ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:184/892)

tort z ananasem 190

wystudzenia. Tak samo postępujemy z dwoma pozostałymi. Możemy również upiec jeden duży a następnie przeciąć go na trzy blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 1/2 puszki ananasa wykonanie: Krążki ananasa kroimy w kosteczkę. Odsączamy z nadmiaru soku. Mascarpone miksujemy z cukrem oraz kremówką na puszysty, gęsty krem. Krem dzielimy

Domowy Smak Jedzenia
Familijna pychotka 148

budyniu śmietankowego ( po 40 g) 4 łyżki nutelli lub innego kremu czekoladowego 1 żółtko 3 łyżki cukru 1 torebka cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker Krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki 2 pełne łyżki mleka w proszku 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny ¼ szklanki gorącej wody Dodatkowo: 10 dag gorzkiej czekolady 1 mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 duża(...)masło utrzeć na puch , następnie miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu i nutellę, aż powstanie gęsty krem. KREM ŚMIETANOWY: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zostawić do wystudzenia. Dobrze schłodzoną kremówkę miksujemy na sztywną masę, pod koniec mieszamy z cukrem pudrem i mlekiem w proszku, wlewamy płynną żelatynę, ponownie miksujemy. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Jeden blat biszkopta ponownie umieszczamy w foremce, nasączamy połową

Wanilia i Kardamon
Muffinki z kremem i ajerkoniakiem i urodziny bloga. 137

jajka 1 cukier waniliowy pół szklanki cukru pół szklanki oleju pół szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki tortowej 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 165 ml śmietanki kremówki 30 % 5 dag białej czekolady 2 łyżki ajerkoniaku Dodatkowo: 2 łyżki ajerkoniaku dowolna cukrowa posypka Wykonanie pysznych muffinek: 1. Ciasto: Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę(...)dokładnie studzimy i wyjmujemy z papilotek. 4. Krem i dekorowanie: Krem: Czekoladę łamiemy na mniejsze kostki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy, mam być płynna i letnia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy aż będzie sztywna, dodajemy czekoladę i ajerkoniak i ubijamy do dokładnego połączenia się składników. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Dekorowanie: Na dobrze wystudzone muffinki wyciskamy krem

Izabelawkuchni
ŚNIEŻNY PUCH- CIASTO BEZ PIECZENIA 1846

zrobić i teraz żałuję, że tyle z tym zwlekałam. Na pewno zrobię je jeszcze nie jeden raz ;) Składniki na okrągłą blachę średnicy 24 cm: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 500 g twarogu z wiaderka * 2 galaretki cytrynowe * 500 ml wody do rozpuszczenia galaretek * 4 łyżki łyżki cukru pudru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Posypka kokosowa: * 1 łyżka(...)herbatniki do wyłożenia na spód blachy Wykonanie: 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, odstawić do całkowitego wystudzenia. Na dnie blachy wyłożyć herbatniki. Do miski wlać śmietanę kremówkę, ubić na sztywno. Następnie dodawać do śmietany po łyżce twarogu, mieszać mikserem. Wsypać cukier puder i waniliowy. Na końcu stopniowo wlewać zimną, ale nadal płynną galaretkę, wymieszać. Masę wylać

Zrób to smacznie
Tort obłędnie czekoladowy. Z musem czekoladowym, kremem śmietankowo-czekoladowym i... 116

cukru 1 szklanka kefiru 50 ml oleju rzepakowego 175 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 85 g kakao Składniki   na mus czekoladowy: 250 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki serka mascarpone 150 g gorzkiej czekolady (70%) 1 łyżki cukru pudru Składniki na krem śmietankowy z wiórkami czekolady: 500 ml śmietany   kremówki (36%) 2   pełne

Kuchnia u Krysi
Domowa beza Pavlova 191

warto pamiętać, żeby przy ubijaniu piany korzystać ze szklanych lub metalowej misy. Jakikolwiek tłuszcz spowoduje, że białka się nie ubiją. Przepis i listę składników przedstawiam poniżej. Składniki 500 ml kremówki 36% 20 dag owoców świeżych lub mrożonych 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 6 białek 30 dag cukru pudru Beza Pavlova – przepis Białka ubij za pomocą(...)zmniejsz temperaturę do 150 stopni Celsjusza. Piecz przez około 1,5 godziny Gdy beza będzie już gotowa pozostaw ją w piekarniku do całkowitego wystygnięcia, przy uchylonych drzwiach piekarnika Ubij kremówkę na sztywno i wyłóż na bezę, udekoruj całość owocami. Smacznego! Artykuł Domowa beza Pavlova pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deserek serowy z brzoskwiniami 173

mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki Potrzebne do Przygotowania Deserka Serowego. 30 dkg brzoskwiń w syropie (z puszki) 25 dkg twarogu 8 dkg cukru pudru 200 ml śmietany kremówki (36%) 4 łyżki syropu z brzoskwiń 7 dkg herbatników Jak Zrobić Deserek z Twarożkiem i Brzoskwiniami . Z 30 dkg brzoskwiń 10 dkg pokroić w kostkę a 20 dkg zmiksować(...)Herbatniki pokruszyć. Mają mieć konsystencję prawie taką samą jak bułka tarta. Twarożek wymieszać z cukrem pudrem, dodać syrop z brzoskwiń i zmiksować. Całość powinna mieć kremową konsystencję. Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Ubitą dodać do twarożku i wymieszać. Przygotować kubeczki lub pucharki do deserków . Na spód każdego pucharka wyłożyć odrobinę puree brzoskwiniowego, na brzoskwinie wysypać łyżkę pokruszonych herbatników

mecooks
WIŚNIOWA CHMURKA 222

uchwycić dobry moment wylewania galaretek (gdy masa będzie zbyt płynna, wypłynie nam pod kruchy spód, dlatego tak ważne jest, by uchwycić ten właściwy moment). Masa śmietanowa: - 500g mascarpone - 250ml kremówki - 3 łyżki ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego W misie miksera ubijamy mascarpone razem z kremówką i cukrem waniliowym na gęstą masę (uważając, by nie zrobiło nam się masło). Masę

Smaczne Zdrowe
Kruche ciasto z winogronami 179

pieczenia 1 op. cukru wanilinowego (16g) 8 żółtek Beza: 8 białek 300 g cukru (proponuję minimalnie zmniejszyć ilość) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g płatków migdałowych Masa: 500 ml kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 10 g żelatyny Dodatkowo: 3 op. zielonej galaretki 500 g zielonych winogron bezpestkowych Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier puder(...)drugim ciastem. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy. Żelatynę zalewamy około 1/4 szkl. zimnej przegotowanej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Gdy galaretka zacznie tężeć ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę. Dodajemy cukier puder do smaku. Żelatynę podgrzewamy krótko – tylko do rozpuszczenia – dodajemy do ubitej śmietany. Na jednym kruchym cieście rozkładamy winogrona. Zalewamy je tężejącą galaretką. Następnie wykładamy masę

Smaki Na Talerzu
Papanasi - rumuńskie pączki serowe 297

cytryny 1 łyżka soku z cytryny 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki drobnego cukru  2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią szczypta soli 300 ml zimnej kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 słoik wiśni drylowanych w żelu cukier puder do oprószenia olej do smażenia Przygotowanie: W misie miksera umieścić twaróg, jajko, żółtko, skórkę, sok z cytryny, cukier, cukier(...)kulkę.  Smażyć oponki i małe kulki w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury 160ºC, z obu stron. Po usmażeniu odkładać na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.  Na każdą oponkę nakładać pełną łyżkę bitej śmietany, oblać wiśniami, na wierzch położyć małą kulkę i oprószyć cukrem pudrem. Przepis z bloga Moje

