chrupiący deser - 1001 przepisów (strona:51/67)

Mieszanka musli którą skomponujesz sam 158

              Taką mieszankę płatków, owoców suszonych i orzechów zamówiłam na www.mix.it.              Skład musli

Proste Potrawy
Jabłecznik z masą śmietanowo-jajeczną. 149

     Ja wiem, że teraz królują: rabarbar i truskawki, ale nie mogłam się oprzeć, musiałam je upiec i podzielić się z Wami przepisem na

Rozpustne gotowanie
Ananasowy buziak pod kokosowym obłoczkiem 450

          Zjawiskowe ciasto o niebanalnej nazwie.  Połączenie ananasa i kokosu zawsze się sprawdza i smakuje wybornie. Jest to idealne rozwiązanie na

Malinowe Pocałunki
Dietetyczna pasta brokułowa (również low-carb) 219

Dzisiaj polecamy dietetyczną pastę brokułową. Świetna, wyrazista w smaku, wspaniała z chrupiącym, domowym chlebkiem. Jeśli macie przesyt wędlin, serów, albo po prostu chcecie spróbować czegoś innego, to ta pasta świetnie się sprawdzi, tym bardziej, że nie jest pracochłonna. Wakacje, lato, to piękny okres, kiedy stragany na bazarach i targach mienią się ferią barw. Aż grzech nie korzystać ze świeżych warzyw(...)jednego naczynia i blendujemy. Doprawiamy do smaku. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/dietetyczna-pasta-brokulowa/ BosowKuchni Artykuł Dietetyczna pasta brokułowa (również low-carb) pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasteczka z czekoladą i orzechami 134

Dzisiejsze ciasteczka zawsze się udają. Nawet dzieci to wiedzą. A to mój dialog z pięcioletnim synkiem: - O ciasteczka! - Chcesz spróbować? - Po co? - Żeby sprawdzić, czy są

Pełny talerz
Chleb cynamonowy 177

klapą. Na ratunek przyszła niezawodna Nigella Lawson oboje z córka ją kochamy:). Ważne też jest w tym przepisie czas czekania już po dobrej godzinie możemy zajadać pyszności.. Uwielbiamy  chrupiący wierzch chlebka,  .......a szkoda, że nie można przekazać tego cudownego aromatu unoszącego się po całym domu.SKŁADNIKI z tej porcji zrobiłam 2 chlebki (z tradycyjnej keksówki)- 700 gram przesianej(...)czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni - pieczemy ok 30 min na złotawy kolor (trzeba obserwować piekarnik )Są przepyszne słodkie, cynamonowe idealne do mleka na śniadanie i deser

Basia w kuchni
WEGETARIAŃSKIE JAJKA PO SZKOCKU 312

Delikatne pociągniecie smyczkiem, niczym smaganie policzków przez wiatr. Akord piano stojącego nieopodal fortepianu, który rozbrzmiewa echem w głowie. Kolejno dochodzące instrumenty, jak coraz to silniej padający

W kuchni Karmel-itki
Mini Pavlova 147

Słynna prawdziwa słodkość. Przełamana świeżością owoców. Puszysta, rozpływająca się w ustach. I wcale nie taka trudna do zrobienia. Składniki: 4 białka 250-300 g cukru drobnego

Pociąg Do Kuchni
Jadalne prezenty: Prosta baklawa w syropie miodowym (bez cukru) 135

Kochani, na wstępie życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych Mikołajek:) Mam nadzieję, że spędziliście ten dzień przyjemnie i dostaliście od Mikołaja jakieś słodkie upominki. Od

Chilli Czosnek i Oliwa
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 181

koszulkach, do jajecznicy. Pasuje do awokado i purée ziemniaków. Pyszna do szparagów. Do jej zrobienia potrzebujecie cieniutkich (1-2mm) plastrów wędzonego bekonu, praktycznie całkowicie wypieczonych z tłuszczu i chrupiących jak chipsy. Bekon wytapiamy w piekarniku, na papierze, przez czas około 1,2h w temperaturze 120⁰C. Co jakiś czas papier pod bekonem należy zmieniać, wchłania tłuszcz. Bekon studzimy, rozdrabniamy(...)sałatek z dressingiem opartym na jogurcie lub śmietanie. Sól mieszamy w blenderze lub ucieramy w moździerzu razem z suszonymi kwiatami lawendy. Mieszanka nie wymaga suszenia. • SÓL KAWOWA – do deserów, lodów, czekolady. Do nacierania grubych steków wieprzowych i wołowych przed smażeniem lub posypania po usmażeniu. Sól mieszamy z dobrej jakości liofilizowaną kawą. Mieszanka nie wymaga suszenia. Grubość soli i kawy dowolna

Karo in the Kitchen
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 235

śliwkami, budyniem i bezą włoską Sałatka z grillowanym oscypkiem, figą i śliwką Aksamitny, pyszny, łatwy, odwrócony sernik ze śliwkami kisielowymi Śliwki jesienne z sernikiem anielskim z nutą kokosu pod chrupiącą kruszonką Tarta ze śliwkami i cynamonem Pufki (knedle serowe) ze śliwkami - najlepsze Szilváslepény Ucierane ciasto kokosowe. Ze śliwkami. Bezglutenowy placek śliwkowy z czekoladą Bezglutenowy placek śliwkowo - orzechowy Knedle ze śliwkami(...)misz masz Tarta z palonego masła. Z creme patissiere, śliwkami i brzoskwiniami. autorka: Nashelly | blog: Ginger Breath Cynamonowy ryż ze śliwkami- Lubelski Kociołek autorka: Goaa | blog: jedz i smakuj Deser ryżowy ze śliwkami autorka: antka91 | blog: Fabryka Pomysłów Najprostsze ciasto ze śliwkami i czekoladą autorka: pilichola | blog: Cukry Proste Pijane śliwki w czekoladzie autor: Camelki | blog: Kulinaria – potrawy z różnych

Weekendy w domu i ogrodzie
Rurki z kremem 218

Dziś mam dla Was wyjątkowy deser – rurki z kremem! Zawsze wydawało mi się, że zrobienie ich w domu jest skomplikowane – nic bardziej mylnego! Rurki, które widzicie na zdjęciach robiłam bez formy (spokojnie można zrobić świetnie działające foremki z tego co macie w domu) i z gotowego ciasta francuskiego. Pierwszą partię zrobiłam z kremem i malinami, drugą z kremem(...)dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Krem przykrywamy i chowamy do lodówki. Po upieczeniu delikatnie ściągamy rurki z papierowych stożków. Jeśli chcemy, żeby były jeszcze bardziej chrupiące można je dodatkowo podpiec bez papierowych stożków przez 5 minut na samych drucikach w piekarniku na opcji termoobieg lub grill. Upieczone rurki odkładamy do ostudzenia, nie można zacząć ich nadziewać zanim

Ciastkozercy
Tarte tatin 200

odwróconym spodzie. Nagle wszystko okazało się banalnie proste, szybkie i efektowne. Z tego też powodu, zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Będziecie mogli błysnąć w towarzystwie umiejętnością przygotowania francuskiego klasycznego deseru. Możecie go podać na ciepło z lodami lub schłodzony. Ciasto najlepiej smakuje tego samego dnia, kiedy je piekliśmy ;) Składniki ciasto francuskie (polecam od razu okrągłe) 5 jabłek (golden delicious, gala(...)formę i zostawiamy ciasto na 2 godziny, żeby ostygło. Jeśli jesteście niecierpliwi i przełożycie je od razu na talerz to ryzykujecie, że ciasto zwilgotnieje od pary i nie będzie chrupiące. Ostatni krok to akrobacje. Na górze ciasta układamy paterę lub talerz i przekręcamy połączone naczynia do góry nogami. Zdejmujemy formę, w której piekliśmy ciasto i gotowe

W kuchni wieczorem
Ciasteczka gryczane z masłem migdałowym, bakaliami i chia / FIT 177

Bardzo zdrowe i bardzo smaczne ciasteczka gryczane z mnóstwem dobroci w środku - otrębami, migdałami, pistacjami, słonecznikiem, chia, suszoną żurawiną oraz gorzką czekoladą. Orzechowy smak mąki gryczanej

DefinicjaSmaku
Słodkie gruszki z słoną nutą 177

Połączenie gruszek z orzechami najlepiej smakuje, bo są darami jesieni. Mamy ich pod dostatkiem, więc możemy na rożne sposoby łączyć te składniki i tworzyć z nich przepyszne desery. Dodając lekko słone ciasto francuskie, słodką czekoladę i bitą śmietanę, uzyskamy niepowtarzalny smak, który będzie rozpływał się w naszych ustach, rozpieszczając nasze kubki smakowe. Składniki na 4 porcje: 4 gruszki, woda(...)krążek (wystudzony) z ciasta francuskiego, na który dodaj bitą śmietanę. Całość ozdób laską wanilii, rodzynkami i mielonymi migdałami. Smacznego. Rada: ciasto francuskie można przygotować kilka dni wcześniej, będzie bardziej chrupiące

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania