ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1499/3191)

Sernikobrownie z malinami 137

rozpuszczamy składniki cały czas mieszając. Odstawiamy do przestygnięcia. W misce miksujemy jajka z cukrem na jasną gładką masę. Dodajemy do niej stopniowo roztopione masło z czekoladą cały czas miksując. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Sernik: Twaróg wkładamy do miski, dodajemy jajka, cukier oraz budyń. Miksujemy do połączenia składników. Dodajemy śmietankę i miksujemy

Qchnia po prostu
Ciasto "Nocka" 249

wlewamy połowę jeszcze ciepłej żelatyny delikatnie miksując. Wyłożyć na warstwę galaretki, wstawić do lodówki, aby masa stężała. Następnie wylać następną warstwę galaretki i schłodzić do czasu stężenia. Do pozostałego kremu dolewamy żelatynę i miksujemy do połączenia. Jeśli żelatyna zastygła należy ją podgrzać. Wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki, aby stężała. Przed podaniem posypać startą czekoladą. Smacznego

talerz przyjemności
Sernik na kruchym spodzie z polewą czekoladową 161

żółtka Składniki na masę serową 1 kg twarogu- zmielonego albo z wiaderka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g cukru pudru + kolejne 100 g cukru pudru 5 dużych jaj- oddziel białka od żółtek pół szklanki śmietanki 30 % lub 36 % może być czekoladowa cukier waniliowy jeśli lubicie to dodatkowo rodzynki i skórka pomarańczowa Najpierw musimy zrobić kruche ciasto.  Ze wszystkich składników(...)ciastem. Jeśli ciasto jest zbyt plastyczne, odrywaj kawałek po kawałku i wylep blachę jak plasteliną, aż do skończenia ciasta. Nakłuj widelcem w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, piecz około 10 minut. Wyjmij i odłóż na bok. Masa serowa- obniż temperaturę piekarnika do 180 stopni. Żółtka ubij na puch razem ze 100 g cukru pudru.Twar

Z Kuchni Do Kuchni
Pyszne pierniczki 180

wyczarowania własnych pięknych pierniczkowych ludzików. Wystarczy torebka foliowa i Wasza wyobraźnia oraz troszkę wprawy. Zamiennie zamiast miodu, możecie użyć melasy – jasnej lub ciemnej, to również wpłynie na kolor ciasta. Przepis pochodzi z książki „Cuda z piernika” Mimy Sinclair. Biblii dla wszystkich pozytywnie zakręconych na punkcie świątecznych wypieków Recenzja książki już lada chwila na blogu. Drukuj Pyszne pierniczki(...)Sposób przygotowania W garnku rozpuszczamy masło, miód i cukier. Dodajemy przyprawę do piernika i skórkę cytryny. Jak mieszanina zawrze, dodajemy sodę. Masa zacznie się pienić. Odstawiamy na 15-20 min do ostygnięcia. Dodajemy mąkę, sól i jajko, zagniatamy ciasto. Ciasto będzie dość lepkie. Zagniatamy je, starając się nie dodawać już mąki. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Ciasto

Mieszam w Garnku
Brownie z popcornem w solonym karmelu 171

chandra, zły humor i bylejakość dnia. Porcja czekoladowego ciasta zjedzona przy kubku ulubionej kawy lub herbaty to recepta na bure dni. Gwarantuję, że dobry humor Was nie opuści. Składniki: Ciasto: 225 g gorzkiej czekolady 6 jaj 135 g masła 1 szklaka cukru 3 płaskie łyżki mąki Popcorn w karmelu: 3 szklanki uprażonego popcornu ( najlepiej uprażyć samemu ) 200 g cukru(...)dodać rozpuszczoną czekoladę oraz mąkę - delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Blachę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać masę czekoladową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C na 10 minut. Przygotować popcorn. Do ciasta najlepiej uprażyć popcorn samemu. Jeśli wybieracie popcorn do mikrofali, sięgnijcie po ten naturalny lub solony. Do rondelka wsypać cukier, dodać miód

