ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:203/367)

TARTA Z MUSEM CZEKOLADOWYM, MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 1092

brązowego cukru 1 łyżka śmietany mus czekoladowy 250 g mascarpone 100 g gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczową (lub bez) krem 250 g mascarpone 330 ml śmietanki 30 % 3-4 łyżki cukru pudru truskawki świeża mięta A jak to zrobić: Przygotować ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, jajko, cukier i śmietanę. Zagnieść, aż będzie gładkie. W razie potrzeby podsypywać

Kuchnia w opałach
Pączki 180

drożdży świeżych - pół łyżeczki soli - 50 g drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru - 3/4 szklanki mleka - 2 duże jajka - 1 żółtk0 - 50 g masła, roztopionego Dodatkowo: marmolada, krem budyniowy, – lukier (1,5 łyżki gorącej wody wymieszać z pół szklanki cukru pudru) – polewa czekoladowa (u mnie roztopiona mleczna czekolada) rozczyn: Łyżka mąki, łyżeczka cukru, pokruszone świeże drożdże, zalać(...)stopni, ale ja nie posiadam specjalnego termometru. Po usmażeniu odkładać na papierowe ręczniki do odsączenia. Nadziewać marmoladą lub kremem budyniowym przy pomocy rękawa cukierniczego i tylki do nadziewania pączków, jeśli nie nadzialiście ich podczas formowania. Można do ciasta dodać łyżkę spirytusu, żeby nie chłonęły tłuszczu. Jeszcze ciepłe polukrować. Wystudzone oblać czekoladą. Smacznego:) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof

dom-agi.pl
ROLADA PIECZARKOWA 474

Szymanowskiej to pyszna przekąska na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Świetnie smakuje również jako dodatek do czerwonego barszczu lub zupy krem. Sprawdzi się też jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. U mnie w domu jest uwielbiana. Składniki: Ciasto: 20 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki Szymanowskiej ekologicznej 1 łyżeczka cukru 1 szklanka mleka 5 łyżek Oleju Polskiego Rzepakowego

Kuchnia MagdaLeny
Leśny skrzat 136

formy nie wykładać papierem, ani nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. aby ciasto nie urosło z górką warto ciasto rozłożyć lekko po bokach, a środek zostawić lekko wklęsły, podczas pieczenia wszystko idealnie się wyrówna. Piec przez 25 min w temp. 170 st. do suchego patyczka. Ostudzić całkowicie. Nożykiem odciąć boki ciasta od formy, wyjąć, przekroić na 2 blaty(...)czasu aż wszystkie składniki się dobrze połączą. Formę, w której był pieczony biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia. Umieścić pierwszy blat, wyłożyć cały krem jogurtowo-owocowy, wyrównać, wstawić do lodówki na czas przygotowywania drugiego kremu. Krem śmietankowo-galaretkowy: 1 galaretka z owoców leśnych ewentualnie inna czerwona galaretka 200 – 300 gr śmietany 30 % (u mnie z mleka kokosowego) (1 puszka

moj przepis na
Tort z kremem adwokatowym 305

technologią non-stick która zapobiega przywieraniu i ułatwia wyjmowanie wypieków. Dołączona do kompletu przykrywka z rączkami ochroni je również wypieki przed wysychaniem, sprawdza się w przechowywaniu w lodówce ponieważ ciasto nie  wchłania obcych zapachów oraz jest wygodna do transportu. Szklana patera jest bardzo efektowna i co bardzo mi się spodobało to to że się obraca, dzięki czemu kremowanie tortu(...)masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec około 25 minut w 170 st. Wyjąć i ostudzić. Przekroić wzdłuż do uzyskania dwóch placków. Na pierwszy placek wyłożyć 2/3 kremu, ułożyć 2 okręgi z truskawek, przykryć drugim plackiem. Boki i górę tortu posmarować resztą kremu. Włożyć do schłodzenia

Ala piecze i gotuje
Tartaletki z Kremem Poziomkowym i Czekoladą 214

Klasyczne tartaletki, czyli większe babeczki w poziomkowej wersji z kremem śmietanowo-budyniowym i czekoladą. Niezwykle delikatne i aksamitne w smaku.     Tartaletki z Kremem Poziomkowym i Czekoladą - Składniki: (ok. 6 tartaletek o średnicy 10 cm)spód:300 g mąki pszennej150 g masła (powinno być schłodzone)3 żółtka80 g cukru pudrucukier waniliowyodrobina soli masa:20 g budyniu waniliowego (połowa(...)opakowania)200 ml mleka4 łyżki cukru400 ml śmietany kremówki 30% ok. 200 g poziomekok. 50 g gorzkiej czekolady Tartaletki z Kremem Poziomkowym i Czekoladą - Sposób przygotowania:Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dobrze wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut. Po tym czasie formujemy porcje ciasta w wysmarowanych masłem foremkach. Pieczemy

Słodka Strona
Babka marchewkowa z orzechami 144

Ciasto, które świetnie sprawdzi się jako wielkanocna babka. Wypieki marchewkowe długo zachowują wilgotność. Babkę wzbogaciłam 3 rodzajami orzechów, a wierzch pokryłam kremem z serka. Składniki (keksówka o wym. 25x12 cm.): 3 jajka 120 g. cukru 150 ml. oleju rzepakowego 200 g. marchewki startej na drobnych oczkach skórka otarta z 1 cytryny 230 g. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)skórkę z cytryny, wymieszaj ciasto szpatułką. Przełóż ciasto do poasmarownej masłem i wysypanej bułką keksówki. Piecz przez 40 minut (do suchego patyczka) na środkowym poziomie z funkcją góra-dół. Po wyjęciu z piekarnika odczekaj 15 minut, a następnie wyjmij babkę z formy i studź na kratce do wypieków. Serek zmiksuj z cukrem pudrem i masłem. Kremem posmaruj grubo wierzch zimnej

Delicious Place
Pierniczki Katarzynki 192

przyprawy do piernika(3 łyżki) 30 g proszku do pieczenia(3 łyżeczki) 1 jajko krem dekoracyjny Miód wraz cukrem i masłem rozpuszczam. Studzę. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiewamy. Do przesianych składników dodaję przestudzony miód i jajko. Zagniatam gładkie ciasto. Ciasto umieszczam w lodówce na 1 godzinę. Po godzinie ciasto wyjmuję i wykładam na stolnicę. Rozwałkowuję ciasto na grubość

Ciasta z tradycjami
Ciastka francuskie z kremem z nutelli i malinami. 228

maliny do dekoracjiCiasto francuskie kroimy na 12 części. Wykładamy blaszkę do mafinek papilotkami i układamy do nich ciasto. Pieczemy do zrumienienia ok 15-20 min w temp 200 stopni. Wyjmujemy i studzimy. Serek mascarpone mieszamy z nutellą do połączenia składników. Kremem dekorujemy ciasteczka i układamy maliny. Smacznego

Malinowe Pocałunki
SNICKERS 224

posiekanych orzechów 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu Krem I: 1 budyń ś m ietankowy 350 ml mleka Krem II: Masa kajmakowa ( krówka w puszc e ) WYKONANIE: Mąkę wymieszać z sodą, posiekaną margaryną, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Każdą z mich wyłożyć na blasze. na 3 cześć wylać gorącą polewę orzechową i upiec. ( temperatura 180 stopni

Darcia w kuchni
Ciasto JAMAJKA 840

Formę, w której piekło się ciasto wyłożyć folią aluminiową lub papierem (żeby było szczelnie a galaretka nie wydostała się poza formę), włożyć jeden blat ciasta, nasączyć połową ponczu i posmarować dżemem. W tym momencie trzeba sprawdzić, czy galaretka lekko stężała. Jeśli tak, można obrać banany, przekroić je wzdłuż na połowy i ułożyć na cieście  wzdłuż krótszego boku. Posmarować(...)cukier. Do sztywnej śmietany dodać startą czekoladę lub posypkę, wymieszać lekko. Łyżkę kremu dodać do rozpuszczonej żelatyny , wymieszać i od razu wlać do reszty kremu straciatella delikatnie mieszając. Masę wyłożyć na galaretkę. Przykryć drugą połową biszkoptu, nasączyć resztą ponczu. Przygotować masę na  wierzch ciasta: Mascarpone chwilę zmiksować ze śmietaną. Dodać cukier, wymieszać. Wyłożyć delikatnie równą warstwę

Maślane ciasteczko
Sernik gotowany z polewą czekoladową 173

osób, które nie mają miksera bądź piekarnika - gotowany, przełożony herbatnikami i udekorowany polewą czekoladową. Bardzo prosty do przygotowania. Sernik świetnie smakuje podany mocno schłodzony. Jeżeli chcecie uzyskać jeszcze słodsze ciasto to gorzką czekoladę zamieńcie na mleczną.  Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: około 350 g herbatników, np. pełnoziarnistych 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego (gęstego!) 1 kostka(...)Jeśli polewa jest zbyt gęsta to dolać kilka łyżek mleka i masę jeszcze raz przemieszać. Gorącą polewę rozsmarować na wierzchu ciasta. Sernik wstawić do lodówki i kroić po mocnym schłodzeniu (najlepiej na drugi dzień po przygotowaniu).  Etapy przygotowywania kremu sernikowego: rozpuszczanie masła, cukru i mieszanie masy z twarogiem Krem  sernikowy przed dodaniem jajek i wygląd gotowej masy (będzie

Ugotować
Mocno pomarańczowe babeczki z kremem pistacjowym 101

sody pomarańcza pokrojona na małe cząstki 10 łyżeczek konfitury z pomarańczy krem: 70 g pistacji niesolonych 250 g mascarpone łyżka cukru pudru trzcinowego opcjonalnie pistacje i puder szpinakowy do posypania Pistacje miksujemy na gładką masę. Dodajemy cukier puder oraz mascarpone i miksujemy jeszcze raz, aż powstanie puszysty krem. Przekładamy go do worka cukierniczego i odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy(...)Łączymy je ze sobą. Dodajemy cząstki pomarańczy i delikatnie mieszamy. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta. Na środek nakładamy po łyżeczce konfitury pomarańczowej i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy około 23 minuty w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. Przed podaniem dekorujemy kremem pistacjowym. Smacznego :) Artykuł Mocno pomarańczowe babeczki z kremem pistacjowym pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Malinowy torcik dla małej księżniczki 177

dodaję wpis z torem, który właśnie dla Niej zrobiłam. Może ktoś się pokusi zrobić podobny na jutrzejszy Dzień Dziecka. Pyszny krem na bazie śmietanki, mascarpone oraz malin plus biszkopt z przepisu od mojej mamy. Nam smakowało! Składniki : Ciasto : Składniki : * 6 jajek * 2 szklanki mąki * 1,5 szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Jajka ubijać na puszystą masę, dodając(...)masy jajecznej. Wylewam ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 40 minut w 180 stopniach. Ja rozlewam masę do dwóch tortownic, bo biszkopt bardzo rośnie. Z podanych składników wychodzi 6 blatów. Do tortu użyłam 4 oraz jeden do ozdoby. Każdy blat trzeba nasączyć syropem z szklanki wrzątku, łyżki cukru oraz soku wyciśniętego z połowy cytryny. Krem : *  2 małe

Magiczne Życie Marty
Malinowa chmurka na biszkopcie 331

Malinowa chmurka na biszkopcie, nie na kruchym, tak nam bardziej smakuje, jest leciutka i smaczna.  Ciasto ładnie si ę prezentuje, mo ż na go z powodzeniem zrobi ć przy r ó ż nych okazjach.      Biszkopt 7 jajek 7 ł y ż ek cukru(...)enia. Na zastygni ę t ą galaretk ę nak ł adamy drugi blat posmarowany drug ą po ł ow ą kremu Smarujemy go reszt ą kremu. Na wierzch k ł adziemy blat bezowy. Nie przykrywa ć ju ż gotowego ciasta, bo beza zmi ę knie i nie b ę dzie chrupi ą ca! Blaty najlepiej upiec dzie ń wcze

Takie tam pichcenie