ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:385/892)

NAJPROSTSZY KREM ZE ŚMIETANY I SERKA MASCARPONE 277

śmietanę. I jeszcze jednak rada, śmietana powinna być dobrze schłodzona. Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał na YouTube -->  kliknij tutaj Składniki: * 300 ml schłodzonej śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 20-25 g cukru pudru Wykonanie: Do miski wlać śmietanę, wymieszać mikserem. Na początku na najmniejszych obrotach miksera, potem zwiększyć jego obroty. Kiedy śmietana lekko

Zrób to smacznie
Ciasto 3 BIT – bez pieczenia 183

miękkiego masła Masa druga: 2 budynie waniliowe bez cukru / na 0,5 litra mleka każdy 150 g masła cukier do smaku Masa trzecia: 0,5 litra śmietany kremówki cukier waniliowy 3 – 4 łyżki mleka w proszku Oraz 0,5 kg herbatników 250 g krakersów 50 g gorzkiej czekolady CIASTO 3 BIT – BEZ PIECZENIA Wykonanie: 1. Blachę wykładamy papierem

Kuchnia Na Wypasie
Kraków - wegański przewodnik kulinarny 146

Położona lekko na uboczu i raczej omijana przez wielkie rzesze turystów potrafi zauroczyć i sprawić, że niepostrzeżenie i podświadomie będziecie chcieli tu przychodzić codziennie. Do kawusi polecamy genialną wegańską kremówkę, ale na uwagę zasługują również inne ciasta - my na przykład trafiliśmy na przepyszny biszkopt z owocami. Sam lokal również jest bardzo klimatyczny - sukulenty i stoliki rozłożone na chodniku i jakiś

Roślinożerni urlopowicze
Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 142

niej również prawdziwą czekoladę gorzką oraz mleczną i dużą ilość mielonych orzechów laskowych. Dzięki temu jej smak jest intensywnie czekoladowy z mocno wyczuwalnym orzechowym akcentem. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz gorzka czekolada i orzechy laskowe.  Prosty i szybki przepis na pyszne i słodkie ciacho, które zachwyci każdego, kto uwielbia połączenie czekolady i orzechów. Składniki: Masa budyniowa

Kuchnia MagdaLeny
Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 142

niej również prawdziwą czekoladę gorzką oraz mleczną i dużą ilość mielonych orzechów laskowych. Dzięki temu jej smak jest intensywnie czekoladowy z mocno wyczuwalnym orzechowym akcentem. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz gorzka czekolada i orzechy laskowe.  Prosty i szybki przepis na pyszne i słodkie ciacho, które zachwyci każdego, kto uwielbia połączenie czekolady i orzechów. Składniki: Masa budyniowa

Kuchnia MagdaLeny
Krakersiak z masą kajmakowo-orzechową bez pieczenia 137

śmietanki 30% 200 g orzechów pekan + kilka do dekoracji ok 300 g krakersów Orzechy uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posiekać. Do misy miksera przełożyć mascarpone i kremówkę, zmiksować na puszystą masę. Nadal ucierając dodawać masę kajmakową. Na koniec masę wymieszać z posiekanymi orzechami (2 łyżki orzechów zostawić do posypania ciasta). Foremkę (20x20cm) wyłożyć folią, na dnie ułożyć warstwę krakersów

Smakołyki Asi
Szybki torcik malinowy bez pieczenia 196

zapracowanych, nie wymaga dużej ilości czasu, a efekt jest pyszny i bardzo kolorowy. Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: - biszkopty okrągłe, 7-10 sztuk - 660 ml śmietany kremówki 30 % - 2 opakowania śnieżki  - 2 opakowania śmietan fiksu - 3 łyżki cukru pudru - 2 płaskie łyżki żelatyny - 2 szklanki mrożonych lub świeżych malin Wykonanie: 1.Spód formy wykładamy biszkoptami. 2. Schłodzoną

Apetyczna babeczka
Quiche z szynką i pieczarkami 129

szynki wieprzowej (najlepiej już pokrojonej w cienkie plasterki) 250-300 g małych pieczarek 1 cebula 150 g żółtego sera (u mnie sokół) Dodatkowo: 3 jajka 1 szklanka kremówki 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soli Cebulę kroimy w piórka. Szynkę kroimy w kostkę. Cztery/pięć pieczarek kroimy na cienkie plasterki, odkładamy je. Pozostałe pieczarki kroimy na grubsze półplasterki

Smaki Na Talerzu
Sos kurkowy 201

Sos kurkowy to super dodatek do wielu dań, zarówno tych z mięsem, jak i bez. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego, a jednocześnie prostego przepisu na

Kulinarne Przeboje
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie kurkowym 134

połowa dużej) ·        50 ml białego wytrawnego wina lub pół szklanki bulionu drobiowego ·        ok. 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% ·        1 garść posiekanego koperku ·        2 łyżki masła klarowanego PRZYGOTOWANIE Kurki delikatnie opłukać wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym

Calzonella.com
Sernik na zimno z malinami i mascarpone. 140

zimno z malinami Składniki 1 opakowanie herbatników około 230 g 100 g masła (roztopić) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone 3 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany kremówki 30 lub 36% mocno schłodzonej 500 g malin (świeże lub mrożone) 1 galaretka (czerwona) Instrukcje Żelatynę namaczamy w kilku łyżkach zimnej wody. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Tortownicę

To co lubię - gotuję i polecam
Malinowe delicje – malinowa chmurka 109

smaku malinowym Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody, kiedy wystygnie dodajemy lekko rozmrożone maliny. Odstawiamy do czasu, aż zacznie tężeć. Składniki na masę śmietanową: 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % 500 ml serka mascarpone 4 czubate łyżeczki żelatyny (opakowanie 70 g) 3 czubate łyżki cukru pudru Instrukcje Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na jasną, puszystą masę

To co lubię - gotuję i polecam
Pianka niespodzianka 163

niespodzianką, idealna dla amatorów ciepłych lodów :)            Składniki: 1 opakowanie ciepłych lodów 10-12sztuk 500g serka waniliowego jogobella lub inny ulubiony 500ml śmietanki kremówki 30-36% 4 równe galaretki, u mnie agrestowe Przygotowanie: 2 galaretki przygotować na 2 szklanki gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietankę, dodać serek następnie wmieszać tężejącą galaretkę. W miedzy czasie

W garach u Gosi
Zimowa karpatka 147

mieszamy do czasu, aż cała się rozpuści. Możemy wstawić do mikrofalówki na 10 sekund, na najniższą moc wtedy łatwiej się rozpuści. Truskawki mrożone rozmrażamy i miksujemy na mus. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, a pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier puder na przemian z serkiem mascarpone. Na koniec wlewamy zmiksowane truskawki i rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy jeszcze chwilę

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa porowa z charakterem 156

charakterem,   pastą curry i mleczkiem kokosowym.   Smakowała bardzo dobrze Składniki : 4 sztuki   białej części pora 165ml mleczka kokosowego u mnie Blue Dragon 100-150ml śmietanki kremówki 2 serki topione typu bloczek o smaku śmietankowym 2 łyżeczki zielonej pasty curry 2 łyżki masła klarowanego Pęczek szczypiorku Biały pieprz, sól do smaku Dodatkowo na bulion: 1 podwójny filet

W garach u Gosi