ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1605/3191)

Pyszne babeczki karmelowe na palonym maśle z kaki i kruszonką 124

cukrem i śmietanką, a następnie dodać przestudzone masło oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na końcu do jednolitej masy należy wmieszać kaki uprzednio obrane i pokrojone w kostkę.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Każdą babeczkę obficie posypać kruszoną.  Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut (do tzw. "suchego

Di gotuje
Wilgotny Piernik Z Buraczkami 169

pieczenia 1/2 łyżeczki sody garść bakalii (orzechy, rodzynki, żurawina) Polewa czekoladowa 130 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady deserowej albo mlecznej Ciasto 1. Masło z miodem rozpuszczamy i odstawiamy do przestygnięcia. 2. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. 3. Następnie dodajemy masło z miodem, kakao, starte na najmniejszych oczkach lub zblendowane

Gotowanie...to proste !
Placuszki z płatków owsianych i jabłek 112

już wsypać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Jabłka oskrobać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Jabłka dodać do masy i wymieszać. Smażenie – na patelnię wlać olej i mocno rozgrzać. Za pomocą dużej łyżki nałożyć porcje ciasta. Zmniejszyć temperaturę smażenia na średnią i smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Polecam, pyszne śniadanko. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Ciasteczka cynamonowe - pyszne 160

jajka  marmolada lub powidło do przełożenia 1. Masło w temperaturze pokojowej ubijamy mikserem z cukrem pudrem, na jasną, puszystą masę. Dodajemy jajka, miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Miksujemy. 2. Z ciasta formujemy kulę, owijamy w folię aluminiową i na 20 minut wkładamy do zamrażalnika lub na 40 do lodówki. Ja wybrałam zamrażalnik

kruche babeczki
Racuchy z gruszkami 96

trzcinowego) (przepis na około 20 sztuk) Mleko i jajka mieszamy ze sobą. Dodajemy do tego sypkie składniki, dokładnie mieszamy, uzyskując gładką masę. Gruszki myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę (ja ich nie obierałam), dodajemy do ciasta, mieszamy. Na patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem

Kardamonovy
Klasyczny chleb z chrupiącą skórką 136

szklanki wody – 2 łyżki oliwy Przygotowanie: W misce wymieszaj łyżką mąkę z drożdżami, solą, oliwą i wodą. Masa ma być dość rzadka, niejednolita. Przykryj wierzch miski folią spożywczą i odstaw na 12-18 godzin, ciasto sporo urośnie. Do piekarnika włóż żeliwny garnek, całość nagrzej do 240 oC. Ciasto przełóż na dokładnie obsypaną mąką lnianą ściereczkę, uformuj, a następnie przełóż

I LOVE LIFE
Chleb z kaszy gryczanej - tylko 3 składniki! 145

gładkiej konsystencji. Konsystencja ma przypominać gęstą śmietanę (ale taką bez mleka w proszku, bo wtedy jest sztywna jak galaretka 😂). Następnie masę przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw na noc do wyrośnięcia.  Rankiem wstaw wyrośnięte ciasto do nagrzanego na 200*C piekarnika i piecz przez 1 godzinę w termoobiegu.  Upieczony chleb od razu wyciągnij z formy

Zdrowie na języku :P
Muffinki omletowe z kremem czekoladowym 141

koniec ubijania dodać ksylitol i jeszcze chwilę ubijać. Wrzucić żółtka i wymieszać do połączenia. Następnie dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Masę przekładać do foremek na muffinki (najlepsze będą silikonowe), do środka wsadzić borówki i przykryć kolejną warstwą ciasta. Piec przez około 15 minut w 180ºC. Składniki na krem zblendować i polać po lekko przestudzonych muffinkach

Healthy food explorer
Z lucynowskiego gniazda 131

Calość Slawek energicznie ucierał na ogiu do momentu uzyskania gladkiej i lśniącej masy. Kolejny etap pracy należal do Sebastiana. Gdy masa wystygła przełożyliśmy ją do miski, pojedynczo wbijaliśmy jajka, a całość Sebek miksował na najwyższych obrotach.  Gdy ciasto było gotowe napełnialiśmy nim szprycę z jak najgrubszą końcówką. Radzimy zaopatrzyć sę w porządną szprycę, najlepiej metalową. Na wyciętych z papieru

Sprawni w smaku
Ciasteczka z konfiturą z czarnej czereśni 167

czereśni – do nabycia w sklepie Amus Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy dwa żółtka, cukier puder, odrobinę soli i maso. Masło najlepiej posiekać. Na koniec dodajemy kilka kropel ulubionego aromatu – polecam migdałowy. Całość dokładnie zagniatamy. Z ciasta formujemy kulę. Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia (najlepiej na godzinę, choć u mnie zawsze leży krócej). Odrywamy kawałki ciasta

Słodkie okruszki
Placuszki z cukinią 147

większej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Wlać mieszaninę jajek i mleka i dokładnie wymieszać na jednolitą masę.  Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, w razie potrzeby odcisnąć nadmiar wody i dodać do ciasta. Do ciasta dodać także drobno posiekaną dymkę, zieloną papryczkę chilli i kmin rzymski. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni

Codzienne Gotowanie
Racuchy gryczane z jabłkami i truskawkami 142

Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, dodać sodę oczyszczoną, wymieszać. Dodać zmiażdżonego banana, mleko i jajko i wymieszać składniki rózgą na jednolitą masę bez grudek. Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Włożyć do ciasta i wymieszać. Wykładać po około łyżce ciasta na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez około 1,5 minuty na złoty

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Placuszki z jabłkami wg Ani Starmach 153

Powoli mieszamy rózgą lub łyżką.  Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy do masy i mieszamy. Na koniec do masy dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Smażymy na patelni do naleśników lub innej beztłuszczowej, nakładając porcje ciasta

Życie zaczyna się w kuchni
Urodzinowy tort z matchą 128

pieczenia wyciętym w dopasowany krążek. Zarówno papier, jak i boki tortownicy smarujemy olejem. Do każdej z tortownic wylewamy po połowie porcji masy. Biszkopty pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez około 15 minut albo aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Bardzo łatwo przeoczyć moment, kiedy stracą swój jasno zielony kolor i ściemnieją, ale Mąż zapewnia mnie, że wygląd absolutnie

Lamarida.pl
Tarta z jarmużem i łososiem 138

stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Następnie wyciągnij z piekarnika i ułóż na cieście kolejno rozdrobnionego łososia, pora oraz jarmuż. Wszystko zalej mieszanką jajeczną. Piecz ok. 30-40 minut aż masa jajeczna się zetnie Artykuł Tarta z jarmużem i łososiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania