My Blueberry Corner by "jagodzianka" W przeszłości niechętnie zabierałam się za drożdżowe ciasto. Przeważnie robił to ktoś inny – najpierw maja mama, później mąż. Wydawało …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" W nowym roku przygotowałam coś ekstra. Babeczki red velvet (czerwony aksamit) to amerykański wynalazek. Piecze się je z maślanką i …
My Blueberry Cornerobsypany mąką i rozwałkowałam na grubość ok. 3 mm. Krakersy wycinałam foremką do ciastek, każdego krakersa nakłuwałam w kilku miejscach widelcem i układałam na kratce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka posmarowałam masłem i obsypałam wybranymi przyprawami. Piekłam 7-10 minut (do zarumienienia) w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni
Kulinarny Pamiętnikśmietany kremówki (min. 30%) 2,5 łyżki żelatyny 2/3 szklanki mleka świeże truskawki, przekrojne na pół gorzka czekolada do dekoracji Twaróg wyjąć z lodówki 2 godziny przed przygotowaniem sernika. Ciasteczka zmielić w malakserze, masło stopić. Do ciastek dodać roztopione masło, wymieszać. Dużą prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową wcisnąć w dno, wyrównać. Włożyć do lodówki do czasu przygotowania
Czerwień i błękitśmietankowego 300 g białej czekolady 5 jajek dodatkowo: opakowanie wafelków w czekoladzie ( u mnie Pryncypałki 250g) gorzka czekolada 100 g biała czekolada 100 g mleko 2x50 ml wykonanie: Ciasteczka miksujemy na piasek i dodajemy do nich stopione masło.Dokładnie łączymy i gotową masą wykładamy spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dokładnie ugniatamy i wygładzamy powierzchnię. 300 g białej czekolady
Przysmaki Karolkizaproszenia do wspólnego pieczenia - tutaj znajdziecie link do wydarzenia na FB * moja pierwsza cukinia grillowana * kawusia być musi - BA! * najlepsze czekoladowe * niedzielne śniadanko * i kawusia z ciasteczkiem * trzy rude słodziaki Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani
Magiczne Życie Martyklucz do udanego dzieła to pieczenie - nie za długo, nie za krótko. Potem delikatne wyciągnięcie z piekarnika, odwrócenie na talerzyk i wstrzymanie oddechu, żeby ładnie z foremki wyszło! Ciastko jest mocno czekoladowe i mocno słodkie, my nawet nie byliśmy w stanie zjeść całego na raz! Ostatnio na Facebook'u zapytałam się czy już ktoś może to cudeńko
Plate of Joyprawda? A w środku? Pięknie i klimatycznie! Sympatyczna obsługa wita nas zza lady, z której spogląda na nas cała masa pysznych wypieków - różne bezy z owocami, babeczki, ciasta i ciasteczka! Od koloru do wyboru! Mamy różne rodzaje koktajli i lemoniad, kawę i herbatę. Z tego co udało nam się dowiedzieć, od 7 rano możemy zjeść śniadanie, a w części
Plate of Joybędzie puszysty i jednolity. Na koniec dodajecie jeżyny i znowu miksujecie, aż masa będzie miała taki sam kolor w całym swym jestestwie. Przelewacie ją na foremkę z ubitymi ciasteczkami i wstawiacie do piekarnika. Najpierw pieczecie w 180 stopniach przez piętnaście minut, potem w 160 stopniach przez 45 minut. Po tym czasie wyłączacie piekarnik i zostawiacie sernik w środku do ostygnięcia
GRUBY WAŁEKciasto w folię spożywczą i schładzamy ok.godzinę w lodówce.Następnie rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła. Składamy je na pół wkładając do środka posiekanego suszonego pomidora(odsączonego z zalewy). Ciasteczka pieczemy na nasmarowanej tłuszczem blaszce na delikatnie złoty kolor w temperaturze 180 stopni przez ok 10-15 minut
Wielki apetytMieszamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto(konsystencją powinno przypominać plastelinę). Następnie formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego.Spłaszczamy i odciskamy dowolny wzorek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok.15-20minut. Ciasteczka są bardzo szybkie,ale naprawdę smaczne. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytbardzo niskie temperatury (śmiało możemy użyć ich zarówno w piekarniku jak i zamrażarce) zielony pojemniczek-pisak DecoPen do dekorowania, z dwiema końcówkami.Jest to doskonałe narzędzie do dekorowania ciasteczek,babeczek,muffinek itp.Sprawdził się też przy wykonywaniu ażurowych naleśniczków. Pisak dzięki temu,że ma zatyczkę jest dość szczelny,gdy zastygł mi lukier,wsadziłam o do gorącej wody i mogłam bawić
Wielki apetytzwiniętych z papieru do pieczenia,albo strzykawki z małym otworem. Zabawa była świetna i przekonałam się,że wszystko jest dla ludzi.Dlatego gorąco namawiam was do dekorowania pierniczków,albo innych ciasteczek jeszcze przed świętami(najlepiej razem,rodzinnie ze swoimi pociechami,albo drugą połówką),gdyż jest to dość pracochłonne i tuż przed godziną zero możecie nie mieć już na to ani sił
Wielki apetytwcześniej) to uformujcie odpowiednio masę cukrową i gdy stwardnieje pomalujcie kakao rozpuszczonym w alkoholu (spokojnie-wyparuje) oraz złotą farbką.Dodajcie złote detale i gotowe. Piasek zrobiłam z poruszonych ciasteczek a wodę z piping żelu z dodatkiem barwnika.Na powierzchni ułożyłam 3 groźne, żelkowe krokodyle. Dookoła torcik obłożyłam drażami,miejscami robiąc z nich ściankę. Wiem,że nie wyszedł idealnie,ale mina moich
Wielki apetyt