ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:176/892)

Sos pieczarkowy ze śmietaną 122

przyprawy. Do sosu zazwyczaj dodaję natkę pietruszki lub koperek. Żeby zrobić sos pieczarkowy wystarczy podsmażyć pieczarki, dodać do nich cebulę i ząbek czosnku, a gdy zmiękną, zalać śmietanką kremówką, doprawić solą i pieprzem i chwilę pogotować. Gdy sos się lekko zagęści, jest gotowy. Taki sos będzie pasował do bardzo wielu dań , jest idealny do domowych klusek na parze , kopytek , makaronu(...)łyżki masła lub oleju rzepakowego 1 cebula, pokrojona w kostkę lub 2-3 łyżki prażonej cebulki ( u mnie własnej roboty) 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 szklanka śmietanki kremówki 30% sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki, ok. 2-3 łyżki Przygotowanie sosu pieczarkowego ze śmietaną i natką pietruszki: Pieczarki płuczemy na durszlaku, osuszamy na ręczniku papierowym. Pieczarek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Deser - Malinowa chmurka 126

spód: 120 g ciastek owsianych z orzechami Bonitki Warstwa malinowa: 1 opakowanie galaretki malinowej 450 ml gorącej wody ok. 200 g świeżych malin Warstwa śmietankowa: 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Składniki na bezy: 1 białko jajka 60 g drobnego cukru pół łyżeczki mąki ziemniaczanej ok. 1/4 łyżeczki soku(...)pokruszonych ciastek. Na nie wysypujemy maliny. Lekko płynną galaretkę wylać  na warstwę ciasteczkową i maliny.  Pucharki wstawiamy do lodówki,  by galaretka całkowicie stężała.  Schłodzoną śmietankę kremówkę  ubijamy na sztywno na najwyższych obrotach.  Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.  Na koniec dodajemy po łyżce mascarpone. Tak przygotowany krem wykładamy na stężałą galaretkę. Na wierzch

Pyszności Słodkości
Lody wiśniowe i książki na lato 101

przeczytać. A później wróciłam z urlopu i zaczęłam czytać "Zieloną milę"... (patrz pkt nr 1).  No to teraz lody! S kładniki: ok. 1/2 kg wiśni 400 g śmietany kremówki (30 lub 36 %) - 2 kubki 3 lub 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wiśnie myjemy, drylujemy i podsmażamy ok. 15 minut razem z cukrem pudrem. Odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu miksujemy(...)Ubijamy kremówkę i dodajemy ją do zmiksowanych wiśni. Delikatnie łączymy, mieszając szpatułką. Masę wylewamy do większego pojemnika lub do pojedynczych foremek na lody.  Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Przed podaniem pojemnik lub foremki wyciągamy i odstawiamy na kilkanaście minut. Smacznego

bistro mama
CIASTO BANOFFEE PIE 306

będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. CIASTO BANOFFEE PIE SKŁADNIKI: Spód: herbatniki ciemne ( 250 g) kakao (1 łyżka) czekolada deserowa (100 g) masło (100 g) Bita śmietana : śmietanka kremówka 30 % dobrze schłodzona (400 ml) żelatyna (1 łyżka) + gorąca woda (80 ml) cukier puder (2 łyżki) mascarpone (250 g) Dodatkowo: masa kajmakowa (duża puszka 510 g) banany dojrzałe(...)kajmakowsmarujemy dno herbatnikowe.  Na masie układamy banany pokrojone w plastry (wcześniej skropione sokiem z cytryny) 3.)  Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia.  Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone.  Pod koniec dodajemy ostudzoną żelatynę.   Ubijamy do uzyskania jednolitej masy.  Krem przekładamy na banany  i górę posypujemy

RITA food channel
Tarta czekoladowa z owocami i bitą śmietaną 120

średnicy około 21cm): 16 czekoladowych ciasteczek zbożowych 75g masła Na krem: opakowanie budyniu czekoladowego 400ml mleka tabliczka gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru 2 łyżki masła Dodatkowo: 250ml śmietanki kremówki świeże owoce do ozdobienia   Zaczynamy od zrobienia masy budyniowej – szklankę mleka wlewamy do rondelka, dodajemy do niego cukier i zagotowujemy. W międzyczasie w drugiej szklance mleka rozprowadzamy budyń czekoladowy(...)piasku. Wszystko wysypujemy do tortownicy i najlepiej palcami, przyciskamy tworząc mały brzeg i płaski spód ciasta. Wstawiamy do lodówki na 30 minut do stężenia.   Ubijamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę na sztywno. Na spód ciasta wykładamy krem czekoladowy i dokładnie rozprowadzamy. Na krem wykładamy śmietanę. Wierzch ciasta układamy obficie owoce – ja użyłam pokrojonych w plasterki truskawek, całych malin

Smaczna Strona
Karmelowy sernik na zimno 95

serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President 25 g żelatyny 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) sos karmelowy 100 g cukru brązowego 100 g śmietanki kremówki 30-36% 50 g masła Sposób wykonania: Herbatniki kruszymy bardzo drobno i wsypujemy do miski. Dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę. Za pomocą dwóch widelców wgniatamy masło w herbatniki(...)mieszając) aż cukier się rozpuści. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy masło. Mieszamy do momentu, w którym masło się rozpuści i połączy z karmelem. Ściągamy patelnię z ognia, dodajemy kremówkę dokładnie mieszając aż powstanie jednolita masa. Przelewamy sos karmelowy do słoiczka i czekamy aż przestygnie. Następnie wstawiamy go do lodówki, na ok. 15 min, by stężał. Przygotowujemy masę serową. Żelatynę rozpuszczamy

Mostek w kuchni
Kremowy sernik marmurek z frużeliną 171

zbędnych polepszaczy, wypełniaczy.   spód sernika: 350 g herbatników kakaowych 100 g masła sernik: 60 dkg wiśni wydrylowanych 1 kg sera twarogowego z mascarpone President 250 ml śmietany kremówki 30 % 200 g czekolady białej 3 łyżki cukru pudru 4 jajka wielkość M 1 budyń śmietankowy 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej mięta do dekoracji wiórki z czekolady białej(...)małej ilości wody i wlewam do gotujących wiśni i jak zgęstnieją zdejmuję z ognia i zostawiam do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Do miski przekładam ser, dodaję śmietanę kremówkę , jajka, puder, budyń i mieszam mikserem ale krótko. Wlewam ciepłą czekoladę strumieniem i cały czas miksuję. Połowę musu wiśniowego dodaję do sera  i mieszam. Na spód z ciastek wylewam

wesoła kuchnia
CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA 477

zrobić takie brzoskwiniowe ciasto możecie zobaczyć w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Masa biała: śmietanka kremówka 30% dobrze schłodzona (200 ml.) cukier puder (1 łyżka) galaretka brzoskwiniowa (1 op. = 75 g) + gorąca woda (1 szkl.) Masa  brzoskwiniowa: brzoskwinie z puszki odsączone (1 duża puszka) galaretka(...)pozostawiamy do wystudzenia (pamiętajcie która galaretka jest z żelatyną, żeby Wam się nie pomyliły). Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy w niej warstwę herbatników. 2.) Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder. Dolewamy ostudzoną i lekko tężejącą galaretkę. Masę przelewamy na dno herbatnikowe i wstawiamy foremkę do zamrażalnika na 10 min. żeby masa dobrze nam stężała

RITA food channel
Tort czekoladowo - malinowy 1179

schłodzonego Nasączenie: 50 ml soku malinowego lub likieru malinowego 50 ml mocnej herbaty  Polewa: 100 g czekolady deserowej lub pół na pół mlecznej i gorzkiej 100 ml śmietanki kremówki 36% lub 30% Wykonanie: Ciasto czekoladowe: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotować tortownicę o średnicy 21 cm: dno wyłożyć papierem do pieczenia, obręcz wysmarować masłem i oprószyć mąką(...)blatem ciasta i nasączyć je pozostałym ponczem. Wierzch i boki tortu posmarować odłożonym kremem. Tort wstawić do lodówki na około 2 godziny. Polewa: Czekoladę posiekać, umieścić w miseczce. Śmietankę kremówkę podgrzać do wrzenia, zalać nią posiekaną czekoladę. Odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiego sosu czekoladowego. Odstawić do przestudzenia i lekkiego zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając. Na schłodzony

Opowieści z piekarnika
Lody chałwowe 122

kolejne lody powstały zupełnie przypadkowo. Kupiłam słoiczek tahini z  myślą o zupełnie innym przepisie, a później stwierdziłam, że użyję jej jednak do lodów ;) Składniki: 1 szklanka śmietany kremówki 1 szklanka mleka 1/2 szklanki tahini 4 łyżki cukru pudru Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Mleko mieszamy z tahiną. Do masy mlecznej dodajemy ubitą śmietanę i dokładnie mieszamy łopatką

My simple kitchen
DOMOWE LODY STRACCIATELLA- TYLKO 3 SKŁADNIKI 99

wtedy, kiedy na dworze jest gorąco (a uwierzcie mi, że takie dni w tym roku w Anglii zdarzają się rzadko;)).  Składniki na pojemnik 1200 ml: * 650 ml śmietany kremówki * 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego * 150 g gorzkiej czekolady (użyłam  Pantagruel ) Wykonanie: Zimną śmietanę kremówkę wlać do miski, dodać również mleko skondensowane. Ubijać mikserem do momentu aż powstanie gęsta

Zrób to smacznie
LODY MILKY WAY 135

Domowe lody mleczne o smaku Milky Waya. Bez jajek! Tylko 4 składniki! Dzięki połączeniu mleka, śmietanki kremówki i serka mascarpone lody wychodzą delikatne i kremowe w smaku. Nie zawierają dodatkowego cukru, gdyż słodzone są batonami Milky Way, które to też nadają smak lodom. Lody można przygotować zarówno bez użycia maszynki, jak i z maszynką do lodów, dlatego podałam przepisy(...)milky way, które wcześniej kroimy na małe kawałki. Mleka nie zagotowujemy. Studzimy i wkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Bez maszynki: Śmietankę kremówkę prosto z lodówki ubijamy mikserem na sztywną masę. Schłodzone mleko z Milky Way miksujemy za pomocą miksera z zimnym serkiem mascarpone. Następnie dodajemy porcjami ubitą śmietankę i delikatnie mieszamy łyżką

Kuchnia MagdaLeny
LODY MILKY WAY 135

Domowe lody mleczne o smaku Milky Waya. Bez jajek! Tylko 4 składniki! Dzięki połączeniu mleka, śmietanki kremówki i serka mascarpone lody wychodzą delikatne i kremowe w smaku. Nie zawierają dodatkowego cukru, gdyż słodzone są batonami Milky Way, które to też nadają smak lodom. Lody można przygotować zarówno bez użycia maszynki, jak i z maszynką do lodów, dlatego podałam przepisy(...)milky way, które wcześniej kroimy na małe kawałki. Mleka nie zagotowujemy. Studzimy i wkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Bez maszynki: Śmietankę kremówkę prosto z lodówki ubijamy mikserem na sztywną masę. Schłodzone mleko z Milky Way miksujemy za pomocą miksera z zimnym serkiem mascarpone. Następnie dodajemy porcjami ubitą śmietankę i delikatnie mieszamy łyżką

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z malinami i kremem mascarpone 121

ciasto: 120 g masła, 1 łyżka oleju, 4 łyżki wody, 1 porządna łyżka cukru, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, krem 250 g serka mascarpone, 200 ml śmietany kremówki (ja dałam 36%, ale 30% też będzie dobra) 3 łyżki cukru. Dodatkowo około 350 g malin. Do naczynia żaroodpornego wrzucić masło, olej, wodę, cukier i sól, zakryć (koniecznie - bo pryska(...)rękami. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 180-190 stopni. Powstałym ciastem wylepić formę do tarty i wstawić do piekarnika na około 15 minut, do zrumienienia ciasta. W międzyczasie zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać mascarpone, chwilę ubijać razem na wolnych obrotach, aż składniki połączą się w delikatny, puszysty krem. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem, wierzch udekorować malinami. Efekt

Moja kraina smaków
3- SKŁADNIKOWE DOMOWE LODY OREO (BEZ MASZYNKI) 59

potem tylko mrożenie i można cieszyć się doskonałym smakiem domowych lodów. Słodkie, orzeźwiające, zachwycą zarówno tych małych jak i tych dużych :) Składniki na pojemnik 1200 ml: * 650 ml śmietany kremówki * 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego * 15-16 ciastek oreo Wykonanie: Zimną śmietanę kremówkę wlać do miski, dodać również mleko skondensowane. Ubijać mikserem do momentu aż powstanie gęsta masa. Ciastka oreo

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania