ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1429/2544)

Sernik orzechowo-kajmakowy z jabłkami 146

dużych oczkach tarki masło. Siekamy nożem. Następnie dodajemy cukier, mielone orzechy oraz żółtko i szybko zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto wykładamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut. Obrane i pozbawione gniazd nasienny jabłka

Smaki Na Talerzu
DOMOWE BURGERY WIEPRZOWE – najlepsze! 104

mielonego mięsa się nie obejdą. Nie będzie jednak również problem z mieleniem maku na święta do makowców, orzechów do ciast czy też warzyw i owoców na przeciery. W każdy przypadku będzie działać niezawodnie! Maszynka jest niewielka, zmieści się bez problemu w małej kuchennej szafce czy na blacie. Swoim designem pasuje do każdej kuchni. Kosztuje tylko ok. 250 zł! Niewielki(...)koszt, a sprzęt naprawdę porządnej jakości! Maszynkę możecie kupić TUTAJ Polecam! A teraz zapraszam na te fantastyczne burgery, bo pewnie już głodnieliście! SKŁADNIKI: * bułki hamburgerowe – ja zawsze piekę ze swojego, sprawdzonego TEGO przepisu. Tym razem nie dodałam jednak kurkumy, a czarnuszkę zastąpiłam sezamem. KOTLETY WIEPRZOWE: * mięso wieprzowe – szynka lub łopatka – ok. 1 kg * świeży imbir ( korzeń ) * świeża

Ostra na Słodko
Parówki w cieście drożdżowym 193

ściereczką Odstawiamy w cieple miejsce, bez przeciągów na godzinę. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy je na stolnicę posypaną mąką.   Do środka: parówki 6-8 sztuk ( jeśli duże – można dać połówki) lub salami ( kilka plastrów zwiniętych w rulonik)     Dodatkowo: sól, pieprz do smaku 2 roztrzepane żółtka jaj czarnuszka WYKONANIE :   gdy ciasto wyrośnie przekładamy je na stolnicę posypaną(...)mąką   kroimy w cienkie paski parówki owijamy w paski ciasta   układamy na blaszce smarujemy żółtkiem i posypujemy czarnuszką   pieczemy w temp. 170 stopni z termoobiegiem   przez ok. 35 minut       Smacznego

Domowe ciasta
KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM 159

lodówki i dzielimy na trzy równe części. Każdą część ciasta rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na ósemki. U podstawy każdego trójkąta kładziemy czubatą łyżeczkę masy makowej i zwijamy. Każdy trójkąt zwijamy od podstawy do wierzchołka, aby powstał rogal. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około(...)Lukier: Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Orzechy drobno siekamy. Rogaliki prosto po wyjęciu z piekarnika, jeszcze gorące, polewamy przygotowanym lukrem i posypujemy orzechami. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z blendera 188

Przepis na łatwy sernik z blendera dla początkujących najszybszy sernik świata Sernik z blendera jest najłatwiejszym i najszybszym do przygotowania ze wszystkich znanych mi serników. Wystarczy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciastka cytrynowe - kruche i pyszne - przygotujesz je w 30 minut razem z pieczeniem 160

ciasta formuję kulki o wielkości orzecha włoskiego, obtaczam w cukrze pudrze, (możemy nie obtaczaj, a oprószyć cukrem już upieczone ciasteczka) i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy ciastkami pozostawiam po około 3 centymetry wolnego miejsca. Pieczenie ciastek: Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 14 minut. Długość pieczenia ciastek zależy od piekarnika i od wielkości ciastek. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Ciasteczka cytrynowe są gotowe, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto dyniowo-kakaowe 143