Ala piecze i gotuje
Ciasto japońskie 214

serniki ( u mnie ser wiaderkowy ), w temperaturze pokojowej 250 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, ziarenka z połowy laski wanilii lub opakowanie cukru wanilinowego 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 30 g żelatyny + 100 ml zimnej wody Wykonanie: Ciasto czekoladowe: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Masło roztopić i przestudzić. Kawę zaparzyć w 100 ml wody(...)mąkę ziemniaczaną, postawić z powrotem na ogniu i mieszając ponownie zagotować. Frużelinę odstawić do całkowitego wystudzenia. Masa serowa: Żelatynę zalać wodą, odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, włożyć do lodówki. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem oraz wanilią. Napęczniałą żelatynę postawić na palniku i podgrzewać mieszając, do całkowitego jej rozpuszczenia ( można również żelatynę rozpuścić

Opowieści z piekarnika
Amerykany czekoladowe z nutą pomarańczy 111

czekolady (74 % kakao) 2 łyżeczki amoniaku szczypta soli Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady skórka starta z 3/4 pomarańczy (na małych oczkach) 1/3 szklanki śmietany kremówki 30 % Przygotowanie: Ciasto: W rondelku roztopić masło z czekoladą i ostudzić. Jajka zmiksować z mlekiem, dodać mąkę, cukier, amoniak i szczyptę soli. Dodać zawartość rondelka i krótko zmiksować. Na blaszkę(...)blaszkę nałożyć 6 ciastek w dużych odstępach (bardzo urosną!). Piec w 170 stopniach przez około 13 -15 minut, aż lekko się zrumienią. Polewa czekoladowa: W rondelku mocno podgrzać śmietanę kremówkę (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady, skórkę pomarańczową i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Gotową polewą posmarować amerykany od płaskiej strony. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Ciasto jabłecznik stracciatella 674

masła 70 g margaryny 1 jajko 2 żółtka Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 łyżki masła 2 galaretki pomarańczowe lub cytrynowe Krem stracciatella: 0,5 l kremówki 30% 250 serka mascarpone 250 g jogurtu greckiego 0,5 szkl cukru pudru 100 g płatków czekoladowych 5 łyżeczek żelatyny ale-raj 1/3 szkl wody Dodatkowo: 1 galaretka pomarańczowa Przygotowanie: Ciasto: Miękkie(...)tężeć, w przeciwnym wypadku sok wsiąknie w ciasto i je rozmiękczy. Krem stracciatella:  Żelatynę zalać zimną wodą i zostawić do napęcznienia, a następnie podgrzać do rozpuszczenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Serek mascarpone wymieszać z jogurtem greckim i cukrem pudrem. Dodać ubitą śmietanę i chwilę mieszać na wolnych obrotach do połączenia się składników. Nie przerywając mieszania wlać rozpuszczoną

Ala piecze i gotuje
Pikantny makaron z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami 136

tego makaronu. Składniki (na 2 porcje): 200g makaronu kokardki 150g wędzonego łososia 6 suszonych pomidorów z oliwy i 2 łyżki oliwy z nich 2 ząbki czosnku 200ml śmietanki kremówki łyżka musztardy stołowej 2 łyżki soku z cytryny łyżka masła łyżeczka pikantnej przyprawy domowej roboty* łyżka drobno siekanego szczypiorku odrobina parmezanu do posypania – opcjonalnie   *Domowa pikantna przyprawa – zmieszamy(...)będą rozpadać – około 4-5 minut. Następnie dodajemy czosnek oraz przyprawę i smażymy mieszając, jeszcze przez minutę. Do wszystkiego dodajemy musztardę, sok z cytryny i rozprowadzamy. Dolewamy śmietankę kremówkę, dokładnie wszystko mieszamy i doprowadzamy do bulgotania. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy łososia – rozrywamy w palcach na mniejsze kawałki. Wszystko dokładnie mieszamy. W tym czasie makaron już powinien być

Smaczna Strona