ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1195/3191)

Tarta z pomidorami i tuńczykiem 178

przez 10 minut. W miseczce zmieszać musztardę i odsączonego, i rozdrobnionego tuńczyka. W drugiej misce, połączyć jajka i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Gdy ciasto się podpiecze i nieco ostygnie, wyłożyć równomiernie tuńczyka. Zalać masą jajeczną i ułożyć przekrojone na pół pomidorki. Piec przez kolejne 20 minut, w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Smacznego

Smakuj życie!
Babka marmurkowa Ani 163

bułka do formy margarynę utrzeć, dodawać stopniowo żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i kefir, wszystko razem dobrze połączyć, Białka ubić na sztywno, połączyć z masą ma ś lano- jajeczną, dodać mąkę, wymieszać łyżką. 2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej i formy, a resztę 1/3 wymieszać z kakao i wyłożyć na wierzch jasnego ciasto. Piec ok 40 min. Po upieczeniu oprószyć cukrem

Camilla w kuchni
Muffinki czekoladowo-marchewkowe 127

rozpuścić w kąpieli wodnej. • Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać olej i dalej ubijać. • Dodawać do masy na przemian marchewkę, sypkie produkty i rozpuszczoną czekoladę. • Gotowe ciasto przelać do papierowych papilotek na muffinki. • Piec w 180 st.C przez 15 minut. Sprawdzić drewnianym patyczkiem czy suchy, jeśli mokry

To co kocham
Chleb ryżowy bezglutenowy 165

zalać wrzątkiem, dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut. • Suche składniki wymieszać w misce. • Siemię lniane zmiksować na gładką masę, dodać suche składniki i wodę. Wymieszać mikserem hakiem do ciasta drożdzowego. • Odstawić przykryte ściereczką na 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie przemieszać i przełożyć do 2 keksówek

To co kocham
Kluski śląskie na różowo 198

wyrównać i podzielić na 4 części. Jedną część przełożyć na wierzch masy warzywnej, a do przygotowanego wgłębienia wsypać mąkę ziemniaczaną. Na sam koniec do masy wsypać sól do smaku . Z przygotowanych składników wyrobić gładkie ciasto. Jeżeli ciasto na kluski zbyt mocno się lepi, to całość posypać mąką ziemniaczaną i jeszcze raz wyrobić. Następnie ciasto podzielić na 4 części

Ugotować
Cynamonowe ciasteczka maślane 187

gram masła 180 gram mąki pszennej 20 gram mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu 60 gram cukru pudru Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą masę. Jeśli jest taka potrzeba należy dosypać więcej mąki. Przygotowane ciasto należy rozwałkować na grubość 4 mm, delikatnie podsypując mąką. Z ciasta wykrawam wzory i umieszczam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piekę w piekarniku

Mango Papaja
Zebra 161

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto proste w przygotowaniu, którym zajadałam się będąc dzieckiem kiedy mama piekła je na niedzielny podwieczorek. Nadal je uwielbiam i teraz ja piekę je dla swojej rodziny. Składniki: 5 jajek(...)szklanki mąki pszennej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oranżady 1 szklanka oliwy Przygotowanie: Jajka z cukrem utrzeć na puszystą masę, dodać oliwę oraz oranżadę następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać 3 łyżki mąki do drugiej 3 łyżki ciemnego kakao. Ciasto wylewać na przemian . U mnie tortownica w rozmiarze

W garach u Gosi
ciasteczka imbirowe z miodem 140

masła 100 g płynnego miodu drobny cukier do obtaczania ciasteczek wykonanie: Wymieszałam wszystkie suche składniki, dodałam miękkie masło i wyrobiłam palcami, jak kruszonkę. Do ciasta dodałam leciutko podgrzany miód i dokładnie wymieszałam łyżką. Z masy formowałam kulki wielkości orzecha, obtaczałam w drobnym cukrze i układałam w odstępach (!) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 180stopni 10 - 12 minut

babka w formie
Herbaciany omlet z ricottą. 154

proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego)  łyżka syropu daktylowego Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego  zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, przełożyć ciasto i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony. Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej. Podawać z dowolnymi dodatkami

Poranek na słodko
Popękane ciasteczka 179

czekoladą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier oraz żółtka i ekstrakt. Miksujemy z masą czekoladową, mąką i proszkiem do pieczenia. Dokładnie łączymy składniki. Ciasto wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze, układamy na blasze i pieczemy

Zainspirowana w kuchni
Bezglutenowe placuszki z ricotty z borówkami 180

mleko i żółtka. Dodaj mąkę,  proszek do pieczenia, sól i delikatnie wymieszaj. Ubij pianę z białek ze szczyptą soli i dodaj do przygotowanej masy. Dużą, nieprzywierająca patelnie rozgrzej i nakładaj po dużej łyżce ciasta. Delikatnie wciśnij borówki i smaż na złoty kolor z dwóch stron. Podawaj z miodem lub cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Naleśniki bezglutenowe ryżowo-kukurydziane 205

mąki ryżowej 1 łyżka oleju ryżowego olej ryżowy do smażenia WYKONANIE Do miski wbić jajka, dodać pozostałe składniki i krótko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie przemieszać łyżką ciasto naleśnikowe i wlewać je chochlą na patelnię z rozgrzanym olejem ryżowym. Smażyć z obu stron na słoty kolor. U mnie naleśniki były podane z syropem

Passions hobbies life
Ciastka z suszonymi owocami i mąką z amarantusa 123

mnie rodzynki, morele i żurawina) Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć do puszystości. Ciągle mieszając - wbić jajka i dodać sok z cytryny. Następnie masę połączyć z obiema mąkami. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji - do ciasta wmieszać suszone owoce (morele drobno pokroić). Blachę wysłać papierem do pieczenia (który, że nie przywiera; świetnie sprawdzi się tu Gosia ) i za pomocą łyżki stołowej

Di gotuje
Bezglutenowe placuszki bananowe z czarna quinoą 210

banan 4 łyżki ugotowanej czarnej quinoy 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka mąki z amarantusa 1 łyżka mąki kokosowej Wykonanie: Banana blendujemy na gładką masę mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami. Powstałe w ten sposób ciasto nakładamy łyżką na suchą patelnię (z powłoką przeciw przywieraniu), rozsmarowując tworzymy placuszki i pieczemy z jednej i drugiej strony na (myślę, że można również spróbować

Quinoa Raz!
Naleśniki kokosowe z frużeliną truskawkową 173

łyżeczki żelatyny spożywczej Dodatkowo chipsy kokosowe Naleśniki Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, mleko, wodę, olej i sól. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Nie sugerujcie się zbytnio proporcjami które podałam, gdyż gęstość ciasta zależy m.in. od rodzaju mąki czy wielkości jajek. Ciasto na naleśniki powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Gotowe ciasto odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania