To przepyszne danie na obiad lub na kolację :) Robi się szybko, a efekt kulinarny jest niesamowity... Pachnie cały dom i wszyscy chcą od razu skosztować
chleba naszegoSmaczne tradycyjne danie z ugotowanych ziemniaków, mąki, jajek i przypraw. Jak to bywa w życiu, zostają ziemniaki i co teraz ... ? Można zrobić kopytka :) Potrzebujemy do tego
chleba naszegoJeżeli z kaszą, to "staropolskie" ? Jak zrobić gołąbki po staropolsku :) Zamiast ryżu używamy kaszę i do sosu nie dodajemy koncentratu pomidorowego :) Główkę kapusty gotujemy w
chleba naszegoWłaściwie tytuł posta mówi wszystko. Pyszna, bardzo treściwa, może trochę bardziej zimowa niż wiosenna ale to nic. Znalazłam ją u Magdy K. i powtórzę nie raz
Dzieje kuchennej WiewióryPyszna i ładna sałatka makaronowa z jajkiem, którą warto wypróbować, bo jest bardzo smaczna. Inspiracją była wizyta na stronie Ewy "Smaki na talerzu" "salatka z
chleba naszegoCzęsto się mówi, że coś jest pomieszane jak groch z kapustą :) Tymczasem jest to bardzo pyszne, zdrowe i pożywne danie :) Pół kilograma grochu np. łuskanego
chleba naszegominut, aż warzywa będą miękkie. Cebule pokroić w kostkę, zrumienić na smalcu, dodać od zupy. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać łyżeczkę soli i majeranek, rozetrzeć i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Żeberka wyjąć z zupy, mięso obkroić i wrzucić z powrotem do garnka. Grochówkę najlepiej smakuje z ciemnym chlebem. Smacznego
Obiad gotowykopytek. Sos paprykowy smakuje też z chlebem. Tym razem ten pyszny sos paprykowy z mięsem został przygotowany do klusek serowo-ziemniaczanych . Polecam też zupę paprykową z wołowiną . Jak przygotować pyszny domowy sos paprykowy z mięsem mielonym do klusek, makaronów, kopytek, kasz czy ziemniaków? Składniki: 1/2 kg mięsa wieprzowego np. łopatka,karkówka 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku 200 g pasty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękurczaka do chleba lub słonych przekąsek. Mi taka pasta bardzo smakuje ze słomką ptysiową firmy BRZEŚĆ którą mam przyjemność testować, powiem Wam że jest wyśmienita z siemieniem lnianym, sezamem,słonecznikiem i czarnuszką. Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek . Zapraszam :) Składniki : 2 upieczone udka z kurczaka 1 duży ogórek kiszony 1 cebula 1, 2 łyżki majonezu sól
Sama słodycz i szczypta chiliProsty, tani i bardzo smaczny przepis na pieczeń z papryką. Idealna do obiadu lub na zimno do kanapek, polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2
magiczna kuchnia Kasibezglutenowego, najczęściej pieczonego samodzielnie) chleba. Pasty kanapkowe to coś, co bardzo lubię. Są proste i szybkie w przygotowaniu i można nieźle eksperymentować z ich smakiem. Pasta z czerwonej fasoli to świetne źródło białka (zawiera więcej białka niż mięso) oraz witamin z grupy B. Składniki: - 200 g czerwonej fasoli (waga przed ugotowaniem) - 1 cebula - garść pistacji - 3 łyżki oliwy
Smakuje zdrowoŚwietny dodatek do kanapek ,domowej roboty. Składniki 3/4 szklanki ryżu (u nas parboiled wymieszany pół na pół z dzikim) 2 puszki szprotek w oleju 1 puszka
R'n'G KitchenKolejna odsłona pasty kanapkowej. Tym razem w roli głównej jakże pełne zdrowia ogórki kiszone! Składniki: kostka sera twarogowego chudego 250g ogórki kiszone 100g jajo na
IzaGotujeteksturat sojowy, olej roślinny, warzywa (cebula, marchewka, pietruszka, papryka) koncentrat pomidorowy, kasza manna, mąka ryżowa, białko sojowe, sól morska, hydrolizat białka roślinnego (soja, kukurydza), ekstrakty i olejki eteryczne przypraw, ekstrakt drożdżowy, aromaty (seler). Firma: Sante. Cena: ok. 4zł. Masa netto: ok. 120g. Bardzo smaczny. Niezastąpiony, gdy brak czasu na przygotowanie własnych past do chleba. Nie zawiera glutaminianu sodu. Do kupienia
Qlinarnie i Qlinarnieprzesmażamy i dodajemy paprykę, cebulę, boczniaki i całą puszkę pomidorów. Dusimy i po kilku minutach dodajemy cieciorkę. Przyprawiamy ziołami, pieprzem, cayenne. Dusimy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy połowę puszki czerwonej fasoli i całą puszkę mieszanki fasolowej. Dusimy razem jeszcze chwilę i skrapiamy delikatnie sosem sojowym. Gulasz jest gotowy. Podajemy go z chlebem, z kaszą, ryżem lub innymi dodatkami
vegetanienastępnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli przełożyć mięso do garnka i zalać bulionem z liściem laurowym ( tak aby mięso było przykryte ). Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Brukselkę ugotować osobno w osolonej wodzie, pokroić w ćwiartki. Kiedy wołowina będzie miękka można zagęścić 2 - 3 łyżkami mąki lub dodać kromkę chleba bez skórki ( w razie potrzeby więcej
Gaździnka warzyEksperymenty w kuchni to dla mnie chleb powszedni. Używam wielu rodzajów mięs jako bazy do bulionu. Często u rzeźnika kupuję różne mięso, porcjuje je i zamrażam, a potem wykorzystuje do przygotowania bulionu.Jakich składników używam dziś:-mięso: korpus kaczki, szyja indycza, kawałek szpondru wołowego i skrzydełko z kurczaka-5 zielonych pomidorów-4 czerwone papryki-cebula-kapusta włoska-por-liść laurowy-ziele
BaRepas