ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1217/3191)

Proste i puszyste ciasto z malinami 180

cytrynowy. Powoli, partiami (łyżka po łyżce) dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszać mikserem (lub drewnianą łyżką), do uzyskania jednolitej masy (ale tylko do czasu połączenia się składników, nie dłużej, bo inaczej ciasto będzie mniej puszyste). Maliny opłukać, odsączyć na sitku, a następnie wrzucić do ciasta i delikatnie przemieszać drewnianą łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia

Kulinarne Przeboje
SERNIK Z CIEPŁYMI LODAMI NA CHRUPIĄCYM SPODZIE 491

imprezach ciasto pojawia się już od kilku dobrych lat, to ja osobiście sięgam do tej wersji przepisu po raz pierwszy. Choć może nie są to zdrowe składniki, to niekiedy warto zaszaleć. Wszak nie trzeba żyć na samych zdrowych produktach, trochę niezdrowych przyjemności również się od życia należy... :-) Ja przygotowywałam mój sernik w największej blaszce jaką posiadam, dlatego masę serową przygotowywałam(...)mniejsze kawałki, rozpuścić w gorącej kremówce, dokładnie rozmieszać, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę i cukier puder i całość zamieszać. Odstawić do przestudzenia. Lekko tężejącą masą czekoladową polać nasz sernik. Przechowywać w lodówce. Jak dla mnie to ciasto najlepiej smakuje właśnie zimne, prosto z lodówki. Wówczas jest po prostu genialne, idealne połączenie smaków i konsystencja... Smacznego

Smaczne Zdrowe
Snikers 319

byłam niezadowolona. Lecz tym razem, krem wydawał mi się bardzo dziwny i postanowiłam, SKROMNIE mówiąc udoskonalić ten przepis. Chyba się udało, lecz do końca nie wiadomo, jak smakowało ciasto Siostry Anastazji z tamtym kremem :) Składniki: *Biszkopt ciemny: 7 jaj 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru pudru *Biszkopt orzechowy(...)Wlewamy to do gotującego mleka - gotujemy budyń. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie miękkie masło ubijamy krótko mikserem, dodajemy porcjami ostudzony budyń.  "Składamy" ciasto. Na spód blachy kładziemy jedną część ciemnego biszkoptu, na to 3/4 masy budyniowej, następnie biszkopt orzechowy, kolejno "Masę Krówkową" (rozprowadzamy po całości), przykrywamy drugą częścią czarnego biszkoptu. Na koniec wykładamy 1/4 masy budyniowej posypujemy do dekoracji

Piekę, bo lubię
TORT Z MASĄ JOGURTOWĄ 172

pamiętam takiego ciasta lub tortu żeby tak szybko zniknął z patery. Mimo, że nie był jakiś szczególnie wyszukany. Ot taki zwykły biszkopt i masa na bazie mojego ulubionego jogurtu greckiego. Polecam jest prosty w przygotowaniu i bardzo lekki. Z pewnością dopomnicie się o dokładkę :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 18 CM: BISZKOPT: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki(...)octem. Wlewamy do białek ciągle miksujemy. Mąkę przesiewamy i dodajemy powoli do ciasta i za pomocą łyżki delikatnie mieszamy. Wlewamy na tortownicę (spód wykładamy papierem do pieczenia) i pieczemy ok. 25-30 minut do suchego patyczka.  Gdy biszkopt wystygnie przecinamy na 3 części. MASA JOGURTOWA: Galaretkę malinową rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Odstawiamy w chłodne miejsce lub wkładamy

Pani na deser
Piankowe ciasto na zimno z Oreo 146

zobaczyłam. Nie jestem pewna, czy wyszło identyczne, bo tamtego nie jadłam, ale moje Piankowe ciasto na zimno z Oreo smakuje rewelacyjnie. Gorąco Was zachęcam do wypróbowania przepisu   Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm.   SKŁADNIKI: Spód ciasteczkowy: 20 ciastek Oreo 80 g masła Masa piankowa: 250 g serka mascarpone 9 łyżek cukru pudru 1,5 łyżeczki aromatu waniliowego(...)Oreo ( łącznie z nadzieniem ) połamać na mniejsze kawałki i wyłożyć na warstwę pianki lekko dociskając. Na połamane ciasteczka wyłożyć pozostałą część piankowej masy, wyrównać. Z pozostałych dwóch ciastek usunąć nadzienie, rozkruszyć i udekorować/posypać nimi wierzch ciasta. Piankowe ciasto na zimno z Oreo przechowywać w lodówce. Kolejny raz musiałam na trochę zniknąć i zająć się zdrowiem Męża

WSZYSTKO SMACZNE
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 199

powstanie nam jednolita kula ciasta bez grudek. Wyłączamy palnik i odstawiamy ciasto na kilka minut do wystygnięcia. Do przestudzonego, ale nadal letniego ciasta dodajemy jedno jajko. Znowu energicznie mieszamy do uzyskania idealnie kremowej i jednolitej konsystencji. Odstawiamy masę do lodówki, aby była dobrze schłodzona. 2. MIELENIE RYBY (3 min) Schłodzony filet oczyszczamy, sprawdzamy czy nie pozostał w nim ości

Nerds Kitchen
Ciasto marchewkowe + film 158

łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu 2 szklanki startej na małych oczkach marchewki cukier puder do posypania ciasta przepis Do miski przekładamy jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną, puszystą masę. Do masy jajecznej wlewamy olej i całość dokładnie miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz cynamon całość i ponownie

Smakowite Dania
Ciasto z kaszą manną 206

Ciasto, które pamiętam jeszcze z mojego dzieciństwa. Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 płaska łyżeczka amoniaku 1 płaska łyżeczka sody 15 dkg margaryny 2 jajka 2 łyżki śmietany 18 % 3 łyżki miodu płynnego Masa z kaszy manny: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru 4 łyżki kaszy manny 25 dkg margaryny pół szklanki cukru pudru(...)Dodatkowo: 1 łyżka kakao dżem porzeczkowy 1. Składniki na ciasto dajemy na stolnice i zagniatamy. Ciasto dzielimy na 4 części. 2. Rozwałkowujemy i wykładamy na formy o wymiarach 23x38 cm wysmarowane tłuszczem. 3. Pieczemy około 20-30 minut w temp. 180 stopni. 4. Robimy masę: mleko i pół szklanki cukru zagotowujemy, jak zakipi to dodajemy kaszę mannę i chwilę gotujemy

Kuchnia u Bietki
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 237

powstanie nam jednolita kula ciasta bez grudek. Wyłączamy palnik i odstawiamy ciasto na kilka minut do wystygnięcia. Do przestudzonego, ale nadal letniego ciasta dodajemy jedno jajko. Znowu energicznie mieszamy do uzyskania idealnie kremowej i jednolitej konsystencji. Odstawiamy masę do lodówki, aby była dobrze schłodzona. 2. MIELENIE RYBY (3 min) Schłodzony filet oczyszczamy, sprawdzamy czy nie pozostał w nim ości

Nerds Kitchen
Czekoladowy placek z serową kratką 148

cukier waniliowy cukier puder do posypania szczypta soli Papier do pieczenia Szpryca do dekoracji ciast Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną piane z szczyptą soli. Żółtka natomiast ucieramy z  około 180 cukru dodając również wodę i olej, Dokładnie miksujemy. Do masy dodajemy przesiana mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Znów miksujemy, lecz na nieco mniejszych obrotach(...)łączymy. Masa serowa:  ser miksujemy z cukrem waniliowym i pozostałym cukrem jaki nam został, dodajemy też budyń. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy ( można zmiksować) UWAGA. Ja użyłam serka homogenizowanego dlatego ser ułożył mi się na spodzie ciasta co spowodowało ,że nie wyszła mi planowana kratka :) lecz jeżeli dacie zwykły ser powinno już to wyglądać ;) Wykładamy dużą blachę papierem

W Moim Magicznym Domu
Ciasto ze śliwkami. 160

śliwki, cukier i cukier waniliowy, cynamon i gotujemy bez przykrycia, aż śliwki się nieco rozpadną, a masa lekko zgęstnieje. Gotową masę zestawiamy z ognia, dodajemy dżem, kaszę manną, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.      Schłodzone ciasto dzielimy na pół. Jedną część wałkujemy i wykładamy nią blachę, nakłuwamy widelcem i pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym

Rozpustne gotowanie
Ciasto Bounty 2976

Ciasto dla miłośników kokosów i nie tylko :) Akurat nie jestem amatorką kokosu, ale ciasto bardzo mi smakowało.Składniki: (Ciasto robiłam w blaszce 24x36 cm)Biszkopt:6 jajek1 szklanka cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki mąki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa kokosowa: 450 ml mleka220 g wiórków kokosowych200 g masła2 łyżeczki cukru waniliowego100 g białej czekolady4 łyżki(...)rozpuszczenia. Na koniec dodajemy masło, mieszamy aż się rozpuści i masę studzimy i wkładamy do na 1 godzinę, by stężała.4. Zimną masą przekładamy biszkopt.5. Robimy polewę: wszystkie składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy ciasto i schładzamy całość.6. Bounty najlepiej smakuje na drugi dzień.Smacznego!!!Źródło: Kuchnia szeroko otwarta

Kuchnia domowa Ani
Lodowy tort semifreddo z gorącym sosem owocowym 177

masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, wymieszać. Do masy maślanej dodawać partiami przesianą mieszankę mączną i śmietanę- na przemian. Gotową masę przełożyć do keksówki (lub małej tortownicy) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 30 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyciągnąć wraz z papierem do pieczenia i zostawić na kratce do całkowitego wystudzenia. Semifreddo: Kremówkę ubić wraz z cukrem

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto czekoladowo-gryczane 134

Lubimy słodycze, zajadamy się ze smakiem. Ale! Kalorie. Zapraszam na pyszne czekoladowo-gryczane ciasto, które Was zachwyci smakiem. Co nam trzeba? 200g kaszy gryczanej białej 4 jajka 100ml gęstego jogurtu greckiego 100g prawdziwego kakao 100g pokruszonej gorzkiej czekolady 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody 50ml smakowej wódki- ja użyłam Saska o smaku pigwy ps. można użyć(...)Kaszę gotujemy do miękkości. Studzimy. Blendujemy na gładko. Dodajemy po kolei wszystkie składniki, łącznie z Saską i mieszamy dalej. Wyjdzie nam pachnąca, ciemna, gęsta masa. Natłuszczamy lekko formę do pieczenia i wylewamy do niej nasze ciasto. Zdobimy borówkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 35 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i jeszcze podpiekamy 20 minut. Studzimy

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania