ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:187/367)

Łatwy torcik dynia- z kremem, torcik na Halloween, torcik w kształcie dyni :-) 226

puch-dodajemy po łyżce budyniu i krem gotowy :-) SPODY Miskę metalową smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. żółtka ubijamy z cukrem na kogel mogel. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy olej i wodę oraz trochę barwnika pomarańczowego.  W osobnej misce ubijamy 6 białek. Następnie delikatnie łączymy z ciastem. Z ciasta odkładamy 2 czubate łyżki do osobnej miseczki(...)strony. Następnie z pozostałego  kremu odkładamy 2 łyżki i dodajemy do niego barwnik zielony. A do reszty pomarańczowy. Pomarańczowym kremem smarujemy cały torcik. Zielonym-prostą okrągłą końcówką szprycy robimy kłącza. Górę nacinamy i wsadzamy łodygę z brązowego ciasta. Torcik wsadzamy na chwilę do lodówki i przyklejamy do niego oczy, nos oraz gębę :D  Chowamy do lodówki najlepiej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
KRUCHE, BEZCUKROWE MAZURKI NA SPODZIE Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ WYPEŁNIONE CZEKOLADĄ I PIANKĄ Z SUSZONYCH MORELI 223

Delikatne, słoneczne mazurki z pianką z suszonych moreli, na kruchym cieście z mąki pełnoziarnistej. To świeża, lekka alternatywa dla ich ciężkich, przesłodzonych  sklepowych odpowiedników. Podstawą jest kruche ciasto, które wykonałam z pszennej mąki pełnoziarnistej osłodzonej cukrem kokosowym. Upieczone spody wypełniłam gorzką czekoladą posłodzoną miodem. Morelową piankę uzyskałam blendując suszone morele ( zmiękczyłam je zalewając gorącą wodą, najlepiej to zrobić poprzedniego(...)smak dodatkowo podkręciłam  sokiem z pomarańczy, aby utrzymać konsystencję pianki dodałam do nich żelatyny. Polecam też pyszne   mazurki z kremem z masła orzechowego . Dzień wcześniej zalewam morele wrzątkiem!! SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 żółtka 4 łyżki cukru kokosowego 3/4 kostki zimnego masła starta skórka z pomarańczy WYKONANIE: na stolnice wysypuję mąkę układam

Upiecz sobie babeczkę
Czekoladowe babeczki z kremem i granatem 218

Czekoladowe babeczki z kremem i granatem - prezentują się równie dobrze, co smakują. Gorzka czekolada świetnie komponuje się z delikatnym kremem z twarożku, lekko cierpki granat dopełnia

Ciastkozercy
Placek czeski- pyszny,mięciutki miodownik 1303

siostry-jest na prawdę pyszne,mięciutkie delikatne,pachnące ciach-idealne do popołudniowej kawki.....polecam Składniki: Na ciasto: 60 dkg mąki 3 jajka 1 szkl..cukru 0,5 kostki margaryny 3 łyżki miodu(może być sztuczny) 1 łyżka sody Na krem: 1 litr mleka 2 płaskie łyżki mąki pszennej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 kostki margaryny 1 szkl. cukru(...)przygotowujemy krem -gotujemy mleko z mąką ,cukrem jak budyń,studzimy dodajemy margarynę i miksujemy na gładką masę,(nie przejmujcie się jak będzie za rzadka,bo tak ma być) przekładamy placki masą i na wierzchu również smarujemy lekką warstwą robimy polewę :czekoladę rozdrabniamy  i rozpuszczamy na parze dodajemy śmietankę i mieszamy aż będzie lekko lejąca,polewamy nią ciasto

Swojskie jedzonko
Piernik staropolski dojrzewający 438

tygodni przed Świętami, ale 4 tygodnie też spokojnie wystarczą by piernik był wspaniały i aromatyczny. Ciasto będzie leżakowało w lodówce lub w piwnicy 4 tygodnie, a w 5-tym tygodniu należy je upiec i przełożyć powidłami śliwkowymi lub orzechowym kremem. Upieczony piernik z każdym dniem staje się lepszy, bardziej miękki i rozpływa się w ustach. Ponieważ piernika wychodzi bardzo(...)stole). Ciasto wałkuj formując prostokąt. Przełóż na przygotowana wcześniej blachę. Piecz około 15-20 minut w nagrzanym piekarniku. Upieczony blaty piernikowe ułóż jeden na drugim, przekładając je papierem do pieczenia, zawiń szczelnie w folię aluminiową, obciąż równomiernie czymś ciężkim, np. deską do pieczywa. PRZEKŁADANIE POWIDŁAMI: Po 3-ch dniach przełóż blaty piernikowe powidłami śliwkowymi lub kremem orzechowym

Słodko-Słony Świat Ilony
Pączki / Oponki jogurtowe 251

puszek, naprawdę ciężko się im oprzeć. Miały być same oponki, ale jednak przygotowałam jeszcze pączki z tego samego ciasta. Wyszły rewelacyjnie. Ciasto jest super - nie jest słodkie, więc w sam raz komponuje się ze słodkim dżemem lub kremem budyniowym. A oponkom wystarczy cukier puder, choć z lukrem też byłyby pyszne. Składniki: 270 g mąki pszennej 1 łyżka cukru(...)cukier puder do posypania lukier marmolada lub krem do nadziania Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. 2. Drożdże rozetrzeć z cukrem, mlekiem i łyżką mąki. Odstawić na 30 minut do podrośnięcia. 3. Do miski przełożyć przesianą mąkę, żółtka, sól, jogurt, dodać podrośnięty rozczyn, zmiksować mikserem z hakami do ciasta drożdżowego. Rozpuścić masło, lekko przestudzone dodać do ciasta

Kuchnia domowa Ani
Tarta ze śliwkami - możliwe, że najlepsza 357

śliwki... Co zrobić, żeby podkreślić ich smak...? Postanowiłam je upiec, ale nie na cieście, tylko osobno. Dzięki temu wyraźne widoczne są wszystkie warstwy, które idealnie się uzupełniają. Do śliwek i spodu dałam cynamon, bo pomyślałam, że będzie pasował. Do śliwek i kremu dałam miód zamiast cukru, bo jego posmak wydawał mi się znakomitym uzupełnieniem. Wyszło, szczerze mówiąc, lepiej, niż się(...)ciepło. Polać powstałym przy pieczeniu syropem.Smacznego!Śliwek radzę upiec więcej. Są doskonałym dodatkiem do wszelkich puddingów czy kremów śniadaniowych, a także gofrów czy tostów na słodko. Znikają błyskawicznie, bo cynamonowo-słodki zapach kusi ogromnie. Mówię Wam - temu nie można się oprzeć...Ciasta kruchego wychodzi na dwie takie tarty. Ale nie wiem, jak przygotować połowę, bo w składnikach jest tylko jedno

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zdrowie w szklance – 4 pomysły na świeżo wyciskany sok 155

pijemy na zdrowie. Nie wyrzucajcie pulpy! Pulpę po soku można wykorzystać. Pulpę z warzyw można dodać do innych składników i przygotować zupę krem. Z pulpy marchewkowej można przygotować pyszne marchewkowe babeczki lub ciasto. Z innych pozostałości po soku można zrobić np. szybkie placuszki.       The post Zdrowie w szklance – 4 pomysły na świeżo wyciskany sok first appeared

Słodkie okruszki
Ciasto Ibiza z brzoskwiniami, budyniem i galaretką / 'Ibiza' Cake 269

Ciasto Ibiza z brzoskwiniami, budyniem i galaretką Ciasto Ibiza to pyszne, warstwowe ciasto z brzoskwiniami, galaretką i budyniem pomarańczowym na biszkopcie. Takie jogurtowe ciasto na zimno

Lekcje w kuchni
Domowe wafle waniliowo - kakaowe 241

Pierwszy raz jadłam te wafle na imprezie urodzinowej u znajomych. Tak mi posmakowały. że postanowiłam zrobić je u siebie w domu. Od tamtej pory nie robię

Prosty przepis na
Kakaowy krem maślany na bezie szwajcarskiej 684

Jeżeli nie przepadacie za smakiem klasycznego kremu maślanego na bezie szwajcarskiej, to krem z dodatkiem kakao będziecie wyjadać z miski

Słodki Pomysł
Wielosmakowa baba drożdżowa 272

Znalazłam babę z dżemem malinowym na stronie Ewy Wachowicz, zmodyfikowałam ją trochę na swoją nutę i oto powstała wielosmakowa baba. Bogactwo smaków i aromatów, użyłam tutaj

Moje Małe Czarowanie
Minitarty karmelowe bez pieczenia [bez cukru] 211

rąk. Przygotuj foremki (najlepiej silikonowe), następnie wyłóż do każdej spód dokładnie ugniatając Włóż spody do zamrażarki na kilka godzin - dzięki temu łatwiej będzie wyjąć ciasto z foremek Delikatnie wyjmij minitarty i wypełnij je karmelowym kremem Ozdób owocami i posiekaną czekolada Zjedz od razu lub przechowuj kilka dni (w lodówce). Wskazówki Przygotuj sos karmelowy w bardziej gęstej wersji, dodając mniej mleka

Powiedz dietom nie
Bellanuna, Festiwal Najlepszych Restauracji Restaurant Week 222

grillowanej cukinii mus z pieczonego buraka i kozi ser Danie główne Gołąbek z nadzieniem z kaszy gryczanej i borowików , sos paprykowy i szparagi Deser Ciasto marchewkowe z lukrem pomarańczowym Lukr (ul. Kopisto 1/198) Przystawka Krem z cukinii z gruszką i prażonymi pestkami dyni Danie główne Kaszotto z kaszy pęczak z żurawiną, rukolą, rzodkiewką i serem bałkańskim Deser Biszkopcik z musem

Qlinarnie i Qlinarnie
Pączki luksusowe 282

Żółtka utrzeć na jasny krem z pozostałym cukrem, cukrem wanilinowym. Dodać skórkę z pomarańczy, aromat rumowy, wymieszać. 3. Do dużej miski przełożyć zaczyn, dodać krem z żółtek, masło, spirytus, wsypać mąkę i dokładnie zagnieść ciasto. Ciasto wyrabiać przez co najmniej 10 minut (6 minut wyrabiałam mikserem i jeszcze około 8-10 ręcznie). Gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce na około

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania