ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:394/892)

Kruchy torcik od serca 89

migdałów zmielonych 1 jajko 50 g cukru pudru 125 g masła zimnego szczypta soli 1 łyżka cukru waniliowego   przełożenie: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru  ziarna z laski wanilii   dekoracje: praliny czekoladowe 70 g kremu krówkowego ciastka kruche kwiatki galaretki malinowe serca kakao do posypania  ciasto kruche: Mąkę przesiewam

wesoła kuchnia
Mini bezy z owocami 85

Składniki / 6 porcji: – 4 białka – 220g cukru – 250 g mascarpone + 3 łyżki cukru – 250 ml śmietanki kremówki ( u mnie 30% bez karagenu) – świeże lub mrożone maliny, borówki i porzeczki – mięta do dekoracji Przygotowanie : Piekarnik nagrzewamy do temperatury 120 stopni (góra – dół). Ubijamy białka na pianę ale nie idealnie sztywną żeby uniknąć „ przebicia piany”. Następnie

I LOVE LIFE
Sernik z musem jeżynowym 77

sera białego (ja użyłam 2xPilos Chudy, 1xPilos Półtłusty, 275 gr każdy) (w oryginalnym przepisie był ser półtłusty lub tłusty) 250 gr jogurtu naturalnego (w oryginalnym przepisie była 1 szklanka kremówki) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ser i jogurt wrzucić do malaksera, zmielić. Dodać resztę składników, zmielić

moj przepis na
Domowy likier Baileys 71

Moje wypieki, komentarz umieszczony został przez kate871021. [:Listonic] Składniki na 1 litr likieru: 500 ml wódki lub whisky 1 puszka masy kajmakowej (u mnie z Biedronki kakaowa) ½ szklanki śmietany kremówki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 16 gr cukru z wanilią (ja nie dodawałam) Kajmak, lekko podgrzać (wówczas łatwiej go będzie można wyjąć z puszki) przełożyć do naczynia i dodać do niego

moj przepis na
Łabędzie z lekkim kremem adwokatowym 76

nadziałam je kremem lekko adwokatowym. Krem jest wam już znany bo bardzo podobny używałam do nadziewania pączków z ziemniakami . Krem na ptysie jest trochę lżejszy, zawiera ubitą śmietanę kremówkę, jest mniej stabilny niż krem do nadziewania pączków. Łabędzie robiłam pierwszy raz, więc proszę się ze mnie nie śmiać za głośno ;). Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej. Inspiracja na ciasto i krem

moj przepis na
Tort makowo-orzechowy 73

wmieszać orzechy i alkohol. Nasączenie: 90 ml zimnego espresso (lub 1 łyżeczka kawy rozpuszczona w 80 ml wrzątku) 90 ml whisky lub rumu lub wódki Dekoracja: 150 ml śmietany kremówki 75 gr czekolady gorzkiej 75 – 100 gr zmielonych orzechów (włoskich lub laskowych) do obsypania tortu 9 połówek orzechów włoskich Śmietanę doprowadzić do wrzenia, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę

moj przepis na
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 68

mojprzepisna.pl | Tort kawowo-truskawkowy Dziś nietypowe połączenie smakowe: kawa i truskawki. Tort składa się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy

moj przepis na
Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem 73

mojprzepisna.pl | Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem Przedstawiam Wam mój kolejny eksperyment z kaszy jaglanej. Tym razem z udziałem śmietany kremówki i karmelizowanego rabarbaru. Tarta na kruchym spodzie, przyjemna w przygotowaniu. Warstwa z jaglano-śmietankowym budyniem rewelacyjna, wilgotna, mięciutka, kremowa. Polecam Składniki na formę do tarty o średnicy 24-26 cm: Spód: 200 g mąki u mnie zwykła pszenna

moj przepis na
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 74

robiony na kolanie” w 2 godziny. Podstawa to sprawdzony wielokrotnie biszkopt kakaowy , zrobiony na bazie jajek, cukru, mąki pszennej – tortowej, ziemniaczanej i kakao. Krem to ubita śmietana kremówka, z wysoką zawartością tłuszczu, minimum 30%, koniecznie schłodzona. Dodałam też frużelinę wiśniową, aby w torciku były jakieś owocki, możecie dodać dowolny dżem, frużelinę, świeże owoce, czy owoce z syropu. Składniki

moj przepis na
Pascha idealna – Tradycyjny Wielkanocny deser 74

powinny być w temperaturze pokojowej. Do garnka z nieprzywierającym dnem, u mnie teflonowym, wlać mleko, zagotować. Uwaga łatwo się przypala, więc na małej mocy palnika. W misie miksera umieścić kremówkę, kwaśną śmietanę, jajka i cukier wanilinowy. Zmiksować do połączenia. Na gotujące się mleko, cały czas mieszając, powoli wlewać jajeczną mieszankę. Gotować, do momentu aż zacznie wrzeć, mieszanka zacznie się warzyć

moj przepis na
Bajka czekoladowa 145

pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 70g masła 30g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki kakao 1 jajko 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki kwaśnej śmietany 18% Krem czekoladowy: 500 ml śmietanki kremówki 5 łyżek kremu czekoladowego typu nutella 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody Warstwa biszkoptowa: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 3/4 szklanki wody 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny

Blog z Apetytem
Polędwiczka wieprzowa w sosie z kurkami 78

polędwiczki wieprzowej, sól, 1 łyżka suszonych zmielonych grzybów (u mnie kanie), mąka do oprószenia mięsa, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, kilka gałązek tymianku, 300 ml śmietany kremówki 30 – 36%, 400 g kurek mrożonych (w sezonie świeżych), masło do smażenia, cukier, Kurki rozmrozić. Polędwiczki oczyścić z błon. Pokroić w kawałki około 8 cm. Oprószyć solą i suszonymi grzybami. Następnie lekko oprószyć

królestwo garów
Kremowy makaron z szynką i brokułami 89

albo suszone pomidory. To świetna baza dla kuchennych eksperymentów! Składniki: 250 g ulubionego makaronu (najlepiej świeżego) 1 brokuł 150 g dobrej jakościowo szynki 1 średnia cebula 1 kubeczek śmietany kremówki 100 g serka pleśniowego odrobina masła lub oleju sól, pieprz do smaku Kremowy makaron z szynką i brokułami – przepis Brokuł podziel na małe różyczki, po czym wrzuć do lekko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto Truskawkowa Kostka 96

wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 40 minut, grzanie góra-dół. Galaretkę krystaliczną rozpuścić w 200 ml wody. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie powoli wlewać do niej lekko tężejącą galaretkę, miksować do połączenia składników. Gotową masę wyłożyć na przestygnięty biszkopt. Wstawić do lodówki, aby masa stężała. MUS TRUSKAWKOWY

Przepiski.pl
Sernik z białą czekoladą 77

czekoladą, który nie opada (i nie trzeba piec go w kąpieli wodnej). Sernik z białą czekoladą SKŁADNIKI: 1 kg dobrego twarogu sernikowego 150 g białej czekolady 100 g śmietanki kremówki 30 % 2 duże jajka 3 spore łyżki cukru z wanilią 1 łyżka mąki ziemniaczanej Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Zamiast cukru z wanilią możesz użyć łyżki esencji

Zasmakuj Kuchni