przez 60-70 minut. Możesz do piekarnia wstawić naczynie z wodą, dzięi czemu sernik mniej popęka i będzie bardziej kremowy. Sernik udekoruj roztopioną czekoladą, śliwkami i pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego! Artykuł Wegański sernik czekoladowy ze śliwkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfJeżeli można się tak nazwać, to jestem deseroholiczką. Uwielbiam (przede wszystkim zdrowe) desery, ciasta i ciasteczka. Ogromną radość sprawia mi ich przygotowanie, zajadanie się nimi oraz fakt, że smakują one, tak samo bardzo jak mi, moim bliskim, znajomym i czytelnikom. Zauważyłam również, że na moim blogu królują słodkości, a wytrawne smakołyki zajmują dopiero drugie miejsce. Nic nie dzieje się
Be Fit Be StrongKolejna rocznica odzyskania przez Polskę niepodległości. Na ulicach, mimo niesprzyjającej pogody, pełno ludzi, choć w moim miasteczku nie jest tłoczno. Oficjalne obchody już się zakończyły. My
W mojej kuchniZ ostatniego zleconego pieczenia tortu zostało mi sporo biszkoptu, który ścięłam z wierzchu, by uzyskać równy blat. Nie miałam sumienia go wywalić, bo uwielbiam go i
Kuchnia w czekoladziegładki mus. * Latem warto przygotować smoothie bowl, na bazie banana mrożonego. 3. Połowę kiwi obrać i pokroić w plasterki. Z plasterków kiwi i mango wyciąć kształty, foremką do małych ciasteczek. Na wierzchu szpinakowego smoothie rozsypać ekspandowaną grykę lub inne ziarna lub płatki. Następnie wierzch udekorować owocowymi "kształtami" i świeżymi liśćmi szpinaku. Smacznego
kolorowotorcikowowyjmij ciasto z lodówki. Odwiń z filii i przetnij na równe kawałki ( ok 1 cm). Ciasto umieść w zagłębieniu dłoni i zrób kuleczki. Ba blachę wyłożoną papierem zacznij układać ciasteczka, spłaszczając delikatnie z góry. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na około 12-15 minut. Po upieczeniu wyłóż je na papierowy ręcznik. Miałam dość duże jaja, więc pod rękę
AZgotuj!duży sernik w tortownicy 23 cm Spody serniczków: 25 ciastek oreo ,bez kremu ,zdejmujemy go nożem i odkładamy do masy 3 łyżki roztopionego masła W malakserze ,bądź wałkiem ,kruszymy ciasteczka na piasek i łączymy z masłem .Kokilki smarujemy delikatnie masłem lub wykładamy folią spożywczą ,aby nam potem serniczki łatwo wyskoczyły z foremek.Do każdej kokilki wkładamy ciasteczkowy spód ,dociskamy i zostawiamy
Ladylaura.Po ostatnich pysznych warsztatach z Liną i Mią z Food Pharmacy chcieliśmy się z Wami podzielić tym słodkim i szybkim w przygotowaniu przepisem. Są to kulki
Kuchenne WariacjeNie umiem się skupić. Ogarnąć się. Myśli krążą gdzieś nie wiadomo w którym kosmosie i nie chcą zejść na ziemię. Kawa za herbatą i tak w
My simple kitchenDaktylowe kulki mocy to wspaniała przekąska gotowa w kilka chwil. Moje chłopaki przepadają za tymi truflami do tego stopnia, że wyjadają je jeszcze nie schłodzone. Robiłam
Pieguskowa Kuchniamielonego imbiru 20 g budyniu waniliowego (proszek) mus cytrynowy: 300 ml śmietany kremówki (38%) sok z 1 cytryny 115 g cukru pudru 3 listki żelatyny 2 białka Masło rozpuścić, ciasteczka dokładnie pokruszyć, wymieszać. Ugnieść na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 12 minut, przestudzić. Ricottę, kremówkę, mus dyniowy, jajka, cukier, sok i skórkę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJesień, to czas w którym zawsze sięgam po moje ulubione przepisy z aromatycznymi przyprawami takimi jak cynamon, przyprawa do piernika, anyż. Ciasta, ciasteczka, kakao, gorąca czekolada… nie ma nic przyjemniejszego. Przyprawy królują w mojej kuchni. Nie wyobrażam sobie bez nich żadnego dania czy wypieku. Mam ich naprawdę dużo Dlatego tak dbam o organizację w kuchni i cenię różne pomocne
Słodkie okruszkiSzybkie ciasteczka z użyciem płatków jaglanych, niezwykle kruche i smaczne. SKŁADNIKI 1,5 szkl. płatków jaglanych , ½ szkl. cukru, 1/3 szkl. posypki
słodki bratekMimo tak wielu rodzajów ciast i ciasteczek moje Miśki zawsze zapytane chcą drożdżowego ciasta. Uświadomiłam sobie, że nie robiłam nigdy zwykłych drożdżówek z budyniem, więc oto i one, i tak jak wczoraj jeszcze ciepłe Składniki na 8 sztuk: ciasto: 600 g mąki 100 g cukru szczypta soli 40 g świeżych drożdży 250 ml mleka sojowego! (tylko to się nadaje
greenscarfsuchego patyczka). Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Lukier: cukier puder ucieramy z wodą i sokiem z pomarańczy do uzyskania gęstego lukru. Dekorujemy ciasto. SMACZNEGO! Do dekoracji ciast i ciasteczek lukrem lub czekoladą polecamy pojemniki marki Wilton dostępne w sklepie Makowski Kredens . Wygodna końcówka z małym otworem umożliwia tworzenie wzorów. Pokruszoną czekoladę możemy umieścić w butelce i rozpuścić
Smak mojej kuchni