Jeśli nie macie co zrobić z przejrzałymi bananami, a macie w domu mąkę, jajka, masło, proszek do pieczenia i sodę, możecie szybciutko wyczarować chlebek bananowy. Jest to wypiek pochodzący z kuchni Ameryki Północnej, znany od lat 30tych XX wieku. Wtedy do użytku wszedł proszek do pieczenia i soda oczyszczona. Banany użyte do wypieku powinny być bardzo dojrzałe, wtedy chlebek będzie wilgotny i słodki. 250 g. masła lub margaryny 0,5 szklanki cukru 150 g. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...