Wymieszać ze szpinakiem. Doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem świeżo zmielonym. Białka rozbełtać, dodać do kaszy i wymieszać. zwilżonymi dłońmi formować kluski, jeżeli ciasto będzie zbyt luźne dodać łyżkę bułki tartej. Ja wolę masę troszkę luźniejszą, trudniej formować kluski, są może mniej foremne, ale delikatniejsze. Kluski wrzucać do wrzącej lekko osolonej wody. Gotować 1 - 2 minuty od zagotowania. zastawa
królestwo garówmisce ubijamy mikserem jajka z cukrem. Następnie dolewamy olej oraz mleko. Całość miksujemy chwilę na najniższych obrotach. Do miski z płynnymi składnikami wsypujemy suche. Ciasto mieszamy łyżką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i nakładamy masę (do 3/4 wysokości). Babeczki wkładamy do nagrzanego do 170-175 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy około 20-25 minut
Słodkie okruszkijednolitą masę. Następnie dodajemy cukier, wszystko dokładnie ucieramy. Następnie dodajemy po jednym białku cały czas miksując. Mąkę przesiewamy i dodajemy całość do naszej masy, ucieramy do momentu aż wszystko będzie dokładnie wymieszane. Przekładamy ciasto do maszynki do ciastek i wyciskamy gniazdka, w środek nakładamy dżem. Pieczemy w 180 stopniach od 15 - 20 minut aż ciasteczka lekko zbrązowieją. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinecukrem na puszysta, biała masę. Wmiksuj jajko i wanilię. W osobnej misce wymieszaj makę, sól i proszek do pieczenia. Dodaj suche składniki do masy maślanej i delikatnie, ale szybko i pewnie wymieszaj. Jeśli ciasto wydaje się zbyt klejace wsyp odrobinę maki ( u mnie potrzeba było dodatkowo około 1 łyżki ), ale nie za dużo, bo będzie twarde. Uformuj kulę, dociśnij
Lejdi of the housepuszystą masę, stopniowo dodając cukier i cukier wanilinowy. Dodajemy jogurt, olej, skórkę i sok z cytryny. Delikatnie mieszamy składniki. Do masy dodajemy małymi partiami mąkę, proszek do pieczenia i budyń. Ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 160 stopni. Po upieczeniu studzimy i polewamy dowolna polewą
Pyszności Słodkościminut, do suchego patyczka. Polewa: w garnuszku podgrzewam śmietankę, nie zagotowuję. Dodaję połamaną na małe kawałeczki czekoladę, roztapiam, mieszam cały czas. Gdy masa się połączy a czekolada rozpuści dodaję 2 łyżeczki cukru pudru. Polewę rozsmarowuję na wystudzonym cieście. Ciasto można dodatkowo udekorować rodzynkami lub innymi bakaliami. Smacznego Zasmakuj Kuchni
Zasmakuj Kuchnijajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek majonezu aromat cytrynowy do ciast (8-10 ml) Jajka ubij z cukrem na puszystą masę (najlepiej mikserem lub w malakserze) . W misce wymieszaj obie mąki i proszek do pieczenia, następnie stopniowo dodawaj do ubijanych jajek. Na końcu dodaj majonez
Kulinarne S.O.S.jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek majonezu aromat cytrynowy do ciast (8-10 ml) Jajka ubij z cukrem na puszystą masę (najlepiej mikserem lub w malakserze) . W misce wymieszaj obie mąki i proszek do pieczenia, następnie stopniowo dodawaj do ubijanych jajek. Na końcu dodaj majonez
Kulinarny S.O.S.Jajka gotujemy na twardo. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie z cukrem. Odczekać 15 minut. Mąkę, sól i rozpuszczone drożdże wyrobić na gładką i elastyczną masę. Uformować kulę. Zostawić pod przykryciem na ok 1 godzinę. Ciasto podzielić na 10 części. Każdą część rozwałkować. Na każdą rozwałkowaną część ułożyć po łyżce sosu oraz jajku i zwinąć. Brzegi zlepić. Chle bki posmarować rozbełtanym
Kuchnia w oparachDodajemy 2-3 łyżki mąki oraz sól. Mieszamy. Wodę po ziemniakach delikatnie zlewamy z garnka, a skrobię, jaka pozostała na dnie dodajemy do ziemniaczanego ciasta. Blat podsypujemy niewielką ilością mąki. Odrywamy po kawałku ziemniaczanej masy i rolujemy wałek. Kroimy go na mniejsze kawałki, a te rolujemy na mniejsze wałeczki. Kluski gotujemy w osolonym wrzątku (na średniej mocy palnika) przez około
Smaki Na Talerzurozpuszczenia do ciepłej masy dokładamy namoczoną żelatynę, maliny i czubatą lyzke buraczanego puree, blendujemy na gładką masę. Pozostałą śmietanę ubijamy i obie masy łączymy delikatnie. Odstawiamy. Tak przygotowany mus wykłady na ostudzone ciasto. Odstawiamy do ostygnięcia. SMACZNEGO
Luźna Kuchnialubimy bardziej słodkie to można dodać więcej), śliwki i daktyle (kroimy na mniejsze kawałki), proszek do pieczenia, olej, mąkę i dokładnie wszystko mieszamy. Jeśli masa byłaby zbyt luźna to dodać jeszcze trochę mąki. Przygotowane ciasto zostawić na około 15 minut, aby płatki trochę "zwilgły". Po tym czasie, nabierać łyżką porcję ciasta, a następnie dłońmi zrobić kulkę, lekko
Dieta Rozdzielna i Zdrowieśmietanę z sodą oczyszczoną, a białka ubijamy na sztywno, utrwalamy cukrem i łączymy z żółtkami. Mąkę przesiewamy najlepiej do dużej miski, dodajemy masę jajeczną, masę piernikową i śmietanę. Zagniatamy jednolite, choć lekko klejące się ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 12h. Schłodzone ciasto dzielimy na 2-3 części i wałkujemy na grubość ok 3mm. Na połowie
Kuchnia w czekoladzieziemniaki (ważne!) przepuszczamy wraz z serem przez praskę. Krok 2. Do masy serowo-ziemniaczanej dodajemy żółtka, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, solimy i dokładnie wyrabiamy - masa ma być jednolita i sprężysta. Krok 3. Z porcji ciasta, na posypanej mąką stolnicy, formujemy wałek, kroimy pierogi i zaraz po przygotowaniu(!) wrzucamy do gotującej się i osolonej wody z dodatkiem oliwy. Gotujemy
Moja Książka Kucharskatrzepaczką. Nie trzeba użyć całego mleka. Najlepiej najpierw wlać pół szklanki, wymieszać, a później stopniowo dolewać resztę mleka aż do uzyskania pożądanej konsystencji masy. Masa ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Kawałki kabanosów maczamy w cieście. A następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Smażoną przekąskę z kabanosem podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym. Przekąska smakuje dobrze
Słodkie okruszki