ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:175/892)

Czekoladowy brzoskwiniowiec 82

Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY : 6 jajek szklanka mąki pszennej 150g. masła/margaryny do pieczenia 150g. ciemnej czekolady szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA MASĘ : 500ml. śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 500g. serka mascarpone szklanka cukru pudru 3 łyzki soku brzoskwiniowego (z puszki) galaretka cytrynowa SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 250g. margaryny do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki wody(...)szklanka cukru DODATKOWO: brzoskwinie w puszce pół tabliczki ciemnej czekolady (na zdobienia czekoladowe) 200 ml. śmietany kremówki (do ozdoby) Wykonanie Ciasta: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Dno blachy [standardowa blacha do pieczenia, wymiary 25 na 36 cm.] smarujemy masłem i opruszamy bułką tartą lub kaszą manną. Czekoladę umieszczamy razem z masłem w szklanej misce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. stawiamy miskę

Domowe Torty
Tort bezowo-kawowy 123

kawowy Tort bezowo-kawowy Tort bezowo-kawowy, to trzy pyszne blaty z chrupkiej na zewnątrz, a miękkiej i ciągnącej w środku bezy, przełożone delikatnym kremem kawowym (na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone)! Pychota! Poniżej znajdziecie przepis sporządzony w formie krok po kroku + zdjęcia, aby jak najbardziej ułatwić Wam zrobienie takiej pychotki w Waszej własnej kuchni. Bezowo-kawowy tort(...)tylko kawosze nie potrafią się od niego oderwać! Smacznego!!! SKŁADNIKI NA BEZOWE BLATY: 8 białek 480 g. cukru szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM KAWOWY: 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej łyżka przegotowanej wody Wykonanie Tortu: BEZY : Do (dobrze oddzielonych od żółtek) białek dodajemy szczyptę soli. Ubijamy – początkowo na niskich, następnie

Domowe Torty
LODY O SMAKU TOFFI- BEZ MASZYNKI I TYLKO 2 SKŁADNIKI 92

przygotowaniu a lody wychodzą rewelacyjne w smaku. Nie potrzeba tu ani żółtek, ani maszyny. Wystarczy tylko mikser i 2 składniki. A więc do dzieła :) Składniki: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 250 g nadzienia o smaku toffi (użyłam  Kandy ) (zamiast nadzienia można użyć pół puszki masy kajmakowej) Wykonanie: W misce ubić śmietanę kremówkę na sztywno. W drugiej miseczce wymieszać nadzienie

Zrób to smacznie
Ptysie w karmelu 98

jajka szczypta soli + 1 jedno jajko do posmarowania góry ptysiów Składniki na Crème pâtissière Jeśli nie macie czasu lub ochoty robić kremu, do ptysi pasuje świetnie także ubita śmietana kremówka. Składniki na karmel: 125 g cukru 50 ml wody Ptysie w karmelu jak to zrobić? Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i sól. Podgrzewamy na małym ogniu, aż masło się(...)ptysie są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie Crème pâtissière . Po dokładnym przepis wystarczy kliknąć tutaj . Jeśli nie macie czasu na robienie kremu, ptysie smakują świetnie nadziane ubitą śmietaną kremówką. Kiedy ptysie przestygną, robimy dziurkę w spodzie za pomocą małej tylki cukierniczej lub nożyka. Krem przekładamy do szprycy i przez dziurkę napełniamy ptysie. Jak zrobić karmel? Nadziane ptysie wystarczy teraz

Ciastkozercy
SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPTACH (Z TWAROGIEM) 130

także i Wam ten przepis, jest prosty, szybki i tylko z kilku składników :) Składniki na okrągłą blachę  średnicy 24 cm: * 1 kg twarogu z wiaderka * 300 ml śmietany kremówki 36% * 4 łyżeczki żelatyny * 1/3 szklanki wody * 3-4 łyżki cukru pudru * 2 galaretki truskawkowe * 700 ml wody * biszkopty okrągłe na spód (użyłam biszkopty włocławskie  Mamut ) * dowolne owoce(...)należy ją rozpuścić (wstawiam szklankę na kilka sekund do mikrofalówki). Twaróg z wiaderka przełożyć do miski, dodać cukier puder i żelatynę, wszystko wymieszać mikserem. W osobnej misce ubić śmietanę kremówkę na sztywno, dodać ją do twarogu, wymieszać. Na dno blachy wyłożyć biszkopty. na wierzch wylać masę sernikową, wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę.  Na wierzchu sernika

Zrób to smacznie
Mini ptysie nadziewane bitą śmietaną 109

bitą śmietaną. Polecam Wam to wyjątkowe połączenie. Składniki: Na ciasto parzone: 1 szklanka wody / 250 ml 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka Nadzienie: 400 ml śmietanki kremówki 30% 1 fix do ubijania śmietany około 2 łyżki cukru pudru (można dodać ciut więcej w zależności od upodobań) Przygotowanie: Jak przygotować ciasto na ptysie? W rondelku z grubszym dnem(...)stopni przez około 20-30 minut. Czas pieczenia jest uzależniony od wielkości ptysiów i piekarnika. Obserwujemy ptysie, powinny się ładnie zarumienić. Odkładamy na kratkę do przestudzenia. Nadziewanie ptysiów: Ubijamy kremówkę, pod koniec dodając cukier puder wymieszany z fixem. Jeszcze chwilę miksujemy i gotowe. Ptysie można przekroić na pół i wycisnąć nasze nadzienie, po czym je złożyć lub nadziać

Słodkie okruszki
Najlepsze przepisy na kurki 168

białego wina 1 duża lub średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku sól, świeżo zmielony czarny i czerwony pieprz, świeży tymianek oliwa z oliwek, masło 200 g śmietany kremówki 1 duża polędwiczka wieprzowa Wykonanie: Kaszę, makaron lub ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w drobno kostkę, czosnek posiekaj. Polędwiczkę oczyść z błon, pokrój w 1 cm plastry. Kurki umyj i dokładnie oczyść(...)Kopytka z kurkami w sosie śmietanowym z winem Składniki (2 porcje): 500 g ugotowanych kopytek 200 g kurek 1 średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku 100 – 120 ml śmietany kremówki 1/4 szklanki białego wina masło + oliwa z oliwek (do smażenia) suszony tymianek, sól, świeżo zmielony pieprz 1/2 pęczka natki pietruszki Wykonanie: Przygotuj wszystkie składniki: Kurki oczyść, przepłucz pod bieżącą wodą

Moja pasja smaku
Ciasto Leśny Mech 112

Ciasto leśny mech to pyszne ciasto ze szpinakiem, przełożone delikatnym kremem na bazie kremówki i serka mascarpone. Leśny mech zdecydowanie smakuje tak jak wygląda, czyli pysznie i idealnie. Składniki: Ciasto: 200g świeżego szpinaku 4 jajka 0.5 szklanki cukru 200ml oleju 1op. cukru waniliowego (16g) 1.5 łyżki soku z cytryny 2 szklanki mąki pszennej 1op. budyniu waniliowego 1.5 łyżeczki proszku(...)równe blaty ( każdy 2 centymetrowy ), a z pozostałego ciasta robimy zieloną posypkę na wierch. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w 200ml wrzącej wody, odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego, a kiedy będzie już sztywna, dodajemy mascarpone, zimną tężejącą galaretkę i miksujemy na gładki, jednolity krem. Krem dzielimy na dwie równe

NiePieprz.pl
5 najpopularniejszych rodzajów makaronu 121

www.estella.pl/menu-restauracyjne/makarony ) i najczęściej podawane jest z owocami morza lub rybami. Pappardelle z doradą 500 g makaronu pappardelle, 300 g fileta z dorady, cebula, 2 ząbki czosnku, śmietana kremówka 36%, bazylia, tymianek, sól, pieprz. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć w nim ugotowany makaron. Następnie dodać do niego zeszkloną cebulę z czosnkiem oraz kawałki surowej ryby. Całość zalać(...)śmietaną kremówką z dodatkiem przypraw. Zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut (preferowana temperatura to 180°C). Spaghetti Bez wątpienia najbardziej rozpoznawalna odmiana makaronu. Przeważnie wytwarzana jest z mąki pszennej, ale coraz częściej można spotkać produkty powstające na bazie mąk smakowych, np. szpinakowych, marchewkowych czy pomidorowych. Spaghetti na słodko 300 g makaronu spaghetti, 300 g owoców np. truskawek, malin, borówek

CookMag
TARTA TATIN Z BRZOSKWINIAMI I KREMEM JOGURTOWYM 102

brzoskwiń ● 60 g cukru Na krem jogurtowy : ● 1 jogurt kremowy ● 60 g drobnego cukru ● 1 laska wanilii (lub cukier waniliowy) ● 6 cl mleka ● 12 cl śmietany kremówki Przygotowanie : Laskę wanilii rozetnij wzdłuż, ostrzem noża wyłuskaj ziarenka. W misce wymieszaj jogurt z ziarenkami wanilii. Dodaj 60 g cukru i ubij trzepaczką całość, domieszaj 6 cl mleka i śmietanę kremówkę. Dokładnie wymieszaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
KRUCHE CIASTO ZE ŚMIETANĄ I JEŻYNAMI 153

piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok. 20 minut na programie z termoobiegiem. Po upieczeniu wyjmujemy formę z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Masa śmietanowa: - 250 ml kremówki - 1/2 galaretki na 500ml wody (u mnie bezbarwna o smaku cytrynowym) Ubijamy kremówkę, do ubitej śmietany dodajemy chłodną (najlepiej lekko już tężejącą) galaretkę (wcześniej  rozmieszanej w 125 ml gorącej wody

Smaczne Zdrowe
Sos z kurek ( kurkowy ) 68

Wypróbujcie przepis, póki sezon na kurki trwa! Sos z kurek ( kurkowy ) – Składniki Kurki 0,5kg kurek Masło kilka łyżek Cebula 1 średniej wielkości Czosnek 3-4 ząbki Śmietana kremówka 30% 100ml Gęsta śmietana 18% 3 czubate łyżki N The post Sos z kurek ( kurkowy ) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Schab z kurkami (w sosie kurkowym) 86

smaku Sól do smaku Papryka słodka do smaku Oliwa z oliwek Składniki na sos: Kurki 0,5kg Cebula 1 średnia cebula Masło kilka łyżek Czosnek 3-4 ząbki Śmietana kremówka 30% 100ml Gęsta śmietana 18% 3 czubate ł The post Schab z kurkami (w sosie kurkowym) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Indyk w sosie kurkowym 71

sznycli Pieprz do smaku Papryka słodka do smaku Oliwa z oliwek Składniki na sos: Kurki 0,5kg Cebula 1 średnia cebula Masło kilka łyżek Czosnek 3-4 ząbki Śmietana kremówka 30% 100ml Gęsta śmietana 18% 3 czubate łyżk The post Indyk w sosie kurkowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Śmietanowiec z kolorową galaretką. Galaretkowiec 74

Śmietanowiec z kolorową galaretką, czyli Galaretkowiec Śmietanowiec z galaretką – Składniki Mleko 300ml Serka homogenizowany 350g Żelatyna 25g (3 łyżki) Kolorowe galaretki 3 kolorowe galaretki Śmietana kremówka 30% 350ml Cukier p The post Śmietanowiec z kolorową galaretką. Galaretkowiec appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje