można zastąpić miodem Mleko mieszamy z jajkami i serkami waniliowymi. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Wszystko ze sobą mieszamy na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu olej lub masło. Nakładamy łyżką porcje ciasta i smażymy placuszki na małym ogniu z każdej strony
Andzia Pichcimargaryny Kasia 2 szklanki mąki Basia 3 łyżki wody płaskie i troszkę soli-wszystko wyrobić dać na godzinę do lodówki, a potem wykładamy ciasto do wysmarowanej margaryną blaszki i podpiekamy w piekarniku aż będzie upieczone. masa 1 serek ricotta 250 g śmietana 30 % 250g 2 łyżki cukru pudru owoce dowolne takie jakie mamy przygotowanie śmietanę ubić z cukrem pudrem dodać
Moje Wyrobyszczyptą soli. Cały czas miksując stopniowo dodawać cukier, cukier wanilinowy, olej, mleko, mąkę z proszkiem do pieczenia. Rodzynki oprószyć mąką. Dodać do ciasta i całość wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Przełożyć masę. Piec ok 50-60 minut w temperaturze 180st. Po ostudzeniu polać polewa, lukrem lub udekorować według uzania. Smacznego
Zielona Kuchniakakao, skórką pomarańczy, orzechami i cukrem (jeśli wolimy bardzie słodkie smaki). Śmietankę zagotować, dodać masło i odstawić, aż masło się rozpuści. Wlać do ciasta, wymieszać. Dodać rodzynki z rumem, sok z pomarańczy ponownie dokładnie wymieszać. Masa powinna być miękką, ale nie za mokra. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na desce i wstawić do zamrażarki na godzinę. Czekoladę
Obiad gotowyłyżki cukru pudru 2 łyżki mleka Wykonanie: Margarynę roztopić. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. Zmiksować na niskich obrotach. Dodać ekstrakt waniliowy i porcjami wlewać roztopioną margarynę, cały czas miksując. Część ciasta, wyłożyć do formy na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Kawę Inkę wymieszać z mlekiem i wlać do pozostałego(...)ciasta. Wymieszać łyżką i przełożyć do formy, na jasne ciasto. Piec w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem, około godzinę. Przygotować lukier. Cukier z kawą wymieszać w miseczce. Dodać mleko i wymieszać na gładka masę. Udekorować babkę
Agusiowe smakołykiwymieszać w dużej misce. Do suchych składników dodać melasę i zakwas, a następnie wodę. Wszystko dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Może się wydawać, że masa jest zbyt mokra, ale po upływie pewnego czasu zgęstnieje. Miskę z ciastem przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na pół godziny. Po tym czasie ciasto ponownie wymieszać drewnianą łyżką. Odstawić pod przykryciem na kolejne pół godziny. Przygotować
Weekendy w domu i ogrodzieMoje śniadanko, pyszne. Wszystkie składniki razem zmiksować na gładką masę. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć ciasto za pomocą dużej łyżki. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron. Mój syn nie lubi jak owoce są w środku więc jak on jest robię bez. Tylko dodatkowo miksuję owoce i polewam tym sosem placuszki
Kuchnia PokoleńKnoppers to przepyszny deser przełożony masą mleczną i czekoladowo-orzechową inspirowany popularnym wafelkiem. Przygotowanie takiego smakołyku trwa krótką chwilę a efekt końcowy bardzo pozytywnie zaskakuje.
Smakowite Daniawidelcem. Dodajemy jajko oraz cukier z wanilią i dokładnie mieszamy. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy w plasterki. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na placek o wielkości ok. 40 x 40 cm. Na całej powierzchni placka rozsmarowujemy masę serową i układamy plasterki truskawek. Następnie tniemy na około 12 pasków. Każdy z nich zwijamy w rulon i umieszczamy w formie
Kuchnia MagdaLenyproszku do pieczenia Dodatkowo: dżem/konfitura z pomarańczy Masło/margarynę z cukrem utrzeć do puszystości oraz nadal mieszając - wbić jajko. Do powstałej masy dodać resztę składników. Całość dokładnie połączyć najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego i w każdej z nich zrobić (małym palcem lub okrągłym końcem drewnianej łyżki) niewielkie wgłębienie, które należy wypełnić
Di gotujeutrzeć do białości z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Dodać do masy maslanej, wlać mleko i delikatnie zmiksować. Na końcu dodać posiekany marcepan. Ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej masłem lub silikonowej. Piec w 180*C przez około 50 minut. Po upieczeniu odczekać chwilę i wyjąc z foremki. Kiedy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakostkę, cebulę w listki, pomidorki na cienkie plasterki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy 2 jajka, jogurt naturalny. Gdy ciasto będzie już upieczone, możemy na nie przełożyć farsz oraz polać je masą z sera i jogurtu. Lekko solimy. Pieczemy ok 25 min w temperaturze 175 stopni. Smacznego
Kuchnia moimi oczamiwaniliowym utrzeć na gładką masę. Jak już masa jest puszysta i gładka dodawać po jednym żółtku i dokładnie wymieszać. Następnie wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodać całe jajko i dokładnie wymieszać. Wiśnie odcedzić i obtoczyć w bułce tartej. Blaszkę o wymiarach 20×23 wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto do blaszki. Na górze rozłożyć wiśnie, lekko
Kuchnia Pokoleńskładników. Masę wstawić na chwilkę do lodówki, aby lekko zaczęła tężeć.Herbatniki posmarować cienką warstwą masy, następnie ułożyć ptasie mleczka i zalać resztą masy. Wierzch wyrównać łyżką i posypać startą czekoladą.Wstawić do lodówki, by ciasto całkowicie stężało
Moje domowe kucharzenieblendera wsypać 3/4 szklanki płatków orkiszowych, dodać jajko, miód/syrop klonowy, pastę waniliową oraz proszek do pieczenia, zalać mlekiem i zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać starte jabłko i dokładnie wymieszać łyżką. Z przygotowanego ciasta, na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażyć nieduże placuszki z obu stron, aż się zarumienią. RADA: Sprawdzonym trikiem jest smarowanie każdorazowo (przed każdą
Fitsweet.me