ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:204/367)

SNICKERS 195

posiekanych orzechów 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu Krem I: 1 budyń ś m ietankowy 350 ml mleka Krem II: Masa kajmakowa ( krówka w puszc e ) WYKONANIE: Mąkę wymieszać z sodą, posiekaną margaryną, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Każdą z mich wyłożyć na blasze. na 3 cześć wylać gorącą polewę orzechową i upiec. ( temperatura 180 stopni

Darcia w kuchni
Ciasto JAMAJKA 814

Formę, w której piekło się ciasto wyłożyć folią aluminiową lub papierem (żeby było szczelnie a galaretka nie wydostała się poza formę), włożyć jeden blat ciasta, nasączyć połową ponczu i posmarować dżemem. W tym momencie trzeba sprawdzić, czy galaretka lekko stężała. Jeśli tak, można obrać banany, przekroić je wzdłuż na połowy i ułożyć na cieście  wzdłuż krótszego boku. Posmarować(...)cukier. Do sztywnej śmietany dodać startą czekoladę lub posypkę, wymieszać lekko. Łyżkę kremu dodać do rozpuszczonej żelatyny , wymieszać i od razu wlać do reszty kremu straciatella delikatnie mieszając. Masę wyłożyć na galaretkę. Przykryć drugą połową biszkoptu, nasączyć resztą ponczu. Przygotować masę na  wierzch ciasta: Mascarpone chwilę zmiksować ze śmietaną. Dodać cukier, wymieszać. Wyłożyć delikatnie równą warstwę

Maślane ciasteczko
Sernik gotowany z polewą czekoladową 151

osób, które nie mają miksera bądź piekarnika - gotowany, przełożony herbatnikami i udekorowany polewą czekoladową. Bardzo prosty do przygotowania. Sernik świetnie smakuje podany mocno schłodzony. Jeżeli chcecie uzyskać jeszcze słodsze ciasto to gorzką czekoladę zamieńcie na mleczną.  Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: około 350 g herbatników, np. pełnoziarnistych 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego (gęstego!) 1 kostka(...)Jeśli polewa jest zbyt gęsta to dolać kilka łyżek mleka i masę jeszcze raz przemieszać. Gorącą polewę rozsmarować na wierzchu ciasta. Sernik wstawić do lodówki i kroić po mocnym schłodzeniu (najlepiej na drugi dzień po przygotowaniu).  Etapy przygotowywania kremu sernikowego: rozpuszczanie masła, cukru i mieszanie masy z twarogiem Krem  sernikowy przed dodaniem jajek i wygląd gotowej masy (będzie

Ugotować
Mocno pomarańczowe babeczki z kremem pistacjowym 80

sody pomarańcza pokrojona na małe cząstki 10 łyżeczek konfitury z pomarańczy krem: 70 g pistacji niesolonych 250 g mascarpone łyżka cukru pudru trzcinowego opcjonalnie pistacje i puder szpinakowy do posypania Pistacje miksujemy na gładką masę. Dodajemy cukier puder oraz mascarpone i miksujemy jeszcze raz, aż powstanie puszysty krem. Przekładamy go do worka cukierniczego i odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy(...)Łączymy je ze sobą. Dodajemy cząstki pomarańczy i delikatnie mieszamy. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta. Na środek nakładamy po łyżeczce konfitury pomarańczowej i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy około 23 minuty w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. Przed podaniem dekorujemy kremem pistacjowym. Smacznego :) Artykuł Mocno pomarańczowe babeczki z kremem pistacjowym pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Malinowy torcik dla małej księżniczki 158

dodaję wpis z torem, który właśnie dla Niej zrobiłam. Może ktoś się pokusi zrobić podobny na jutrzejszy Dzień Dziecka. Pyszny krem na bazie śmietanki, mascarpone oraz malin plus biszkopt z przepisu od mojej mamy. Nam smakowało! Składniki : Ciasto : Składniki : * 6 jajek * 2 szklanki mąki * 1,5 szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Jajka ubijać na puszystą masę, dodając(...)masy jajecznej. Wylewam ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 40 minut w 180 stopniach. Ja rozlewam masę do dwóch tortownic, bo biszkopt bardzo rośnie. Z podanych składników wychodzi 6 blatów. Do tortu użyłam 4 oraz jeden do ozdoby. Każdy blat trzeba nasączyć syropem z szklanki wrzątku, łyżki cukru oraz soku wyciśniętego z połowy cytryny. Krem : *  2 małe

Magiczne Życie Marty
Malinowa chmurka na biszkopcie 305

Malinowa chmurka na biszkopcie, nie na kruchym, tak nam bardziej smakuje, jest leciutka i smaczna.  Ciasto ładnie si ę prezentuje, mo ż na go z powodzeniem zrobi ć przy r ó ż nych okazjach.      Biszkopt 7 jajek 7 ł y ż ek cukru(...)enia. Na zastygni ę t ą galaretk ę nak ł adamy drugi blat posmarowany drug ą po ł ow ą kremu Smarujemy go reszt ą kremu. Na wierzch k ł adziemy blat bezowy. Nie przykrywa ć ju ż gotowego ciasta, bo beza zmi ę knie i nie b ę dzie chrupi ą ca! Blaty najlepiej upiec dzie ń wcze

