ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:351/500)

2 w 1 czyli ucieraniec jablkowy i muffiny za jednym zamachem 227

jesli dodatkowo chcemy zrobic muffiny to oczywiscie skladniki beda te same.Tylko UWAGA ! Tak ciasto na placek jak ciasto na muffiny przygotujmy osobno, wtedy nam sie “nie pomyli” ilosc ciasta ,ktore mamy wylac do tortownicy! Skladniki  1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki ` 1 tyżeczka proszku do pieczenia ` 1/2 kastki margaryny `Palma z murzynkiem 0,5 kg jabłek ( uwaga(...)plackiem ucieranym blyskawicznym. I co najwazniejsze – wyjdzie zawsze i kazdemu. Jesli chce sie zrobic wiekszy, wystarczy podwoic ilosc skladnikow i wziasc brytfanke kwadratowa. Na koniec , kiedy placek ostygnie, wyjmujemy z tortownicy badz blachy, posypujemy cukrem pudrem lub polewamy rotopiona na parze czekolada … A teraz muffiny . Te same skladniki co na placek. Ta sama procedura wykonania ciasta. Dodatkowo potrzebne nam beda

Z Kuchni Do Kuchni
SERNIK CHAŁWOWY Z KREMEM CHAŁWOWYM – idealnie kremowy! 95

Już się śmieję, bo zawsze, ale to zawsze pytana na szkoleniach cukierniczych o to, jakie ciasta są moimi ulubionym – jednogłośnie odpowiadam SERNIKI . Tak, Wy też dobrze wiecie, że serniki darzę miłością dosłownie bezgraniczną i to sernik króluje zawsze u mnie na blogu. Ta miłość do serników zaczęła się mega dawno, ale to skojarzenie, że ja, Ostra na Słodko = SERNIK(...)pokruszonej chałwy – wszystko razem ucieramy KRÓTKO mikserem. Resztę chałwy kroimy na kawałki. Do masy serowej dodajmy jajka, miksujemy. Wlewamy śmietanę, dodajemy mąkę oraz wanilię – mieszamy. Pamiętajcie, że w przypadku sernika absolutnie nie miksujemy zbyt długo, żeby nie napowietrzyć masy serowej. Na koniec dodajemy pokrojona chałwę, delikatnie mieszamy. Przylewamy do tortownicy z ciastem na spodzie. Pieczemy ok. 10 minut

Ostra na Słodko
Princepolek, czyli ciasto z Prince Polo, migdałów, orzechów i kokosu :) 466

migdały i orzechy oraz kokos. Całość dobrze mieszamy łyżką. Prince polo kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy. Wszystko jeszcze raz mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną pergaminem. Ciasto pieczemy nagrzanym piekarniku, w temperaturze 170°C około 35minut. Po upieczeniu pozostawiamy na około 10 minut w piekarniku. Masa budyniowa: 1litr mleka 3 budynie waniliowe ¾ szklanki cukru żółtka (pozostałe(...)cały czas ucieramy. Gotową masę budyniową przekładamy na biszkopt, po czym przykrywamy go masą bezową i robimy polewę. Polewa: 70g czekolady 100ml śmietanki kremówki (30%) Śmietankę zagotowujemy w garnuszku, po czym dodajemy do niej pociętą na drobniejsze kawałki czekoladę i cały czas mieszamy, do chwili, gdy powstanie jednolita masa czekoladowa. Gorącą czekoladą oblewamy wierzch ciasta i pozostawiamy

Smakowy Raj
Sernik warstwowy z czekoladą 139

dalej ucierać. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i gdy zacznie tężeć, dodać do masy. Można dodać rodzynki. Piana: 4 białka 1/2 szk cukru kryształu 1 czerwona galaretka kilka tabliczek gorzkiej czekolady Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać. Dodać tężejącą galaretkę, rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody. Delikatnie wymieszać. Na wierzch zetrzeć czekoladę i ostawić aby ciasto stężało

Apetyczna babeczka
Kostka piernikowa 107

moja dzisiejsza propozycja dla Was. Kostka piernikowa w poniższym wydaniu to ciasto piernikowe, które przełożyłam powidłem śliwkowym i intensywnie polałam czekoladą. Ja tę kostkę robię głównie w okresie świąt, rzadziej zdarza mi się ją piec w trakcie roku. Poniższy przepis na kostkę piernikową nie jest skomplikowany. Ciasto piernikowe robi się dość łatwo, równie proste jest przygotowanie polewy. Trochę czasu zajmie(...)czekoladzie, ale nie są to godziny tylko kilka minut. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Kostka piernikowa z powidłem Składniki na kostkę piernikową. Ciasto piernikowe: 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego różowego pieprzu 1/4 łyżeczki mielonej

MeCooks
Miodowy orzechowiec z kremem orzechowym +FILM-wspaniałe ciasto na każdą okazję 297

ciastem niezwykle eleganckim, idealnym na wszelkie imprezy, rodzinne spotkania czy po prostu jako wypiek do kawki. Jest to wspaniały orzechowiec z rewelacyjnym kremem orzechowym. Ciasto jest na prawdę wspaniałe, bardzo eleganckie. Składa się ze spodów miodowych, jeden z nich jest pieczony z orzechami w miodzie. Całość przełożona jest kremem orzechowym, i polana polewą. Bardzo Wam polecam to ciasto, jest idealne(...)50ml gorącej wody POLEWA  -100g czekolady deserowej lub gorzkiej -3 łyżki mleka -ok 30g masła Do miski dajemy składniki na spody miodowe, zagniatamy ciasto, jeśli się klei podsypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części i wstawiamy do lodówki. W tym czasie robimy orzechy Do garnka dajemy cukier puder, miód oraz masło-wszystko podgrzewamy i mieszamy do połączenia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto czekoladowe z bakaliami 120

końcu mogła w spokoju robić ciasto parzone, rozpuszczać czekoladę czy gotować mleko. Oj będzie, będzie się działo! :) Choć w sumie teraz również się dzieje. Dziś przygotowałam dla Was ciasto, ale nie takie zwykłe, bo czekoladowe, po brzegi wypełnione bakaliami. Jest niezwykle proste, ale nadaje się na nie jedno spotkanie rodzinne. Szczególnie zimą i wczesną wiosną, kiedy apetyt nam dopisuje. Skosztujcie(...)mlecznej i 75 g gorzkiej)1,5 łyżeczki proszku do pieczenia30 g żurawiny30 g rodzynek65 g orzechów arachidowychłyżeczka ekstraktu pomarańczowegoSposób przygotowania:Masło i cukier wrzucamy do miski i ucieramy na najwyższych obrotach, następnie dodajemy kolejno po jednym jajku i ekstrakt pomarańczowy - w dalszym ciągu ucierając.W drugiej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia. Orzechy, żurawinę i rodzynki siekamy

Słodkie Przyjemności
Maxi King 165

mleka w proszku 2 czekolady mleczne ok. 150 g orzechów laskowych 1/4 szklanki mleka Wykonanie:  Szklankę mleka, cukier i cukier wanilinowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło ucieramy na gładką i puszystą masę, dodajemy mleko i mleko w proszku ok. 4 szklanki, dobrze wymieszać. Połowę masy mlecznej wykładamy na herbatniki i przykrywamy następną warstwą herbatników.  Następnie położyć(...)rozprowadzamy drugą część masy mlecznej, a na nią warstwę herbatników. Orzechy pokroić i podprażyć.  Czekoladę roztapiamy w rondelku z mlekiem, kiedy się rozpuści dodajemy orzechy i polewamy wierzch ciasta. Ciasto najlepiej smakuje  następnego dnia

The Sweet Damsel
Słodkie środy - Babka dyniowa z suszonymi bananami i żurawiną 127

dwie. Żółtka ucieramy z cukrem, a następnie dolewamy stopniowo olej i dalej miksujemy. Do jajek dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jogurt naturalny i całość mieszamy. Na koniec dodajemy przygotowaną dynię i ubitą pianę z białek oraz jedną część suszonej żurawiny i mieszamy łyżką aż do połączenia wszystkich składników. Do foremki przekładamy połowę ciasta, układamy warstwę suszonych bananów

