ciasteczka migdałowe - 1051 przepisów (strona:22/71)

Ciasteczka paluchy wiedźmy 680

mąki (nie co więcej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli kilka kropel aromatu migdałowego kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: 15 sztuk migdałów Lukier: 5 łyżek cukru pudru (czubatych) 2 łyżki soku w czerwonym kolorze (użyłam syropu barmańskiego z granatu) Wszystkie składniki ciasteczek, posiekać i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki

Di gotuje
Domowy marcepan 72

Marcepan to słodka masa ze zmielonych migdałów, olejku migdałowego z małym dodatkiem amaretto lub rumu. Jest jednym ze składników przekładanych pierników, ciast, ciasteczek czy tortów. Sprawdza się też dobrze oblana czekoladą jako popularny marcepan, który można kupić w sklepie

Milion Smaków
Ciasteczka waniliowe z migdałami 188

Ciasteczka są niesamowicie delikatne , a zarazem kruche .Ciasto wręcz rozpływa się w ustach! Waniliowo – migdałowy smak i obłędny zapach skusi nawet największych przeciwników słodyczy! Robi się je błyskawicznie … i tak samo szybko znikają!  SKŁADNIKI:- mąka pszenna – 300 g- miękkie masło – ok. 230 g- płatki migdałowe – 100 g- olejek waniliowy do ciast – 1 łyżka- cukier

Ostra na Słodko
Sycylia naszym okiem 185

Erice jest piękne. Położone na szczycie góry, z świetnie zachowaną średniowieczną zabudową i wszechobecnym zapachem marcepanu. Spędziliśmy tam cały dzień, zwiedzając muzea, wędrując po uliczkach i miejskim ogrodzie, kupując migdałowe słodycze. Po południu zjechaliśmy kolejką, ponieważ chcieliśmy jeszcze zwiedzić pola solne w Trapani. Niestety to była zbyt duża odległość dla naszego środka transportu- naszych stóp. Kiedy zaczął się nam kończyć(...)rozkminić proporcje i zrobiłam ciastka. I wyszły! Co więcej, według mamy to najlepsze z wszystkich ciastek, jakie upiekłam na te święta! PISTACJOWE CIASTECZKA PASTA DI MANDORLA 100g mąki pistacjowej (albo drobno zmielonych** niesolonych pistacji) 50 g mąki migdałowej (albo drobno zmielonych** migdałów) 100g cukru 1 białko kilka łyżek płatków róży w cukrze (nasze!) Jeśli mielimy orzechy i migdały **bardzo ważne

les mirabelles
Kruche ciasteczka rodzynkowe paleo (z foremek) 256

też je podać z owocami albo domową konfiturą. Myślę, że dzieci jednak docenią je niezależnie od dodatków Jak zrobić kruche ciasteczka rodzynkowe z foremek – paleo, bez zbóż, cukru, nabiału ? mąka ziemniaczana – ¾ szklanki mąka kokosowa – ½ szklanki mąka migdałowa lub mąka kasztanowa – ¼ szklanki rodzynki – ⅔ szklanki jajka – 2 olej kokosowy – ¼ szklanki ekstrakt waniliowy – 1 łyżeczka(...)kuchennym blacie. Zależnie od wałka, może się okazać, że warto ciasto wałkować przez papier do pieczenia (od góry). Postaraj się uzyskać mniej więcej 1 cm grubości. Foremkami wycinaj ciasteczka . Pod koniec wycinania rozgrzej piekarnik do 180°C . Gotowe ciasteczka układaj na papierze do pieczenia na blasze. Mi z podanych powyżej ilości składników wyszło 40 małych ciasteczek. Byłoby ich pewnie

PaleoSMAK
Sernik z musem truskawkowym i bezami 136

truskawek 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżki wody 1 łyżka cukru Bezy: 2 białka 100 g cukru Do dekoracji: płatki migdałowe  Przygotować foremkę 10 x 25 cm. Dno wyłożyć papierem do pieczenia.  Za pomocą melaksera rozdrobnić ciasteczka na "piasek" i dodać do nich roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Otrzymaną masą wyłożyć dno i boki formy. Wszystko mocno docisnąć(...)truskawkowej wyciskać małe bezy  (fot.4) . Ciasto włożyć do piekarnika i piekłam przez około 40 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Na koniec ciasto można udekorować płatkami migdałowymi.   drukuj przepis

Świat Ciasta
Korzenny jagielnik bez pieczenia (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 113

suchej kaszy jaglanej -300ml napoju roślinnego (u nas pół na pół ryżowe i migdałowe) lub mleko -ksylitol -3 łyżki masła orzechowego -cynamon + przyprawa korzenna -3 łyżki śmietanki kokosowej + 4 łyżki śmietanki kokosowej (do pokrycia) lub jogurt typu greckiego Dodatkowo Ciasteczka korzenne z tego przepisu (lub inne wasze ulubione ciasteczka) Pralinki orzechowe z tego przepisu Kilka kostek gorzkiej i opcjonalnie

Candy Pandas
Recenzja produktów Legal Cakes 157

wartość energetyczna 365kcal, tłuszcz 25g, węglowodany 25g, białko 10g. Opinia: Gdyby nie brak charakterystycznej chrupkości dla ciasteczek Oreo, baton ten, byłby idealnym odwzorowaniem tego smaku! Palce lizać. 9. Baton bezglutenowy karmelovy 90g Składniki: masło orzechowe, migdały, odżywka białkowa, daktyle, mąka ryżowa, mleko migdałowe, erytrol. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 261kcal, tłuszcz 14g, węglowodany 22g, białko 17g. Opinia: Jeżeli lubicie smak Twix

Be Fit Be Strong
Orzechowo-migdałowe ciasteczka i współpraca z Rossi.pl 144

rewelacyjne – pachną migdałami i orzechami… Przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut. Ciasteczka umila nam słoneczne popołudnie. Podam je na otrzymanej od sklepu  Rossi.pl  kolorowej etażerce. 75 g orzechów włoskich 250 g maki pszennej 80 g cukru pudru 60 g cukru 5 łyżek mleka 1 łyżeczka olejku migdałowego 140 g margaryny Orzechy włoskie blendujemy na pył. Na stolnicę przesiewamy(...)mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder. Dodajemy cukier, orzechy i posiekaną margarynę. Dolewamy mleko i olejek migdałowy. Wszystkie składniki dokładnie i szybko wyrabiamy na jednolitą gładka masę. Ciasto rozwałkowujemy na mocno oprószonej mąka stolnicy (na ok. 3-4 mm). W ciasta wykrawamy ciasteczka. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez

VioletoweKucharzenie
Ciasteczka owsiane z bakaliami i sezamem 125

żurawinę czy śliwki na inne ulubione bakalie.   Jeśli chcecie pozbyć się jeszcze kilku kalorii możecie zrezygnować z dodatku czekolady. Ciasteczka owsiane z bakaliami i sezamem Składniki: 70 g margaryny 1/2 szklanki otrębów owsianych 1/2 szklanki płatków migdałowych 1/3 szklanki łuskanego słonecznika 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych 2 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki suszonej żurawiny 90 g mlecznej(...)dodajemy roztrzepane jajko oraz ostudzoną masę. Dokładnie zagniatamy wszystkie składniki. Jeśli masa nie będzie się dostatecznie lepiła możecie użyć nieco więcej miodu.  Z masy lekko zwilżoną dłonią formujemy ciasteczka i wykładamy na blaszkę. Pieczemy około 15-20 min w temperaturze 170 stopni

Mania Gotowania
Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowo-migdałowymi. 159

Pyszne, pulchne, mięciutkie, rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowo-migdałowymi i marmoladą wieloowocową Orzech. W sam raz na śniadanie a także do kawki. Zapraszam do wypróbowania:) 

Sama słodycz i szczypta chili
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1025

ląd" Ciasto dyniowa-kokosanka Czekoladowo-karmelowe babeczki z orzechami Waniliowe ciasteczka z owocami Waniliowa babka z rodzynkami Ciasteczka makusie (ciasteczka z makiem) Ciasteczka kokosowe Ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Jabłkowo-cynamonowe (szybkie) ciasto Ciasto migdałowe Babka kokosowa Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką Zajrzycie także do zbioru ciast świątecznych w poszukiwaniu inspiracji Słodkości dla dzieci / małe słodkości Smerfny

Słodkie okruszki
Koktajl bananowo-gruszkowy z ciasteczkami 166

Gęsty, owocowy, pyszny i bardzo zdrowy. Do tego chrupiące ciasteczka i kokos. Składniki (5 - 6 porcji): 2 banany 1 gruszka 1 jabłko 1 pomarańcza 2 szklanki mleka lub mleka migdałowego 5 łyżek pokruszonych ciastek  + na dekoracje 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki syropu daktylowego lub daktyli         Opis syropu daktylowego <klik> 'czipsy kokosowe' do posypania(...)owoce pokroić (ja nie obieram ze skórki ani gruszki ani jabłka) - owoce, cynamon i syrop zmiksować z mlekiem - dodać ciastka i wymieszać - koktajl w szklance posypać czipsami kokosowymi i ciasteczkami SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora
Sernik z migdałami 166

koleżanka poprosiła o przepis, żeby przygotować go na urodziny synka. Został jeden kawałeczek, o który zostałam poproszona na później. Urosłam. Serio.Sernik migdałowy z amaretto i amarettiSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)spód:100 g ciasteczek amaretti70 g ciastek digestive50 g masłamasa serowa:900 g serka kremowego250 g mascarpone5 jajek160 g cukru100 g mielonych migdałów60 ml amarettoskórka otarta

Pożeraczka, czyli raz adobrze
BISCOTTI (CANTUCCI) CZYLI WŁOSKIE PYSZNOŚCI 160

włoskie pyszności już po pierwszym kęsie zawładnęły moim sercem ❤❤❤ Są kruche, chrupiące i mocno migdałowe.  Mimo swojej prostoty (nazwałabym je takimi naszymi sucharkami all inclusive 😏) rewelacyjnie smakują z kubkiem kawy z mlekiem, lub zwykłej zbożówki czy inki. Ciasteczka są proste do upieczenia (mimo, że piecze się je etapami), tak więc nawet jeśli spotkacie je w jakimś większym markecie(...)pszennej 100 g cukru 100 g migdałów bez skórki (50g posiekanych, 50g w całości) 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka z 1 sparzonej cytryny odrobina aromatu migdałowego szczypta soli Do posmarowania: 1 roztrzepane żółtko Wykonanie:  Połowę migdałów siekamy drobno nożem. Dodajemy przesianą mąkę, szczyptę soli, cukier, proszek dopieczenia. Mieszamy. Dodajemy jajka, skórkę otartą z cytryny

Walijskie Pichcenie