kolorowotorcikowo
TARTA DE SANTIAGO (CIASTO MIGDAŁOWE, BEZ MĄKI, BEZGLUTENOWE) 204

pudrem, a jej znakiem rozpoznawczym jest krzyż św. Jakuba. Dzisiejszy wypiek dedykuję mojej Cioci Heni, która kilka lat temu przeszła właśnie te setki kilometrów Drogą św. Jakuba i to ciasto będzie już zawsze kojarzyło mi się z Jej niesamowitym osiągnięciem :) A Was tymczasem zapraszam do wspólnego pieczenia! SKŁADNIKI: 4 jajka 200 g mielonych migdałów (zmieliłam płatki migdałowe) 200 g cukru(...)wysyp mąką pszenną. Całe jajka ubij przez kilka minut z cukrem, skórką z cytryny i cynamonem na jasną i puszystą masę. Teraz dodaj mielone migdały, wsypując po trochu i delikatnie wymieszaj całość szpatułką od dołu ku górze. Ciasto przelej ostrożnie do formy i piecz przez około 45 minut do lekkiego zrumienienia wierzchu. Otwórz szeroko drzwiczki piekarnika, wysuń ciasto i upieczone

Słodko-Słony Świat Ilony
Banoffee 228

Ciastka oraz masło wrzucamy do blendera i miksujemy na największych obrotach aż oba składniki się połączą i utworzą jednolitą konsystencję. Jeśli "masa" z ciastek i masła źle się skleja można dodać więcej masła. Dodajemy kilka kropli cytryny (aby ciasto nie było zbyt słodkie). Wykładamy wszystko na okrągłą blaszkę i rozprowadzamy równomiernie na dnie blaszki i na bokach, a następnie ugniatamy

Smaki Przyprawy i Kolory
Ciasto na maślance z truskawkami 645

truskawkami na bazie maślanki. Wilgotne i miękkie, a jego przygotowanie odbywa się na zasadzie „wymieszaj składniki”. Jest tak szybkie, że postanowiłam je trochę skomplikować dodając do połowy ciasta kakao :) Tym samym wprowadziłam nową nutę smakową, która idealnie łączy się z truskawkami. SKŁADNIKI: 4 jajka 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju 2 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru(...)składniki, czyli mąkę, cukier, budynie i spulchniacze. Połączyć zawartość obu misek. Wymieszać dokładnie, ale tylko do momentu połączenia się składników. Podzielić masę na pół i dodać do jednej z nich kakao. Wymieszać. Na dno formy 21x30cm wylać białe ciasto, ułożyć parę truskawek i przykryć ciemnym ciastem. Najlepiej wykładać je łyżką, rozkładając równomiernie po całej powierzchni. Ułożyć truskawki. Wstawić do gorącego

https:KKuchniaMniam
Ciasto jogurtowe z truskawkami (bez tłuszczu) 19803

Ciasto jogurtowe z truskawkami to pomysł na szybkie, tanie, lekkie, puszyste i wilgotne ciasto. Pomysł na poniższe ciasto zaczerpnęłam ze strony  Słodkie Fantazje . W oryginalnym przepisie dodajemy mąkę pełnoziarnistą i borówki. Jeżeli lubicie słodkości i znudziły się Wam koktajle truskawkowe to wypróbujcie poniższy przepis. Nie zawiedziecie się :) P.S. Podczas pieczenia po całym mieszkaniu roznosi się zapach truskawek... ahh ♥ Składniki(...)dodać jogurt naturalny i ekstrakt z wanilii.  Ubijać jeszcze kilka minut. Następnie mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać do masy jajeczno-jogurtowej. Składniki połączyć ze sobą, np. za pomocą trzepaczki bądź na najniższych obrotach miksera. Ciasto powinno być gęste. Truskawki delikatnie obtoczyć w mące. Do ciasta dodać 3/4 truskawek. Za pomocą łyżki owoce wymieszać z ciastem. Keksówkę wyłożyć

Ugotować
Banoffee 322

Ciastka oraz masło wrzucamy do blendera i miksujemy na największych obrotach aż oba składniki się połączą i utworzą jednolitą konsystencję. Jeśli "masa" z ciastek i masła źle się skleja można dodać więcej masła. Dodajemy kilka kropli cytryny (aby ciasto nie było zbyt słodkie). Wykładamy wszystko na okrągłą blaszkę i rozprowadzamy równomiernie na dnie blaszki i na bokach, a następnie ugniatamy

Kulinarna rozmowa
Chlebek bananowy 147

lekko chrupiący, w środku puszysty, miękki i wilgotny. Sekret dobrego chlebka bananowego tkwi w przejrzałych, brązowiejących bananach, które im ciemniejsze, tym słodsze. Czasami można kupić je w sklepach przecenione. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymaga użycia miksera czy jakiegokolwiek sprzętu (poza piekarnikiem). Wystarczy miska, widelec, foremka. Składniki: 3 bardzo dojrzałe banany 1/4 kostki roztopionego masła 2 jajka(...)solą, sodą oczyszczoną i cynamonem. Dodajemy jajka, roztopione masło i rozgniecione widelcem banany. Mieszamy do momentu połączenia się składników w masę. Masę wlewamy do przygotowanej foremki i pieczemy w piekarniku przez 1 godzinę lub aż wbity w środek ciasta patyczek będzie po wyjęciu suchy. Podajemy z ulubionymi powidłami

Smakowity Blog Kulinarny
Jagodowiec 131

ucierając. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać,aż cukier się rozpuści. Do piany łyżką dodawać masę żółtkową, wymieszać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką i proszkiem  do pieczenia, przesiać do piany, wymieszać. Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy. Jagody umyć, osączyć, oprószyć mąką. Na całe ciasto posypać jagodami. Piec w 170 stop.przez

Kuchnia Danusi
Śliwkowiec 129

masła, ucierając. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać,aż cukier się rozpuści. Do piany łyżką dodawać masę żółtkową, wymieszać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, wymieszać. Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy. Śliwki umyć, osączyć, wypestkować,oprószyć mąką.połówki śliwek ułożyć na cieście. Piec w 170 stop.przez 35 minut. Ostudzone

Kuchnia Danusi
Torcik cappuccino 231

dalej ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Następnie ( również mikserem) dodajemy po jednym żółtku. Do masy żółtkowej, stopniowo wsypujemy wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Bardzo delikatnie mieszamy łopatką. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Ciasto wlewamy do formy i pieczemy około 35 minut w temperaturze 180°C.  Biszkopt zostawiamy do całkowitego ostygnięcia(...)cukier puder. Do masy z serka ricotta dodajemy lekko ostudzoną żelatynę, mieszamy. Calosc dodajemy do ubitej śmietany i krótko miksujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na uprzednio przygotowany spód tortu. Wyrównujemy. Nasączamy drugi krążek i kładziemy na wierzch. Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem torcik wyjmujemy z formy. Ubijamy 250 ml śmietany kremówki z cukrem pudrem, rozsmarowujemy

Mia Cucina Sofieta
Kostka cappuccino 311

Moje imieninowe ciasto. Pyszne, lekkie. Nie za słodkie i z aromatem kawy. Jeśli kogoś przekonałam do tych smaków, to zapraszam. Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia * 3/4 szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty(...)rozpuścić w ciepłej kawie, przestudzić i po troszkę dolewać do ubijanej kremówki. Na połowę nasączonego biszkoptu wylać masę budyniową, przykryć ją drugim biszkoptem, nasączyć. Przygotowaną masę z kremówek wylać na drugi biszkopt. Schłodzić. Ciasto można posypać wiórkami czekolady

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania