Są przepyszne, najlepiej zacząć je jeść w następnym dniu po upieczeniu i nadzianiu kremem. Wszystkim smakują:) Mnie zresztą też:) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki tortowej
In my kitchenciastka owsiane Digestive lub inne; Wykonanie: Sposób wykonania taki sam jak tutaj . Deser przygotowałam bez cukru. Wyszedł bardzo dobry, nie za słodki i nie za kwaśny:) Wytarczyła "słodkość" od ciasteczek
In my kitchensię żyje i pracuje w Arabii Saudyjskiej czyli W pustyni bez puszczy czyli Arabia Saudyjska oczami Polaka Kleicha - tradycyjne ciasteczka arabskie wypełnione nadzieniem najczęściej daktylowym
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMokoszy ... I od wczoraj świeci słońce dodając animuszu chyba już na dobre, po zimie :) Psiapsiółki, które wpadły na kawę dały mi pretekst do wykorzystania przepisów z nowej słodkościowej książki, ciasteczka wyszły pyszne co wprawiło mnie w jeszcze większą radość
Dzieje kuchennej Wiewiórysobą baklavę, panna cottę waniliową, francuskie rurki z kremem i przysmaki z Saragossy. Wyobraźcie sobie, że zabieracie ich na przejażdżkę rowerową, a Wasze kieszenie pełne są słodkich florentynek i ciasteczek cynamonowych, w plecaku zaś czekają na przerwę w pedałowaniu kremówki, eklery kawowe i rogaliki z makiem. Jeśli poczujecie pragnienie, Waszym sprajtem będzie koktajl waniliowo-malinowy z bazylią lub arbuzowe szaleństwo
GRUBY WAŁEKkupować owoców maczanych w syropie glukozowo-fruktozowym i konserwowanych siarką. Lepiej stawiać na 100% naturalności. Uzyskany cukier należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Nadaje się do słodzenia ciast, ciasteczek, musów czekoladowych, owsianek. Niestety nie rozpuszcza się w płynach, więc do kawy czy herbaty się nie nada. 1.Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. 2.Daktyle (użyłam dwóch szklanek) rozłóż na wyłożonej papierem
Powiedz dietom nieświęta i po świętach...Było pysznie, dużo pracy, dużo nowych przepisów, kilka wpadek i niezrobione zdjęcia. Ale to nic. Przepisy wypróbowane i będą powtarzane nieraz. Teraz zapisuję przepis na ciasteczka, u mnie jeszcze wielkanocne, ale pasują na każdą okazję, można wycinać różne kształty, są pyszne, maślane, delikatne. Idealne do kawki czy herbatki. Przepis z zeszyciku mamy. Składniki: 250 g mąki
NA MOIM TALERZUIntrygujące z zewnątrz, bo swoim wyglądem wcale nie przypomina deseru, tylko... podsuszaną dojrzewającą kiełbasę. Pyszne w środku, bo z herbatnikami, czekoladą i orzechami laskowymi - takie jest
Kulinarne przygody Gatityprzedstawiamy Wam żółciutkie kurczaczki - pisklaczki , które gościły wcześniej również w Naszych słodkich koszyczkach. Niby takie same, a jednak różnią się detalami i każdy jest indywidualistą. Każde Nasze ciasteczko jest na patyczku, a Nasze gniazdo opuszcza spakowane w przezroczysty woreczek i z czerwoną kokardką
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKrem maślany – jak już wspomniałam – nadaje się idealnie do dekoracji tortów, muffinek, przekładania ciasteczek a także jako gładki podkład pod lukier plastyczny. Prosty przepis a jak wiele zastosowań! Dla wszystkich, którzy lubią słodkości Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić
Za drzwiami kuchnipierwszy rok, kiedy zdecydowałam się na smakowite ozdoby stołu wielkanocnego :) Do tej pory przerażała mnie słodkość mazurków i ciężkość ich polew. Po wielu tygodniach niejedzenia cukierków, ciast, ciasteczek i dżemów naszła mnie wielka ochota na ładnie wyglądające słodkości. A ponieważ zostało mi trochę masy do nadziewania rolad, zdecydowałam się na mazurka, który pięknie pachnie i - co dla mnie najważniejsze
Weekendy w domu i ogrodziePublikuję kolejny przepis na rewelacyjny krem do muffinek- tym razem o smaku czekoladowym. Podczas świąt Wielkanocnych tak udekorowaliśmy nasze muffinki a nimi stół. Polecam! Czekoladowy krem
paapilotkaaŻyczę Wam wesołych Świąt! Żeby przyniosły radość, byście spędzili je tak jak lubicie a suto zastawione stoły wywoływały u Waszych gości zachwyt. :-) Prezentuję wielkanocny przepis: p
Szefowa kuchniproduktu/ W przepisie wykorzystałam Oliwę Extra Vergine Originale, marki Bertolli , którą otrzymałam w ramach współpracy, od Pani Agaty. Jest to druga oliwa, którą otrzymałam. Pierwszą wykorzystałam w przepisie na ciasteczka z oliwą z oliwek ( klik ). Oliwa Extra Vergine ORIGINALE, marki Bertolli - jest to produkt najwyższej jakości, uznany za numer 1. na świecie. Oliwa Bertolli jest uznawana przez koneserów za jedną
CookYourself