ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1347/3191)

Cynamonowe ciasto ze śliwkami ( na mące gryczanej ) 177

Polecam przygotować cynamonowe ciasto gryczane ze śliwkami. Zapewniam, że rozsmakujecie się w tym cieście. Moje ciasto urozmaiciłam dodatkiem nutelli. Jeśli jednak liczycie kalorie, śmiało możecie pominąć ów dodatek. CYNAMONOWE CIASTO ZE ŚLIWKAMI ( NA MĄCE GRYCZANEJ ) Składniki: ( * szklanka o pojemności 250 ml ) 1 3/4 szklanki mąki gryczanej 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki(...)usunąć pestki. Mąkę gryczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia, proszkiem budyniowym i cynamonem. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Do masy jajecznej dodać jogurt i olej - połączyć składniki. Następnie wsypać sypkie składniki i wymieszać dokładnie. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach około 20x25 cm. Na cieście ułożyć połówki śliwek. Wierzch ciasta polać nutellą ( nutellę

kolorowotorcikowo
Przepis #134 Tort Kinder Country + I urodziny bloga! 364

kilka z nich doczekało się nawet publikacji w gazecie! Gotowanie i pieczenie to moja pasja - to fascynujące jak z kilku składników można wyczarować pyszne i zdrowe dania oraz ciasta.   Aby uczcić pierwsze urodziny nie może zabraknąć tortu:) Dlatego przygotowałam tort podobny do batonika Kinder Country - bez białej mąki i białego cukru! Przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze(...)dwie części. Jedną z nich smarujemy masą jogurtową (2-3 łyżki masy zostawiamy do posmarowania wierzchu). Przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch smarujemy pozostałą masą. Posypujemy ekspandowanym ziarnem. W rondelku rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy, którym polewamy wierzch tortu. Ciasto nie tylko dobrze smakuje ale także ładnie się prezentuje. Idealnie sprawdzi się na lekki wiosenny podwieczorek. Smacznego

Health-Fit-Life
Ciasto z rabarbarem 164

Sprawdzony przepis na puszyste ciasto. Świetnie się udaje nie tylko z rabarbarem, ale też z owocami sezonowymi (np. morelami).Składniki:2 i 3/4 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia6 jajek1 łyżka octu 1 i 1/2 szklanki cukru1 cukier waniliowy3/4 szklanki olejuolejek waniliowy4 łodygi rabarbaruSposób wykonania:1. Jajka(...)ocet, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puch, aż jajka zaczną bieleć.2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy porcjami do masy jajecznej i miksujemy na małych obrotach. Na koniec dodajemy olej i olejek waniliowy.3. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (34x26cm).4. Rabarbar obieramy, kroimy na kawałki, wykładamy na ciasto.5. Całość pieczemy

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie (Makowiec z Jabłkami) 374

złamana warstwą jabłkową nadaje całości niepowtarzalnego i wyjątkowego smaku - c iasto idealne na święta. Ciasto Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie (Makowiec z Jabłkami) - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa makowa: 3/4 szklanki maku 125 g margaryny 2 małe jajka łyżka mąki ziemniaczanej niepełne pół(...)momentu zgęstnienia i nadal gorącą masę od razu wykładamy na dolny biszkopt. O d kładamy do przestudzenia . Na mak wykładamy jabłka i przykrywamy górn ą częścią biszkoptu . Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy , a następnie wrzucamy drobno połamaną czekoladę oraz wódkę. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Strużkami czekolady polewamy wierzch ciasta.  Posypujemy wiórkami kokosowymi. Moje posty

Słodka Strona
Puszyste ciasto ze śliwkami i chrupiacą posypką 872

wiórków kokosowych. Dodatkowo : 700 g śliwek  Wykonanie: Masło rozpuścić , przestudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym  na puszystą masę , ciągle miksując wlać masło , Wsypać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Ubić do połączenia składników. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki wypestkować , małe pozostawić w połówkach , większe podzielić na 4 części. Owoce ułożyć gęsto

Malinowa Kawiarenka
Ciasto rafaello na krakersach 162

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} To jedno z naszych ulubionych ciast bez pieczenia. Szybkie i efektowne, delikatne w smaku, „zjada” się bardzo szybko. Kilka lat temu robiliśmy pierwszy raz, oj pamiętamy! Latająca patelnia z wiórkami :P ale zabawnie było, smacznie wyszło(...)stopniowo dodajemy budyń i wiórki kokosowe (300g). W blaszce układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy masę, i tak na przemian. Ostatnią warstwą ma być masa budyniowa. Pozostałą część wiórek kokosowych prażymy na złoto, na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Miętowy torcik z truskawkami i galaretką 174

jogurtowej warstwy, możecie dodać odrobinkę zielonego barwnika spożywczego. Mój mąż próbując po raz pierwszy tego deseru powiedział: „To tak jakbym jadł ciasto i jednocześnie mył zęby! Jest pyszne!” hi hi :) Składniki: Spód: 1/2 paczki okrągłych biszkoptów Miętowa masa jogurtowa: 40 g świeżej mięty (waga wraz z łodyżkami) 800 g gęstego jogurtu (użyłam greckiego) – w temperaturze pokojowej ok. 100 ml mleka

MyCookBook.pl
Tort "Rafaello" - Najlepszy 232

ustach krem, kokos, migdały, oraz puszysty, delikatny biszkopt naponczowanym malibu. Wszystko pokrywa biała czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał. Ponadto "tort Rafaello" jest eleganckim i nietrudnym w przygotowaniu ciastem. Polecam przepis. Tort "Rafaello" - Składniki:biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowymasa:500 ml mlekabudyń śmietankowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukrużółtko125(...)tortownicy i wyłożyć masą z kokosem. Przykryć następnym krążkiem, naponczować alkoholem, wyłożyć masę budyniową i posypać płatkami migdałów. Całość przykryć górnym biszkoptem - naponczować.Czekoladę, masło i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej. Zdjąć z ognia, dodać cukier puder i miksować do otrzymania gładkiej konsystencji. Powstałą polewą pokryć ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.Moje posty

Słodka Strona
3 BIT - PROSTE CIASTO BEZ PIECZENIA 176

Proste ciasto bez wykorzystania piekarnika 😊 Idealne dla wszystkich łasuchów, gdyż ze względu na kajmak jest dość słodkie. Można jednak fajnie zbalansować jego słodycz, nie dodając np. do śmietany  kremówki wogóle cukru pudru (ja dodaję 1 łyżkę) i gotując stosunkowo mało słodki budyń. Wszystko to kwestia naszych upodobań smakowych 👍 Najlepiej przygotować je poprzedniego dnia, aby herbatniki odpowiednio zmiękły, a poszczególne(...)przyrządzony wcześniej krem budyniowy. Na krem - wędruje 3 warstwa herbatników. Na herbatniki wykłądamy drugą połowę masy kajmakowej. Śmietanę ubijamy na sztywno z fixami, pod koniec ubijania dodajemy 1 czubatą łyżkę cukru pudru. Ubitą śmietanę wykładamy na kajmak. Na wierzch śmietany ścieramy czekoladę.  Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą

Walijskie Pichcenie
Jogurtowe racuchy z jabłkami 239

cukier puder do posypania     *** Jogurt naturalny rozcieramy z jajkiem *** *** Dodajemy mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia i mieszamy na gładką masę *** *** Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w małą kosteczkę *** *** Pokrojone jabłko dodajemy do ciasta i mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy po dwie łyżki ciasta na każdy racuszek. Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor

Blog z Apetytem
Babka z płatkami czekolady 176

pieczenia Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło utrzeć z cukrem, aż powstanie jednolita masa. Kolejno dodawać po jednym jajku i miksować, aż składniki się połączą. Następnie do ciasta stopniowo dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na koniec dodać startą czekoladę i delikatnie wymieszać, przełożyć do foremki wyłożonej papierem lub posmarowanej

Moje domowe kucharzenie
Ciasto kakaowe z pianką i borówkami 170

blaszki. Drugą wsadzamy do lodówki. PIANKA Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier-miksujemy aż powstanie błyszcząca sztywna masa. Następnie dodajemy cukier waniliowy, budyń, mąkę ziemniaczaną i olej i miksujemy na najniższych obrotach do połączenia. Piankę wykładamy na ciasto,  następnie całość posypujemy borówkami,  i na borówki dajemy ciasto z lodówki, możemy je zetrzeć lub wyrywać kawałki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto na maślance z truskawkami 156

wymieszać z cukrem dodać pokrojone na kawałki zimne masło, zagnieść palcami na sypką kruszonkę. Ciasto: Wszystkie składniki do przygotowania ciasta muszą mieć temperaturę pokojową. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier z wanilią, miksujemy do uzyskania gęstej puszystej masy, zwalniając obroty miksera do minimum wlewamy cienkim strumieniem maślankę i olej , mąkę tortową mieszamy z proszkiem do pieczenia, i cały

Wanilia i Kardamon
Sernik dyniowy z polewą z solonego karmelu 205

się do tego idealnie. Poza sernikiem polecam wam  muffiny dyniowe z malinami ,  jesienne ciasto dyniowe  i  placki dyniowe . Udanych wypieków!   Składniki: Spód: 100 g ciasteczek owsianych 100 g herbatników maślanych 50 g bułki tartej 80 g roztopionego masła Masa serowa: 750 g twarogu trzykrotnie mielonego 250 g serka mascarpone 3 jaja 3 żółtka 2 łyżki

Smakowity Blog Kulinarny
Torciki àla sacher (Tortine àla sacher) 171

burro. Lasciate raffreddare. Żółtka  ubijamy z cukrem na puszyst ą   masę. Do żółtek dodajemy rozpuszczon ą  czekoladę, ziarna z laski wanilii oraz m ą k ę . B iałka ubijamy na sztywną pianę, którą delikatnie wmieszamy do ciasta. **** Montate i tuorli con lo zucchero fino a ottenere un composto denso e spumoso.  Aggiungete(...)masę. Schładzamy w lod ó wce ok. 1 godziny.  **** Nel frattempo preparate la crema di cioccolato. In una pentola portate a bollore la panna. Successivamente aggiungete i pezzetti di cioccolato. Mescolate bene il tutto. Per ultimo aggiungete il burro. Frullate la crema fino a ottenere una consistenza cremosa. Fatela raffreddare in frigorifero per circa 1 ora. Z ciasta

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania