ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:196/367)

Domowe rurki z bita śmietaną bez użycia falownicy. 140

MASY PRZESIAĆ MĄKĘ I WYMIESZAĆ RĘCZNIE. CIASTO MA MIEĆ KONSYSTENCJE GĘSTEJ ŚMIETANY. SUCHĄ PATELNIĘ DOBRZE ROZGRZAĆ NA ŚREDNIM GRZANIU. NA PATELNI, CIENKĄ WARSTWĄ ROZPROWADZIĆ WARSTWĘ CIASTA. SMAŻYĆ PO OBU STRONACH PRZEZ 2-3 MINUTY. GOTOWY PLACEK WYŁOŻYĆ NA DESKĘ I NATYCHMIAST ROLOWAĆ. STUDZIĆ NA KRATCE. GOTOWE RURKI WYPEŁNIĆ BITA ŚMIETANĄ LUB ULUBIONYM KREMEM. SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita
Tartaletki z kremem patissiere i owocami 212

klasyka zawsze najlepsza ! Dlatego dziś mam dla Was przepis na pyszne tartaletki. Kruche korpusiki wypełnione waniliowym kremem i udekorowane sezonowymi owocami.  Jeśli nie macie ochoty na zabawę z małymi tartaletkami, śmiało możecie zrobić jedną większą tartę. Też będzie pysznie ;) Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli /* Style Definitions(...)ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Krem patissiere:  3 żółtka w temperaturze pokojowej  0,5 szklanki cukru  1 szklanka mleka  1 szklanka śmietanki 30%  4 łyżki mąki ziemniaczanej sezonowe owoce ( u mnie

kolorowotorcikowo
Słodkie środy - Pluszki - czyli rosyjskie bułeczki drożdżowe z makiem lub kremem kasztanowym 173

makiem, a druga połowę z gotowym - kupnym kremem kasztanowym o słodkim smaku. Do ich przygotowania można poza tym wykorzystać np. ulubioną marmoladę, gotową masę makową czy ser.  Do przygotowania wykorzystałam majonez Kielecki , który dostałyśmy od firmy WSP SPOŁEM , razem z innymi ich produktami do przetestowania.  Muszę przyznać, że ciasto z dodatkiem majonezu jest bardzo elastyczne(...)suchy mak  cukier  roztopione masło lub krem kasztanowy  PRZYGOTOWANIE: Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, łyżką mąki i połową ciepłego mleka. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodać do nich mąkę, sól, majonez, resztę mleka, masło roztopione i ostudzone uprzednio.  Wyrobić gładkie ciasto i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Gdy ciasto podwoi

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Renifery Świętego Mikołaja, czyli babeczki korzenno-miodowe z puszystym kremem 153

Rudolfy z bloga  Moje Wypieki . Moje reniferki są zrobione z korzenno-miodowych babeczek i kremu z bitej śmietany i serka mascarpone. Czerwony nosek to kandyzowane wiśnie, rogi to kawałki precelków, a cukrowe oczy kupiłam w sklepie internetowym Tortownia. Składniki na 25 babeczek na ciasto: 1 szklanka miodu 1 szklanka cukru 25 dkg margaryny 50 dkg mąki 4 jajka(...)ciasto. Rozlać masę do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i piec na złoto w temperaturze 170 stopni przez ok. 40 minut. Śmietanę ubić mikserem. Kiedy będzie już gęsta dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijać dalej, aż zrobi się sztywna. Następnie wlewamy powoli sok z cytryny, cały czas miksując dodajemy po łyżce serka mascarpone. Powstanie gęsty krem. Gotową masę nakładać

Kulinarne Inspiracje
Dokladke poprosze ;) 286

takiego? Moze smietana? A moze jeszcze cos innego?Nie trzymalam nikogo w niepewnosci i zdradzilam coz to takiego.A smak? Lekki krem, niby slodki za sprawa czekolady, a jednak bardzo rzezki za sprawa limonki. Jednym slowem cudowny!Koszyczki z ciasta filo z orzezwiajacym nadzieniemskladniki na 6 koszyczkow: 12 platkow ciasta filo o wymiarach 15x15cm 2-3 lyzek stopionego masla cukier puder(...)Zaczynamy od przygotowania ciasta filo. Kazdy kwadrat smarujemy roztopionym maslem i posypujemy cukrem pudrem. Nastepnie nakladamy na siebie po 2 kwadraty, posmarowana strona ku gorze. W ten sposob uzyskamy 6 podwojnych kwadratow.Wkladamy je do natluszczonej foremki do muffinek i pieczemy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.Upieczone koszyczki studziny i juz zimne napelniamy kremem i owocami.Biala czekolade polamana

Przysmaki Karolki
Słodko-słony mazurek wielkanocny 340

Kolejne połączenie słodko-słonego. Mazurek z kruchym spodem, słonymi fistaszkami i mleczną czekoladą Składniki  (2 sztuki) : Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 żółtko 5 łyżek cukru pudru 1 czubata łyżka śmietany 1 kostka masła Krem: 150 g mascarpone 150 g masła orzechowego 100 g białej czekolady Polewa: 150 g gorzkiej czekolady 100 g fistaszków Przygotowanie

Pora na pora i pomidora
Czekoladowe cupcakes z owocami 163

Czekolada i  owoce, absolutnie przepyszne połączenie! Babeczki najlepiej podać z kremem, owoce w osobnym naczyniu, aby każdy mógł sobie sam nałożyć odpowiednią ilość. Świetne w smaku, delikatne ciasto, do tego ładnie wyglądający deser.  Inspiracja - Vanilla Cupcakes, Williams-Sonoma z książki "Kids parties". Składniki: (10 sztuk) 115 g mąki pszennej, 3 łyżeczki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta(...)składników. Czekoladę posiekać nożem i dodać do ciasta, wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami i wypełniać je ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babeczki przez 17-20 minut - do tzw. suchego patyczka. Studzić na kratce. Wystudzone dekorować kremem i owocami. Krem czekoladowy: 70 g gorzkiej czekolady, 5-6 łyżeczek czubatych śmietany 18%, 4 łyżki cukru

Plate of Joy
Babeczki kakaowe z kremem 138

pszennej+ posypka kolorowaSposób wykonania:1. Masło siekamy z solą, mąką, kakao i cukrem. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce.2. Ciastem wylepiamy foremki, pieczemy w 180 st. C przez  20 minut. Studzimy.3. Robimy krem: połowę mleka zagotowujemy, a resztę mleka mieszamy z mąkami i cukrem. Mieszaninę wlewamy na gotujące się mleko, cały czas mieszamy, aż zrobi się

Kuchnia domowa Ani
38 Najlepszych przekąsek na Sylwestra 188

samych kulinarnych sukcesów w 2016 roku!   Mini wrapy Ślimaczki z ciasta francuskiego Sałatka z buraków i fasoli Pasta z wędzonego tofu Kosteczki z sezamu i wiórków Orzechowe muffinki z otrębami Sałatka a'la Cezar Placki cukiniowe Hummus z pieczoną dynią Chipsy z jarmużu Masło czosnkowe z ziołami Krem awokado-banan Sałatka z kalarepą i kaszą owsianą Sałatka z komosą(...)daktyli Dyniowe muffinki ryżowe Gryczane muffinki z buraków Pieczone kasztany Surówka z białą rzodkwią Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną Pieczona cieciorka Lekki krem orzechowy Hummus buraczany Żołnierzyki z owoców z dipem Frytki z batatów Różyczki z ciasta francuskiego Przekąska z białej rzodkwi Parówki w cieście francuskim Banana Bites Przekąska a'la tacos Pischinger'y Dip serowy z ziemniaka Naleśniki z parówkami

Be Fit Be Strong
Śmietanowiec z orzechami i czekoladą 71

wrażenie, że ciasto dojrzewa z czasem. Wymaga trochę czasu, ale zapewniam, że warto. Śmietanowiec przygotowuje się w trzech etapach – najpierw pieczemy ciasta, następnie przygotowujemy masę i na koniec czekoladę. Składniki na 3 blaty ciasta: 750 dag mąki 2 jajka, 1 mały proszek do pieczenia 200 g masła ¾ szklanki cukru 200 g śmietany kwaśnej Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy(...)uzyskania jednolitej masy, którą wylewamy na wystudzone ciasto. Zostawiamy do wystygnięcia. Ciasto można też dodatkowo ozdobić. Wykorzystałam białą czekoladę, którą rozpuściłam i patyczkiem rozprowadziłam w formie kurzych łapek, gałązek na polewie. Ciasto nadaje się do jedzenia na następny dzień, a najlepsze jest po 2-3 dniach, kiedy warstwy przejdą kremem. Smacznego Artykuł Śmietanowiec z orzechami i czekoladą pochodzi z serwisu

Słodki sentyment
Kostka cytrynowa 100

żelatyny  1/4 szkl. wody    Przygotowanie: spód: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, owijamy folią i odkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rwiemy na kawałki, którymi zapełniamy dno formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. krem: Śmietanę ubijamy z cukrem, a następnie dodajemy serek mascarpone. mus cytrynowy: Ocieramy skórkę

Bon appetit mon amie
Wyniki konkursu- słodki przepis na Dzień Matki 140

Babeczki z niespodzianką 7 3 10 2 Blok ryżowo-czekoladowy 2 5 7 3 Brownie z kremem porzeczkowym 0 0 4 Budyń z kremem kakaoawokado 0 4 4 5 Ciasteczka zbożowe 16 16 6 Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 0 0 7 Czekoladowy suflet 0 0 8 Deser malinowy z nutką cytryny 0 0 9 Sernik na zimno z owocami(...)Tarta owocowa 5 5 24 Tęczowy sernik na zimno 23 4 27 25 Tiramisu z truskawkami 0 2 2 26 Toffi 2 3 5 27 Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny 53 13 66 28 Muffinki czekoladowe 0 2 2 29 Torcik waniliowy 48 2 50 30 Tort naleśnikowy

Tradycyjna Kuchnia
Tort jabłkowy 148

pieczenia. Biszkopt piec 35 minut w 170 stopniach (do tzn. suchego patyczka). Po upieczeniu zdjąć papier, ciasto wystudzić i przekroić na 3 cienkie biszkopty. Masa budyniowa: Utrzeć masło na krem, dodać po jednej łyżce ostudzonego budyniu, który powinien mieć taką samą temperaturą jak masło. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić

KuchniaWeDwoje.pl
Biszkopt z kremem czekoladowym i truskawkami, 10 pomysłów na truskawkę 204

pyszne, wegańskie ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i lekkie. P.S. Ocet jabłkowy  można zrobić samemu. Składniki na biszkopt (wg Jadłonomii): 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki oleju ¾ szklanki mleka roślinnego (lub zwykłego) 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu jabłkowego 1 szczypta soli Rozgrzej piekarnik do 175°C. Ubij widelcem(...)dojrzałe  awokado 4-5 łyżek ciemnego kakao 5-6 łyżek słodkiego syropu, np. z daktyli, agawy/miodu sok z cytryny truskawki Zmiksuj/zblenduj składniki kremu. Posmaruj nim równo wystudzony biszkopt. Na wierzchu ułóż truskawki. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej godzinę.    10 pomysłów na truskawkę/10 ideas for the strawberry Jeśli macie ochotę na inne truskawkowe specjały, klikajcie

Qlinarnie i Qlinarnie
Mazurek z kremem czekoladowym i bakaliami 130

nowych zdjęć. Coś czuję, ze wykonam go jeszcze kolejny raz, gdyż jest przepyszny! Składniki: Ciasto kruche: 200 gram masła 350 gram mąki pszennej tortowej + odrobina do podsypania (ja nie potrzebowałam) szczypta soli 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% 1/3 szklanki cukru pudru Czekoladowy krem: 400 ml śmietany kremówki 200 gram czekolady gorzkiej (lub jeśli ktoś jest łasuchem(...)tyle czasu na warkocz to wystarczy zrolować ciasto w dłoniach i przykleić rant. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, ciasto układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przed włożeniem do piekarnika nakłuwamy widelcem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 minut. Studzimy. Krem czekoladowy Śmietankę kremówkę podgrzewamy w garnuszku razem z masłem nie doprowadzając do wrzenia. Ściągamy z ognia, dodajemy posiekaną

Mango Papaja