Niech trwa jak najdłużej. Niech będzie ciepło i słonecznie. Na przywitanie lata zrobiłam torcik „Rafaello”. Dlaczego właśnie takie ciasto? Ponieważ bardzo lubię desery z wiórkami kokosowymi. Ciasta i ciasteczka z kokosem zawsze znikają u nas jak przysłowiowe „ciepłe bułeczki”, dlatego też ten torcik zniknął w oka mgnieniu. Robiłam już różne wersje „Rafaello”. Z masą budyniową, przekładałam dwiema warstwami biszkoptów
Kuchnia u KrysiKruche, orkiszowe ciasteczka pachnące kawą i ziołami, z soczystymi owocami w śmietankowym kremie. Idealnie smakują z filiżanką świeżo zaparzonej kawy. Kawa zbożowa z błonnikiem będąca doskonałym
Smaczna Pyzawystygnięcia. Na drugi dzień – spód formy do pieczenia tarty wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy ciasto, wykładamy nim formę włącznie z bokami (z pozostałości ciasta można upiec ciasteczka), równamy powierzchnię, gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 20 – 25 minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy galaretkę – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy
mojewypiekiinietylkoprodukt próbowałam po raz pierwszy i już się w nim zakochałam. Manna kokosowa , to nic innego jak miąższ z kokosa. Sprawdza się doskonale jako egzotyczne smarowidło do kanapek, ciasteczek, a także dodatek do różnych deserów czy wypieków. Osobiście bardzo Wam ją polecam! Myślę, że wielbiciele kokosowych smaków pokochają ją tak samo jak i ja Ten i wiele innych zdrowych
Słodkie okruszkiCiebie, dla innych i dla siebie też. Bo już niejednokrotnie sama wpisywałam w Google "bistro mama ciasto kruche do tarty" albo "bistro mama ciasto maślankowe z rabarbarem", "bistro mama ciasteczka do pieczątek". Ostatnie sześc lat to blog. Poświeciłam mu dużo czasu, ostatnio trochę zaniedbałam, wygotowałam i napiekłam większość pomysłów, brakuje mi trochę czasu i nowych zdjęć. Będzie wolniej, ale dalej
bistro mamaBardzo smaczne i zdrowe babeczki owsiane.Robi się je bardzo szybko i można je zabrać jako przekąskę np.do pracy.Babeczki nie zawierają maki ani tłuszczu.Może nie wyglądają
Mała w garnku mieszaCzy w jednej, małej babeczce da się przemycić mnóstwo zdrowych i pysznych składników? Pewnie, że się da! Zainspirowana konkursem Lubella z płatkami Corn Flakes kakao i
Ostra na Słodkobiszkopt wykładamy jeszcze ciepły budyń, ale nie gorący. Następnie na warstwie budyniowej układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy. I gotowe! ;) Możecie cieszyć się pysznym ciasteczkiem do popołudniowej kawki :) Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkacałą formą do lodówki na kilka godzin. Kroimy w formie. Ja użyłam formy która wygląda jak tortownica kwadratowa. Bardzo wygodna do robienia tego ciasta. Rysunek poglądowy warstw w tym ciasteczku Pracochłonne ale obłędne. Polecam. Artykuł Słodko – słone ciasto – obłędne pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plteż zwykłej galaretki) do dekoracji chipsy z wiórek kokosa od Plenus <-- Klik Spód ciasteczkowy: 120 gr herbatników 60 gr roztopionego masła 1. Tortownicę wykładamy folią spożywczą. 2, Ciasteczka kruszymy i mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy nimi dno tortownicy dokładnie ugniatając i chowamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 3. Pierwszą galaretkę rozpuszczamy w połowię wody, czyli
Gotowanie...to proste !Pyszne, mięciutkie, puszyste ... nie przesłodzone. Fajnie zachowany balans między lekko winnym jabłkowym nadzieniem, a słodką, maślaną kruszonką. Nie sposób się od nich oderwać ... 😊 No i ten
Walijskie Pichcenieprostu uwielbiam – chałwa lniana. Próbowaliście kiedyś? Jeśli nie, to zachęcam do spróbowania O chałwie lnianej pisałam Wam już tutaj (klik) Polecałam Wam ją również jako główny składnik wspaniałych ciasteczek (klik) . Dziś polecam Wam ją w formie pysznego i prostego deseru Zapraszam również na stronę i fanpag producenta: Składniki: 1 szklanka mleka 5 łyżek kaszy manny błyskawicznej 2 kostki chałwy
Słodkie okruszkisycąca. Lody brzoskwiniowe Lody brzoskwiniowe z dwóch składników ? Wydawałoby się niemożliwe, a jednak Kremowe i mocno Sernik na zimno ” Oreo „ Delikatny i puszysty sernik na zimno z ciasteczkami Oreo, swoją konsystencją przypominający nieco piankę. Sernik .related-post{}.related-post .post-list{ }.related-post .post-list .item{ }.related-post .post-list .item .title { font-size:16px; color:#999; line
NiePieprz.plpieczenia. Schłodzone ciasto wałkujemy dość cienko, bo na 3-4 mm i radełkiem tniemy na mniej więcej równe paski. Następnie tniemy w poprzek pod skosem, aby powstały romby. Gotowe ciasteczka smarujemy białkiem i posypujemy kminkiem. Układamy na blasze i pieczemy. Smacznego
Kuchnia od dwojgaCiasto, które bardzo szybko znika, kawałek po kawałku ;) Kolejny przepis znany z dzieciństwa, teraz chyba nieco zapomniany, ale jak miło się wraca do tych smaków! Też
Domowa cukiernia Ewy