Tarta Limoncello z persymoną
Tarta Limoncello z persymoną
Persymona, zwana też kaki, szaronem, hebanowcem, hurmą, śliwką daktylową... to słodki i galaretowaty owoc. Mało wyczuwalne aromaty dobrze łączą się z innymi owocami w deserach, sałatkach lub dżemach. Kupując owoce wybierajcie te dojrzałe i miękkie, a niedojrzałym dajcie poleżeć poza lodówką przez 2-3 dni.Z uwagi na dużą zawartość witaminy A i C oraz żelaza, wapnia, potasu i fosforu warto wprowadzić je do domowego menu.Tarta Limoncello to znakomite połączenie kwaskowatej i aromatycznej cytryny z żyw... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ
Autor
SzczyptaSmaQ
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, cytryna, jajko, sok, mascarpone, ciasto, pieczenie, deser, desery, śliwka, sałatka, likier, sałatki, słodkie, deser z owocami, ciasto z masa, ciasta z masa, tarta na słodko, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, sok cytrynowy, ciasto ze śliwką, ciasto cytrynowe, deser z mascarpone
Inne przepisy z SzczyptaSmaQ
Dodaj komentarz