ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1433/2544)

Szarlotka z rabarbarem na ucieranym ciescie 98

rozwodu z piekarnikiem, na czas przemiany całego mieszkania w piekarnik, bez termoobiegu. Rabarbar - jak ma go nie być w cieście, jeśli jest wszędzie. Piękny, czerwony, a mój w dodatku eko - od klienta przyniesiony z ogródka,  bez nawozów pielęgnowany i uprawiany. Ofiarowany plon wykorzystany został godziwie. Ciasto rewelacyjne, puszyste, mięciutkie. Pół blachy obiecane było przyjaciółce, co to męża(...)masło ucieramy z cukrami na puch. Dodajemy po jednym jajku - po każdym miksujemy przynajmniej pół minuty, Dodajemy partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na zmianę z mlekiem i olejem ( wszystkie produkty w temperaturze pokojowej ). Ciasto wykładamy do formy kwadratowej o boku 22 cm - może być również tortownica. Posypujemy wierzch niewielką ilością bułki tartej, wykładamy odciśnięte owoce. Na owoce

Kronika Piekarnika
Makaroniki orzechowe 224

wykonania. Dawno temu postanowiłam rozprawić się z pierwszymi dwoma. Podniosłam swoją tarczę w postaci blachy do pieczenia i zbroję w postaci robota kuchennego (który bądź co bądź wygląda trochę jak machina wojenna) i wytoczyłam wojnę bezą, bezikom i tortom. Walka ta okazał się bardzo krótka i wielce nierówna bowiem dość szybko ją wygrałam. Kilka miesięcy temu nadszedł czas(...)Jednak, wspaniałomyślnie i jednogłośnie po długiej i wyczerpującej walce mogę stwierdzić, że wojnę tę ostatecznie wygrałam. Moi pomocnicy w kuchni sprawili się dzielnie, nie ulękli się rozlanym ciastom, rozpływającym białkom i klapniętym bezą. Daliśmy radę i staliśmy się mistrzami w tej wojnie. Od tej pory nie straszne nam są zarówno beziki, Pavlowe jak i makaroniki… Przygotowaliśmy dla Was cykl makaronowych

Kolizje Smaków
Bezglutenowy marchewkowiec 186

Dzisiaj zamieszczam przepis na bezglutenowe ciasto marchewkowe.  Przepis pochodzi z książki "120 przepisów bezglutenowych" Beaty Połatyńskiej.  Z zadowoleniem stwierdzam, że to drugi testowany przeze

Ze smakiem bez glutenu
Kakory – pieczone pierogi 135

kakorów: mięsne i warzywne. Dwa też są sposoby na zrobienie ciasta: z drożdżami i bez. Moje kakory są na cieście bez drożdży. W zasadzie jest to ciasto bardzo podobne do ciasta ba gniocchi czy nasze kluski śląskie i składa się głównie z ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Ciasto jest dość rzadkie. Dlatego przy lepieniu pierogów trzeba je podsypywać mąką(...)się połączą. Odstaw do lodówki. Krok 4 Przygotuj ciasto. Przepuść ziemniaki przez prasę lub bardzo dokładnie rozgnieć. Wbij do nich jajko i wsyp obydwie mąki (pszennej na razie połowę) oraz sól. Wymieszaj składniki, przełóż na podsypany mąką blat i szybko zagnieć ciasto. Dosyp mąki pszennej gdyby ciasto było za rzadkie. Uformuj ciasto w walec o grubości około 5 cm. Krok

Niedzielny kucharz
Mini torcik bezglutenowy - zdrowy, prosty i szybki :) 224

Bez zastanowienia wiedziałam, że owocowe musy i konfitury od Małe Szczęścia wykorzystam na pewno jako warstwy do tortu. I tak też zrobiłam. Torcik wyszedł pyszny! Przygotowałam go z ryżu, mieląc go na mąkę. Upiekłam na dwa małe biszkopty w kształt serca, a następnie zostało mi jedynie przekładać je musami owocowymi. Przepis jest bardzo prosty i myślę, że szybki(...)utartych żółtek dodaj mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksuj. Kolejno dodaj ubite białka i na najmniejszych obrotach całość zmiksuj.  Wybrane formy (u mnie dwa małe serduszka ok. 11x11 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj cienką warstwą oleju kokosowego. Podziel masę na dwie części i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25 minut

Zdrowie na języku :P
Keto tort szwarcwaldzki (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 251

wersji niskoweglowodanowej. Słodkie upojenie i to w ramach wytycznych diety ketogenicznej! Kto by pomyślał, że coś takiego jest w ogóle możliwe...? Dania Deser Kuchnia Europejska Keyword biszkopt , ciasta z kremem , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , czekolada , jajka , owoce , torcik , tort Porcje 10 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 25 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Biszkopt kakaowy 4 jajka(...)masa będzie gęsta i lśniąca, połączyć ją delikatnie z masą żółtkową. Na koniec ostrożnie wmieszać suche składniki. Ciasto przelać do tortownicy (o średnicy ok. 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 20 -25 minut. Ostudzić. Ostudzone ciasto przekroić na dwa blaty. Przed przełożeniem konfiturą i kremem nasączyć je kirschem/wiśniówką. Konfitura wiśniowa Odłożyć 10 wiśni na później

Modern Cave Girl
Muffiny marchewkowe z ananasem i orzechami 215

kolejny wypiek na majówkę. Muffiny to praktyczny wypiek. Od razu wiadomo ile będzie sztuk, do tego wszystkie jednakowe, więc nikt nie będzie wybierać. Nie muszę chyba dodawać, że muffiny piecze się w dwadzieścia minut! To mój kolejny przepis na muffiny marchewkowe. tym razem upiekłam muffiny z marchewką, ananasem i włoskimi orzechami. Użyłam również mąki grahamki(...)Muffiny można upiec w papierowych papilotkach. Ja upiekłam w e formie muffinkowej , którą najpierw natłuściłam. Czy będą to papilotki czy forma muffinkowa należy napełnić je ciastem do ¾ wysokości. Wstaw muffiny do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-25 minut lub do suchego patyczka. W międzyczasie ugotuj sos. Do małego rondelka wlej śmietankę i dodaj golden syrop. Mieszaj sos do zagotowania

codojedzenia
Wielkanocne babeczki do koszyczka z rodzynkami i gałką muszkatułową 179

dostępne w praktycznie każdym markecie;)  Moje babeczki zostały upieczone w silikonowej formie. Przed nałożeniem ciasta do takiej formy koniecznie wysmarujcie ją masłem i oprószcie bułką tartą, aby zapobiec przywarciu babki do formy.  Oczywiście dekoracja babeczek to sprawa indywidualna. Z dekoracją czy też bez i tak są pyszne! Jeśli jednak zdecydujesz się na polewę to polecam(...)pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki gałki muszkatułowej 50 g rodzynek szczypta soli Sposób przygotowania: Utrzeć masło z cukrem. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, gałką muszkatułową i szczyptą soli. Wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać rodzynki i delikatnie zamieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Rusty Fork
Ciasto Kubuś 230

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto jest naprawdę rewelacyjne w smaku, a co najważniejsze bardzo łatwe w przygotowaniu. Masa kubusiowa, czyli główny składnik tego ciasta, to nic innego jak budynie śmietankowe przygotowane nie na mleku a na soku. Ciasto kubuś to idealny deser na różnego rodzaju uroczystości, szczególnie organizowane dla dzieci. Dzieciaki uwielbiają takie kolorowe i delikatne ciasta, a szczególnie(...)ciągu roku. Ciasto jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, co jest jego dużą zaletą. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA CIASTO KUBUŚ Składniki BISZKOPT 80 g mąki 4 jajka 120 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli MASA KUBUŚ 700 ml soku Kubuś (marchew-brzoskwinia-jabłko) 2 budynie śmietankowe bez cukru

Przepiski.pl
FIT 3 BIT 253

Domownikom zachciało się ciasta, trochę poczarowałam i wyszło mi takie oto bardzo sycące cudeńko.Bez cukru, bez jajek, warstwowe dzięki czemu wiemy co jemy 😋, mokre no i można je jeść bez wyrzutów sumienia👆 Nadeszły już upały 30 stopniowe i taki schłodzony deser jest niczym zimna kąpiel 💦 Składniki: 1 warstwa/spód: ☑ 40 g kaszy jaglanej ekspandowanej(...)Przygotowanie: Spód 1. Do miski wsypujemy kaszę ekspandowaną, rozdrobnionego widelcem banana, miód, kakao i mieszamy do połączenia masy(najlepiej ręcznie). 2. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i formujemy spód z przygotowanej masy. 3. Wsadzamy do lodówki na godzinkę 2 warstwa 1. Ostudzoną kaszę zmiksować z odrobiną słodzika do jednolitej masy (nie musi być idealna

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto Espresso 1098

Ciasto Espresso to doskonała propozycja dla kawoszy, którzy w słodyczach szukają smaku i zapachu ulubionego napoju. Ciasto jest bardzo delikatne, aromatyczne i pięknie prezentuje się na stole. Ponadto ciasto nie jest trudne w przygotowaniu, więc każdy bez problemu poradzi sobie z jego wykonaniem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Espresso wyróżnia się interesującym smakiem i wyglądem. Delikatny, kakaowy biszkopt przełożony puszystym(...)kwaśnego dżemu dla przełamania słodyczy to kombinacja, która oczaruje każdego wielbiciela słodkości, a szczególnie miłośników mocnej kawy. CIASTO ESPRESSO PRZEPIS Składniki Biszkopt 120 g mąki pszennej 5 jajek (rozmiar L) 30 g kakao 150 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa śmietankowa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru

Przepiski.pl
Miarki do kuchni, czyli precyzyjne gotowanie 116

zraża się, próbując działać intuicyjnie, tak jak ich mamy i babcie. Zapominają, że pieczony „z głowy” jabłecznik czy sernik jedli już dziesiątki razy, co oznacza, że te przepisy zdążyły wyryć się w pamięci uzdolnionych pań. Jednak nawet one czasami potrzebują miar, aby mieć pewność, że dane ciasto się uda. Stawiając pierwsze kroki w kuchni bądź gotowy na błędy, ale korzystaj(...)pozwala też na odmierzenie większych pojemności, np. 1 lub 1,5 litra. Podobnie jak mniejsza miarka, przydaje się podczas pieczenia i gotowania. Dzięki niemu szybko dowiesz się, ile wody powinieneś wlać do zupy lub ile mąki potrzebujesz do ciasta. Przy pomocy dzbanka wsypiesz odpowiednią ilość płatków śniadaniowych, ryżu lub kaszy. Taki gadżet sprawdzi się w domu osoby przestrzegającej diety

Słodkie okruszki
Naleśniki z mąki z migdałów ziemnych 135

Wymieszaj mąki z sodą i przyprawami, a potem dodaj do miski wszystkie pozostałe składniki. Dobrze utrzyj – gotowe ciasto nie powinno być za gęste. Na rozgrzaną patelnię wylewaj po dużej łyżce ciasta. Po chwili obróć. Gotowe! Te naleśniki są pyszne bez dodatków, ale oczywiście możesz je podać z owocami albo kremem czekoladowym. Pomimo swojej nazwy migdały ziemne (orzechy tygrysie

PaleoSMAK
FRANCUSKIE RURKI Z KREMEM BUDYNIOWYM 96

rozwiązaniem na ich szybkie przygotowanie jest wykorzystanie gotowego ciasta francuskiego, natomiast budyń gotuję dzień wcześniej i wstawiam na noc do lodówki, aby kolejnego dnia móc przygotować pyszny, delikatny krem budyniowy .  Francuskie rurki z kremem budyniowym - składniki: * 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego Krem: * 0,5 l mleka * 2 budynie śmietankowe bez cukru (2 x 40 g) * 100 g cukru(...)masła  Dodatkowo: * cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na paski (wzdłuż dłuższego boku) o szerokości około 1,5-2 cm. Foremki do rurek owijać paskami ciasta francuskiego, zaczynając od najwęższej strony, tak aby paski nachodziły na siebie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 20 minut na złoty kolor. Wystudzić. 150 ml mleka

Zrób to smacznie
Akademia pieczenia chleba: CHLEB nr 1- drożdżowy chleb pszenny 139

resztę wody i sól. Wymieszaj dokładnie ciasto dużą łyżką (drewniana najlepiej tu się sprawdzi). Miskę w ciastem przykryj szczelnie folą spożywczą lub aluminiową, a od biedy przykryj miskę czystą szmatką. Odstaw w ciepłe miejsce (nie powinno być przeciągów w miejscu, gdzie ciasto na chleb garuje). U mnie stoi w pobliżu grzejnika. Tak wygląda ciasto po około 3 godzinach. Jeżeli masz czas(...)blat mąką oraz dłonie. Nie wyrabiaj już ciasta, po prostu przełóż je na podsypany blat i uformuj dłońmi w miarę zgrabny bochenek. Równie dobrze możesz przełożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia (podsypywanie mąką już wtedy nie jest konieczne). Forma do pieczenia dowolna, idealna będzie keksówka, pamiętaj, że ciasto podwoi swoją objętość, więc miej na uwadze wielkość

greenscarf

Proponowane wyszukiwania