ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1197/3191)

Omlet kawowy bez mąki z kremem waniliowym, bananem i czekoladą bez cukru 145

jajka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka dowolnych mielonych orzechów Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zetnie, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Krem: 3 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony  kropelka aromatu waniliowego 3 łyżeczki jogurtu

Chocolate Muffin Blog
Rolada orzechowa 201

Składniki: biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 30 dkg orzechów włoskich 300 ml mleka

czarrna od kuchni
Krokiety z mięsem i kapustą 162

bułki tartej Dodatkowo olej do smażenia Naleśniki Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, mleko, wodę, olej i sól. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Nie sugerujcie się zbytnio proporcjami które podałam, gdyż gęstość ciasta zależy m.in. od rodzaju mąki czy wielkości jajek. Ciasto na naleśniki powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Gotowe ciasto odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie

Wędrówki po kuchni
Omlet cynamonowo-czekoladowy z ananasem i kiwi 197

jajka 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka dowolnych mielonych orzechów Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zetnie, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Dodatki: jogurt naturalny orzechu ananas  kiwi Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Szybkie i zdrowe ciasteczka bez pieczenia i recenzja nowego grilla od Russel Hobbs 273

łyżki mleka może być roślinne (opcjonalnie jak masa się nie trzyma) Przygotowanie :  Masło siekamy i umieszczamy do miski razem z innymi składnikami, wyrabiamy masę jeśli się  nie trzyma dodajemy odrobinę mleka, następnie rozwałkowujemy ciasto między dwoma arkuszami papieru na grubość ok 5mm i wkładamy ciasteczka na patelnie/grill i smażmy ok 3 minuty z każdej strony na odrobinie oleju

zdrowa vege kuchnia
CIASTECZKA CYNAMONOWO - MIGDAŁOWE 158

zrobić: Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać masło, cukier, śmietanę i jajko. Wszystko dokładnie wyrobić na gładką masę (nie przejmując się, gdy lekko będzie się kleić).  Z ciasta formować kulki, wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w migdałach wymieszanych z cynamonem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując spore odstępy, gdyż ciasteczka lekko

Kuchnia w opałach
Rolada serowa (z kurczakiem i pieczarkami) 228

bekon  Jajka roztrzepać, dodać majonez, ser i wymieszać.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Piec około 20 minut w 200 stopniach. Piersi pokroić w drobną kostkę, delikatnie doprawić do smaku i wyłożyć na masę serową. Kolejno ułożyć warstwę przesmażonych (z solą i pieprzem) pieczarek oraz opcjonalnie posypać szczypiorkiem lub kawałkami pomidora - czy bekonu. Ciasto

Di gotuje
Rolada serowa (z kurczakiem i pieczarkami) 186

pomidor, bekon Jajka roztrzepać, dodać majonez, ser i wymieszać.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Piec około 20 minut w 200 stopniach. Piersi pokroić w drobną kostkę, delikatnie doprawić do smaku i wyłożyć na masę serową. Kolejno ułożyć warstwę przesmażonych (z solą i pieprzem) pieczarek oraz opcjonalnie posypać szczypiorkiem lub kawałkami pomidora - czy bekonu. Ciasto

Di gotuje
Placki z twarogiem i jabłkami 336

mieszamy z białym serem, sokiem z cytryny i cynamonem. Jaja miksujemy z mlekiem, cukrem wanilinowym i szczypta soli. Cały czas miksując stopniowo dodajemy mąkę. Dodajemy masę serowo-jabłkową i mieszamy przy pomocy łyżki. Jeśli ciasto wychodzi zbyt gęste dodajemy stopniowo wodę. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy same, posypane cukrem pudrem lub z ulubionym syropem. Placki z twarogiem

peggiwkuchni
Muffinki z bakaliami 193

kostkach MAKAR do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę mieszam z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i bakaliami. Jajka mieszam trzepaczką z mlekiem i olejem. Masę płynną stopniowo dodaję do suchych składników. Dokładnie mieszam. 2. Ciasto przekładam do papilotek ułożonych na blaszce na muffiny (do 3/4 wysokości). Piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni. 3. Czekoladę łamię na kostki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tahini, domowa pasta sezamowa 148

blendera, miksujemy dodając po łyżce oleju. Kontynuujemy miksowanie, aż do uzyskania gładkiej masy. Gdyby pasta była za gęsta - powinna mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego - dodajemy do niej łyżkę zimniej wody i miksujemy. Gotową pastę przekładamy do słoiczka i wkładamy do lodówki. Możemy ją przechowywać

Kulinarne przygody Gatity
Puszyste placuszki na śmietanie 197

łyżka cukru pudru (*) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo:  olej do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać - na gładką masę. (Użyłam widelca.) Smażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron. (Ciasto wykładałam za pomocą łyżki stołowej.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z ulubionymi dodatkami (**).   (*) W oryginale jest 1 łyżeczka pudru. Jego ilość zależy od tego

Di gotuje
mięciutkie buleczki z serem 182

połączyć z jedna szklanka mąki i dokładnie wymieszać . Mieszankę jajeczna połączyć z mieszanka drożdżowa i ponownie wszystko wymieszać łyżką ,lub mikserem. Do tak powstałej masy dosypywać porcjami resztę pozostałej przesianej mąki i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto jest dość kleiste i w razie potrzeby dosypać niewielką ilość mąki -2łyżki. Przełożyć wszystko do wysmarowanej masłem miski i odstawić na około

w mojej kuchni
SZYBKIE PĄCZKI SEROWE – idealne na Karnawał! 221

olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ser mieszamy z jajkami i cukrem. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą – wyrabiamy na gładką masę. W garnku rozgrzewamy olej ( do głębokiego smażenia ), a z ciasta urywamy po kawałku i formujemy małe pączki. Smażymy na mocny rumiany kolor, odsączamy na papierowym ręczniku. Zajadamy posypane cukrem pudrem! Smacznego

Ostra na Słodko
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki 245

przepisie. Przygotowanie eklerów: Wodę zagotowujemy z masłem. Masło musi się rozpuścić. Dodajemy mąkę i gotujemy jeszcze około 1 minuty, cały czas energicznie mieszając. Masa zgęstnieje i zacznie odchodzić od brzegów garnka. Czekamy, aż ciasto ostygnie. Do zimnego ciasta dodajemy kolejno jajka i dokładnie całość ucieramy mikserem przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy eklerami

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania