ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1604/3191)

Ciasto bananowe 137

Największą zaletą tego ciasta jest to, że praktycznie samo się robi. Wszystkie składniki, po kolei miksujemy. Przepis przywieziony z urlopu, warto spróbować portugalskich smaków.   Składniki 600 g bananów (bez skórki) 400 g cukru 4 jajka 250 g masła 300 g mąki 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka suszonych drożdży 1/2 łyżeczki sody(...)Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Banany rozgniatamy widelcem. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy (w kolejności, cały czas mieszając-niskie obroty) ostudzone, roztopione masło, mąkę, sól, drożdże, sodę, a na końcu rozgniecione banany. Ciasto przelewamy do foremki (30x25) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 55 min w temperaturze 170°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui

R'n'G Kitchen
Malinowa chmurka 294

ręcznie). Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wylepiamy nim średniej wielkości blaszkę (ok. 23×33 cm lub ciut większą) wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwamy ciasto widelcem. Na czas nagrzewania się piekarnika chowamy do lodówki. Pieczemy ok. 18 minut w 190°C (180°C z termoobiegiem). Galaretka malinowa: Zagotowujemy 1 litr wrzątku i wlewamy do naczynia żaroodpornego(...)lodówki, aż całkowicie zastygnie. Krem: Mascarpone miksujemy z cukrem i ekstraktem, a następnie stopniowo dolewamy kremówkę. Miksujemy, aż masa się ubije i będzie sztywna (uważajmy, aby nie ubijać zbyt długo, inaczej powstanie masło). Kremem smarujemy równomiernie zastygniętą galaretkę na cieście. Wierzch: Białka ubijamy, a gdy będą już sztywne, stopniowo dosypujemy drobny cukier. Piana powinna być sztywna i błyszcząca. Dodajemy mąkę

Poezja smaku
Jesiennie: jabłecznik z marcepanem 191

miękkich jabłek i marcepanową, delikatną pianką. Nuta cynamonu nadaje ciastu jesiennego charakteru i sprawia, że całość staje się pełnoprawną szarlotką. A może jabłecznikiem...? Chyba nigdy nie rozwikłam tajemnicy nazewnictwa ciast z jabłkami. Słodkości z jabłkami znajdziecie również u Ani , Mirabelki i Panny Malwinny . Jabłecznik z marcepanem Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) 200 g miękkiego masła 200 g cukru(...)ubić, pod koniec dodając cukier i mąkę. Marcepan zmiksować z żółtkiem i cynamonem. Partiami dodawać bezę, delikatnie mieszając łyżką. Masę marcepanową wyłożyć równomiernie na jabłka. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut, pod koniec przykrywając wierzch folią, gdyby ciasto za bardzo się rumieniło. Ostudzić. Smacznego! Jesień jesienią, a żyć trzeba. Jutro mam zamiar upiec w domu swój pierwszy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cynamonowe placuszki z dynią / kabaczkiem. 177

skrzynce z dyniami, ale jego zielona skórka oraz soczysty  i jasny miąższ wskazywało na ten drugi. :) Dziś na śniadaniu gościły placuszki z pieczonym ów tajemniczym warzywem. Do ciasta dodałam cynamon, który genialnie komponuje się z wszelkimi "dyniowatymi".  W końcu wchodzi on w skład przyprawy "Pumpkin Spice Latte" znanej i lubianej na całym świecie :) CYNAMONOWE PLACUSZKI Z DYNIĄ / KABACZKIEM(...)stewię, obie mąki, proszek do pieczenia i zmiksować. Połączyć z masłem migdałowym, jajkiem i jeszcze raz porządnie zmiksować, aby masa stała się jednolita. Na koniec dodać drobno posiekaną czekoladę. Na natłuszczonej i rozgrzanej patelni położyć foremki i wypełnić je ciastem.  Smażyć z obu stron na średnim ogniu około 5 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. + serek naturalny + stewia

Poranek na słodko
Ślimaczki Z Serem I Rodzynkami 142

mielimy go dwukrotnie) ewentualnie dodajemy skórkę pomarańczową, rodzynki oraz proszek budyniowy. Mieszamy całość i odstawiamy pod przykryciem do lodówki. 4. Kiedy ciasto podrośnie, przekładamy je na stolnicę/blat i odgazowujemy (krótko zagniatamy) i wałkujemy na kształt prostokąta. Smarujemy masą serową tak aby końce pozostały czyste. Zawijamy i kroimy na kawałki grubości 2-3 cm. 5. Gotowe ślimaczki układamy na blaszce