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Karmelowe babeczki z migdałami po prostu pychota 97

puszystą masę. Nie przerywając ucierania, cienkim strumieniem wlewamy olej, następnie zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy kolejno: zmielone migdały, sok oraz skórkę z cytryny, mąkę przesianą przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia, miksujemy krótko tylko do połączenia się składników. Formę na muffinki wypełniamy papilotkami (jeśli nie mamy papilotek, otwory smarujemy olejem). Gotowe ciasto przelewamy do formy, pieczemy muffinki

KulinarneImpresje.pl
Babka ucierana z chałwą - turecka chałwa sezamowa 182

ostatnie, samotne opakowanie chałwy, które kłuło mnie w oczy swoją obecnością.  Osobiście za tym przysmakiem w jego oryginalnej postaci nie przepadam, więc postanowiłam zaeksperymentować i wykorzystać go w cieście. Zaintrygował mnie przepis panimagoga na Babkę z chałwą i postanowiłam patent wypróbować. Przepis spełnił moje najśmielsze oczekiwania! Babka wyszła bajecznie smaczna, z chałwowym zapachem i sezamowym posmaczkiem. Taką chałwę(...)natłuszczenia foremek Miękką margarynę utrzeć mikserem z cukrem na biały puch - cukier dosypując po trochu . Mnie co prawda zawsze brak cierpliwości i do białego puchu nigdy nie docieram - ucieram mikserem po prostu do momentu, gdy cukier się mniej więcej rozetrze z margaryną i całość zmieni kolor na bardziej kremowy.   Chałwę rozdrobnić palcami, dodać do utartej masy i zmiksować. Żółtka

Grunt to przepis!
Kremówki z bitą śmietaną 349

nagrzanego na 200C piekarnika na ok. 25-30 minut  , do uzyskania złotego koloru.W trakcie pieczenia ciasto rośnie i idzie do góry – te nierówności należy przekłuwać nożem , tak by ciasto nie urosło do góry ( ma być wypieczone , ale raczej płaskie ).Upieczone odstawiamy do przestudzenia na kratkę.MASA BUDYNIOWA:W garnku gotujemy  3/4 szklanki mleka z cukrem.Po zagotowaniu dolewamy do niego(...)cały czas mieszamy , by krem zgęstniał i nie zrobiły się grudki.Przykrytą folią spożywczą ( by nie zrobiła się ” skorupa ” na wierzchu ) i odstawiamy do ostudzenia.Masło ucieramy na puszystą masę , a następnie nie przerywając miksowania dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu.CAŁOŚĆ :Blachę wykładamy papierem do pieczenia.Kładziemy pierwszy upieczony blat ( nakłuwaną stroną do góry ).Delikatnie zalewamy masą budyniową

Ostra na Słodko
CIASTO MANDARYNKOWO-POMARAŃCZOWE ZE ŚMIETANKOWĄ PIANKĄ 68

poprosiła mnie o przygotowanie na jej imieniny 2 ciast do poczęstowania w pracy. Przygotowałam taką szarlotkę królewską z pianą oraz ciasto mandarynkowe. Oba zrobiły furorę, a ja jeszcze kilkukrotnie później przygotowałam ten przepis. Nigdy jednak nie było okazji go spisać. Aż do teraz! Mam dla Was przepis na fantastyczne, orzeźwiające ciasto mandarynkowe z pianką, na biszkopcie. Łatwe do zrobienia! Szybkie(...)termoobiegu. Białka ubijamy na puch, pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier ( każdą kolejną łyżkę dodajemy dopiero wtedy, kiedy poprzednia się rozpuści ). Dodajemy po jednym żółtku ( cały czas ucieramy ). Wsypujemy przesiane mąki w 2 partiach i delikatnie szpatułką mieszamy masę podnosząc od spodu ( robimy to jak najkrócej! ). Przekładamy na blachę. Pieczemy do suchego patyczka ( ok. 20-25 minut ). Studzimy

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania