Dziś prezentuje Wam przepis na bardzo łatwe i szybkie do przygotowania rogaliki. Idealne jako deser do kawy. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki, 10 dag masła
Tradycyjna kuchnia KasiDzięki mieszance amarantusa ekspandowanego, otrębów owsianych, mąki kasztanowej i jagód goji ciasteczka są źródłem błonnika, żelaza, cynku, fosforu, magnezu, witamin z grupy B itd. Przygotowałam je na przegryzkę na jutro i wtorek, i mam nadzieję, że nikt ich nie zje wcześniej ;) Składniki (na 12 ciach): 150 ml amarantusa ekspandowanego 150 ml ryżu dmuchanego 150 ml otrębów owsianych 150 ml mąki
Weekendy w domu i ogrodziePo długim czasie znowu dołączyłam do wspólnej akcji Wypiekanie na śniadanie. Tym razem mieliśmy do upieczenia kruche babeczki napełnione masą budyniową. Można sobie ułatwić zadanie i
Z miłości do słodkościNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
królestwo garówbędzie sztywna i błyszcząca. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny. Dodać migdały i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do szprycy cukierniczej. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać nieduże ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec 3 godziny. Następnie piekarnik wyłączyć i zostawić ciasto na jedną godzinę w lekko uchylonym piekarniku. galaretka z kompotu: Owoce opłukać, włożyć
królestwo garówbędzie sztywna i błyszcząca. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny. Dodać migdały i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do szprycy cukierniczej. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać nieduże ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec 3 godziny. Następnie piekarnik wyłączyć i zostawić ciasto na jedną godzinę w lekko uchylonym piekarniku. zastawa
królestwo garów500 ml mleka zsiadłego, jogurtu lub kefiru, 400 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 duże lub 3 małe jajka, 300 g jabłek twardych
królestwo garówGdy przygotowuję dania mięsne, warzywne, z makaronem, owocami... kombinuję, zmieniam, doprawiam po swojemu. Natomiast gdy piekę ciasta i znam dobry sprawdzony przepis to się jego trzymam
królestwo garówChurros to popularny, tradycyjny hiszpański przysmak z ciasta parzonego, smażony w głębokim tłuszczu. Może być tylko posypany cukrem pudrem z cynamonem lub dodatkowo maczany w gorącej
królestwo garówwspaniałe, ale to najbardziej zapadło mi w pamięć. Kolejnym daniem była polska jagnięcina z jabłkiem i miętą w wykonaniu Tomka Wożniaka. No cóż... jagnięcina bez zarzutu :) Na deser otrzymaliśmy ciastko z fasoli wrzawskiej z żelem z maślanki w wykonaniu Roberta Harny. A do niego sorbet z wiśni nadwiślanki (jak nikt nie słucha to przyznam się – zjadłam kilka porcji tego sorbetu
królestwo garówW drugiej połowie sierpnia, w Grucznie odbył się Festiwal Smaku , podczas którego, między innymi, podziwiałam wypiek gofrów/wafli na gofrownicy z początku ubiegłego wieku.
królestwo garówfirmy – od piwnicy/garażu po wielką firmę. W programie oferty „Smaki Sądecczyzny” jest zwiedzanie historycznej kolekcji uli, warsztaty w Miodowej Szkole - degustacja miodów oraz wyrób świec i wypiek ciasteczek miodowych oraz obiad (nie wiem czy nie powinnam napisać lunch - takie modne słówko) z kuchnią opartą na miodzie. W Sądeckim Bartniku jest 5 szefowych kuchni, które wspólnie zarządzają kuchnią
królestwo garówbyła wizyta w Miasteczku Galicyjskim i spotkanie z panią Janiną Molek , która jest twarzą promocji fasoli Piękny Jaś z Doliny Dunajca ChNP*. Razem z Panią Janiną przygotowaliśmy pasztet i ciasteczka z fasoli oraz pierogi z farszem z fasolą. Ciasto: 500 g mąki, 2 jajka, 6 łyżek oleju, sól, woda gotowana, nadzienie: 1 szklanka fasoli gotowanej i mielonej, 1 cebula posiekana
królestwo garówktóry jest radosnym świętem, gdyż zmarli nadal egzystują, a ich dusze, wywołane i naprowadzone pąkami aksamitek, współucztują, ciesząc się w towarzystwie swoich świętujących rodzin.... Tych, którzy świętują zapraszam na ciasteczka – paluchy wiedźmy :) oraz różne placki z dyni racuchy z dyni placki z dyni z serem placki z dyni *http://wyborcza.pl/1,75248,16873720,Diecezjalny_duszpasterz_mlodziezy___Halloween_moze.html
królestwo garówciasto: 250 gram maku, 8 jajek, 230 gram cukru, 60 gram bułki tartej, 3 łyżki mielonych migdałów solonych prażonych, wanilia, skórka cytrynowa, jabłka: 4 jabłka, 8
królestwo garów