ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:347/500)

Seromakowiec 283

makiem ;)   Spód: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 margaryny 2 żółtka 1 łyżka wódki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Masa makowa: 200 g. maku 1 szklanka cukru 6 jajek 1 jabłko 0,5 margaryny 6 łyżek kaszy mannej 1 łyżeczka(...)czas mielę 2 razy, jeśli nie tylko raz i też nikt nie skarży się z tego powodu). Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy do niej żółtka, a następnie cały czas ucierając dodajemy mak, starte jabłko, proszek do pieczenia, kaszę i bakalie. Na koniec całość delikatnie łączymy z pianą

Cynamonowe szczęście
Ciasto Rwane 351

skubiąc bezpośrednio na wiśnie. Na ciemne ciasto wylewamy pianę. Na pianę kładziemy połówki brzoskwiń (sok zostawiamy) a na to dajemy 3 część ciasta jasnego, również skubiąc a nie rozwałkowując. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50-60 minut. Zostawiamy do lekkiego ostudzenia w uchylonym piekarniku a następnie studzimy w formie.Piana:10 białek 360 g cukru(...)połączenia się składników.Dodatkowo:1 słoiczek wiśni 1 puszka brzoskwińKrem:3 żółtka 100 g cukru kryształu 1 budyń śmietankowy sok z brzoskwiń woda 1 kostka masła 1 galaretka brzoskwiniowaŻółtka ucieramy z cukrem. Sok z brzoskwiń łączymy z wodą tak żeby otrzymać 500 ml płynu. Odlewamy troszeczkę płynu, mieszamy w nim budyń a resztę stawiamy na ogniu. Doprowadzamy do wrzenia. Rozmieszany

Made By Mom And Son
Tort makowy z masa kawową 220

miski dodać cukier puder i ucierać aż masa stanie się jasna i puszysta. Dodać kolejno żółtka, likier i ostudzoną zaparzona kawę ciągle ucierając.  Do tortownicy przełożyć pierwszy blat biszkoptu i posmarować  połową masy, Gdy tort będzie już złożony posypać go po wierzchu  startą czekoladą. Biszkopty namoczyćw ostudzonej kawie i poukładać dookoła ciasta. Tort zakryć delikatnie folią

Gosia gotuje
Cytrynowe ciasto z kokosem i migdałami BEZ MĄKI! 196

Wspaniałe uczucie, nie wiedziałam, że praca z grupą to taka przyjemność.  Dzisiaj coś słodkiego dla miłośników słodyczy bez dodatku mąki. Wyśmienite, delikatne, wilgotne i rozpływające się w ustach ciasto, przepełnione aromatem cytryny, kokosa i migdałów. Połączenie smaków wprost idealne, że nie poprzestaniecie na jednym kawałku! Wychodzi ok. 12-14 kawałków. 100g = 308kcal, jeden kawałek ok. 52g = ok. 160 kcal(...)misie blendera mielimy całe migdały wraz z wiórkami kokosowymi i szczyptą soli na mąkę. Przesypujemy do miski. Cytryny sparzamy wrzątkiem i ścieramy ich skórki na małej tarce. Mikserem ucieramy masło wraz z ksylitolem na dość puszystą, jasną masę. Następnie dodajemy ricottę i ciągle miksując dodajemy po jedny m żółtku. Z laski wanilii wydrążamy ziarenka i wraz ze skórką z cytryny

Be Fit Be Strong
Sernik na białkach 101

Wyrabiamy ciasto robotem lub ręcznie. Jak by było za suche (u mnie było) to dodajemy 1 lub 2 łyżki śmietany. 2. Ciasto dzielimy na dwie części (70/30) i mniejszą część umieszczamy w zamrażalniku, a większą ja od razu starłam na tarce o grubych oczkach na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Po starciu ciasto troszkę ugniotłam ręką. 3. Ciasto zapiekamy(...)cukru (150 g do białek i 50 g do masła) 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru (40g) rodzynki (ja nie dawałam) 1. W misie miksera ucieramy masło z cukrem i cukrem waniliowym. Po otrzymaniu jasnej i puszystej masy dodajemy porcjami twaróg cały czas miksując. 2. Następnie dodajemy śmietanę i budyń. Rodzynki też jeśli lubicie. Miksujemy

kruche babeczki
Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 173

Dzisiaj mam propozycję dla Was na pyszne i proste ciasto :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1 bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru(...)zimnej wody dodatkowo: wiórki kokosowe do obsypania po wierzchu (nie konieczne) Ciasto 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. 2. Następnie dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone na mniejsze kawałki. 3. Gotowe ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułka

Gotowanie...to proste !
Pikantne ciasto z jablkami i imbirem czyli poWeekendowe Lakocie doc. 104 165

pokazać ciasto, które upiekłam tydzień temu.  Bardzo jesienne. Wilgotne, słodko pikantne, rozkosznie jabłkowe i na dokładkę chrupiące miejscami.  Recepturę znalazłam na blogu pieprz czy wanilia . Pikantne ciasto z jablkami i imbirem ok. 500 g twardych, kwaśnych jabłek (np. złota reneta)  220 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki imbiru w proszku(...)proszkiem do pieczenia, cynamonem, imbirem w proszku i solą.  Orzechy i kandyzowany imbir grubo siekamy.  Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.  Masło ucieramy z cukrem do białości. Nie przerywając ucierania, dodajemy po jednym jajku. Naprzemiennie dodjemy partiami po trochę mąki z przyprawami, oraz sok jabłkowy.  Na koniec łączymy z jabłkami i kandyzowanym imbirem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto kawowe z daktylami 146

Bardzo słodkie i pyszne ciasto o smaku kawy i daktyli. Idealne do popołudniowej herbaty. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu lub ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki kawy zbożowej np. "O Poranku" 2 łyżka sproszkowanych daktyli szczypta proszku do piecznia aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem lub ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy

Truskawkowa Fiesta
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 156

Wyłożyć po połowie na ciasto. Piec każdy z ciast w 175st. C po 40 minut.  KREM: Szklankę mleka zagotować z cukrem, drugą szklankę zmiksować z żółtkami i mąkami, dodać do gotującego się mleka. Zagotować budyń, odstawić do zimna. Miękkie masło utrzeć mikserem do białości, dodawać zimnego budyniu. Cały czas ucierać. Przełożyć placki przygotowanym budyniem. Posypać górę cukrem pudrem. Odstawić

Gotuję Testuję
Funnel Cakes 117

drugiej misce. Do żółtek dodajemy cukier wanilinowy i ucieramy. Następnie stopniowo dodajmy mleko, mąkę i wódkę. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywno. Ubita pianę łączymy z masą jajeczną. Mieszamy delikatnie, najlepiej przy pomocy łyżki, do całkowitego połączenia się składników. Masa jest dość rzadka, ale taka ma być. Ciasto przekładamy do lejka i na rozgrzanym oleju robimy okrągłe zawijasy

Wędrówki po kuchni
Pączki z dziurką. 181

gorzka czekolada lub cukier puder opcjonalnie kolorowe posypki Drożdże, ucieramy z cukrem, mlekiem i łyżką mąki-przykrywamy ściereczką i odstawiamy na chwilkę w ciepłe miejsce. Masło rozpuszczamy, studzimy  i dodajemy razem z jajami, śmietaną i wódką oraz szczyptą soli do mąki. Na koniec dolewamy lekko podrośnięte drożdże i wyrabiamy ciastoCiasto ma konsystencję, ciasta pierogowego, jest delikatne

Farmażony
PRINCESSA KOKOSOWA – BISZKOPT KOKOSOWY Z KREMEM PRINCESSA 721

mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut / 180C ( do suchego patyczka ), k roimy na 2 blaty. KREM KOKOSOWY: Żelatynę rozpuszczamy w niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia, podgrzewamy do rozpuszczenia i studzimy. Twaróg ucieramy z cukrem, a następnie dolewamy lekko przestudzoną żelatynę. Dodajemy

Ostra na Słodko
Racuszki kaszubskie 161

CZAS PRZYGOTOWANIA: 12 H POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Drożdże ucieramy w misce z cukrem, zalewamy ciepłym (NIE gorącym!) mlekiem, odstawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Wyrośnięte drożdże mieszamy z mąką, przykrywamy wilgotną ściereczką i odstawiamy na 8-10 godzin do wyrośnięcia. 2. Po upływie 8-10 godzin, do miski z ciastem dodajemy jajka, roztopione masło i szczyptę soli. Dokładnie wyrabiamy

My Culinary Art
Czekoladowiec z porzeczkami 193

czekoladę, miksujemy. Wsypujemy sypkie składniki, łączymy za pomocą miksera. Ciasto wylewamy na blaszkę o wymiarach 38x25. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Z mleka odlewamy pół szklanki. Rozpuszczamy proszek budyniowy i 2 łyżki cukru. Resztę mleka zagotowujemy. Wlewamy mieszankę budyniową, chwilę gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Ucierając dodajemy po łyżce zimny budyń

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania