ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:207/367)

Tort miętowo-czekoladowy 281

Tort czekoladowo-mietowy – wykonany przez DomoweTorty.com Dwa mocno czekoladowe blaty, przełożone i ozdobione miętowym kremem (na bazie świeżej mięty,śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby czekoladowe motywy- to właśnie składa się na nasz pyszny tort czekoladowo-miętowy! Jeżeli wolicie-ciasto czekoladowe możecie zastąpić biszkoptem czekoladowym, na który przepis znajdziecie tutaj . Taki torcik,to idelane połączenie świeżości(...)przed wyjęciem sprawdzajcie patyczkiem dwa ciasta. Bardzo często się zdarza, że jedno jest gotowe do wyjęcia już po 35 min. a drugie musi jeszcze trochę posiedzieć, więc nigdy nie sugerujcie się pierwszym sprawdzonym ciachem). Jeżeli nie macie dwóch tortownic- możecie upiec każdy z blatów osobno. Wyjęte z piekarnika blaty pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia ! KREM MIĘTOWY: W garnuszku podgrzewamy śmietanę

Domowe Torty
Makaroniki migdałowe z czekoladą 210

pełen nadziei że tym razem będzie w końcu to co miało być już dawno No to lecimy ze składnikami: Ciasto: - 90 g zimnych białek jajek - 250 g cukru pudru - 125 g mielonych migdałów - 2 łyżeczki aromatu migdałowego - szczypta soli Krem: - 100 ml śmietany kremówki 36% - 150 g mlecznej czekolady, drobno posiekanej - 40 g miękkiego masła   Ostatnio ubijanie ręczne wiele(...)ostatnio całkiem nieźle się dogadujemy choć przez dłuższy czas nawet nie mieliśmy żadnych wspólnych tematów – jakoś był dla mnie taki obcy No więc zacząłem tradycyjnie od przygotowania ciasta czyli ubiłem białka ze szczyptą soli – pierwszy etap mój kolega mikser zaczął wolno ale później się rozkręcił i wskoczył na wysokie obroty Następnie dodałem po trochu cukier puder, później mocno

Kuchenne Wariacje
W-Z'tka 223

zasmakowała i postanowiłam się tym przepisem z Wami podzielić mając nadzieję, że i Wam zasmakuje. Ciasto: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru po 1/2 szkl mąki pszennej i ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem: 330g śmietany kremówki 36% 200g serka homo 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szkl gorącej wody Polewa czekoladowa: pół tabliczki

Motylkowa Kuchnia
Pyszne tarteletki z nadzieniem z kokosa, riccotty i limonki 185

masło i wyrabiać ciasto łącząc masło z mąką, następnie dodać jajko i uformować gładką kulę, następnie odrywając ciasto wyłożyć nim foremki na babeczki (ja użyłam takich silikonowych) , piec ok 20 minut (aż zaczną się lekko rumienić) ,  w tym czasie przygotować krem, wymieszać ricottę z wiórkami limonką i miodem, jeśli masa wydaje wam się za gęsta można dodać jogurtu naturalnego

zdrowa vege kuchnia
Norweskie bułeczki budyniowo-kokosowe 192

masło, cukier, roztrzepane jajko, i wszystko razem wymieszać.Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw należy zrobić rozczyn), dodać sól, kardamon, następnie mleko wymieszane z resztą składników. Wyrobić ciasto, aż do momentu, kiedy będzie miękkie i elastyczne. W razie konieczności dosypać 3 łyżki mąki (nie więcej). Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe(...)białe i puszyste. Dodać do nich mąkę i 50 ml mleka, zmiksować. Wlać na zagotowane mleko, gotować, cały czas mieszając, aż krem zgęstnieje. Pogotować minutę, ściągnąć z palnika. Dodać ekstrakt z wanilii i wymieszać. Dobrze wystudzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 równych części. Uformować bułeczki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dużych odległościach

Świat Ciasta
Jabłkowo wiśniowa poezja 221

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto to zagościło u mnie po raz pierwszy. Szukałam inspiracji na coś nowego w mojej spiżarni, i znalazłam ☺W jednym placku postanowiłam umieścić moje smażone jesienią jabłka i drelowane wiśnie w soku własnym. Smak podkreśliłam galaretkami, otulając biszkoptami. Głębi dodał delikatny krem z nutą rumu. Do pieczenia biszkoptów użyłam blachy o wymiarach(...)mikserem, najpierw na wolnych obrotach, ubijamy krem. Stopniowo zwiększamy obroty. Na końcu dodajemy kieliszek rumu lub olejek rumowy. Gotowy krem wykładamy na biszkopt ciemny. Układamy na nim dobrze odsączone z soku wiśnie. Zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ciasto najlepiej smakuje drugiego dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kulinarne przemyslenia
Torcik śmietankowo owocowy 146

ciasto: 125 ml wody, 40 g masła, 100 g mąki, 3 średnie jajka,   masło do smarowania blachy, mąka do podsypywania,    krem: 6-7 łyżek cukru pudru, 750 ml śmietany kremówki, cukier waniliowy, usztywniacz do śmietany*   600 g owoców –borówki amerykańskiej, Wodę zagotować z masłem i szczyptą soli – gotować aż zacznie się dobrze pienić. Zdjąć z ognia

królestwo garów
Ciasto Oreo 246

przez wszystkich. Co jest lepszego niż ciasteczko oreo? Jedno duże ciasto oreo! Ciasto jest pyszne w smaku i niesamowicie wygląda. Chcecie zachwycić gości na przyjęciu? Proponuje podać ciasto Oreo. Ciasto nie wymaga pieczenia, więc przygotujecie go bardzo szybko. Składniki: 170 g ciasteczek Oreo 3 łyżki roztopionego masła lub margaryny 1 kg półtłustego lub tłustego twarogu, mocno zmielonego (zamiennie może być(...)formę wkładamy do lodówki. W tym czasie możemy przygotować masę ciasta. Najpierw żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie i pozostawiamy do napęcznienia. Żelatynę należy podgrzać przez kilka sekund (można w mikrofalówce lub kąpieli wodnej), tak by żelatyna stała się płynna. Twaróg wrzucamy do dużej miski. Do tego dodajemy odłożony krem z ciastek oraz cukier. Wszystko razem delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy również

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
KRUCHE CIASTO CYTRYNOWE (bez glutenu, białego cukru i laktozy) 119

blaty przełożone jaglanym kremem cytrynowym... Pychotka! Na naszym IG pod TYM wpisem możecie zobaczyć krótki filmik z przygotowania tego przepisu.     Składniki: Kruche blaty (20x14cm) -80g mąki kukurydzianej -200g mąki ryżowej -30g kakao -1/3 łyżeczki sody -2 małe jajka -70g oleju rzepakowego -130g ksylitolu -2 łyżki wody Krem cytrynowy -150g kaszy(...)Jajka rozmieszać w osobnej miseczce. 4. Do suchych składników dodać zawartość garnuszka. Nieco przemieszać i dodać rozmieszane jajka. Całość dokładnie połączyć. 5. Ciasto będzie trochę lepkie, najlepiej włożyć je na kilkanaście minut do lodówki. 6. Ciasto rozwałkować (cienko) między dwoma kawałkami papieru do pieczenia. Wycinać prostokąty o tych samych wymiarach (można odrysować je szablonu z kartonu czy papieru). Wykonać

Candy Pandas
Krem z białych warzyw 185

Taką porą zdecydowanie ciepłe posiłki są wskazane. Dzisiaj polecam Wam zupę krem z białych warzyw, która Was rozgrzeje i jest zdecydowanie pyszna.  Składniki:  100

Niezły Młynek
Karpatka z żurawiną 204

niej po jednym jajku, ciągle miksując. 3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, blaszki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do obu blaszek. Pieczemy 20 - 25 minut funkcja góra - dół, najpierw jedno, potem drugie. Studzimy. Krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe  bez cukru (po 40 g każdy) 3 szklanki mleka 2% 2 całe(...)siekamy, jak budyń nam przestygnie to zabieramy się za robienie kremu.  W misie miksera ubijamy masło z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo budyń. Miksujemy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy posiekaną żurawinę, mieszamy.  4. Masę przekładamy na jeden blat naszego ciasta, nakrywamy drugim blatem i wkładamy najlepiej na całą

kruche babeczki
Tarta z kremem waniliowym i owocami 173

ciasto: 300 gram mąki, 200 gram zimnego masła, 100 gram cukru pudru, 3 żółtka, skórka otarta z jednej cytryny, krem: 500 ml śmietanki kremówki UHT, 1/2 laski wanilii, 240 g cukru pudru, 4 żółtka, 15 g żelatyny, 2 łyżki mleka 600-700 g owoców (porzeczki, maliny, borówki) Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć

królestwo garów
Madame Anna Pavlova z owocami i piankami 208

czyli spódnica baletnicy) :)Anna Pawłowaskładniki na torcik bezowy:4 białka szklanka cukru pudru2 łyżeczki octu winnego (albo zwykłego octu)szczypta soli1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej (przesianej)składniki na krem:500 ml śmietanki kremówki, najlepiej 36 % (u mnie 30 % UHT)200 g serka mascarpone2 łyżki cukru pudruskórka otarta z połowy cytrynydodatkowo:ulubione owoce u mnie: maliny, borówki amerykańskiepiankisos: truskawki albo(...)pieczenia rysujemy kółko o średnicy 20 cm. Wylewamy ciasto na papier do pieczenia. Piekarnik zmniejszamy do 120 stopni i wkładamy ciasto do środka. Pieczemy około 1 godziny. Następnie torcik bezowy pozostawiamy na całą noc w piekarniku. Następnego dnia przygotowujemy krem i dekorujemy dowolnymi owocami.Krem:Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem. Gdy śmietana będzie ubita dodajemy cukier puder i jeszcze przez chwilę miksujemy

Bon Appetit Małgorzaty
Kostka warszawska (Napoleonka) 150

czubata szklanka mąki krupczatki -1 szklanka cukru pudru* -4-5 łyżek soku z cytryny* *składniki na lukier, który spotkał się u mnie ze sprzeciwem, dlatego posypałam cukrem pudrem. Przygotowanie Ciasto francuskie zostawić na ok. 20 minut w temperaturze pokojowej. Gdy rozmarznie, podzielić na 2 płaty. Przełożyć do blach wyłożonych pergaminem. Kolejno piec wg przepisu na opakowaniu. Do garnka wlać połowę(...)ciągle ucierając. Przelać do garnka i stale mieszając, gotować, aż krem zgęstnieje. Zdjąć z ognia i przestudzić. Placki przełożyć jeszcze ciepłym kremem. Cukier utrzeć z sokiem cytrynowym na gęsty lukier. Posmarować nim wierzch napoleonki, a kiedy zastygnie, pociąć ciasto na porcje. Smacznego

Zielona Kuchnia
Czekoladowa rozpusta – czyli idealne ciasto z czekoladą i bananami 695

być bardziej zwarta. Swoją drogą zastanawia mnie jak to robią niektóre blogerki, że ich ciasta na zdjęciach są zawsze takie idealne, a warstwy równiutkie. Mi się zdarza, że smakowo ciasto jest wręcz, jak dla mnie, idealne ale z krojeniem czy przenoszeniem mam już większe problemy. No chyba, że istnieją na to jakieś ukryte sposoby Składniki na tortownicę o średnicy(...)nasączmy go kilkoma łyżeczkami płynu. Układamy połówki banana (lub ewentualnie plasterki, w zależności jak wam wygodniej) i przykrywamy je czekoladowym kremem. Na krem układamy drugi blat biszkoptu i delikatnie go dociskamy. Nasączamy biszkopt dość obficie i wkładamy ciasto do lodówki. Polewa kakaowa : – 70 g masła – 7 łyżek cukru – 7 łyżek wody – 3 łyżki kakao Wszystkie składniki

Relaxtime