ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:168/3191)

Kruche ciasto z jagodami i kremem cytrynowym 143

minut. W tym czasie przygotować krem - mascarpone zmiksować z cukrem i śmietaną na gładką masę, dodać jajka, sok i skórkę z cytryny i dalej miksować aż powstanie jednolita masa. Wyjąć ciasto z piekarnika, wylać masę jajeczną a następnie wyłożyć jagody, tak, żeby powstały niejednolite wzorki na wierzchu. Wstawić z powrotem do piekarnika i piec kolejne 15-20 minut aż masa

Cooking for Emily
Sernik Migdałowy z Marcepanem 144

dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy .   Formę (ok. 20x28cm) smarujemy masłem lub margaryną ( zarówno boki, jak i spód ), dno wyścielamy papierem do pieczenia i równo wykładamy ciastem. Następnie wylewamy masę serową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 75 stopni.  Pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec i pozostawi amy sernik w piekarniku na kolejną godzinę(...)czasie wyjmujemy ciasto i całkowicie studzimy. Masę marcepanową rozwałkowujemy podsypując niewielką ilością cukru pudru i ostrożne przekładamy na wierzch wystudzonego sernika. Delikatnie dociskamy. Migdały podprażamy na suchej patelni, na bardzo małym ogniu - studzimy. Polewa czekoladowa: 100 ml kremówki podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia, wrzucamy drobno połamaną czekoladę, wódkę i mieszamy do rozpuszczenia oraz otrzymania gładkiej konsystencji

Słodka Strona
Oszukany sernik. 1435

cukier waniliowy 6 żółtek 200 g masła 1/2 szklanki cukru 6 łyżek zimnej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 6 białek 1 szklanka cukru 500 ml śmietany 18% 2 budynie śmietankowe bez cukru Wielkość blachy 32x20 cm Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę wraz z kakao. Zrobić dołek w mące, dodać żółtka, cukier,cukier waniliowy,rozdrobnione zimne masło, proszek(...)papierem do pieczenia. Masa Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier. W trakcie ubijania dodajemy partiami śmietanę, a na sam koniec wsypujemy budynie. Chwilę miksować po czym wylać masę na ciasto. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce pokrywając masę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 45 minut

O kuchni z uczuciem
Ciasto pawi ogon w wersji świątecznej 828

jajka, masła zagniatamy ciasto. Ciasto schładzamy i dzielimy na dwie części. Pierwszą część wykładamy na blaszkę (20x30cm) pieczemy w 180 stopniach ok. 10 minut. Z drugiej części ciasta pieczemy drugi blat. masa budyniowa: Mąki rozrabiamy w 1/2 szkl mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem. Do gotującego się mleka dodajemy mieszankę mąk i gotujemy budyń. Budyń(...)studzimy. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na puszystą masę i dodajemy do niej partiami budyń.  wierzch: Śmietanę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej czekoladę. Wykonanie: Blat z kruchego ciast smarujemy 1/3 masy budyniowej.  Na masie układamy rolady (każdą z rolad podzieliłam na części wyszły mi więc 4 mniejsze rolady). Rolady przykrywamy pozostałą częścią masy budyniowej, wyrównujemy krem i przykrywamy

Bon appetit mon amie
ciasto słodka teściowa 308

sztywno, dodajemy stopniowo cukier cały czas miksując. Następnie dodajemy po jednym żółtku, za każdy razem miksujemy do połączenia się z masą. Na koniec stopniowo dodajemy przesiana mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej, samo dno, papierem do pieczenia. Pieczemy przez(...)galaretki np. pomarańczowe lub brzoskwiniowe 1000 gorącej wody Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. złożenie ciasta: W foremce umieszczamy jeden biszkopt kakaowy, rozsmarowujemy 1/3 część masy, układamy ciasto kokosowo makowe, rozsmarowujemy drugą część masy, układamy drugi biszkopt kakaowy i rozsmarowujemy pozostałą część masy. Układamy okrągłe biszkopty, na każdym układamy po jednej rodzynce (w biszkoptach możemy zrobić małe

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowe w formie marchewki 150

obłożenia: 0,5 kostki margaryny PALMY 0,5 szklanki wody 1 szklanka mąki pszennej 60 dag cukru pudru Aromat pomarańczowy Pomarańczowy barwnik Zielony barwnik Foremka 12x23 cm Ciasto: Jajka ubijamy na puszysta masę z cukrem. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy do jajek. Wlewamy olej. Cały czas miksując dosypujemy cynamon, sodę i gałkę muszkatołową. Marchewkę obieramy i ścieramy(...)nagrzanym piekarniku w 180*C przez 50 minut. Po upieczeniu studzimy. Ścinamy górę ciasta, wycinamy kształt marchewki i kroimy ciasto na trzy płaty. Przekładamy kremem budyniowym i obkładamy ciasto przygotowaną masą cukrową. Krem budyniowy: W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze dolewamy proszek budyniowy i energicznie

VioletoweKucharzenie
Domowa wuzetka 215

następnie na przemian dodajemy żółtka i cukier i likier. Zmniejszamy obroty i dodajemy wymieszaną i przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Kończymy mieszać łyżką, aby masa była jednolita. Wylewamy ciasto do wysmarowanej i wysypanej foremki mąką lub bułką tartą. Pieczemy w temperaturze około 170-175st. 15 minut lub do suchego patyczka. Powtarzamy czynność przy drugim cieście, biorąc(...)minut. Następnie dodajemy 2- 3 łyżki wrzącej wody i mieszamy do jej rozpuszczenia. Ubijamy śmietanę na sztywno pod koniec dodając cukier puder i żelatynę. Rozkładamy masę śmietankową na cieście, pozostawiając odpowiednią ilość do przybrania gotowych ciastek. Polewa 100g gorzkiej czekolady, około 5 łyżek śmietanki 30%. Składniki roztapiamy w kąpieli wodnej. Polewę schłodzoną wylewamy na wierzch ciasta przełożonego bitą śmietaną. Dekorujemy

Leśny Zakątek
CIASTO Z MASĄ ŚMIETANKOWĄ, GALARETKĄ I MANDARYNKAMI 207

minut. Wymiary blachy 21 cm x 26 cm. Sposób wykonania masy śmietankowej: Śmietanę ubić, dodając cukier i na końcu rozpuszczoną żelatynę. Sposób wykonania ciasta: Jeden biszkopt położyć na dno blachy, posmarować powidłami, wylać 8/9 masy(...)śmietankowej, przykryć drugim biszkoptem. Na wierzchu ułożyć 3 rzędy pazurków mandarynek.  Pozostałą masę śmietankową przełożyć do szprycy cukierniczej. Za pomocą szprycy na każdy pazurek wycisnąć dużą kropkę masy śmietankowej. Brzegi ciasta również ozdobić masą śmietankową wyciskaną ze szprycy tworząc jednolity "murek". Galaretki rozpuścić w wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalać ciasto wewnątrz "murku

Przepisy kulinarne babci Antoniny
SŁODKA PIRAMIDA:) 386

jednym żółtku i cukier waniliowy. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wszystko delikatnie zamieszać. Ciasto upiec w tej samej formie co poprzednie ciasta, około 30 minut w temp. 175 stopni. Masa pomarańczowa ·          3 pomarańcze ·          2 jabłka(...)pokrojone galaretki. Wszystko wymieszać. Składanie ciasta Na pierwszy blat makowy wyłożyć tężejącą masę pomarańczową - wstawić do lodówki, by masa dobrze stężała i nie wsiąkła w ciasto. Następnie położyć ciasto orzechowe, wyłożyć masę czekoladową i przykryć drugim blatem makowym. Na ciasto makowe wyłożyć piankę i przykryć ciastem czekoladowym. Polać polewą i całe ciasto wstawić do lodówki

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto krówka budyniowa na krakersach z bananami 18454

Zapraszam na pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową, budyniową i bananami. Ciasto jest ciekawe w smaku, słodkie od bananów i kajmaku oraz lekko słone od krakersów. Uważam, że proste w przygotowaniu i w miarę szybkie, trzeba tylko poczekać, aż trochę przestygnie budyń. Ciasto jest kremowe, aromatyczne, bez pieczenia i będzie smakowało szczególnie osobom, które lubią banany, polecam… (przepis zmodyfikowany(...)krakersy przełożyć masę budyniową i wyrównać ( patrz FILM ). Na masę budyniową wyłożyć znów krakersy. 6. Do rondelka przełożyć masę krówkową i podgrzewać, mieszając, aż zrobi się płynna. Masę krówkową wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. 7. Banany pokroić w plasterki i skropić dobrze sokiem z cytryny. Banany poukładać na masie krówkowej. 8. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier

Mała Cukierenka
Szpinakowo Bananowe Ciasto Z Gotowanym Serem I Mascarpone 164

pieczenia oraz olej. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy w 180 stopniach przez około 40-50 minut do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Masa Serowa 4. W dużym garnku rozpuszczamy masło wraz z cukrem. Dodajemy twaróg i jajka i energicznie mieszamy. Wszystko robimy na najmniejszym ogniu. Kiedy się zagotuje, dodajemy wcześniej rozmieszany(...)przebić masy ! 8. Żelatynę fix rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i dodajemy strużkiem do masy i miksujemy krótko. Na koniec dodajemy dżem i króciutko miksujemy. 9. Gotową masę wykładamy na ciasto i obsypujemy pokruszonym ciastem. Następnie wkładamy do lodówki. Przepis bierze udział w konkursie Hortex na durszlak.pl

Gotowanie...to proste !
Wegańskie ciasto czekoladowe, powtarzam z czekoladą, a nie ze skromnym kakao 148

Dokładnie od siedmiu lat, tylko raz w roku, czyli na święta Bożego Narodzenia piekę właśnie to ciasto czekoladowe. Po raz pierwszy w tym roku zrobiłam je wegańskie. Jest wyjątkowe, niech was nie zmyli skromy wygląd, z dnia na dzień coraz lepsze, bo nabiera wilgoci i czekolada osiada na jego spodzie. Należy je jeść dosłownie jak lekarstwo, bo ma tyle czekolady(...)wraz z całym masłem roztop w kąpieli wodnej. Daktyle namocz w dokładnie 300 ml gorącej wody i zblenduj na idealnie gładką i puszystą masę. Wszystkie składniki na ciasto: mąkę, masę daktylową, syrop i roztopioną czekoladę przełóż do dużej miski. Idealnie wszystko wymieszaj. Dodaj wiśnie. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. :iecz ciasto około 45 minut w temp

greenscarf
Pychotka budyniowo - bananowa. 200

biszkopt jasny i czekoladowy z podanych wyżyj składników. W biszkopcie czekoladowym, po wystygnięciu wykroić kółka np. szklanką.  Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki o grubości ciasta biszkoptowego czekoladowego. Masa budyniowa : Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodać przestudzony budyń. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie podzielić masę na dwie(...)ciasto polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi lub inną posypką. Odstawiamy do zastygnięcia. Kroimy nożem, który moczymy w gorącej wodzie, aby nam się nie kleiła do noża masa z naszego pysznego ciasta

Przepisy i porady kulinarne
Biszkopt z masą kokosowo-orzechową 118

Przepis swoje odczekać musiał. Do końca nie wiem dlaczego zwlekałam tak długo. Być może ten biszkopt z 4 jaj i jednej śmietanowej masy nie wydawał się zbyt podzielny? A my lubimy w weekend zjeść coś słodkiego. Samo ciasto smakuje bardzo dobrze i wcale nie jest zbyt niskie;) Biszkopt wyszedł smaczny i wilgotny, a masa… miała w sobie coś niepowtarzalnego(...)czekoladą. Na sam koniec, gdy masa jest już gęsta, dodajemy wiórki kokosowe i mielone orzechy, mieszamy szpatułką. Przygotowaną masę wykładamy na biszkopt z masą krówkową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy ostygnie dekorujemy wierzch ciasta. Źródło

Smaki Na Talerzu
Rolada orzechowa z suszoną śliwką 115

alkoholem. Miękkie masło śliwki i rozpuszczoną czekoladę wkładamy do kubka blendera i szybko blendujemy na jednolitą masę. Do środka rolady przy pomocy woreczka układamy masę śliwkową Resztę ciasta smarujemy masą orzechową i zwijamy roladę. Schładzamy w lodówce.  Dekorujemy bitą śmietaną, polewą czekoladową i orzechami

Gotowanie jest łatwe