ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1767/2629)

Pierogi z botwinką w sosie koperkowym 210

Botwinkę dokładnie umyć, posiekać. Podgotować w osolonej wodzie do miękkości. Wymieszać z rozgniecionym widelcem serek i posiekanym koperkiem (połowa porcji). Doprawić solą i pieprzem i roznieconym jednym ząbkiem czosnku. Ciastko ja zawsze zrobić według sprawdzonego przepisu: Ciasto pierogowe   Rozwałkować je cieniutko na posypanej mąka stolnicy i powycinać szklanką kółka. Na każdym ułożyć porcję farszu, skleić brzegi. Ugotuj w osolonej

MarciochaKucharzy
Mini pizza z grzybami, boczkiem i porem 192

kawałek wędzonego boczku 1 cebula śmietana 2 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa włoska, pietruszka suszona, masło, chili, tarta mozzarella ciasto na pizze: mąka pszenna, oliwa, drożdże, mleko, cukier, sól Ciastko na pizze najlepiej zrobić wg mojego ulubionego przepisu: Ciasto na pizze z Pizzy Hut   Oczyścić grzyby i pokroić w plasterki. Podgotować w osolonej wodzie przez ok 20 minut. Białą

MarciochaKucharzy
Brownie z kaszy jaglanej (bezglutenowe) 409

Nigdy nie wiedziałam czym się różni "brownie" od "murzynka". Myślałam że to nasza polska nazwa po prostu ;)  A brownie to ciasto dla tych którym zwykłe

W kuchni bez szafek
Sernik jagoda-malina z białą czekoladą i gorącymi malinami 247

widelca do rozdrobnienia owoców i ubijaczki ręcznej bądź łyżki/widelca do mieszania składników :) Zajmie to troszkę więcej czasu, ale satysfakcja będzie tym większa <3  Przygotowanie: Spód: 1. Ciasteczka rozkruszyć blenderem bądź widelcem na piasek 2. Dodać masło wymieszać 3. Dodać roztopioną w kąpieli wodnej mleczną czekoladę i wszystko dokładnie wymieszać do konsystencji mokrego piasku 4. Wyłożyć równomiernie spód

KreatywnePiny
Mini serniczki bananowe na kakaowym spodzie 220

Pozostaję w klimacie serniczków - ostatnio były mini serniczki z kakaowymi markizami i czekoladą , dziś bananowe na czekoladowym spodzie z wiórkami czekoladowymi i bitą śmietaną. Pycha! :) Składniki

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik z nutellą i masłem orzechowym 228

dziś - skończyć tort, upiec bułki czosnkowe (czy może być coś lepiej pasującego do grilla?) i może taki jeden cudaczny chlebek, który znalazłam w czeluściach internetu... I babeczki. Albo ciasteczka. A najlepiej to jedno i drugie - dzieci będzie pięć sztuk, a i te większe, i mniejsze, wolą małe słodkości niż tort, jak piękny i dobry by nie był (jeszcze nie wiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Amarantusowe sezamki 152

nagrzanego do 200 stopni C., zmniejszyć temperaturę do 170 stopni C. i piec ok. 10 minut (do zrumienienia).  Upieczony "placek" odstawić do ostudzenia.  Kroić na prostokąty.   Ciasteczka są dość klejące, więc warto jeden z końców owinąć np. papierem śniadaniowym

Weekendy w domu i ogrodzie
Owsianka o smaku chałwy z orzechami i suszoną żurawiną 149

prażonych ziaren sezamu, zmielonych na gładki krem. Bez żadnych dodatków, pięknie pachnąca. Od jakiegoś czasu mam w lodówce słoiczek takiej właśnie tahiny. Używałam jej już do stworzenia  ciasteczek lub chałwy , a także hummusu . Tym razem postanowiłam wypróbować dość niecodzienne połączenie. Owsianka z tahiną smakuje cudownie. Ma delikatny aromat sezamowy, wręcz uzależniający! Podałam z orzechami i suszona żurawina :) Poniżej znajdziecie

Chocolate Muffin Blog
Gofry belgijskie z Liège 198

Gofry belgijskie to bardzo kaloryczny deser. Maślane, bardzo słodkie, ale takie pyszne, że ciężko poprzestać na jednym. Według mnie najlepiej smakują same, ale można je podać

Smaczna Pyza
Jaglane kulki rafaello 197

Nadal pozostajemy w domowych klimatach tylko, że teraz prezentujemy zamiennik znanego Raffaello w wersji zarówno dla ludzi na diecie redukcyjnej oraz bezglutenowej!  Składniki:  ->

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Krem krówkowy 138

krem krówkowy wzięłam od Waniliowej Chmurki. Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu, a z tych proporcji wychodzi dość duża dawka. U mnie idealną parę stworzył z bananowymi ciasteczkami, ale można go również dodać jako nadzienie do muffinek, naleśników lub jeżeli Wam nie straszna próchnica można bezpośrednio wyjadać ze słoika ;) Składniki 100g cukru40g

Pink Envelope
Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką 165

Dziś zapraszam na biszkoptowe babeczki z chrupiącą, migdałową posypką. Wspaniale smakują ze szklanką ciepłego mleka lub kakao. Do przygotowania babeczek użyłam cukru marcepanowego, który otrzymałam ze

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciastka/Paszteciki z Ciasta Francuskiego ze Szpinakiem i Żółtym Serem 241

muszkatołowej. Studzimy.  Płat ciasta francuskiego dzielimy na 6 prostokątów. Na każdy z nich wykładamy farsz , posypujemy startym serem i składamy zlepiając brzegi. Podobnie postępujemy z reszta ciasta. Każde ciastko przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Paszteciki smarujemy mlekiem i delikatnie nacinamy wierzch.  Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia ciasta. Moje posty

Słodka Strona
Muffinki z dżemem truskawkowym 207

Dawno już nie publikowałam przepisu na muffinki ;) Czas to nadrobić!  Przedstawiam Wam przepis na muffinki z dżemem truskawkowym. Pyszne!     Muffinki z dżemem truskawkowym

paapilotkaa
Mini serniczki z kakaowymi markizami i czekoladą 249

Wstyd się przyznać, ale mam mnóstwo zdjęć zrobionych, przepisów wykorzystanych, których najnormalniej w świecie nie chce mi się spisać. Ostatnimi czasy wieczory poświęcam na lekturę, mam

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!