Gotowanie...to proste !
Gofry wytrawne 124

sera 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę i odstawiamy na ok. 10 minut. Po tym czasie rozgrzać gofrownicę ,musnąć delikatnie olejem i nakładamy ciasto. Pieczemy na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Andzia Pichci
Ciasto z czereśniami 115

połączenia się składników. Dodajemy brzoskwinie i mieszamy łyżką Formę na tartę o średnicy 28 cm smarujemy masłem i wykładamy schłodzonym ciastem spód i brzegi. Podpiekamy pod obciążeniem przez  15 minut. Następnie na spód wykładamy czereśnie i zalewamy masę z maślanki. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut aż góra lekko się zarumieni.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Placuszki z kaszy jaglanej 111

miski. Zostawić na chwilkę żeby lekko przestygło. Połowę kaszy zmiksować razem z jajkami, cukrem, esencją waniliową, solą i mąką. Do zmiksowanej masy dodać drugą połowę kaszy. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i za pomocą dużej łyżki nałożyć porcje ciasta. Smażyć placuszki na średnim ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem i polane syropem klonowym, radzę

Kuchnia Pokoleń
CIASTKA ORZECHOWO- OWSIANE Z MASŁEM ORZECHOWYM GOTOWE W 30 MINUT (BEZ MĄKI) 99

całe jajko, ponownie wymieszać. Na końcu wsypać płatki owsiane i proszek do pieczenia, wymieszać mikserem, tak by wszystko się połączyło (masa będzie dość zbita). Piekarnik nagrzać do 180'C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Dłonią nabierać porcje ciasta, uformować kulkę, którą potem trzeba dość mocno spłaszczyć. Piec ciastka około 10 minut.  Ciastka po upieczeniu pozostawić na blaszy

Zrób to smacznie
Niebiański sernik na zimno 160

wcisnęłyśmy w nią resztę bitej śmietany. Powierzchnię sernika wyrównałyśmy szpatułką i wstawiłyśmy do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby masa serowa stężała.  Przygotowałyśmy 1 niebieską galaretkę według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą wylałyśmy na wierzch sernika. Ciasto wstawiłyśmy do lodówki na noc, aby dobrze stężało. SMACZNEGO! Pozdrawiamy, Kinga i Paula

Sprawni w smaku
Sernik ze śliwkami – owoce tutaj zawsze można zmieniać 231

cukru 4 żółtka sól wszystkie składniki połączyć razem, jeśli ciasto się nie łączy dodać śmietany, ja dodawałam 3 łyżki. Po wyrobieniu ciasta dajemy na 1 godzinę do lodówki a potem dajemy do tortownicy i podpiekamy ok 10 minut. masa serowa składniki 75 dag sera półtłustego 6 jaj 1/2 kostki masła 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru

Moje Wyroby
Babka marmurkowa ucierana 114

jednej formy z kominem o średnicy 24 cm lub jednej keksówki o wymiarach 30x12 cm Babka marmurkowa ucierana to proste ciasto, które bez żadnego problemu jest w stanie przygotować każdy. Nie przejmujcie się, jeśli podczas dodawania jajek masa się zważy, nie będzie to miało wpływu na smak babki i nie spowoduje powstania zakalca. Pachnąca wanilią i kakao babka marmurkowa jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Babka czekoladowa 108

żółtek. Mąkę przesiać do miski z proszkiem i kakao. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem, stopniowo dodawać małymi porcjami masę czekoladową i mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do ciasta. Okrągłą formę do babki wysmarować masłem i wysypać kaszą manną. Wlać do niej przygotowane ciasto. Piec 45 minut w temperaturze 180 st.C

Pasja Smaku
Kruche babeczki z kremem kokosowym 106

musi nabrać złocistego koloru. Po 10 minutach sprawdźmy nasze ciasto i jeżeli jest upieczone to skróćmy czas pieczenia. Przepisy Thermomix. Kruche ciasto. Wykonanie kremu kokosowego: Do naczynia Thermomix wsypujemy wiórki kokosowe i 30 g śmietany. Miksujemy na gładką masę. Czas 4 min/obr.5-10. Obroty w trakcie pracy stopniowo zwiększamy. Jeżeli wiórki osiądą nam na ściankach naczynia należy zgarnąć je kopystką

Themo przepisy
Mini serniczki na spodzie migdałowym 185

dużą blachę i równomiernie rozprowadzamy po całej blasze. Pieczemy w 180oC 12-14 minut. Od razu po wyjęciu z pieca ciasto przewracamy na lewą stronę, odrywamy papier do pieczenia i ringiem odpowiedniej wielkości (zobacz film) wycinamy spody. Masa serowa. Śmietanę ubijamy na 3/4 czyli do momentu kiedy widzimy że zaczyna zmieniać konsystencję na sztywną. Twaróg półtłusty mielimy przez maszynkę

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania