chrupiący deser - 1001 przepisów (strona:44/67)

Złociste Crunchy z musem bananowo-truskawkowym 137

Składniki: (na 1 porcję) 20 g płatków owsianych łyżka miodu 1 banan 3 duże truskawki 4 łyżki jogurtu naturalnego, ja użyłam 1,5% gałązki świeżej mięty

KreatywnePiny
Słodkie środy - walentynkowe deserki z kasztanami i jabłkami 139

Dziś prezentujemy słodką propozycję na zbliżające się święto zakochanych czyli Walentynki. Deserki te, to połączenie prostego kruchego ciasta z jabłkami, kasztanami, orzechami i odrobiną cynamonu. Deserki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2163

Zebrałam w jednym miejscu wszystko, co możemy zaliczyć do świątecznych przepisów. Znajdziecie tu postne potrawy na Wigilię i te z mięsem, na święta Bożego Narodzenia. Nie zabrakło napoi i deserów. Kolejne przepisy będę jak zawsze dodawać i do bloga, i do tej listy na bieżąco. Smacznego! Żeby przenieść się do dowolnego przepisu – klikamy jego tytuł. Zdjęcia powiększają się dopiero(...)kapustą i grzybami Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione Śledzie ‘po włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku Śledzie piernikowe w musztardzie, whisky i wiśniówce Śledź

Karo in the Kitchen
Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką 125

Dziś zapraszam na biszkoptowe babeczki z chrupiącą, migdałową posypką. Wspaniale smakują ze szklanką ciepłego mleka lub kakao. Do przygotowania babeczek użyłam cukru marcepanowego, który otrzymałam ze sklepu SKWORCU . SKŁADNIKI: 4 jajka, 10 dag cukru kryształu, 15 dag mąki krupczatki, 2,5 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50g płatków migdałowych, 1,5 łyżki cukru marcepanowego ze sklepu SKWORCU . PRZYGOTOWANIE(...)minut w temperaturze 170 stopni.  Do przygotowania babeczek użyłam cukru marcepanowego, który otrzymałam od sklepu  SKWORCU .  Cukier ten to doskonały dodatek do ciast, ciasteczek i deserów. Serdecznie zapraszam do sklepu  SKWORCU , gdzie znajdziecie wiele wspaniałych produktów niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Współpraca z firmą Skworcu 185

wszystkim do wzmacniania smaku mięs (wieprzowiny, baraniny, drobiu a także dziczyzny). Jest również składnikiem marynat i kiszonek. Kolendrę dodaje się także do sosów, zup, pasztetów, dań warzywnych,a nawet deserów: lodów, kremów, i ciast. Ponadto jest wykorzystywana do aromatyzowania niektórych alkoholi np: piw, likierów, wódek (w tym ginu).      12. Orzechy włoskie 13. Przyprawa do wołowiny to wyjątkowa(...)doskonała dodatek do grillowanego pieczywa, pieczonych ziemniaków, ryb lub mięs z grilla. Można nią również posmarować tosty i upiec w tosterze. Dzięki niej można przygotować  w sposób prosty chrupiące, złociste i niezwykle aromatyczne grzanki czosnkowe. Wystarczy tylko dodać przyprawę do masła i zostawić na ok. 20 minut. Następnie należy posmarować grzanki z dwóch stron i upiec je na ruszcie

Słodkości i nie tylko
Ajerkuchy z sera czyli placuszki twarogowe 293

Ajerkuchy to po śląsku placki, najczęściej takie naleśnikowe. Ajerkuchy to smak mojego dzieciństwa. W każdy piątek, gdy byłam dzieckiem te placki czekały na mnie u babci

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bezy 128

przepis na bezy ale można go wykorzystać do zrobienia krążków do tortu lub innych deserów. Przepis to podstawa jak powinno się wykonać bezy a ilość białek można dostosować do tego co mamy w planie do zrobienia :) Składniki : - 200 ml białek ( u mnie z 5 jajek rozmiar M ) - 400 ml cukru zawsze cukru jest drugie tyle to białek - łyżeczka soku(...)zimnego piekarnika i ustawiamy termoobieg na 110 stopni i suszymy bezy 90 minut jeśli maja być w środku lekko miękkie lub 120 minut jeśli mają być suche i chrupiące do samego środka . Jeśli w trakcie suszenia za bardzo nabierają koloru zmniejszamy temperaturę do 100 stopni. Wyciagamy i smacznego

Wypieki Rene
170. Ryżusie w wafelku 131

Przyznacie, że ryż preparowany lekko powiewa nudnym smakiem, ale odpowiednia oprawa daje zdumiewające efekty!!! Na 2 porcje: 1 tubka zagęszczonego mleka słodzonego o smaku waniliowym 

Jadło i czytadło
ciasto Biało czarne w 1godzine----torta bianco e nero in 1 ora 380

Składniki 0,5 szkl. oleju 1,5 szkl. maki pszennej 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia owoce jakie kto chce--u mnie brzoskwinie i jabłka aromat

w mojej kuchni
Owocogurt z granolą i masłem migdałowym 189

Jogurt, owoce i granola to połączenie, które chyba zna każdy :) Czasem z odrobiną miodu, innym razem ze szczyptą cynamonu, czy kakao. Ale gdyby tak dodać trochę

DefinicjaSmaku
Szarlotkowe Crunchy o smaku pieczonego jabłka 138

Składniki: (na 1 porcję) 20 g płatków owsianych łyżka miodu 6 łyżek jogurtu naturalnego, ja użyłam 1,5% gałązki świeżej mięty 1 średniej wielkości jabłko pół

KreatywnePiny
"Kisiel" Chia z Malinami 220

"Kisiel" Chia! Ja z nasionami Chia mam do czynienia już od dawna. Nie używałam ich regularnie. Jednak kilka dni temu zdecydowałam, że zrobię sobie kurację odżywczą

Blondynka Gotuje
Makaroniki rabarbarowe 176

Nie może być inaczej, rabarbalove love trwa jeszcze i tym razem w wersji na jeden kęs. Znalazłam przepis na Moje Wypieki [ klik ] i jak zwykle nie

Moje Małe Czarowanie
Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek 140

mojprzepisna.pl | Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek „Jejku jakie to pyszne” pomyślałam jak zjadłam pierwszy

moj przepis na
O gofrach, czyli najlepszy prezent świąteczny 183

Święta dostałam w prezencie gofrownicę (dwie właściwie; dzisiaj jedziemy jedną wymienić na termos mam nadzieję. Albo cudowne szklanki z podwójnymi ściankami, o których marzę od dawna, bo desery będą w nich wyglądać fenomenalnie). W związku z tym ogarnęło mnie prawdziwe gofrowe szaleństwo - przez tydzień nic nie piekłam, bo codziennie zajadaliśmy się goframi (ci, którzy są na noworocznej diecie, lepiej niech(...)swoje przygotowałam z przepisu z instrukcji obsługi. Wydawał się prosty - wszystko tylko wymieszać trzepaczką, odstawić na pół godziny i gotowe. Można piec. Okazało się, że gofry wychodzą idealne - chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, trochę słodkie, ale nie za bardzo - świetnie komponują się ze słodkimi dodatkami. Faworytem C. są takie z lodami, mi smakowały z bitą śmietaną i ciepłym sosem

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania