka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/napoleonka-na-ciescie-francuskim.html) czy paluchy serowo - ziołowe z ciasta francuskiego (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/paluchy-serowo-zioowe-z-ciasta.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Łatwe ciasto z owocami i słodką śmietanką 151

Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 30 min   Składniki: (na blaszkę 21×21) 3 jajka 1/2 szklanki cukru / 100 g 1 łyżeczka cukru waniliowego 3/4 szklanki śmietanki kremówki 30 % / 250 g 2 szklanki mąki / 320 g 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * Proporcje składników na inne blaszki: Przygotowanie: Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na jasną

Słodki Blog
Napoleonka z kremem budyniowym 149

Napoleonka z kremem budyniowym Napoleonka z kremem budyniowym Kremówkę można przygotować z gotowego ciasta francuskiego lub przygotować samodzielnie. Składniki na ciasto francuskie: 500 g mąki pszennej 9 g soli 45 g masła do gruntu 232 ml wody 330 g masła do laminowania 50 g mąki do ciasta tłuszczowego Napoleonka z kremem budyniowym Wykonanie: Przygotowanie ciasta podstawowego – gruntu. Ciasto można wyrobić

Pomysłowa kuchnia
Roladki schabowe w sosie paprykowo-śmietanowym 157

robię kilka słoików ) można pominąć lub zastąpić pastą pomidorową, będzie nieco inaczej ale nadal smaczne 2 łyżki brązowego cukru, płaskie sól, chilli do smaku 200 ml słodkiej śmietanki, najlepiej kremówki wtedy sos sam się zagęści smalec wieprzowy do smażenia Mięso rozklep cieniutko, jak tylko się da Na każdym jego plastrze, połóż kawałek sera, i dwie posiekane połówki suszonych pomidorów ( reszta

Ogrodnik w podróży
Domowe lody o smaku sernika (z jogurtem i białą czekoladą) bez maszyny 118

przekonajcie się sami! Do przygotowania lodów potrzebujemy: – 500 ml mleka (ja używam 1.5%, ale można użyć bardziej tłuste) – ok 300 g jogurtu greckiego – kubek śmietany kremówki – 3 żółtka – 2 tabliczki białej czekolady – cukier waniliowy – 1/2 szklanki cukru Mleko zagotować z cukrem waniliowym i po chwili zestawić z kuchenki. Żółtka oddzielić od białek

Szybko Tanio Smacznie
Svampsoppa – szwedzka zupa grzybowa 122

szalotki 400 g grzybów (najlepiej mieszanka grzybów leśnych, takich jak kurki lub borowiki, ale można dodać też pieczarki 300-500 ml bulionu warzywnego 200-400 mleczka kokosowego (lub kremówki) 3 gałązki pietruszki tłuszcz do smażenia (np. masło) sól, biały pieprz do smaku Sposób przygotowania: Obierz grzyby, a następnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż wraz z szalotką na maśle

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania