ciasteczka migdałowe - 1051 przepisów (strona:26/71)

Brunkager, czyli brązowe ciasteczka pachnące świętami 132

wypróbować. Jakoś nie zdołałam wcześniej... I teraz bardzo tego żałuję. Brunkager z pistacjami i migdałami Składniki: (na około 135 ciasteczek) 125 g masła 60 g melasy 125 g cukru 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 30 g słupków migdałowych 30 g pistacji bez łupinek 1 łyżeczka potażu 1 łyżeczka wody 250 g mąki pszennej Masło, melasę i cukier

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wysokobłonnikowe ciastka kokosowe - bez glutenu. 141

mąki kokosowej ( Mąka kokosowa - do czego używać, czym sie wyróżnia i ile kosztuje? ). Idąc za ciosem upiekłam mocno kokosowe ciasteczka z tej właśnie mąki. Przepis jest bardzo prosty i może stanowić bazę do różnych wariacji - jeśli chcecie, dodajcie ekstraktu waniliowego, migdałowego czy cynamonu lub mieszanki przypraw korzennych. Ja dodałam czarny sezam dla kontrastu. Ciastka mają dość suchą (ale przyjemną) konsystencję

Powiedz dietom nie
Scarcelle z Apulii, wielkanocne ciasteczka 199

gdybym czegoś nie zmieniła w oryginalnym przepisie. Miałam do wykorzystania paczuszkę mączki migdałowej, zatem moje scarcelle miały lekko migdałowy posmak i troszkę inną konsystencję.   Oryginalny przepis ( na końcu postu) z miesięcznika „Cucinare Bene” n°4/2015. Scarcelle z Apulii, wielkanocne ciasteczka Składniki na 2 blaszki scarcelle: 250 g mąki pszennej 250 g mączki z mielonych migdałów 2 żółtka 1 jajko

Mia Cucina Sofieta
Ciasteczka z patelni 94

mieszamy z proszkiem do pieczenia i drobnym cukrem. Dodajemy miękkie masło i zagniatamy ciasto do którego lekko wgniatamy płatki migdałowe. Dodać jajka roztrzepane z aromatem waniliowym i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 1 cm i foremkami wycinać ciastka. Smażyć ciasteczka na patelni delikatnie posmarowanej olejem po 5 minut z każdej strony. Smacznego :) A Wy macie jakiś fajny przepis

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Makaroniki z mascarpone 179

kilku zasad, a końcowy rezultat jest obłędny. Choć tak skromnie wyglądają, w połączeniu z serkiem mascarpone, dają  niepowtarzalny smak, który mnie całkowicie zachwycił! Koniecznie spróbujcie!SKŁADNIKI na 24 ciasteczka, czyli 12 makaroników:110 g białek (oddzielonych od żółtek na min. 24 h przed przystąpieniem do pieczenia)120 g płatków migdałowychziarenka z 1 laski wanilii 200 g cukru pudru50(...)serka mascarponeWAŻNE RADY PRZED PIECZENIEM: 1) Białka jajek muszą być oddzielone od żółtek i przechowywane w temperaturze pokojowej minimum 24-36 h przed przystąpieniem do pieczenia.2)Płatki migdałowe są znacznie lepsze od gotowych zmielonych migdałów, gdyż te mogą zawierać resztki brązowych skórek.3) Bardzo pomocna jest w tym przepisie waga. WYKONANIE:Płatki migdałowe wsyp z cukrem pudrem do malaksera

Słodko-Słony Świat Ilony
TORT "MIGDAŁOWA PRALINKA" 178

Nie będę udawać, że to ciasto jest łatwe, bo takim nie jest. Do tego jest pracochłonne, ale ja właśnie lubię piec takie wypieki. Kiedy gotowy tort

Przepisy Aleksandry
Paluszki rybne w migdałowej panierce z sosem jogurtowo- koperkowym 144

Żeby zachęcić moje dzieci do jedzenia ryby, często robimy razem paluszki rybne- na różne sposoby. Tradycyjnie- panierowane w bułce tartej, ale najczęściej w pokruszonych płatkach

Maślane ciasteczko
Kokosanki 174

Miałam słoiczek mrożonych białek w zamrażarce, więc zrobiłam popularne ciasteczka z kokosem. Składniki: 6-7 białek szczypta soli 300 g wiórków kokosowych 280 g cukru 1 cukier waniliowy kilka kropel aromatu migdałowego szczypta cynamonu Sposób wykonania: 1. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Wsypujemy partiami cukier i cukier waniliowy, ubijamy, aż cukier się rozpuści. Masa powinna być sztywna

Kuchnia domowa Ani
Pesto z suszonych pomidorów i migdałów 172

kuchennego recyclignu. To danie powstało w celu wykorzystania resztek po robieniu domowego mleka migdałowego. Coraz częściej robię domowe mleka z orzechów i nasion, i szukam pomysłów na wykorzystanie pozostałości, jak macie jakieś pomysły chętnie poznam! Ja najczęściej dodawałam pozostałą pulpę po robieniu mleka orzechowego do ciasteczek. Tym razem postanowiłam wykorzystać ją do pesto z suszonych pomidorów. Oczywiście pesto możecie zrobić(...)znacznie lepiej niż wszelkie sosy na bazie śmietany, które rozmiękczają makaron, z którego robi się zbita bryła. Makaron posmakował Emi, więc test podniebienia dziecka zdany:) PS. a domowe mleko migdałowe możecie wykorzystać do smoothie ( np. banananowe ze szpinakiem i kakao lub dyniowe ) albo różnych owsianek Pesto z suszonych pomidorów i migdałów   Drukuj Prep time 15 min Cook time

Cooking for Emily
Ciasteczka owsiane z otrębami i książka Andrzeja Polana „Doradca Smaku 3” 212

Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Kilburn .     Ciasteczka owsiane z otrębami bez mąki Składniki: 160g cukru trzcinowego 50g miękkiego masła 2 jajka 120g płatków owsianych (w wersji bezglutenowej używamy płatków owsianych oznaczonych „bez glutenu,” można je dostać w sklepach ze zdrową żywnością) 50g płatków migdałowych (lub migdałów w słupkach) 3-4 łyżki otrąb owsianych 1/4 łyżeczki

Mała Cukierenka
Kruche ciasteczka z powidłami śliwkowymi i ziarenkami Migdałowy przylądek 167

Witajcie :)               Ostatnio kupiłam fajne foremki do ciasteczek i oczywiście musiałam je wypróbować :) Zapraszam na pyszne kruche ciasteczka z przepysznymi  Powidłami śliwkowymi firmy  Orzech   oraz posypką z Prażonych ziarenek z Ziarenkowa  :)   Składniki : 3,5 szklanki mąki 2 cukry waniliowe 3 żółtka(...)użyłam firmy Orzech   Ziarenka do posypania Migdałowy przylądek  Wykonanie : Do miski przełożyć wszystkie składniki podane na ciasto , mikserem wyrobić na grudkowatą masę , przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść   , zawinąć w folię i odłożyć na 15 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy . Wykrawać foremką ciasteczka na środku zrobić wgłębienie , nałożyć powidła i posypać ziarenkami

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #10 Babeczki migdałowe na białkach z polewą czekoladową 235

Babeczki migdałowe na białkach z pyszną polewą czekoladową Znalazłam ten przepis tylko dlatego, że w mojej lodówce zalegało kilka białek i nie wiedziałam za bardzo co

Relaxtime
Całusy kokosowo - migdałowe z truskawkami 211

Po romantycznej kolacji koniecznie musi być słodki całus, a nim będą małe ciasteczka. Proste i szybkie w wykonaniu, każdemu wyjdą. A przede wszystkim są pyszne no

Niezły Młynek
Kruche ciasteczka chałwowo-czekoladowo-kokosowe z migdałami i pestkami dyni 148

Już podczas pieczenia - ich aromat tak kusi, że nie można doczekać się gotowego ciastka! Są chrupiące, nie za słodkie i idealne w smaku. Połączenie wszystkich tych składników sprawia, że ciasteczka są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju. Dodam jeszcze, że z ciasta można formować różnorodne kształty, które po wpływem temperatury nie tracą na wyglądzie. Przeeepyszne i urocze! Czego chcieć więcej(...)połączyć z kremem czekoladowym. Na samym końcu do masy wmieszać płatki migdałowe i pestki dyni. (Masa powinna być miękka i dająca się formować. Jeśli się kruszy - to należy dolać odrobinę mleka.) Gotowe ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem o pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut

Di gotuje
Dietetyczne ciasteczka bez mąki, zbóż, cukru i mleka 97

Dietetyczne ciasteczka bez mąki, zbóż, cukru i mleka - idealne dla alergików i osób na diecie (tutaj z umiarem;)) Przepyszne, chrupiące, bakaliowe i zdrowe ciastka  - bardzo proste i szybkie do wykonania. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 50 g sezamu 100 g płatków migdałowych 100 g posiekanych orzechów włoskich 100 g nasion słonecznika 50 g nasion chia 3 białka jaja 4 łyżki miodu

Kuchnia bezglutenowa