Takie tam pichcenie
Wegańskie ciasteczka warszawskie – słoneczka 165

Czas pieczenia/gotowania: 15 minut Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki Ciasto: 275 g mąki pszennej 100 ml oleju (użyłam rzepakowego) 50 g cukru 50 ml mleka roślinnego 1 łyżka płatków owsianych + 3 łyżki gorącej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta kurkumy Krem: 300 ml mleka roślinnego 1 opakowanie proszku budyniowego (waniliowy) 2 łyżki mąki(...)gotowego ciasta zagnieć kulkę i daj je na 20 – 25 minut do zamrażarki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 4 mm i wykrój z niego małe okręgi (o szerokości ok. 3 cm). Ułóż je na blaszce do pieczenia. Całość włóż do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na ok. 15 minut (do zarumienienia). Teraz przygotuj krem. Mleko roślinne wymieszaj

Via Gusto
Mazurek bakaliowy 293

przełożyć marcepan i białko i za pomocą drewnianej łyżki dokładnie je ze sobą połączyć, aż stworzą jednolitą masę, przypominającą gęsty krem. Masę nałożyć do szprycy do dekoracji tortów i wykonać rozetki na obwodzie jednego z placków z kruchego ciasta (fot.2) . Największą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Jeżeli nam się zmieszczą, przełożyć od razu oba blaty ciasta. Jeżeli

Świat Ciasta
Torcik z truskawkami 141

pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (lub 1 łyżka) Krem – masa budyniowa: 1 budyń śmietankowy bez cukru, w proszku 2 galaretki truskawkowe pół kostki masła (100g) 300 g truskawek pól szklanki cukru pudru 100 ml śmietany 30% Poncz: sok cytrynowy, woda, cukier Do posypania: wiórki czekoladowe Sposób wykonania. Do upieczenia ciasta użyłam blaszki o wielkości 26 x 26 cm. Moja(...)masy budyniowej. Mieszam, aby ładnie rozłożyły się w kremie. Biszkopt po upieczeniu studzę i przekrawam na pół. Robię poncz: do pół szklanki wody dodaję sok wyciśnięty z cytryny, słodzę za pomocą cukru. Dodaję około 2 czubatych łyżeczek cukru, ale wszystko zależy od upodobania. Może być odrobinę mniej lub więcej. Do nasączania ciasta możemy też użyć gotowej wody truskawkowej lub cytrynowej

Ania gotuje
Maxi King 265

pieczenia i bez potrzeby używania miksera. Wszystko wyczarujemy naszymi rączkami i łyżką.  Jeżeli lubicie orzeszki- dużo orzeszków i czekoladę to jest to propozycja idealna dla Was.  Ponieważ ciasto wydawało mi się w oryginalnym przepisie trochę za słodkie- ja postanowiłam je troszkę odsłodzić.  Przepis dostałam od mojej bardzo dobrej znajomej Dorotki (z moimi delikatnymi zmianami)- dziękuję kochana ;)  Składniki(...)masę drugą warstwą ciasteczek. Na herbatniki wyłożyć kajmak- rozsmarować i wysypać na niego dwie garści solonych orzeszków, delikatnie je docisnąć i wyłożyć kolejną trzecią warstwę herbatników. Następnie wyłożyć resztę kremu mlecznego, przykryć herbatnikami. W rondelku umieścić połowę szklanki mleka i 2 pokruszone gorzkie czekolady- całość podgrzewać do czasu, aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem na jednolitą masę. Gotową

Krakowskie smaki Ani
Strasznie czekoladowe babeczki 103

jajko 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Krem kakaowy: 270 g miękkiego masła 2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki kakao w proszku 4-6 łyżek śmietany kremówki 36% 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 12 szt. ciasteczek mini Oreo 12 pojedynczych ciastek Oreo (bez kremu) 12 par oczek dekoracyjnych 1 łyżka gęstego lukru (do osadzenia oczek) Zaczynamy(...)papilotkami.  Foremki wypełnić ciastem, ale tak żeby została wolna przestrzeń od góry (około 1 cm)  (fot.2) . Formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 -25 min, do tzw. "suchego patyczka". Gotowe babeczki wyciągnąć z formy i poukładać na kratce, żeby dobrze ostygły  (fot.3) .  Podczas gdy babeczki stygną, można zrobić krem kakaowy.  Masło przełożyć

Świat Ciasta
Kakaowy torcik z bananami i masą marshmallow. 199

Ostatnio zastanawiałam się co tu upiec na niedzielę, no i wymyśliłam sobie taki oto torcik z bananami i kremem z pianek marshmallow, powiem Wam że wyszedł pyszny i ciekawy w smaku.Torcik podałam na porcelanie Bogucice . Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki na ciasto kakaowe : 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sama słodycz i szczypta chili
Makowiec świąteczny z bakaliami 262

rozpuścić w rondelku i odstawić do przestudzenia. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem i dodać do wymieszanej z suchymi drożdżami lub rozczynem drożdżowym mąki. Stopniowo dodawać pozostałe składniki, a na końcu rozpuszczone i wystudzone masło.  Wyrobić elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie lub zbyt gęste, dodać odrobinę mąki lub mleka. Kiedy ciasto zacznie "odchodzić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kopiec kreta 182

mleka • 1/2 startej gorzkiej czekolady polewa • 1/2 margaryny • 5 łyżek cukru • 3 łyżki kakao • 100 g chałwy waniliowej • woda krem • 500 ml śmietanki 30% • 1 łyżka cukru • 1 galaretka pomarańczowa • 1 galaretka lazurowa • 4 mandarynki  Sposób przygotowania 1. ciasto Miękką margarynę utrzeć z cukrem dodać po 1 jajku na  koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia

W królestwie smaków Beaty