ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1339/3191)

Niebiańsko delikatny sernik z białą czekoladą i malinami 200

Twoja lista zakupów. Nie zwlekaj i już teraz wybierz się do sklepu - specjalnie dla Ciebie przygotowałam tę listę. 🌸 Gdy już zdobędziesz wszystkie potrzebne składniki, czas na kolejny krok - przygotowanie ciasta. Wyjmij z kuchennych szafek : tortownicę o średnicy ok. 23 cm, papier do pieczenia, mikser oraz malakser.  Przygotowanie:  KROK I : Zaczynamy od przygotowania spodu. Płatki pełnoziarniste żytnie ( KONIECZNIE TAKIE(...)lodówki, nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez ok. 10 minut.  KROK IX: Na podpieczonym spodzie wykładamy garść malin, a następnie przekładamy serową masę. Gdyby była ZBYT gęsta, należy dolać odrobinę mleka. Na wierzchu układamy maliny. Ciasto najlepiej jest  upiec w kąpieli wodnej.  Ja na dnie piekarnika wstawiłam foremkę wypełnioną wrzącą wodą.  KROK X : Temperaturę piekarnika zmniejszamy

Kuchnia Ellie
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 147

kultowe ciasto każdych świąt u mnie w domu - kochamy serniki ❤ Ale ten sernik jest wyjątkowy, w wersji świątecznej... waniliowo-czekoladowy z dodatkiem pierników i na piernikowym spodzie. Rewelacja! Warstwy serowe są tak bardzo kremowe, że dosłownie rozpływają się w ustach... Składniki: Spód: 200 g pierników lukrowanych 70 g masła 1 białko szczypta soli Waniliowa masa serowa: 500 g zmielonego białego(...)serki homogenizowane, proszek budyniowy, kakao i mieszamy mikserem. Na końcu delikatnie łączymy z białkami ubitymi na sztywną pianę. Masę czekoladową wykładamy na masę waniliową i na wierzchu wykładamy pozostałą część pierników w czekoladzie (jeśli nam jakieś zostały). Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez 60-70 min. Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Kuchnia MagdaLeny
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 157

kultowe ciasto każdych świąt u mnie w domu - kochamy serniki ❤ Ale ten sernik jest wyjątkowy, w wersji świątecznej... waniliowo-czekoladowy z dodatkiem pierników i na piernikowym spodzie. Rewelacja! Warstwy serowe są tak bardzo kremowe, że dosłownie rozpływają się w ustach... Składniki: Spód: 200 g pierników lukrowanych 70 g masła 1 białko szczypta soli Waniliowa masa serowa: 500 g zmielonego białego(...)serki homogenizowane, proszek budyniowy, kakao i mieszamy mikserem. Na końcu delikatnie łączymy z białkami ubitymi na sztywną pianę. Masę czekoladową wykładamy na masę waniliową i na wierzchu wykładamy pozostałą część pierników w czekoladzie (jeśli nam jakieś zostały). Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez 60-70 min. Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Kuchnia MagdaLeny
Tort czekoladowy z orzechami na Światowy Dzień Pieczenia z Kasią 142

wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 50 minut. Dobrze wystudzić bez wyjmowania z formy. Krem: Pomarańczę wyszorować i sparzyć. Zetrzeć z niej skórkę, sok wycisnąć. Śmietankę podgrzać w garnuszku, rozpuścić w niej połamaną czekoladę. Dodać skórkę z pomarańczy i wystudzić. Kostkę do pieczenia Kasia zmiksować z cukrem na puszysta masę. Stopniowo dodawać śmietanę(...)czekoladą. Orzechy lekko przesiekać nożem i uprażyć na suchej patelni. Wystudzić i dodać do kremu. Krem można odstawić do lodówki, aby masa zestaliła się nieco jeśli byłaby zbyt rzadka. Sok z pomarańczy wymieszać z sokiem porzeczkowym. Ciasto przekroić na 4 placki. Każdy placek nasączyć sokami i smarować kremem składając tort. Boki i górę również wysmarować kremem. Czekoladę posiekać nożem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Biszkopt z czereśniami 154

300gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Tortownicę ( 24cm ) wykładamy papierem do pieczenia.Piekarnika nagrzewamy na 170C.Z czereśni usuwamy pestki.Jajka ubijamy mikserem powoli dodając cukier – na puszystą masę.Zmniejszając obroty dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cały czas ubijamy.2/3 ciasta wylewamy do tortownicy i posypujemy czereśniami.Zalewamy pozostałym ciastem.Pieczemy ok. 45-50 minut ( do suchego patyczka ).Gotowe posypujemy cukrem pudrem

Ostra na Słodko
BABKA BIAŁKOWA Z KOKOSEM I MAKIEM 180

makiem - dokładnie wymieszać. W osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodać do ciasta kokosowo - makowego. Wszystkie składniki dokładnie, ale bardzo delikatnie połączyć najlepiej za pomocą szpatułki. Pamiętajmy aby mieszać tylko w jedna stronę. Na koniec masę wylać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec około 40 - 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Sernik pomarańczowy z kandyzowaną pomarańczą 157

ciasto i schłodzić w lodówce ok 1 h, przygotować tortownicę, wyłożyć papierem lub posmarować, na spód tortownicy wykładamy ciasto, do miski wkładamy ser, śmietanę, cukier puder,cukier waniliowy i mąkę - miksujemy, obieramy pomarańczę bez białej błonki i wykrawamy małe cząstki, do masy serniowej dodajemy po 1 jajku, każde miksujemy 0,5 min., dodajemy kawałki pomarańczy i mieszamy już ręcznie, piekarnik

Anioły w kuchni
Sernik pomarańczowy z kandyzowaną pomarańczą 186

ciasto i schłodzić w lodówce ok 1 h, przygotować tortownicę, wyłożyć papierem lub posmarować, na spód tortownicy wykładamy ciasto, do miski wkładamy ser, śmietanę, cukier puder,cukier waniliowy i mąkę - miksujemy, obieramy pomarańczę bez białej błonki i wykrawamy małe cząstki, do masy serniowej dodajemy po 1 jajku, każde miksujemy 0,5 min., dodajemy kawałki pomarańczy i mieszamy już ręcznie, piekarnik

Anioły w kuchni
CZEKOLADOWE BABECZKI Z BURAKIEM I BEZĄ 137

szczypta soli 1 łyżka ulubionej konfitury  Przygotowanie: Buraki pokrój w kostkę i zmiksuj z olejem na gładką masę. Mąkę wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia, kakao, szczyptą soli, 200 g cukru. Połącz z burakiem.  Ciasto przełóż do papilotek. Piecz w temperaturze 175 stopni C przez 20-25 minut. Gotowe babeczki przestudź.  Teraz czas na przygotowanie bezików. Blachę

Kukuleczki
Wiśniowe ciasto 140

waniliowym. Następnie dodawać po jednym żółtku, cały czas miksując. Z białek i cukru, ubić pianę na sztywno, dodawać po  łyżce masy żółtkowej, wymieszać. Na samym końcu dodać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Wiśnie opłukane i osączone, wypestkować, opsypać mąką, rozsypać na cieście. Wstawić ciasto do piekarnika, piec 35 minut

Kuchnia Danusi
Leniwiec 2217

dawno mnie tutaj nie było ale postaram się odżywić bloga, więcej przepisów itp. :) Moje pierwsze ciasto od powrotu z Rzymu, robi się je szybko i jest bardzo proste. Może je zrobić gdy mają wpaść niezapowiedziani goście. Zasmakuje małemu i dużemu smakoszowi słodkości. Składniki: 5 jajek szklanka cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 szkl oleju łyżeczka proszku(...)jabłka) Przygotowanie: Oba rodzaje mąki i proszek mieszamy ze sobą. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, dodajemy ocet i wanilię. Do masy na przemian dodajemy po łyżce mieszanki mącznej i oleju. Dokładnie wszystko miksujemy. Gotowe ciasto przelewamy na blachę, na wierzchu układamy owoce. Pieczemy w 180 stopniach ok 40 minut. Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Ciasto marchewkowe (Fit) 174

znaczy wcale gorsze w smaku. Wręcz przeciwnie. Ciasto jest miękkie, mokre w środku, po prostu wyśmienite :) Czas przygotowania: 20 minut + 45 minut pieczenie Ilość porcji: Duża blacha Składniki: Na ciasto: 280g mąki pełnoziarnistej pszennej 200g startej marchewki 175 ml oleju słonecznikowego 100g ksylitolu 60g płynnego miodu 75g wiórków kokosowych 3 duże jajka ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia(...)kilka minut, aż do całkowitego połączenia składników. Do drugiej miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy do masy jajecznej i ostrożnie mieszamy. Marchewkę obieramy i trzemy na małych oczkach, dodajemy do ciasta wraz z wiórkami kokosowymi.  Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki delikatnie natłuszczamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy przez

Kolizje Smaków
Pierogi rybne z serem, marchewką i ziołami 153

Mężem - pycha! Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 1 jajo około pół szklanki ciepłej wody, ale dolewajcie ją powoli i sami ocenicie ile jej wystarczy, gdyby ciasto było za rzadkie dodajcie mąki, gdy za twarde - dodajcie wody farsz: 470 g filetów z dorsza 100 g żółtego startego na większych oczkach 1 marchewka starta na większych oczkach 1 cebula(...)będzie lekko gotowa, mieszaj; w blenderze umieść wszystkie składniki z patelni, dodaj jajko i żółty ser i zmiksuj razem na gładką masę; do masy dodaj koperek i natkę pietruszki, przypraw do smaku, dobrze wymieszaj; składniki na ciasto połącz ze sobą, ma być elastyczne, odstaw na 5 minut, przykryj ściereczką, następnie wałkuj cienko, wykrawaj kółka lub kwadraty, faszeruj i gotuj

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z Kaszy Jaglanej z Truskawkami i Galaretką 291

Coś dla fanów galaretki. Ciasto prezentuje się apetycznie, polecam… (trochę zmodyfikowany przepis z gazetki „Ciasta Czytelników”) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z Kaszy Jaglanej z Truskawkami i Galaretką Składniki: 2 wafle 500g ugotowanej kaszy jaglanej (ugotowałam około 150g suchej kaszy) 500g umytych, obranych truskawek 80g cukru około 18-20g żelatyny(...)wierzch wylać lekko tężejącą galaretkę i blaszkę znów wstawić do zamrażalnika na około 10-15 minut. Następnie na stężałą galaretkę wylać pozostałą masę z kaszy jaglanej, wyrównać i nakryć drugim waflem, lekko docisnąć. 5. Gotowe ciasto obciążyć (ja użyłam do tego blaszki i dwóch kubeczków, patrz FILM ) i ciasto wstawić do lodówki na całą noc. 6. Schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania