ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1420/2544)

Muffiny z prażonymi jabłkami i kremem budyniowym + ocena 170

Jest mnóstwo sposobów na ich wykorzystanie : - naleśniki - omlety - szarlotki - w cieście francuskim - strudel - sakiewki naleśnikowe - ciasta ucierane - muffinki i co tylko nam fantazja podpowie! Składniki: ( 12 szt ) Ciasto : - margaryna – 40 g – drobny cukier – 150 g – mąka pszenna – 120 g – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – sól – 1 szczypta – cynamon

Ostra na Słodko
CIASTO ZEBRA (POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWA) 231

Zaprosiłam na wieczorne winko trzy moje bardzo dobre znajome. Babski wieczór bez ciasta jest w moim domu "grzechem", więc postanowiłam upiec zebrę. Bo szybko i smaczne. W międzyczasie zaczęłam rozmawiać z moją mamą na skype. Ku mojemu zdziwieniu mama radosnym głosem oznajmiła, że właśnie skończyła piec...zebrę :D. Także specjalnie dla Was mam dwa ciut różne przepisy

Przepisy Aleksandry
Pulchne pierniczki 273

uwolnić ;) Znowu mam przepis na pierniczki, tym razem będą to pulchniutkie, mięciutkie poduszeczki :) Można je również nadziać ulubioną marmoladką , ja zrobiłam bez nadzienia . ale i tak jest się czym zachwycać :) Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 15 minut  Składniki: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru pudru 1 łyżeczka kakao 6 łyżeczki przyprawy(...)morelowej , dolewamy do niej 3 łyżki rumu i za pomocą szprycy do nadziewania pączków, wbijamy końcówkę w upieczone pierniczki ( ja niestety takiej szprycy jeszcze nie posiadam , więc upiekłam bez nadzienia) Pieczemy w temp. 180 C 15 minut

Słodkości i nie tylko
Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy gryczanej z bakaliami 75

łatwość przygotowania. Bez cukru, jajek, mleka czy glutenu. Pomysł autorski. Składniki na 2 blaszki ciasteczek: 100 g kaszy gryczanej (surowej) 250 ml mleka (u mnie sojowe) 10-15 daktyli 50 g płatków owsianych (bezglutenowych) 300 g bakalii (u mnie po 50 g siemienia lnianego pestek dyni sezamu rodzynek żurawiny ryżu preparowanego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego(...)gotować na małym ogniu 10 od momentu zagotowania, daktyle mają się rozgotować na papkę, dodać kaszę gryczaną, zmielić na gładką masę blenderem. Dodać resztę składników, wymieszać. Nakładać pełną łyżkę ciasta w małych odstępach, spłaszczać wierzchem łyżki. Piec 25 min w 180 st. Po 20 min pieczenia przewrócić na drugą stronę, aby się zarumieniły, piec 5 minut. Smacznego! Wegańskie

moj przepis na
Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy gryczanej z bakaliami 93

łatwość przygotowania. Bez cukru, jajek, mleka czy glutenu. Pomysł autorski. Składniki na 2 blaszki ciasteczek: 100 g kaszy gryczanej (surowej) 250 ml mleka (u mnie sojowe) 10-15 daktyli 50 g płatków owsianych (bezglutenowych) 300 g bakalii (u mnie po 50 g siemienia lnianego pestek dyni sezamu rodzynek żurawiny ryżu preparowanego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego(...)gotować na małym ogniu 10 od momentu zagotowania, daktyle mają się rozgotować na papkę, dodać kaszę gryczaną, zmielić na gładką masę blenderem. Dodać resztę składników, wymieszać. Nakładać pełną łyżkę ciasta w małych odstępach, spłaszczać wierzchem łyżki. Piec 25 min w 180 st. Po 20 min pieczenia przewrócić na drugą stronę, aby się zarumieniły, piec 5 minut. Smacznego! Wegańskie

moj przepis na
Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy gryczanej z bakaliami 102

łatwość przygotowania. Bez cukru, jajek, mleka czy glutenu. Pomysł autorski. Składniki na 2 blaszki ciasteczek: 100 g kaszy gryczanej (surowej) 250 ml mleka (u mnie sojowe) 10-15 daktyli 50 g płatków owsianych (bezglutenowych) 300 g bakalii (u mnie po 50 g siemienia lnianego pestek dyni sezamu rodzynek żurawiny ryżu preparowanego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego(...)gotować na małym ogniu 10 od momentu zagotowania, daktyle mają się rozgotować na papkę, dodać kaszę gryczaną, zmielić na gładką masę blenderem. Dodać resztę składników, wymieszać. Nakładać pełną łyżkę ciasta w małych odstępach, spłaszczać wierzchem łyżki. Piec 25 min w 180 st. Po 20 min pieczenia przewrócić na drugą stronę, aby się zarumieniły, piec 5 minut. Smacznego! Wegańskie

moj przepis na
Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy gryczanej z bakaliami 202

łatwość przygotowania. Bez cukru, jajek, mleka czy glutenu. Pomysł autorski. Składniki na 2 blaszki ciasteczek: 100 g kaszy gryczanej (surowej) 250 ml mleka (u mnie sojowe) 10-15 daktyli 50 g płatków owsianych (bezglutenowych) 300 g bakalii (u mnie po 50 g siemienia lnianego pestek dyni sezamu rodzynek żurawiny ryżu preparowanego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego(...)gotować na małym ogniu 10 od momentu zagotowania, daktyle mają się rozgotować na papkę, dodać kaszę gryczaną, zmielić na gładką masę blenderem. Dodać resztę składników, wymieszać. Nakładać pełną łyżkę ciasta w małych odstępach, spłaszczać wierzchem łyżki. Piec 25 min w 180 st. Po 20 min pieczenia przewrócić na drugą stronę, aby się zarumieniły, piec 5 minut. Smacznego! Wegańskie

moj przepis na
Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) 188

bardzo puszyste,  wilgotne, delikatne, wprost rozpływają si ę  w ustach. I tak jak wszystkie muffiny, przygotowanie ich jest szybkie i proste. Nie wyobrażam sobie jesieni bez tych pysznych słodkości. Z babeczkami i filiżank ą  gorącej herbaty żadna szaruga  za oknem nie straszna ;) polecam serdecznie :) SKŁADNIKI  (12 sztuk) 2 jabłka(...)jednym naczyniu mieszamy suche składniki: przesian ą  mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz szczyptę soli i cynamonu. W drugim naczyniu miksujemy mokre składniki: mleko, olej, jaja oraz ricottę. Składniki suche dodajemy do mokrych, mieszamy. Na koniec dodajemy rodzynki oraz jabłka pokrojone w kostkę. Ciasto mieszamy  tylko do połączenia się  składników. **** PREPARAZIONE In una ciotola mescoliamo

La grande e la piccola cuoca
BŁYSKAWICZNA CHAŁKA Z KRUSZONKĄ 155

masła (u mnie bez laktozy) - 250 ml mleka (u mnie bez laktozy) - 30g świeżych drożdży - 2 szczypty soli - 1/4 szklanki cukru (u mnie ksylitol z cukrem trzcinowym) - 1/4 szklanki oliwy - 3 żółtka - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można dać cukier waniliowy) + 1 białko do posmarowania ciasta Drożdże rozkruszyć do misy miksera, dodać cukier, sól oraz żółtka i razem utrzeć(...)Chałki odstawiamy jeszcze na ok.10-15 minut lub wstawiamy do zimnego piekarnika, ja tak właśnie robię. Blachę z chałkami wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 180*C na programie góra-dół, bez termoobiegu. U mnie 22 minuty w zimnym piekarniku. Fakt, mój piekarnik szybko się nagrzewa, ale na programie góra-dół zajęło

Smaczne Zdrowe
Biszkopt migdałowo-marchewkowy z serkiem mascarpone 136

serkiem mascarpone. Jest przepyszny! Delikatny, bezglutenowy i rozpływający się w ustach! :) Biszkopt migdałowo-marchewkowy z serkiem mascarpone pyszne, delikatne, bezglutenowe ciasto Składniki: Biszkopt: 12 dag startej na drobnej tarce marchewki 12 dag cukru pudru 20 dag migdałów bez skórki 6 jajek 3 łyżki soku z  cytryny 1/3 łyżeczki soli morskiej Krem: 30 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru(...)sztywną pianę. Do masy z jajek dodaj zmielone migdały a następnie delikatnie wmieszaj pianę z białek. Tortownicę o średnicy 24 cm posmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz około 45 minut  a następnie pozostaw do całkowitego wystudzenia. Wystudzony biszkopt przekrój na dwie części. Na jednym krążku

Moja Mama Gotuje
Zawijane bułeczki ze szpinakiem - kwietniowa piekarnia 191

ciasto ręką lub mikserem przez ok. 3-4 minuty. Ciasto powinno być elastyczne i lepiące, ale nie lejące. Dzielimy ciasto na dwie części, jedną z nich przekładamy do misy, przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i stawiamy w ciepłym miejscu. Do drugiej części dodajemy szpinak i 100 g mąki. Wyrabiamy przez kolejne 2-3 minuty, aż osiągniemy elastyczne zielone ciasto. Przykrywamy(...)zostawiamy w miejscu bez przeciągów na 3-4 h. Wyrośnięte białe ciasto kładziemy na oprószonym mąką blacie. Wałkujemy na prostokąt o grubości 0,5 cm (u mnie wymiary ok. 36×24 cm). W razie potrzeby podsypujemy mąką. Następnie wałkujemy zielone ciasto na prostokąt o ok. 1-2 cm krótsze. Kładziemy zielony prostokąt z ciasta na białym i zawijamy

Stare Gary
Pizza melanzane z patelni - test patelni Woll Diamond / Melanzane pizza from the pan - pan test Woll Diamond 90

Scroll down for recipe in English. Gdyby ktoś zapytał mnie, bez jakiego sprzętu kuchennego nie wyobrażam sobie gotowania, bez wahania odpowiedziałabym, że nie mogłabym obejść się bez patelni. Bez niej nie zrobimy pysznych placuszków warzywnych, naleśników, omletów czy zwykłych jajek sadzonych. Do tej pory w swojej kuchni korzystałam już z bardzo wielu dostępnych w sprzedaży tańszych(...)cukrem i mąką. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Do wyrośniętego zaczynu dodaj mąkę wymieszaną z solą i oliwę. Wymieszaj drewnianą łyżką, następnie ciasto wyłóż na blat i wyrób elstyczne ciasto rękami. Włóż kulkę ciasta z powrotem do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Passatę połącz z cukrem i tymiankiem, dopraw solą i pieprzem

Delicious Place
Pizza melanzane z patelni - test patelni Woll Diamond / Melanzane pizza from the pan - pan test Woll Diamond 120

Scroll down for recipe in English. Gdyby ktoś zapytał mnie, bez jakiego sprzętu kuchennego nie wyobrażam sobie gotowania, bez wahania odpowiedziałabym, że nie mogłabym obejść się bez patelni. Bez niej nie zrobimy pysznych placuszków warzywnych, naleśników, omletów czy zwykłych jajek sadzonych. Do tej pory w swojej kuchni korzystałam już z bardzo wielu dostępnych w sprzedaży tańszych(...)cukrem i mąką. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Do wyrośniętego zaczynu dodaj mąkę wymieszaną z solą i oliwę. Wymieszaj drewnianą łyżką, następnie ciasto wyłóż na blat i wyrób elstyczne ciasto rękami. Włóż kulkę ciasta z powrotem do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Passatę połącz z cukrem i tymiankiem, dopraw solą i pieprzem

Delicious Place
Proste ciasto bananowe z marchewką i wyniki konkursu 288

wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. 5. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Wierzch: 6. Do serka dodać pastę waniliową, cukier puder, sok z cytryny, wymieszać mikserem. Gotową masę wyłożyć na wierzch ostygniętego ciasta. Ozdobić połówkami orzechów. Udanych wypieków:)     Osoby wylosowane(...)zimą „suszone” orzechy też królują na stole, w ciastach, kaszach, ogólnie orzechomania;)   Greta: 4 marca 2016 o 13:54 (Edytuj) Zdecydowanie Migdały w każdej postaci. Te w całości ratowa mnie od zgagi podczas ciąży. Natomiast płatki migdałów stosuje głównie do ciast, ale zawsze muszę kupić 2 paczki, bo jedno do ciasta, a drugą paczkę zjadamy na miejscu.   Dżasta

Mała Cukierenka
Pszenny chleb ekspresowy 62

sobą i wyrabiamy 15 minut przy pomocy robota kuchennego. Ciasto mocno się lepi więc nie bardzo nadaje się do wyrabiania ręcznego. Wyrobione ciasto przekładamy do keksówki (ok. 25x12 cm – nie większej) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do zimnego piekarnika. Włączamy grzałki góra-dół, ustawiamy na 220 stopni i pieczemy chleb przez 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy(...)nagrzanego piekarnika i piec chleb przez 45 minut. Ale taki chleb będzie miał o te 15 minut mniej czasu na szybkie wyrośnięcie i u mnie tuż przy samym spodzie wychodził minimalny zakalec. No ale jeśli macie naprawdę ekstremalnie mało czasu, to i taki sposób może wchodzić w grę. Smacznego! Polecam również nasz przepis na chleb bez wyrabiania

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania