ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1350/3191)

Sernik cytrynowy (bezglutenowy) 146

Sezon na próby stworzenia idealnego, dietetycznego ciasta na święta - CZAS START!  Ostatnio korzystając z luźniejszego popołudnia postanowiłam upiec coś słodkiego. Nie mam pojęcia dlaczego, ale chodziły za mną... cytryny! Uświadomiłam sobie, że jeszcze nigdy nie upiekłam niczego z ich głównym dodatkiem, więc to była idealna okazja by nadrobić małe niedopatrzenie. Całość robi się eskpresowo, a efekt jest naprawdę zadowalający(...)wody, a następnie dodajemy do pozostałych składników wraz z cynamonem i miodem. Całość dokładnie mieszamy i zagniatamy na jednolite ciasto. Wykładamy nim spód natłuszczonej wcześniej formy.  Podpiekamy przez ok. 10-15 minut w temp. 200 stopni C.  na masę cytrynową 1,5 szklanki płatków ryżowych  1 szklanka mleka (może być roślinne) kilka łyżek wiórków kokosowych

Kuchnia Ellie
Sernik idealny w obłoczkach 201

ubijamy białka na pianę i małymi porcjami dodajemy pianę do masy serowej, mieszamy łyżką - nie używamy już miksera. Po połączeniu składników przelewamy masę do formy i uderzamy formą w blat / deskę kuchenną około 3 razy. Wstawiamy ciasto do piekarnika. Pieczemy 15-20minut w temperaturze 180* do momentu uzyskania pięknej jasno złotej skórki. Zmniejszamy temperaturę do 120*C i pieczemy

Gotowanie i blogowanie
Waniliowe cupcaks 302

maki z proszkiem do pieczenia   szczypta soli  Przygotowanie : Wymieszaj masło cukier i cukier waniliowy dodaj jajka  gdy masa bedzie dobrze wymieszana dodaj szczype soli oraz make i proszek do pieczenia    podziej ciasto na 12 babeczek i piecz 20 minut w temperaturze

cookpl
Ciasto marchewkowe 420

ciasto jest zdecydowanie warte powtórzenia, choć jest cięższe i bardziej wilgotne niż moje ulubione ciasto marchewkowe. Jeśli jeszcze nie robiliście ciasta marchewkowego to zdecydowanie musicie to nadrobić…:)!Ciasto marchewkoweSkładniki:300 g mąki pszennej400 g marchewki, obranej i startej4 jajka275 cukru muscovado250 ml oleju rzepakowego100 g rodzynekskórka z 1 limonki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki imbiru1/4 łyżeczki mielonych(...)olej. Zmiksować. 2. W drugiej misce wymieszać startą marchewkę, rodzynki, skórkę z limonki i posiekane pistacje (jeśli je dodajemy) i dodajemy do masy jajecznej.3. Spody dwóch tortownic o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części i każdą wyrównać. Piec około 20-25 minut do suchego patyczka. Przestudzić. 4. Masło utrzeć. Dodać pozostałe składniki i zmiksować

UgotujmyTo.pl
Czekoladowa czekoladowość - najlepsze ciasto czekoladowe (bezglutenowe) 201

gorzką czekoladę i jest ona głównym składnikiem ciasta Tęczy, które smakuje jak czekoladowe marzenie. Jak gorzka czekolada w innym wymiarze. Ciasto jest stosunkowo łatwe w wykonaniu, najważniejszą częścią jest odpowiednie ubicie piany z białek i delikatne wymieszanie z masą. Można je jeść samo lub z dodatkiem kremu z mascarpone, bitej śmietany. Ja wczoraj podałam z waniliowymi lodami, polanymi oliwą

Cytryna&Co.
Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym 142

posypania ciasta. Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym Jak przygotować ciasto eklerkowe. Tort eklerkowy: Do garnka włożyć masło, sól oraz wodę. Zagotować i po zagotowaniu gotować do momentu, aż masło się rozpusci. Zdjąć z ognia, dodać przesianą mąkę. Bardzo dobrze wymieszać. Wstawić z powrotem na ogień i gotować przez minutę. Wystudzić. Masa powinna być(...)letnia a nie zimna. Do letniej masy dodać jajka, po jednym na raz. Bardzo dokładnie wymieszać łyżką lub mikserem. Gotową masę podzielić na pół. Pierwszą połowę przełożyć do formy do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 220 stopni Celsjusza. Włożyć ciasto. Piec przez 15 minut po czym zmniejszyć temperaturę do 175 stopni i kontynuować pieczenie przez kolejne 30 do 35 minut

mecooks
Pastéis de nata w wersji wegańskiej czyli portugalskie ciastka z budyniem 264

które wyłożyłam paskami papieru do pieczenia dla ułatwienia wyjmowania gotowych ciastek z form. Równie dobrze możesz położyć krążki ciasta na zwykłej blaszce, byleby nie przesadzić z farszem budyniowym, bo wypłynie. Tak przygotowane spody ciastek ponownie schłodź w lodówce. Czas przygotowania masy budyniowej będzie wystarczający do ich chłodzenia. Banany zblenduj na puszystą masę z dodatkiem cukru i soku z cytryny(...)zagotuj cały czas mieszając. Po koniec dorzuć skórki cytrusowe. Schłodzone spody ciastek wypełnij przestudzoną lekko masa budyniową zostawiając 1 cm wolny brzeg. Piecz ciacha w dobrze rozgrzanym piekarniku do temp. 200-210 C (z termoobiegiem) przez około 40 minut, muszą być złociste. Jeszcze ciepłe ciasta posyp cynamonem. Jeszcze ciepłe ciasta posyp cynamonem. Smacznego! Artykuł Pastéis de nata w wersji wegańskiej

greenscarf
Babka ,,murzynek ” z powidłami. 279

tylko do połączenia się składników .Następnie stopniowo dodajemy suche składniki i miksujemy .Na koniec dodajemy powidła i miksujemy .Masę przekładamy do wysmarowanej masłem i oprószonej kakao foremki i pieczemy babkę w 180 stopniach przez około 50 minut .Po upieczeniu zostawiamy ciasto w foremce na 20 minut ,dopiero potem je wyjmujemy i dekorujemy polewą .Smacznego . Przepis z bloga ilovebake.pl

Ladylaura.
Budyniowy sernik na zimno z truskawkami na owsianym spodzie 254

partiami dodaję do czekoladowo serowej masy. Na koniec wlewam rozpuszczoną żelatynę, całość dokładnie mieszam i wykładam na masę budyniową, całość ponownie wstawiam do lodówki by stężała. Galaretka truskawkowa: ok 1/2 kg mrożonych truskawek 1 galaretka truskawkowa aksamitny sernik, budyniowy sernik, ciasto pianka, ciasto z truskawkami, fit sernik, odchudzone ciasto, odchudzony sernik, owsiany spód, sernik, sernik czekoladowy, sernik na zimno, sernik

Cynamonowe szczęście
Biszkopt z pierniczkami i kremem budyniowym 282

blaszkę o wym. 25x36cm.  Piec około 35 minut w temp. 170st.  Ostudzić i przekroić na 2 części.  Dodatkowo: 350g pierniczków,  500g powideł śliwkowych. Pierwszy blat ciasta posmarować grubą warstwą powideł śliwkowych, następnie ułożyć ciasno pierniczki, jeden obok drugiego. Krem:  3/4 l mleka, 3/4 szklanki cukru,  2 łyżki cukru waniliowego, 3 łyżki mąki krupczatki(...)cukrami. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki. Mieszając, gotować, aż masa zgęstnieje. Całkowicie ostudzić.  Margarynę utrzeć na puch, dodawać po łyżce przestudzonej masy. 3/4 masy rozsmarować na pierniczkach, przykryć drugim blatem ciasta.  Wierzch posmarować resztą kremu i posypać 50g startej mlecznej czekolady. Ciasto przechowywać w lodówce.  Ja dodatkowo ciasto udekorowałam czekoladowymi gwiazdkami i różowym cukrem błyszczącym

Z miłości do słodkości
Błyskawiczne ciasto z agrestem, puszyste i pyszne 187

całej porcji trochę dłużej. Ja zrobiłam z połowy porcji. Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć, na gładką masę. Mieszając dodawać po 1 jajku. Dobrze wszystko wymieszać. Na koniec dodać mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia. Dokładnie wmieszać w ciasto. Blaszkę o wymiarach 23-30 wyłożyć papierem i wylać ciasto. Oderwać końcówki od agrestu i ponakłuwać. Rozłożyć agrest na cieście

Kuchnia Pokoleń
Placuszki serowe z jabłkami 173

miksera), uważając by piana z białek jak najmniej opadła. Mieszać tylko do czasu połączenia się składników i powstania jednolitej masy. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, a resztę pokroić w kosteczkę, najlepiej o boku mniejszym niż 0,5 cm. Dodać do ciasta na placuszki serowe i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, a następnie nakładać po czubatej łyżce ciasta na jeden placuszek

Kulinarne Przeboje
Krucha tarta z budyniem i rabarbarem. 176

się każdemu. Tartę podałam na talerzyku, który otrzymałam od  GALERII CUDA ŚWIATA . Zapraszam na tartę :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag masła lub margaryny 1 jajko Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru Dodatkowo: 1 łodyga rabarbaru mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka

Izabelawkuchni
Babka keksowa 153

cukrem ,nie przerywając ucierania dodajemy po jednym żółtku.Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i ucieramy na gładką masę.Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy.Na końcu dodajemy mieszankę keksową wymieszaną z rumem.Formę do babki smarujemy tłuszczem.Ciasto przekładamy do formy i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski wlewamy gorącą wodę

Bajeczna Kuchnia
Kakaowe ciasto z malinami 208

proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy, a następnie dosypujemy do masy jajecznej na przemian z sokiem malinowym. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej i pieczemy około 40 minut w 180`C. Studzimy w formie. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem albo polać rozpuszczoną mleczną czekoladą. Smacznego

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania