ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1338/3191)

Lany chrust 303

tego fajnie wygląda. Jak dla mnie to takie połączenie faworków i pączków bo po upieczeniu jest chrupiące jak faworki a gdy wystygnie  mięciutkie i puszyste jak pączusie.Ciasto na tłuszcz można wlewać na różne sposoby , jak radzi autorka bloga z którego zaczerpnęłam przepis. Ja robiłam to za pomocą woreczka do pieczenia mięsa i chruściki wyszły troszkę grubsze i bardziej(...)delikatnie wymieszać łyżką aby składniki się połączyły. Rozgrzać tłuszcz. Na gorący tłuszcz wylewać ciasto tworząc różne zawijaski. Ciasto można wlewać za pomocą worka cukierniczego, butelki po keczupie czy zwykłej butelki plastikowej w której zrobiliśmy dziurkę. Ja wykorzystałam woreczek do pieczenia mięsa, nałożyłam masę a potem odciełam maleńki rożek. Lane chruściki smażyć krótko z obu stron aby się tylko przyrumieniły. Osączyć

Monia miesza i gotuje
Muffinki z malinami 142

Jajka mieszam z mlekiem i olejem. Mąkę mieszam z solą, cukrem, cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. 2. Suche składniki stopniowo dodaję do masy płynnej. Wszystko razem dokładnie mieszam łyżką. Dodaję maliny i delikatnie mieszam. 3. Ciasto przekładam do foremek na muffinki (do 3/4 wysokości). Piekę 30 minut w temperaturze 195 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Królewicz 162

mąki pszennej 15 dag cukru 15 dag  margaryny 1 jajko 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki miodu Margarynę, cukier i miód roztopić w rondelku. Jak masa ostygnie dodać do mąki, sody i jajka. Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i upiec dwa placki w dużej blaszce. Ciasto rozgniatamy palcami w blaszce, bardzo źle się wałkuje. Piec 15-20 minut(...)octu. Białka ubić na sztywno. Wsypać cukier i ubić. Dalej miksując dodać żółtka. Na końcu przesiać mąki i proszek do pieczenia i wymieszać szpatułką w taki sposób, aby napowietrzyć masę. Należy masę wymieszać szybko i energicznie. Piec w temperaturze 150-180 stopni, 25 minut (max. 30). KREM: 20 dag cukru 0,5 l mleka 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej

Blondynka Gotuje
Brownie z kaszy jaglanej 107

Ostatnio przepadłam w brownie. Przygotowywałam już te z czerwonej fasoli. Teraz wybór padł na kaszę jaglaną! Ciasto wyszło obłędne! Mokre, słodkie i nikt nie wyczuł kaszy! 0,5 szklaki kaszy jaglanej 250 ml wody 2 łyżki mąki ryżowej (czubate) 4 łyżki oleju rzepakowego 0,5 szklanki mleka 1,5% 100 g gorzkiej czekolady z kawałkami pomarańczy 4 jajka(...)końcu wsypujemy mąkę ryżową, proszek do pieczenia, kakao  i erytrytol. Całość bledujemy na bardzo gładką masę. Zajmuje to kilka minut. Swoją masę blendowałam ręcznym blenderem. Foremkę o wymiarach 24x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku (funkcja góra-dół) przez 45 minut

VioletoweKucharzenie
SERNIK Z FIGAMI NA SPODZIE BROWNIE 132

temu po wystygnięciu pozostanie wilgotny i aksamitny. SKŁADNIKI BROWNIE 150 g masła 150 g gorzkiej czekolady 2 jajka 100 g cukru (1/2 szklanki) 120 g mąki pszennej (2/3 szklanki) MASA SEROWA 250 g mascarpone 750 g twarogu sernikowego (użyłam TAKIEGO ) 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1 budyń waniliowy SOS TOFFEE 1 szklanka śmietany 30% 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki brązowego(...)przesiać przez sito) i mieszamy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do przygotowanej formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 12 minut, aż ciasto lekko urośnie, a na wierzchu utworzy się czekoladowa skorupka. Wyjmujemy na blat. MASA SEROWA: Do dzieży miksera dodajemy mascarpone, twaróg, jajka i cukier. Miksujemy do połączenia składników. Dodajemy budyń waniliowy i miksujemy, aż połączy się

cool and minty
Klasyczny murzynek z kremem :) 122

jest podobnie ? Mamy nadzieję, że tak. Nie ma nic przyjemniejszego jak zapach pieczonego ciasta przed południem w sobotę :) Uwielbiamy to. A najlepsze są dzieci pytające "no kiedy to ciasto" hehehehe. Zobaczcie naszą wersję klasycznego murzynka. Może robicie podobnie, a może macie inne ciekawe pomysły. Napiszcie w komentarzach.   Klasyczny murzynek z kremem  Składniki: 1 kostka margaryny(...)zgęstnienia). Studzimy. W tym czasie ucieramy masło z cukrem pudrem, potem dodajemy po łyżce zimnej kaszy i ucieramy do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wlewamy sok z cytryny i mieszamy. Gotowy krem wykładamy na zimne ciasto i posypujemy startą na drobnej tarce czekoladą. Mleczną lub gorzką. Życzymy smacznego

vegetanie
Tanie i proste ciasto kakaowe 376

Składniki :1 szklanka cukru1 łyżeczka sodki1 jajko2 szklanki mąki pszennej13 dag masła1 szklanka mleka kwaśnego4 łyżeczki kakaoPrzygotowanie :Cukier utrzeć z miękkim masłem, dodać jajko- utrzećSodkę dodać

Proste Potrawy
Mikołajkowe muffinki 206

odwiedził i schował głowę z tego wstydu w czekoladową muffinkę. Tak, że tylko czapka została ;) Nic trudnego, a przynajmniej osłodzi gorycz rozczarowania!  Składniki na 12 sztuk Ciasto: 1 szklanka mleka ½ szklanki oleju 1 jajko 2 szklanki mąki tortowej ½ szklanki drobnego cukru kryształu 1 op. cukru z wanilią  2 łyżki kakao 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 350ml(...)cukru. Dodajemy mleko oraz olej. Mieszamy. Składniki suche przesiewamy przez sito i mieszamy w osobnym naczyniu, po czym powoli przekładamy do masy mokrej stale mieszając lub ubijając mikserem na najmniejszych obrotach. Blaszkę do muffinek wykładamy papierowymi foremkami. Gotowe ciasto nakładamy do ⅔ wysokości papilotek. Wstawiamy do nagrzanego do 200⁰C  piekarnika i skręcamy temp. do 180⁰C. Pieczemy

Kuchnia w czekoladzie
Popękane ciasteczka migdałowe (Biscotti alle mandorle) 132

wystygnięcia. Jajko m iksujemy z cukrem i szczyptą soli do otrzymania gęstej i puszystej masy. Dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło, wodę wymieszaną z 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego. Stopniowo wsypujemy mąkę pszenną, mąkę migdałową oraz proszek do pieczenia. Ciasto dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki

La grande e la piccola cuoca
Tofurnik z mango na owsianym spodzie (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 120

końcu przekonałyśmy się (ba! wręcz się zakochałyśmy) w połączeniu tofu z mango i generalnie zapałałyśmy miłością do "oszukanych" serników :D  Nigdy także nie wykorzystywałyśmy winogrona do ciast, więc i to jest nasza pierwsza i niezwykle udana próba <3  Składniki (śr: 18cm): Owsiano-żurawinowy spód -190g mąki owsianej (bezglutenowej) -120g żurawiny (najlepiej niesłodzonej(...)odsączenia. Włożyć żurawinę do obrotowego blendera wraz z bananem i zmielić (nie całkiem na papkę, żurawina ma być w kawałkach. Taką masę zagnieść z mąką owsianą (jeśli jest za suche można dodać jeszcze banana lub odrobinę wody). Takim ciastem wylepić dno i bok tortownicy (dno wyłożone papierem do pieczenia). Spód piec w 180’C ok 20 minut. Gdy ostygnie delikatnie

Candy Pandas
Korzenny placek z jablkami poWeekendowe Lakocie odc.184 172

Jesień w pełni a nawet chyli się ku końcowi. Jakoś mało piekłam w tym roku jabłkowych ciast, postanowiłam więc odczarować ten owoc przygotowując rodzinie ten korzenny, wilgotny i słodki placek. Przepis podpatrzyłam u Lo .  Korzenny placek z jabłkami 130 g miękkiego masła 150 g drobnego cukru 3 lekko roztrzepane jajka 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii 300 g mąki(...)wanilii i dalej miksujemy do połączenia się składników. Mąkę przesiewamy z solą i proszkiem do pieczenia i stopniowo, po łyżce, dodajemy do masy jajeczno-maślanej, na zmianę ze śmietaną. Miksujemy tylko do połączenia składników. Ciasto przekładamy do formy, wyrównujemy. Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na ćwiartki a następnie każdą ćwiartkę dzielimy na 3 części. Jabłka wrzucamy do miski

Dzieje kuchennej Wiewióry
Proste Ciasto Bananowe z Rumem i Rodzynkami 216

najbardziej smakuje świeże, w dniu upieczenia. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste Ciasto Bananowe z Rumem i Rodzynkami Składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej: 150g miękkiego masła 120g ciemnego cukru dark muscovado (można użyć innego cukru) 3 jajka 260g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wymieszać mikserem do połączenia składników (jeśli masa delikatnie się zwarzy proszę się nie przejmować). 4. Do masy maślanej dodać wcześniej przygotowaną mąkę, dodać masę bananową, aromat i krótko wymieszać mikserem do połączenia składników ( patrz FILM ). 5. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 25cm x 12cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C

Mała Cukierenka
Sernik cytrynowy 157

Bardzo lubimy wszelkie ciasta czy desery z dodatkiem cytrusów lub kawy, mogliście to już zauważyć ;) Tym razem mam dla Was sernik o pysznym, intensywnym cytrynowym smaku. Bardzo kremowy i delikatny, rozpływa się w ustach! Udekorowany pieczoną polewą z kwaśnej śmietany. Pycha! Polecam :) PS - http://www.sandc.pl/  rury stalowe ze szwem i bez szwu, konstrukcje stalowe i stalowe elementy, rury, blachy(...)każdym 15-20 sekund. Na koniec dodać śmietanę. Masę podziel na dwie równe części. Do jednej części dodać przygotowany wcześniej lemon curd. Masy serowe na zmianę rozłożyć na upieczonym biszkopcie. Sernik piec w kąpieli wodnej. Ciasto piec 15 minut w temperaturze 175 stopni, potem zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze przez 90 minut. 15 minut przed wyjęciem sernika

Domowa cukiernia Ewy
Mikołajowe babeczki z cynamonem i miodem 235

jednym jajku, po każdym dodaniu ucierać mikserem na niskich obrotach przez około 50-60 sekund, aż składniki połączą się  w jednolitą masę. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i wlać mleko, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem.4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. Blaszkę wstawić do nagrzanego piernika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra(...)ostygnięcia. Krem:6. Masło utrzeć (ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 3-4 minuty) i stopniowo dodawać do niego cukier puder, miksować, aż składniki połączą się w gładką masę. Dodać aromat, przyprawy i mleko, dobrze połączyć składniki. Ucierać masę jeszcze przez około 3-5 minut.  7. Babeczki udekorować niewielkimi porcjami kremu (patrz zdjęcie powyżej, użyłam woreczka foliowego

Mała Cukierenka
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 178

około 20 minut. Dodajemy resztę cukru i mąki, cukier z wanilią, rozpuszczone, letnie masło i jajko. Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę i pozostawiamy ponownie do wyrośnięcia, do czasu, aż podwoi swoją objętość (około 40 minut). Ponieważ ciasto jest bardzo kleiste, najlepiej jest mieszać je szpatułką. Ciasto powinno rosnąć w ciepłym miejscu, przykryte ściereczką. Wyrośnięte ciasto wykładamy na tortownicę, wyłożoną

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania