ciasteczka migdałowe - 1051 przepisów (strona:20/71)

BISZKOPT MIGDAŁOWY Z JEŻYNAMI. 181

pyszne, aż rozeszły się w mgnieniu oka. A Pan od Jana Niezbędnego, który przyglądał się nam, jak pieczemyi skosztował jeszcze ciepłego ciasteczka, po czym poprosił o publikację przepisu. Spełniam więc prośbę,publikuję obiecany przepis. BISZKOPT MIGDAŁOWY Z JEŻYNAMI. /przepis Piotra Chyrleckiego;/ 200g białka 260g cukru pudru 80g mączki migdałowej (zmielone migdały ze skórką) 120g mąki pszennej 150g jeżyn mrożonych

W kuchni Karmel-itki
Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą (bezglutenowe) 123

Przepis autorski (mój). Ciasteczka smakują przepysznie i już podczas mieszania składników... kuuusząco pachną! Są delikatnie chrupiące na zewnątrz oraz miękkie w środku. Dodatkowo bardzo sycą i nadają się dla osób na diecie bezglutenowej - wtedy należy pamiętać o dodaniu czekolady bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! (około 9-10 sztuk)  1/2 szklanki mąki migdałowej (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki mąki kokosowej(...)łyżek mleka  4 łyżki ksylitolu 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo:     90g białej czekolady/czekoladowych groszków (bez glutenu)   W misce dokładnie wymieszać mąkę migdałową, kokosową, ksylitol, sól oraz sodę oczyszczoną. Dodać jajko, mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego

Di gotuje
Pierniczki bez glutenu, wegańskie 214

sklepie FREE, w którym można znaleźć wyłącznie zdrową, ekologiczną żywność. Polecam również WEGAŃSKI torcik tiramisu BEZ GLUTENU (klik).  Składniki na około 20 ciasteczek:2 łyżki skrobi kukurydzianej1/4 szklanki mąki kokosowej BIO2 szklanki mąki migdałowej BIO1/2 łyżeczki sody1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub cukier waniliowy BIO)2-3 duże łyżki miodu (można zastąpić syropem klonowym) 1/3 szklanki roztopionego oleju(...)uformować kopczyk. Następnie trochę go spłaszczyć, ciągle ugniatając rękoma (ciasto jest sypkie). Przykryć je drugim kawałkiem papieru do pieczenia i rozwałkować na grubość około 0,5cm. Z ciasta powycinać ciasteczka i pomagając sobie nożem (podważać ciasteczka), przenosić je ostrożnie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Ciasteczka piec w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (170oC na funkcji góra-dół) przez

Mała Cukierenka
Błyskawiczne ciastka migdałowe 246

migdałów.. zapraszam do pieczenia :-) - bez mleka - bez mąki pszennej Czas przygotowywania:  około 10 minut Pieczenie:  25 minut Ilość ciasteczek:  około 30 sztuk średnicy do 3 cm Składniki: •  100 g mąki migdałowej (mielone migdały) • 1 jajko • 2 łyżki cukru np. trzcinowego • 2 krople aromatu migdałowego • około 75 g migdałów w płatkach

AniaGotuje.pl
,,Makaroniki kawowe” 154

Prezentuję dziś słodkie, lekkie, aromatyczne kawowe ciasteczka, które zaspokoją nie jedno podniebienie. Inspiracją do ich powstania była życzliwość marki Garneczki.pl oraz marki Bogutynmlyn.pl . Składniki: 125 g mąki migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru jedna łyżeczka kawy rozpuszczonej barwnik spożywczy brązowy Krem: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczonej(...)koniec ubijania dodajemy barwnik spożywczy. Do masy z białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 150 C z termoobiegiem pieczemy 16 min. W tym czasie

Podróż w kulinaria
PLACEK MIGDAŁOWY Z BRZOSKWINIAMI I WIŚNIAMI 169

Kilka tygodni temu natknęłam się na akcję "Weekendowa Cukiernia". Bardzo spodobał mi się pomysł comiesięcznego wspólnego pieczenia z innymi blogerkami.W tym miesiącu pieczemy ciasto

Przepisy Aleksandry
Zimtsterne - niemieckie bezglutenowe gwiazdki 226

miałam przyjemność posmakować prawdziwej niemieckiej kuchni z różnych regionów tego kraju. Spędziłam tam również dwukrotnie Święta Bożego Narodzenia. Zimtsterne to popularne, tradycyjne, świąteczne ciasteczka w kształcie gwiazdeczek. Całkowicie bezglutenowe, bo nie zawierają ani grama mąki, mocno migdałowe, z dużą zawartością aromatycznego cynamonu i skórki z cytryny. Lekko wilgotne i ciągnące w środku, z chrupką bezą na wierzchu. Przepyszne! Tylko(...)Blat roboczy lub stolnicę przykryć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto położyć na papierze, przykryć drugim arkuszem papieru i rozwałkować na grubość ok. 0,5 - 1 cm. Blachę do pieczenia ciasteczek również wyłożyć papierem do pieczenia.  Foremką w kształcie gwiazdki wycinać ciasteczka i układać je na przygotowanej blaszce. Jeśli ciasto klei się do foremki i źle się z niej wyjmuje

maniapieczenia
Malinowa chmurka 122

Malinowa chmurka Malinowa chmurka Ciasto:  6 żółtek  1/2 szklanki cukru  20 dkg mąki  15 dkg margaryny  1 łyżeczka proszku do pieczenia

Aromatyczne Podróże
Ciasteczka praskie 172

drugi. A oto przepis na ciasteczka praskie. Składniki na ciasto: 380 g mąki pszennej 50 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 250 g masła lub margaryny Kilka kropel olejku waniliowego. Składniki na bezę: 3 białka 200 g cukru pudru Dodatkowo bakalie : rodzynki, żurawina i inne. 1 -2 łyżki płatków migdałowych, mogą być tez orzechy (dobrze by było(...)grubość ok. 2 – 3  milimetrów.  Z rozwałkowanego ciasta wykrawać większymi foremkami ciastka.   Wycięte ciasteczka układać na wyłożonej papierem  do pieczenia blaszce a następnie nakładać na nie łyżką lub szprycą gotową bezę,  udekorować wierzch płatkami migdałowymi, żurawiną, rodzynkami, orzechami.  ( Ponieważ zostało mi dużo bezy dodałam do niej kakao i upiekłam bezy). Wstawić do nagrzanego

Na słodko lub wytrawnie
Czekolada z cytryną. Finansjerki 177

ciężka i intensywna, wzbogacona orzeźwiającą, cytrynową nutą, smakuje wybornie. Ciężko się oprzeć takiemu połączeniu, szczególnie, gdy zostało zamknięte w formie maleńkich ciasteczek, w sam raz na raz .  Przepis Erica Lanlarda z jego Czekolady . Czekoladowe finansjerki z cytrynowo-migdałową kruszonką Składniki: (na 24 sztuki) 40 g ciemnej czekolady (70%) 75 g masła 50 g mielonych migdałów 80 g cukru

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik migdałowy. 161

Sernik migdałowy, piekłam na moje urodziny. Ciasto udało się doskonale, miało aksamitną konsystencję, migdałowo-kawowy smak i wyrazisty, kakaowy spód. Sernik migdałowy dobrze smakuje podany z kawą i kieliszkiem likieru Amaretto. Składniki na spód sernika: 180 g ciasteczek digestive 70 g masła 4 łyżki migdałów w płatkach 5 łyżeczek kakao Masa sernikowa: 0,7 kg twarogu na sernik (trzykrotnie mielonego

Codziennik Kuchenny
Ciasteczka korzenne 149

dużym, ciemnym lesie mieszkały sobie migdałowe misie ... Dlaczego migdałowe? Bo były to misie, które najbardziej na świecie kochały migdały ...  Nie tylko z tego powodu były to niezwyczajne misie - oprócz migdałów uwielbiały jeszcze zimę i padający śnieg. I za nic na świecie nie lubiły zapadać w zimowy sen! Dlatego też w zimowe i dłuuugie wieczory zasiadały razem przy wspólnym stole(...)którzy mają dzieci doskonale wiedzą, o czym mówię. A i fantazja w kuchni jest cechą bardzo potrzebną! :)  A tak na poważnie - mam dziś dla Was przepis na wspaniałe ciasteczka korzenne, jednocześnie dołączam go do zbioru moich świątecznych przepisów - klik .  Rok temu podawałam Wam przepis na świąteczne pierniczki (znajdziesz go tutaj - klik ), w tym dla odmiany proponuję Wam ciasteczka

Garniec Magalie
Ciasteczka czekoladowe powalające smakiem:) 202

Z okazji Dnia Czekolady, który obchodzony był w sobotę 12 kwietnia, dostałam zaproszenie od Ady z bloga Pora coś zjeść na wspólne (wirtualne) pieczenie czekoladowych ciasteczek

Zdrowa Kuchnia Sowy
Kruche ciasteczka bez glutenu, bez jajek, bez cukru 162

Kruche ciasteczka Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 1 szklanka mąki kokosowej pół szklanki mąki migdałowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki agawy 6 łyżek oleju 100 g masła kokosowego Siemie lniane zalałam wrzątkiem i wymieszałam, by utworzyło gluta. Mąki przesypałam do miski, dodałam proszek(...)agawę, olej i siemie lniane. Wszystkie składniki wymieszałam i ręcznie wyrobiłam ciasto. Ciasto wstawiłam do lodówki na 10 minut. Po wyjęciu z lodówki rozwałkowałam ciasto, podsypując mąką ryżową. Wykroiłam ciasteczka w różnych kształtach. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp  180 ° C. Papier do pieczenia wysmarowałam masłem kokosowym. Ciasteczka przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika

nietadieta
Kruche rogaliki migdałowe 122

Rogaliki są przepyszne. W oryginalnym przepisie są posypane cukrem pudrem, ale moim zdaniem powinno się je zostawić bez żadnych dodatków, bo odbierze im to ten pyszny

Passions hobbies life