ciasteczka - 39501 przepisów (strona:1598/2634)

Malinowa a'la delicja bez pieczenia 208

Ciasto na spodzie z biszkoptów, z galaretką i owocami, czekoladową masą, oblane gorzką czekoladą. Inspiracją były ciasteczka Delicje - ale w wersji ulepszonej!:) Składniki: ok 200 g biszkoptów, 2 łyżki masła (w temp. pokojowej) 600 g malin, 3 galaretki malinowe, 800 g śmietany 30%, 300 g czekolady gorzkiej, łyżka żelatyny, 2 łyżki cukru, ok 2 łyżek kakao, Przygotowanie: Biszkopty kruszmy bardzo

Lena Gotuje
Migdałowe grzanki typu bostock z pierniczkami 182

takie bostocki, ale zrobione na szybko ze składników, które raczej mamy w domu w szafce albo możemy kupić z wyprzedzeniem i ze starej chałki. Bostock to takie okrągłe chrupiące ciastko wycięte z brioszki skarmelizowane po bokach, wilgotne i pomarańczowe w środku i chrupiąco migdałowe na wierzchu. Oczywiście bostock zrobiony wg. tradycyjnego pracochłonnego przepisu we francuskiej cukierni jest trochę lepszy

Ugotowane pozamiatane
Mini Szarlotki 258

Moje ulubione szarlotki :) SKŁADNIKI: CIASTO: 400g mąki pszennej 200g masła 2/3 szkl. cukru 4 żółtka 2 łyżeczki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta

Dziś Ja gotuje
Ciastka owsiane z polewą czekoladową 153

formując kulki. Piec 15 minut w 200 °C przez 15 minut. Ciastka ostudzić. Polewa: W garnku rozpuścić masło, dodać cukier, kakao. Wymieszać i wlewać powoli mleko. Zagotować i polewać ciasteczka. Odczekać aż ostygnie. Gotowe 😊     Dziękuję

Słodka Strefa
Blok czekoladowy 226

Jeśli nie macie pomysłu na deser to myślę, że z przyjemnością zjecie pyszny blok czekoladowy. Nie potrzebujecie na jego przygotowanie wiele czasu, jednak zanim będziecie mogli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babeczki czekoladowo- orzechowe z wiśniami 198

czym się już z Wami podzieliłam, a co nabiera mocy. Zdążyłam już zapomnieć jak smakowały, ale poszły wszystkie, więc chyba były całkiem całkiem. Ja to w ogóle lubię takie "ciasteczka". Nie dość, że od razu każdy może dostać po jednej, to jeszcze robi się je szybko. Teraz żal nie skorzystać ze świeżych owoców, ale pyszne muffinki przygotujesz także zimą

Kuchnia w czekoladzie
Torcik oreo na zimno 214

Hej! I znowu ciasto ☺ . I znowu na zimno, bo wciąż mamy gorące dni. Tym razem będzie to sernik w wersji oreo. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Dżem z cukinii, dżem cukiniowy 312

jako produkt cukierniczy Tak, tak. Ten przepis nie oddaje pełnej „cukierniczności” cukinii, ale niebawem zaproszę Was na pyszne ciacho z cukinią. Co prawda było już ciasto i ciasteczka z dodatkiem cukinii, ale teraz przyszła pora na dżem z cukinii. Mój mąż spojrzał na mnie z politowaniem…Dżem, cukinia…kobita oszalała. Ale wystarczyło spróbować dżemu, żeby zmienić

Mieszam w Garnku
drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 212

Wspaniałe drożdżówki upieczone według sprawdzonego przepisu, prawdziwy hit lata :-) Piekę je z różnymi owocami, lubimy te ze śliwkami , smakowały nam też z truskawkami czy czarną porzeczką

babka w formie
Deser lodowy Ani 211

łyżeczka pasty waniliowej 200 g borówek amerykańskich lub innych owoców 1 mała puszka masy krówkowej lub kajmakowej czekolada do ozdoby Formę do ciasta wyłożyć folią aluminiową i posmarować masłem. Ciasteczka zmiksować i dodać masło. Wymieszać. Wsypać na dno foremki, wyrównać i lekko ugnieść.  Masę krówkową wyłożyć równomiernie na ciasteczkowy spód.Śmietanę ubić dodając wanilię i cukier puder

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Puszysty Serniczek Z Musem Nektarynkowym Na Zimno 348

wrzącej wody Mus nektarynkowy: około 200 g owoców ( czyli 2 spore, dojrzałe nektarynki) 1 lekko czubata łyżeczka żelatyny 30 ml wrzącej wody 1. Blaszkę wykładamy folią spożywcza. 2. Ciasteczka rozdrabniamy i mieszamy z masłem. Następnie wykładamy nimi dno tortownicy mocno je ugniatając/dociskając aby utworzyły zwarty spód ( ja pomagam sobie wypukłą stroną łyżki ) Następnie chowamy blaszkę do lodówki najlepiej

Gotowanie...to proste !
Pyszne drożdżowe pierogi z morelą i migdałami 219

Kolejny mój przepis autorski i moja wariacja na temat pierogów. Lubicie morele??? Ja uwielbiam obojętnie czy są suszone czy świeże, po prostu jak dla mnie są

vaniliowoczekoladowa
Rogaliki z nadzieniem malinowym 149

Bardzo szybkie w przygotowaniu, pyszne rogaliki na bazie ciasta serowego, z dodatkiem fantastycznej przyprawy do kawy i deserów, dzięki której całe mieszkanie wypełnione było wspaniałym aromatem

Pieguskowa Kuchnia
Pierożki serowo-wiśniowe 129

Sezon wiśniowy w pełni co mnie bardzo cieszy bo bardzo lubię te owoce, może nawet bardziej niż czereśnie. Dzisiaj u mnie pierożki z pysznym nadzieniem serowo

Pieguskowa Kuchnia
Tradycyjne pierniczki 166

jajko. Wlać składniki mokre, zagnieść i dobrze wyrobić (ciasto będzie dość twarde). Uformować w kulę i zostawić w lodówce na 1-2 dni. Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrawać ciasteczka. Piec na papierze do pieczenia ok 10 minut w temperaturze 180 stopni. Białko utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na bardzo gęsty lukier, nałożyć do szprycki i dekorować wedle

Pieguskowa Kuchnia