Bardzo szybkie w przygotowaniu, pyszne rogaliki na bazie ciasta serowego, z dodatkiem fantastycznej przyprawy do kawy i deserów, dzięki której całe mieszkanie wypełnione było wspaniałym aromatem
Pieguskowa KuchniaSezon wiśniowy w pełni co mnie bardzo cieszy bo bardzo lubię te owoce, może nawet bardziej niż czereśnie. Dzisiaj u mnie pierożki z pysznym nadzieniem serowo
Pieguskowa Kuchniajajko. Wlać składniki mokre, zagnieść i dobrze wyrobić (ciasto będzie dość twarde). Uformować w kulę i zostawić w lodówce na 1-2 dni. Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrawać ciasteczka. Piec na papierze do pieczenia ok 10 minut w temperaturze 180 stopni. Białko utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na bardzo gęsty lukier, nałożyć do szprycki i dekorować wedle
Pieguskowa KuchniaSzybki i nieskomplikowany przepis na rogale drożdżowe, który znam jeszcze w czasów dzieciństwa. W zasadzie to były chyba pierwsze rogaliki, które upiekłam gdy zaczynałam eksperymentować w
Pieguskowa KuchniaKiedy zobaczyłam u Izy i Justyny przepis na zakręcone brioszki wiedziałam, że im nie odpuszczę i upiekę. Bułeczki drożdżowe są fantastyczne w smaku. Nie tylko pięknie
Pieguskowa KuchniaDziś zapraszam do zrobienia ze mną słodkiej niespodzianki – pączusie serowe. Szybkie, mięciutkie i pulchne domowe pączki. Dużo smaczniejsze niż w sklepie, więc dość wymówek i
Pieguskowa KuchniaZapraszam na ekspresowe pączki z serka homogenizowanego. W Tłusty Czwartek nie można obejść się bez pączków – jeżeli nie macie ochoty lub czasu na zagniatanie tych
Pieguskowa KuchniaDomowe eklerki z bitą śmietaną i truskawkami zamarzyłam sobie ostatnio do kawy. To pyszne, lekkie ciasteczka z ciasta parzonego. Nie wymagają skomplikowanych składników ani przyrządów. Wystarczą dobre chęci i nieco ponad godzinka wolnego czasu. Naprawdę!. Ciasto parzone jest bardzo wdzięczne w obróbce. Moje eklerki przełożyłam bitą śmietaną i dodałam kilka plasterków świeżych truskawek. Wiem, że truskawki nie smakują
Pieguskowa Kuchniatakie ciasta podobnie jak babki lubią żeby wszystkie składniki miały jednakową temperaturę pokojową. Bardzo lubię rabarbar w wypiekach i polecam Wam również szybkie ciasto rabarbarowe , przepyszne kruche ciasteczka z rabarbarem i kokosem, albo tradycyjną rabarbarkę z budyniem . Ciasto z rabarbarem i migdałami /tortownica o średnicy 25 cm /wg Floating Kitchen 1,5 szkl mąki 2 jajka 1 szkl cukru
Pieguskowa KuchniaSzybkie w wykonaniu, niezwykle smaczne i puszyste w środku - zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI: - 2 mocno dojrzałe banany - 120 ml oleju słonecznikowego - 2 jajka - 230 g
Wielopokoleniowosiekiery, razem próbują wygrzebać jebane 12 zeta żeby zapłacić za jebaną kawę. Niedługo będą przychodzić z żyrantami. Ostatnio widziałem jednego zjeba który wziął fakturę na 5,50 za ciastko. Chcę do starych czasów..." No więc właśnie, jeśli o stare czasy chodzi... U mnie w rodzinnym domu często jadało się zupę szczawiową. Podejrzewam, że jak w większości domów w tamtych
Marder&Marder Manufacturedomowej wersji ciastka Delicje. Bezglutenowe i bez mleka. Bardzo lekkie choć zrobienie ich jest dość pracochłonne - włożona praca jest warta efektów. Z jednej porcji przygotowałam 30 ciasteczek (blacha 24 na 24 cm). Jedno ciastko to: 31,4 kcal w tym: W: 2,2 g; B: 1,46 g; T: 1,73 g. Składniki Biszkopt
Health-Fit-LifePyszne miękkie ciasteczka drożdżowe, które nie wymagają wyrastania. Z tej porcji wychodzi ich bardzo dużo. Byłam przerażona, bo lepiłam i lepiłam, było ich mnóstwo, bałam się, że nie zjemy. Ale były tak pyszne, że zabrałam je nad rzekę i zjedliśmy wszystkie w mgnieniu oka. Składniki: 500 g mąki pszennej 160 g masła 4 łyżki cukru 50 g drożdży
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTrochę przypadkiem, aczkolwiek z wielką radością, zostałam ostatnio posiadaczem sporego koszyka mirabelek . Nastawiłam więc nalewkę, sporą część przerobiłam na galaretkę, wystarczyło też mirabelek na kompot i pyszne serowe ciasteczka . składniki: 1 kg mirabelek 1 opakowanie środka żelującego 1/2 kg cukru wykonanie: Mirabelki umyłam, włożyłam do garnka, zalałam wodą dając jej tylko tyle, by śliwki były przykryte. Owoce zagotowałam
babka w formieSKŁADNIKI SUCHE: - 250g mąki - 100g cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka soli SKŁADNIKI MOKRE: - 1 szkl. mleka - 1/3 szkl
Dziś Ja gotuje