jajka 10g wiórek kokosa łyżeczka erytrolu (lub innego słodzidła) łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy masę na 5-10 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym (około łyżka ciasta na jeden placek) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżek masła, odstawiam do ostudzenia. W misce rozkruszam drożdże, dodaje cukier, sól, ciepłe mleko i 4 łyżki mąki. Mieszam na gładką masę. Gdy po kilku minutach widzę, że drożdże pracują (małe pęcherzyki) to dodaję pozostałą mąkę i wyrabiam ciasto - nie czekam, aż rozczyn wyrośnie. Do dobrze połączonego ciasta dodaję letnie rozpuszczone masło i wyrabiam, aż do momentu gdy zacznie odchodzić
Gotowanie i blogowanieporcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wystudzone roztopione masło. Wymieszać dokładnie łyżką. Mieszankę keksową oprószyć mąka ziemniaczaną. Dodać do ciasta i ponownie wymieszać łyżką aby składniki się połączyły. Keksówkę 30x10 natłuścić i oprószyć bułkę tartą, przełożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 35 minut , do suchego patyczka, funkcja góra-dół. Po wystudzeniu dowolnie
Monia miesza i gotujedodając cukier. Do ubitej piany dodać wiórki i płatki owsiane. Ja dodałam jeszcze około 50 gram drobinek czekoladowych. Całość wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę spłaszczyć. Uwaga : masa nie jest zbyt spójna i przy formowaniu kulek może się nie kleić. Nie przeszkadza to jednak w uformowaniu kulek i spłaszczaniu
Niebieski kubek z kawaKiedy masa będzie utarta na puch wbijać po jednym jajku. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do masy jajecznej, dodać skórkę pomarańczową i zmiksować na gładko. Foremkę do babki porządnie wysmarować masłem i przełożyć ciasto (tak, żeby było go nie więcej niż do 3/4 wysokości foremki), zamknąć szczelnie. Do dużego garnka włożyć formę z ciastem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżka cukru 1 jajko olej do smażenia Przesianą mąkę wymieszać z solą i cukrem, dodać maślankę i dokładnie wymieszać na gładką masę. Dodać jajko i ponownie wymieszać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ciasta i wymieszać. Smażyć na gorącym oleju na rumiano z dwóch stron. Podawać z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą. Smacznego
talerz przyjemnościmasy. Następnie dodajemy mąkę pszenną wymieszaną ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Znów wszystko dokładnie mieszamy. Powinniśmy uzyskać dość gęstą masę. W głębokiej patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz. Mniejszą łyżeczką (używamy pośredniej między małą, a stołową) nabieramy porcje ciasta i wkładamy je do rozgrzanego oleju. Pączki rosną podczas smażenia nabierając bardziej okrągłych, ładnych kształtów. Smażymy nasze mini pączki waniliowe
Słodkie okruszkiciasto. Orzechy dzielimy na trzy części, posypujemy nimi każde ciasto. Pieczemy przez 20-30 minut w temperaturze 180 stopni, każde ciasto pieczemy osobno. Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym, wsypujemy kaszę maną, gotujemy ciągle mieszając do momentu aż masa zgęstnieje. Pozostawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości, ucierając dodajemy po łyżce masy grysikowej. Na końcu dodajemy
Bajeczna Kuchniaminut. Następnie odcedzam z wody i mielę w malakserze na dużych obrotach prawie przez 10 minut, aż uzyskam jednolitą masę. Marcepan miksuję z cukrem a następnie łączę z kandyzowaną skórą pomarańczy oraz mielonym makiem i bakaliami. Ciasto W misce mieszamy łyżką mąkę, gorącą wodę, rozpuszczone masło oraz sól. Jeśli ciasto niezbyt się klei dodajemy więcej gorącej wody, lecz niezbyt dużo
Mango Papajapszennej 1 łyżka golden syrupu lub płynnego miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem mikserem na białą masę. Dodajemy syrop lub miód oraz mąkę wymieszaną z sodą. Mieszamy lub miksujemy do momentu, aż otrzymamy ciasto jak na kruszonkę. Ciasto dzielimy na 4 części i z każdej z nich formujemy rulonik o długości
bistro mamaobieramy i kroimy w cienkie plasterki. Jajko ubijamy z cukrem ( bardzo ważne jest ubicie jajka aż do uzyskania gładkiej, złocistej masy), dodajemy mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy jabłko i mieszamy z ciastem. Łyżką nakładamy na rozgrzaną patelnię placuszki, smażymy na niewielkim ogniu po kilka minut z każdej strony. Podajemy posypane cukrem pudrem
Słodka Kraina Wypiekówwykładamy nim formę. Nadmiar ciasta odkrawamy. Ciasto nakłuwamy widelcem, wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiekamy 10 minut . Kiedy ciasto się lekko podpiecze wyciągamy z piekarnika. Następnie nakładamy na nie pieczarki, potem odsączonego tuńczyka i zalewamy masą jajeczną. Na wierzch dajemy starty na tarce ser żółty. Tarte wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy 40 minut aż wierzch
Kuchenne Wariacjesera startego na drobnych oczkach sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa Podane składniki na naleśniki dokładnie mieszamy ze sobą na jednolitą masę (powinna mieć konsystencję gęstej śmietany - jeśli zajdzie taka potrzeba dolać więcej mleka lub wsypać więcej mąki). Ciasto odstawić na 15 minut po czym smażyć naleśniki na lekko natłuszczonej patelni. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Cebulę obrać
My simple kitchenżółtko jaja, 2 szt mleko, 2 łyżki marmolada owocowa Przygotowanie Wszystkie składniki, oprócz marmolady, wrzucamy do sporej miski. Miksujemy na jednolitą masę. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie spłaszczamy, robimy wgłębienie. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każde wgłębienie nakładamy
Gotowanie moimi oczami