Niesamowite ciasto z warzywem. Królową jesieni, którą można wykorzystać na słodko i na wytrawnie. Ciasto dwukolorowe, bardzo aromatyczne i smaczne! Polecam wypróbować! Składniki: 2 jaja 3 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego  3 łyżki mąki orkiszowej 1 łyżka kakao szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat  1/2 szklanki dyni Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę(...)Dodajemy pozostałe składniki, oprócz kakao. Całość dokładnie miksujemy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao. Miksujemy. Do natłuszczonej formy przelewamy masę bez kakao. Następnie na środek wlewamy masę kakaową. Rozmieszczamy widelcem. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
SZYBKIE KAKAOWE CIASTECZKA (IDEALNE DO WYCISKANIA WZORÓW) 179

Doskonały wypiek na każdą okazję... ale i bez okazji ;)   Składniki: * 2 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru * 2 łyżeczki ciemnego kakao * 1 jajko * 125 g masła Wykonanie: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Owinąć je w folię i włożyć do zamrażalnika na pół godziny. Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować ciasto na grubość 5-6 mm. Wycinać ciasteczka (użyłam tu pieczątki(...)ciastek , które nabyć można w sklepie SWEET DECOR.PL ). Układać je na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 12 minut

Zrób to smacznie
KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM 172

lodówki i dzielimy na trzy równe części. Każdą część ciasta rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na ósemki. U podstawy każdego trójkąta kładziemy czubatą łyżeczkę masy makowej i zwijamy. Każdy trójkąt zwijamy od podstawy do wierzchołka, aby powstał rogal. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około(...)Lukier: Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Orzechy drobno siekamy. Rogaliki prosto po wyjęciu z piekarnika, jeszcze gorące, polewamy przygotowanym lukrem i posypujemy orzechami. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Baklawa – bałkański deser z orzechami włoskimi 148

przygotowane nadzienie wykładamy na blaszkę wyłożoną warstwą ciasta francuskiego. Pozostałe ciasto nakładamy na orzechową pianę. Używając pędzelka smarujemy mieszanką mleka i oleju. Kroimy w wybrane przez siebie porcje – na przykład kwadrato-prostokąty Na wierchu każdego kawałka można ułożyć połówkę orzecha włoskiego, ale nie jest to konieczne. Pieczemy(...)temperaturze 175 stopni C przez około 25 minut albo do momentu aż wierzch będzie złocisty. Po wyjęciu z piekarnika i przestudzeniu, kroimy na naszych nacięciach sprzed pieczenia. Można podawać bez lub polane syropem z agawy/klonowym. Smacznego! Artykuł Baklawa – bałkański deser z orzechami włoskimi pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Tarta z płaskurki z winnymi gruszkami 147

Tarty wielbię i mogłabym je jeść na słodko, na słono, kwaśno i jakkolwiek tylko wymyślę. I tym razem dorzuciłam dodatki, które moim kubkom smakowym odpowiadają najbardziej

gutfut
PIZZERINKI RAZOWE Z DUSZONĄ CEBULĄ I PIECZARKAMI 147

Następnie do tego samego garnka przekładam pokrojone pieczarki ,doprawiamy solą i pieprzem i smażę kilka minut na rumiano. Można dodać łyżkę koncentratu. Na koniec dodaję pokrojone suszone pomidorki. Kiedy ciasto urośnie odrywam kulki wielkości orzecha włoskiego a następnie za pomocą wałka , wałkuje na grubość ok 0.5 cm. Każdy krążek smaruję koncentratem pomidorowym doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano(...)łyżki porcję cebuli i porcję pieczarek.  Na wierzch kładę kilka słupków papryki.  Pizzerki przekładam na blachę polaną olejem i posypaną kaszą manną. Piekę ok 15 min w 180 stopniach góra-dół bez termoobiegu. Podaję np .z rukolą i ulubionym sosem

Gotowanie Patki
Żytnie bajgle z sezamem 168

miski. Dodajemy pokruszone drożdże, cukier, mleko, wodę, sól i olej. Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto (w razie potrzeby podsypujemy mąką lub dolewamy letniej wody). Kulkę ciasta wkładamy do wysmarowanej olejem miski i odstawiamy na 1 h godzinę w ciepłe miejsce.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Sezam lekko podprażamy na patelni. Ciasto po 1h ponownie ugniatamy i dzielimy

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania